غذاهای مفید و مضر برای کبد چرب گرید ۲

۵
(۱)

بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب گرید ۲ چیست؟ خوشبختانه بیماری کبد چرب گرید ۲ که به دلیل رژیم غذایی نادرست و سبک زندگی غلط بروز پیدا می کند قابل درمان در منزل می باشد. این بیماری به دنبال رسوب چربی در سلول های کبدی و به دنبال آن مرگ سلول های کبد رخ می نماید.

اما خبر خوب آن است که با روش های ساده خانگی و مصرف مواد غذایی سالم تر و جایگزین کردن آنها با مواد غذایی خطرساز، می توانید سلامتی کبد خود را باز یابید. اولین گام برای درمان این بیماری، تغییر در عادات غذایی و استفاده از مواد غذایی سالم تر به دنبال یک برنامه غذایی یا رژیم درمانی کبد چرب است.

کبد چرب گرید ۲ با چه علامت هایی تشخیص داده می شود؟

معمولا این بیماری دارای علامت مشخص و واضحی نمی باشد. اما برخی از علائم و عوارض جانبی آن در اکثر افراد مشترکا بروز پیدا می کند که نشان از ابتلا به کبد چرب گرید ۲ می باشد. این علامت ها معمولا با خستگی مفرط، درد در ناحیه کبد و در برخی موارد تورم در این ناحیه مشخصی می شود.

همچنین این افراد معمولا از مشکلات گوارشی و درد در ناحیه تحتانی شکم رنج می برند. برخی از دیگر علائم آن نیز شامل تغییر در سطح کلسترول بد خون، افسردگی، حساسیت به انسولین، تغییرات در پوست و بروز التهابات و کهیر می باشد. معمولا میزان آنزیم های کبدی با ابتلا به کبد چرب گرید ۲ دستخوش تغییراتی می شود که در آزمایش خون به خوبی قابل تشخیص می باشند. در موارد پیشرفته تر ممکن است فرد دچار مشکلات چشمی و به خصوص زرد شدن سفیدی چشم شود که به خوبی قابل تشخیص است.

برای کبد چرب گرید ۲ چی بخوریم؟

خوشبختانه علاوه بر درمان های پزشکی و استفاده از داروهای مخصوص کبد چرب گرید ۲، راهکارهای درمانی ساده تری نیز وجود دارد که می توانید با تغییر در رژیم غذایی خود و استفاده از مواد غذایی سالم تر به درمان کبد چرب در منزل بپردازید.

غذاهای مفید برای کبد چرب گرید ۲ کدامند؟

قبل از آنکه رژیم غذایی مناسبی برای کنترل و درمان کبد چرب خود برنامه ریزی کنید باید بدانید که کلید درمان این بیماری مدیریت وزن و کنترل منظم آن است. زیرا چاقی و اضافه وزن از خطرساز ترین عوامل برای تشدید بیماری کبد چرب می باشند. این امر تا حدی اهمیت دارد که جالب است بدانید با کاهش وزن ۳ تا ۵ درصدی نیز می توان به سلامت کبد کمک قابل توجهی کرد. بنابراین در اکثر مواقع پیروی از یک رژیم لاغری اصولی می توانید به کاهش چربی های بدن و در نتیجه درمان کبد چرب گرید ۲ کمک کنید. برای این منظور می توانید از طریق وبسایت غفاری دایت و مشاوره با متخصصین تغذیه مجرب رژیم مناسب خود را دریافت کنید.

۱- مصرف کربوهیدرات های پیچیده را محدود کنید.

این دسته از مواد غذایی شامل نان های سفید، قند، آب نبات و شیرینی های سرشار از شکر و قند، آجیل ها و … می باشد که مصرف زیاد آنها می تواند ترشح چربی در کبد را افزایش دهد و بیماری شما را تشدید نماید.

سعی کنید کربوهیدرات های پیچیده را با مواد غذایی سالم تری جایگزین کنید. بطور مثال می توانید از کربوهیدرات های ساده تر که سرشار از فیبر هستند نظیر میوه ها و سبزیجات، غلات، دانه ها و نان های چند غله استفاده کنید.

۲- چربی های سالم را جایگزین کنید.

چربی های سالمی که در مواد غذایی نظیر ماهی ها، تخم کتان، چربی های گیاهی و … هستند به دلیل آنکه غیر اشباع می باشند، سالم تر بوده، نسبت به چربی های اشباع و ترانس که در غذاهای پر چرب یافت می شوند برای کبد خطر کمتری دارند.

۳- به میزان کافی پروتئین مصرف کنید.

گنجاندن پروتئین و مواد غذایی پروتئینی سالمی نظیر ماهی و مرغ می تواند به سلامت کبد شما و بهبود بیماری کبد چرب گرید ۲ کمک نماید. پروتئین های مفید برای کبد شامل ماهی، مرغ کم چرب و حتی تخم مرغ می باشند. اما مصرف گوشت قرمز اصلا توصیه نمی شود.

۴– مواد غذایی غنی از امگا ۳ مصرف کنید.

ماهی های کم چرب نظیر قزل آلا، تخم کتان، گردو و سایر مواد غذایی که حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ هستند می توانند به درمان بیماری شما کمک قابل توجهی نمایند.

۵- آب کافی مصرف کنید.

نوشیدن آب به میزان حداقل ۲ لیتر در روز به سم زدایی کبد شما کمک می کند.

۶- سبزیجات و غلات با فیبر بالا مصرف کنید.

مصرف فیبر بالا توسط برخی از غلات نظیر جو و سبزیجات می تواند به کاهش وزن سریعتر کمک کند. زیرا چاقی از مهمترین عوامل ابتلا به کبد چرب گرید ۲ می باشد.

۷- آووکادو بخورید.

میوه آووکادو به دلیل دارا بودن امگا ۳ و چربی های مفید می تواند مواد سمی انباشته شده در کبد شما را دفع نماید.

۸- میوه های قرمز بخورید.

برخی میوه های قرمز رنگ نظیر تمشک، زغال اخته، شاتوت و … به دلیل دارا بودن مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها، به درمان بیماری شما کمک شایانی می نمایند.

۹- روغن زیتون بخورید.

چربی های غیر اشباع نسبت به انواع اشباع و ترانس خطر کمتری برای کبد دارند و در عین حال مفید نیز می باشند. بنابراین می توانید روغن زیتون را جایگزین سایر روغن های خوراکی خود کنید و از این طریق به کاهش وزن خود نیز کمک کنید.

۱۰- چای سبز بنوشید.

چای سبز دارای خواص آنتی اکسیدانی است و به سم زدایی کبد تان کمک می کند. همچنین جذب چربی در بدن را کاهش داده سطح کلسترول بد خون را کاهش می دهد.

ea78e63e 184b 40a4 8aa5 b44311c41015

غذاهای ممنوعه برای کبد چرب گرید ۲ کدامند؟

برخی از مواد غذایی نسبت به سایر خوراکی ها خطر بیشتری برای کبد دارند به طوری که می توانند موجب پیشرفت بیماری شده، حتی منجر به سیروز کبدی شوند. در این مرحله از بیماری، متاسفانه راه برگشت و درمانی برای کبد وجود نخواهد داشت. بلکه تنها راه درمان فرد، پیوند کبد سالم از فرد دیگر به بیمار می باشد. بنابراین برای پیشگیری از پیشرفت بیماری تا این مرحله لازم است مواد غذایی ممنوعه برای کبد چرب گرید ۲ را بشناسید و مصرف آنها را محدود و حتی المقدور تا درمان کامل، متوقف کنید. برخی از این مواد غذایی خطرناک عبارتند از:

  • مصرف پیاز و سیر به صورت خام
  • انواع حبوبات شامل عدس، لوبیا، نخود و …
  • غذاهای فرآوری شده نظیر سوسیس و کالباس، ماهی دودی و …
  • کنسروها و غذاهای آماده دارای مواد نگهدارنده
  • چیپس و پفک، بیسکوییت ها و شیرینی و مواد غذایی مشابه آن
  • غذاهای پر چرب شامل گوشت و سبزیجات نظیر کباب، آبگوشت و …
  • ماهی و گوشت های پر چربی
  • گوچه فرنگی و برخی سبزیجات نظیر تربچه
  • نوشابه ها و سایر نوشیدنی های شیرین و گاز دار
  • انواع قهوه و کاکائو …
  • لبنیات پرچرب
  • نوشیدنی های الکلی
  • و …

متاسفانه این عارضه می تواند بسیار خطرناک و در برخی موارد برگشت ناپذیر باشد. بنابراین رژیم درمانی خود را حتما جدی بگیرید و از مصرف مواد غذایی مضر برای کبد تا درمان کامل بیماری خود اجتناب کنید.

سایر عوامل موثر

در نظر داشته باشید در طول رعایت رژیم غذایی متعادل و درمانی برای بهبود کبد چرب خود لازم است کم تحرکی را نیز کنار بگذارید. وزن خود را پائین بیاورید و تا حد امکان ورزش کنید.

علائم ابتدایی را جدی بگیرید. تشخیص این بیماری در مراحل اولیه کمی مشکل است. اما با علائمی نظیر نفخ دائمی شکم، ضعف و خستگی، بی اشتهایی یا بزرگ شدن کبد می توانید تا حد زیادی به درمان به موقع بیماری خود کمک کنید. زیرا پیشرفت این بیماری می تواند بسیار خطرناک و برگشت ناپذیر باشد.

/سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ی ویکی درمان در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد./

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۵ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز رای ثبت نشده است.

نگار عظیمی

من سرپرست محتوای رسانه ویکی درمان هستم، ما در ویکی درمان در تلاشیم اطلاعات دقیق، کاربردی و هدفمند را در اختیار مردم ایران قرار دهیم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *