استرچ مارک چیست و چگونه آن را درمان کنیم؟

۲.۵
(۲)

استرچ مارک (Stretch Mark) یا ترک بدن پارگی‌هایی است که به رنگ‌های سفید، قرمز، بنفش یا قهوه‌ای در پوست ایجاد می‌شود. برای این‌که درباره‌ی علت ایجاد و درمان این عارضه پوستی بیشتر بدانید، تا پایان این مقاله از ویکی درمان با ما همراه باشید.

چرا استرچ مارک به‌وجود می‌آید؟

به‌وجود آمدن استرچ مارک ریشه در کاهش کلاژن‌‌های پوست دارد. کلاژن نوعی پروتئین موجود در پوست است که در پوست خاصیت الاستیسیته یا کشسانی ایجاد می‌کند. زمانی که این پروتئین کم شود، قدرت کشسانی پوست کاهش می‌یابد و پوست شکننده می‌شود. در نتیجه پوست نازک شده و در آن ترک ایجاد می‌شود.

عوامل موثر بر ایجاد استرچ مارک چیست؟

علت اصلی ایجاد استرچ مارک، کشیده شدن پوست به‌طور ناگهانی و ظرف مدتی کوتاه است. در چنین شرایطی پوست بدون آمادگی قبلی دچار شوک می‌شود و در نتیجه سطحی‌ترین لایه آن پاره و از هم گسیخته می‌شود. افزایش یا کاهش وزن به طور ناگهانی و بارداری مواردی هستند که معمولاً ترک پوستی ایجاد می‌کنند. به‌طور کلی می‌توان عوامل زیر را برای ایجاد ترک پوستی برشمرد:

  • کاهش وزن ناگهانی
  • افزایش وزن غیر معمول
  • اختلالات ژنتیکی و وراثت
  • تغییرات هورمونی شدید و ناگهانی
  • افزایش هورمون کورتیزون: افزایش این هورمون خاصیت ارتجاعی پوست را از بین می‌برد.
  • مصرف طولانی مدت داروهایی چون کورتون
  • خشک شدن پوست
  • اگزما
  • پسوریازیس
  • دیابت نوروپاتی

ترک‌های پوستی معمولاً در باسن، پهلو، ران، بازو، سینه و شکم دیده می‌شود. ورزشکاران نیز از کسانی هستند که استرچ مارک بین آن‌ها شایع است.

مطلب پیشنهادی: پوست مرغی

علائم پدید آمدن استرچ مارک

علائم استرچ مارک

پیش از آن‌که ترک پوستی در سطح پوست شما ظاهر شود، ممکن است، نشانه‌های زیر خود را نشان دهند:

  • پوست ظاهری نازک و صورتی پیدا کند.
  • خارش یا حساسیت ایجاد شود.
  • ابتدا چروک‌هایی در سطح پوست ظاهر می‌شوند.

مطلب پیشنهادی: بهترین دکتر پیکر تراشی در تهران

درمان استرچ مارک

برای جلوگیری از پیشروی استرچ مارک درمان‌های زیر پیشنهاد می‌شود:

  • استفاده از پمادهای موضعی

درمان استرچ مارک با پماد از روش‌های ارزان و ساده است که باید در طولانی مدت و به‌طور منظم پیگیری شود.

  • لایه‌ برداری پوست

لایه‌برداری پوست یکی دیگر از راه‌های ساده برای درمان ترک پوستی است. در این روش، سلول‌های مرده جدا و سلول‌های جدید رشد می‌کنند. لایه برداری ممکن است با تراشیدن یا با لایه‌بردارهای شیمیایی انجام شود.

  • میکرونیدلینگ

این روش بر تحریک کلاژن سازی استوار است، به طوری که با سوزن‌های ریزی که در سر دستگاه متصل شده، سطح پوست را سوراخ می‌کنند. این کار باعث می‌شود تا کلاژن ترشح شود. این سوزن‌ها خونریزی ایجاد نمی‌کنند، تنها باعث قرمزی پوست می‌شوند.

  • میکرودرمی

میکرودرمی نیز بر تحریک کلاژن‌سازی استوار است. در این درمان لایه اپیدرم و رویی پوست هدف درمان است. همچنین سلول‌های مرده از پوست جدا و ظاهر ترک پوستی بهبود می‌یابد. به هنگام این درمان، ممکن است عوارضی چون خشکی و قرمزی پوست را تجربه کنید، اما پس از ۲۴ ساعت عوارض ناپدید و پوست ترمیم می‌شود.

