طرح لبخند چیست؟ انواع روش های طرح لبخند چیست؟

درباره دلیل اهمیت طرح لبخند باید گفت لبخند زیبا باعث جذابیت چهره افراد می‌شود. به طوری که هماهنگی بین اجزای صورت را به خوبی نمایش می‌دهد. در دنیای تعاملات اجتماعی، داشتن طرح لبخند زیبا می‌تواند باعث تاثیر مثبت در اعتماد به نفس و به تبع آن، ارتباط اجتماعی بهتری برقرار می‌شود. بعد از چشم‌ها، دومین معیار زیبایی صورت، لبخند است. هارمونی بین اعضا صورت (لب‌ها، گونه‌ها‌، فرم لثه و رنگ پوست)و دندان‌ها  باعث نقش بستن لبخند زیبا می‌شود. کسانی که از این هماهنگی، برخوردار نیستند، نیاز به اصلاح طرح لبخند دارد. با ایجاد تغییر در دندان‌ها، فرم لثه و از بین بردن فواصل دندان، به لبخند دلخواه خود می‌رسند.

مفهوم زیبایی و لبخند تا حد زیادی به یکدیگر گره خورده‌اند که دلیل آن حس مثبتی است که لبخند منتقل می‌کند. با لبخند زیبا، در ذهن عزیزان خود، به زیبایی نقش می‌بندیم. در این مقاله از ویکی درمان به نکات طرح لبخند می‌پردازیم.

چگونه طرح لبخند را اصلاح کنیم؟

در اصلاح طرح لبخند از مجموعه‌ای از درمان‌ها استفاده می‌شود که به ایجاد لبخند زیبا منجر می‌شود. در این پروسه، مشکلات دندان را برطرف کرده و اصلاح لثه‌های ناصاف و بد شکل می‌پردازند. در این فرایند دندان‌ها معاینه می‌شوند و در رنگ و شکل دندان‌ها تغییر ایجاد می‌شود. اصلاح طرح لبخند تنها ماهیت زیبایی ندارد بلکه کارکرد دندان‌ها نیز بهبود می یابد.

عوامل موثر در زیبایی لبخند

عوامل موثر در زیبایی طرح لبخند

دندان‌ها تاثیر مستقیم بر زیبایی چهره و در پی آن، لبخند شما می‌گذارد. بنابراین مراقبت از آنها حائز اهمیت است. اقداماتی مثل ارتودنسی، پر کردن دندان،  روکش تمام سرامیکی دندان و جراحی لثه علاوه بر بهبود سلامت دهان و دندان به عنوان راهی برای اصلاح طرح لبخند انجام می‌گیرد. در ادامه به دیگر عوامل موثر برای داشتن لبخندی دل انگیز می‌پردازیم.

  • هماهنگی بین خطوط لثه:  قرینه بودن و هماهنگی بین آنها در لبخند زیبا موثر است. اگر در لبخند، لثه بیش از اندازه مشخص باشد به آن لبخند لثه‌ای می‌گویند.
  • وجود فواصل دندانی: دلایل مختلفی مثل کشیدن دندان، کوچک بودن دندان نسبت به لثه، چسبندگی لثه و مادرزادی بودن به فاصله دندان می‌انجامد. برای درمان آن از ارتودنسی استفاده می‌شود.
  • تقارن دندان: بهم ریختگی و کج بودن دندان‌ها، مشکلی است که خیلی از افراد به آن دچار هستند. استفاده از ارتودنسی در درمان آن بسیار موثر است. گاهی شدت آن بسیار زیاد است که با توجه به وضعیت دندان، هزینه ارتودنسی متفاوت می‌شود.

روش های اصلاح طرح لبخند

ارتودنسی در طرح لبخند

پزشک متخصص پس از تشخیص اینکه می‌توانید از طرح لبخند استفاده کنید، به انجام درمان مشغول می‌شود. به روش های درمانی در ادامه می‌پردازیم.

  • لمینت دندان: اصلاح و ترمیم مشکلات دندان برای بهبود طرح لبخند را لمینت می‌گویند. در این روش روکشی روی دندان قرار می‌گید که مشکل کجی، شکستگی و تغییر رنگ را می‌پوشاند.
  • بلیچینگ دندان:  این روش برای سفید کردن دندان در مدت زمان کوتاه و با اثر بخشی بالا در مطب پزشک انجام می‌شود.
  • باندینگ دندان: در این روش می‌توان دندان را تغییر شکل داد و برای تغییر رنگ یا تغییر در اندازه و فواصل بین دندان‌ها استفاده شود. این پروسه در مدت زمان کم، انجام می‌گیرد.
  • ایمپلنت دندان: اگر تعدادی از دندان‌های خود را از دست داده‌اید، ایمپلنت دندان روش موثری برای اصلاح طرح لبخند است.
  • ارتودنسی: این روش برای کسانی مناسب است که دندان خوشرنگ و زیبا دارند و در صورت نامرتبی دندان‌ها از ارتودنسی استفاده می‌کنند. ارتودنسی بدون دست کاری به دندان انجام می‌شود که مدت زمان طولانی آن، از معایبش به حساب می‌آید.
  • پروتز دندان:استفاده از روکش‌های دندانی که با تکنولوژی CAD/CAM استفاده شده است، مشکلات متداول در روش‌های قبلی را از بین برده‌است. در این روش از ZIRONICA استفاده شده که نسبت به فلزهایی که در گذشته، برای روکش استفاده می‌شد، بسیار بهتر است.
  • جراحی فک: گاهی ایراد در فک باعث زیبا نبودن لبخند می‌شود. در این شرایط استفاده از ارتودنسی، کمکی نمی‌کند و باید به جراحی فک روی‌آوریم.

مزایا اصلاح طرح لبخند

مزایای طرح لبخند

  1. تنظیم نسبت لثه که به دلیل بهبود ساختار لثه اتفاق می‌افتد.
  2. کاهش عفونت و بیماری دندان و لثه.
  3. سفید شدن دندان‌ها به جوان نشان دادن چهره منجر می‌شود.
  4. با اصلاح طرح لبخند بسیاری از بیماری‌های دهانی از بین می‌‌روند.
  5. افزایش اعتماد به نفس و آراستگی ظاهر به گسترده شدن تعاملات اجتماعی منجر می‌شود.

معایب اصلاح طرح لبخند

به صورت کلی طبیعی است ک این روش نیز مانند سایر روش‌ها، با عوارضی همراه باشد. برای مثال شاید لازم باشد تا تعدادی از دندان‌های شما کشیده شود تا بتوانید ارتودنسی را انجام دهید. انجام ایمپلنت باعث می‌شود در دندان‌های خود احساس لق شدگی به وجود آید. استحکام و استقامت دندان با بلیچینگ کاهش می‌یابد و بیش از بیش آن را آسیب پذیر می‌کند.

سخن پایانی

در این مقاله از ویکی درمان تلاش کردیم تا همه نکات در مورد طرح لبخند را برای شما عزیزان بازگو کنیم. اگر در این زمینه سوالی دارید در بخش نظرات آن را مطرح کنید تا کارشناسان ما در اسرع وقت به آن پاسخ دهند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.