نخ‌گذاری یا embedding

این روش نیز بر کلاژن‌‍سازی استوار است. در این روش با گذاشتن نخ‌های کوچک در بافت پوست، کلاژن تولید و پوست ناحیه‌ی استریا شده (نخ‌گذاری شده) بازسازی می‌شود. نخ‌ها نیز به تدریج جذب پوست می‌شوند.

  • کربوکسی تراپی

در این روش، گاز  CO2 به زیر پوست تزریق می‌شود. این کار باعث می‌شود که نواحی تزریق شده، دچار کمبود اکسیژن شوند و جریان خون در آن‌ها افزایش یابد.

  • درمان با لیزر CO2 فرکشنال

درمان استرچ مارک

یکی از بهترین و رایج‌ترین شیوه‌ها برای درمان استرچ مارک، لیزر CO2 فرکشنال است. این شیوه برای  درمان چین و چروک پوست، چاله‌های پوستی ناشی از آکنه و اسکار نیز به‌کار می‌رود.

  • شاک‌ویو

یکی دیگر از روش‌های درمان ترک‌های پوستی، شاک‌ویو است. شاک‌ویو دستگاهی است که امواج ماورای صوت دارد. این امواج از پوست عبور می‌کنند و با ورود به بافت‌ها سبب می‌شوند که چربی آزاد شود و ظاهر پوست بهبود یابد.

  • اگزیمیا

اگزیمیا نیز دستگاهی است که برای درمان استرچ مارک از آن استفاده می‌شود. این دستگاه امواج RF دارد و هم‌زمان ترک‌های پوستی و وزن را کاهش می‌دهد. اگزیمیا کیفیت اکسیژن‌رسانی را بالا می‌برد؛ ورم و سلولیت پوست را کاهش می‌دهد و پوست را لیفت می‌کند.

  • مزو استرچ مارک

مزو استرچ مارک شامل تزریق مواد ویتامینه و مغذی به پوست می‌شود. زمانی که پوست خالی از مواد مغذی باشد، خطر ایجاد ترک در آن بیشتر است. این تزریق تا حد زیادی به بهبود ترک‌ها کمک می‌کند.

  • فوتونا

فوتونا یک روش لیزر غیر تهاجمی و ۴ بعدی است که برای درمان استرچ مارک از آن‌ استفاده می‌شود. این درمان با صلاح‌دید پزشک و با توجه به عمق ترک پوستی تجویز می‌شود.

سخن آخر

دراین نوشته تلاش کردیم تا شما را با استرچ مارک، علل ایجاد آن و روش‌های درمان آشنا کنیم. اگر مبتلا به این عارضه پوستی هستید، به شما توصیه می‌کنیم که به به بهترین کلینیک لاغری تهران یا بهترین دکتر پوست تهران مراجعه و برای درمان از فرد متخصص کمک بگیرید.

سوالات متداول

از میان روش‌های درمانی کدام روش از همه بهتر است و ترک پوستی را کاملاً از بین می‌برد؟

درمان ترک پوستی بسته به شرایط هر فرد از دیگری متفاوت است و برای این که مناسب‌ترین روش را برای خود برگزینید، لازم است که به متخصص مراجعه کنید. ضمناً انواع درمان‌ها با بهبود رنگ و بافت پوست، ترک پوستی را کاهش می‌دهند؛ اما رفع آن به طور کامل و قطعی چندان ممکن نیست.

آیا راهی برای پیشگیری از ترک پوستی وجود دارد؟

مطابق پژوهش‌های انجام شده، روشی برای پیشگیری وجود ندارد و توصیه‌هایی چون استفاده از روغن بادام، روغن زیتون و موارد مشابه آن، از ایجاد استرچ مارک پیشگیری نمی‌کند. با این حال سعی کنید تناسب اندام خود را حفظ کنید. از تغییر ناگهانی وزن بپرهیزید؛ رژیم غذایی سالم داشته باشید و آب کافی بنوشید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۲.۵ / ۵. تعداد رای: ۲

هنوز رای ثبت نشده است.

آمنه ابراهیمی

آمنه ابراهیمی هستم مترجم متون در زمینه سلامت پوست و مو و مسائل مربوط به زیبایی. حدود 5 سال در زمینه تولید محتوا به صورت تخصصی در زمینه پوست، مو و زیبایی مشغول به فعالیت هستم. جدیدترین روش های زیبایی و درمانی که در سراسر دنیا منتشر می شود را با علاقه دنبال میکنم. آنها را ترجمه میکنم و در قالب محتواهای متنی درمیآورم و در اختیار شما عزیزان قرار میدهم. ممنون میشم محتواهای بنده را مطالعه کنید و نظرات خودتون را در قالب کامنت با من به اشتراک بزارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *