زیرکونیوم دندان چیست؟ مزایا و معایب

۰
(۰)

با پیشرفت تکنولوژی در زمینه دندانپزشکی و استفاده از مواد جدید، دیگر از روش‌های قدیمی استفاده نمی‌شود؛ زیرا روش‌های بهتر و جدیدتری ابدا شده است. یکی از عناصر مهم در دندانپزشکی، بریج و روکش دندان است که امروزه از آ‌ن ها استفاده بیشتری می‌شود. از دلایل پیشرفت تکنولوژی در دندانپزشکی، کشف و ظهور مواد جدید است.

یکی از پرکاربردترینِ این پیشرفت‌ها زیرکونیوم دندان است. در این روکش مصنوعی از موادی استفاده می‌شود که با تیتانیوم در ارتباط بوده و باعث تجدید عملکرد دندان می‌شود.

از بریج‌ها و روکش‌هایی مانند زیرکونیوم دندان، برای ترمیم دندان استفاده می‌شود. این ابزارهای مصنوعی می‌توانند به بهبود عملکرد و ظاهر دهان و دندان کمک کنند. بریج‌ها می‌توانند با قرار گرفتن در کنار دندان‌هایی که همجوار فضای خالی هستند، جای دندان‌های از دست رفته را بگیرند. لازم به ذکر است، در صورت استفاده از ایمپلنت دندان، می‌توان در کنار آن از بریج نیز استفاده کرد.

این دندان ها به دلیل مقاومت بالا، استحکام زیاد و ظاهر طبیعی که دارند، بهترین گزینه برای ترمیم و بهبود ایمپلنت های دندان است. استفاده از زیرکونیوم می تواند به تقویت و بهبود کارایی ایمپلنت های دندان کمک کند. فقط دقت داشته باشید که اگر به دنبال گرفتن نتیجه مثبت و رضایت بخشی هستید، باید به بهترین متخصص ایمپلنت دارای تجربه و سابقه زیاد مراجعه کنید.

روکش‌ها و زیرکونیوم دندان نیز برای اصلاح آسیب‌های به‌وجود آمده در دندان مورد استفاده قرار می‌گیرند. عملکرد این روکش‌ها به این صورت است که، روی پایه باقی مانده از دندان قرار می‌گیرند. همچنین، زیرکونیوم دندان و دیگر روکش‌ها باعث مقاومت و سلامت دندان، برطرف شدن مشکلات جفت شدن غیرطبیعی دندان و بهبود شکل کلی دهان نیز می‌شوند.

زیرکونیوم دندان چیست؟

همانطور که در قبل‌تر اشاره کردیم، روکش‌ها جهت درست کردن دندان و رفع آسیب‌ها و مشکلات آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. این روکش‌ها در گذشته فلزی بوده و دوام بالایی نیز داشتند. همچنین روکش‌ها شامل یک هسته مرکزی از جنس آلیاژ هستند که با سرامیک پوشانده می‌شوند، اما از لحاظ ظاهری، با دندان طبیعی تفاوت دارد.

قیمت روکش دندان

بعدها، با پیشرفت تکنولوژی و علم دندانپزشکی، روکش‌های زیرکونیا ساخته شد. زیرکونیوم دندان از مواد سرامیکی مقاومی ساخته شده که در مقابل شکستگی آسیب ناپذیر است.

مطالعه بیشتر: روکش تمام سرامیکی

اساس کار زیرکونیوم دندان، کریستال دی اکسید زیرکونیوم است که ماده‌ای بسیار قوی و با ویژگی های منحصر به فرد می‌باشد.زیرکونیوم دندان این امکان را برای شما فراهم کرده تا با استفاده از آن، هم دندان‌های طبیعی داشته باشید و هم از مقاومت و استحکام آن اطمینان حاصل کنید.

مراحل ساخت روکش زیرکونیوم دندان

  • در ابتدا دندان توسط دندانپزشک تراشیده می‌شود.
  • در مرحله بعد، پزشک متخصص از دندان هایتان قالبگیری می‌کند.
  • در این مرحله، قالب‌ها در آزمایشگاه تبدیل به مولد توسط کست گچی می‌شوند.
  • در ادامه به روکش دندان، روی میل گچ فرم داده می‌شود.
  • پس از آن که روکش، فرم دندان هایتان را به خود گرفت، داخل کوره مخصوص، سرامیک پخته می‌شود.
  • سپس روکش‌ها مجدد مورد بررسی قرار گرفته تا فرم دقیق شکل گرفته باشد.
  • در پایان، روکش آماده شده و پزشک پس چک کردن دندان و دهان، آن را روی دندان بیمار می‌چسباند.

مزایای روکش زیرکونیوم دندان

زیرکونیوم دندان برای تاج دندان انتخابی مناسبی است. شک نکنید، با استفاده از این روکش از مزایای منحصر به فردی در دهان و دندان خود بهره مند خواهید شد. در ادامه به برخی از مزایای روکش کونیا اشاره شده است:

  • مقاومت و استحکام بالا
  • شفافیت، طبیعی بودن و زیبایی دندان
  • مقاوم در برابر آسیب‌های احتمالی
  • عدم بروز حساسیت
  • ایجاد هماهنگی با سایر دندان‌ها
  • بالا بودن عمر و دوام آن
  • پیوند یافتن آسان با دندان
  • عدم وجود فلز

معایب روکش زیرکونیوم دندان

  • امکان از بین بردن دندان‌های مقابل: به دلیل سخت بودن روکش زیرکونیا، ممکن است در مقابل دندان‌های طبیعی مقاومت بیشتری از خود نشان دهد.

معایب روکش زیرکونیوم دندان

  • پوسیدگی دندان: با نصب این روکش، مشاهده پوسیدگی پس از درآوردن آن امکان پذیر است، البته این پوسیدگی در تاج دندان و زیر آن بسیار ناچیز خواهد بود.
  • هزینه بالا: این روکش از آنجایی که مقاومت بالاتری نسبت به سایر روکش‌ها دارد، طبیعی است که گران‌تر باشد، شما با نگهداری درست این روکش از یک سرمایه بزرگ نگهداری خواهید کرد. از طرفی، اگر از یک روکش ارزان‌تر خریداری شده و مورد استفاده قرار گیرد، ممکن است تراشیده شده و نیاز به ترمیم داشته باشد، در نتیجه هزینه اضافی باید پرداخت کنید.

مطالعه بیشتر: عصب کشی دندان

تفاوت زیرکونیوم دندان با لمینیت

تفاوت لمینیت با روکش زیرکونیا در این است که، لمینیت تنها سطح بیرونی دندان را پوشش می‌دهد، در حالی که روکش کل دندان را پوشانده و دندان را مقاوم‌تر می‌کند. پس می‌توان اینگونه بیان کرد که، روکش زیرکونیوم دندان زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که دندان نیاز به محافظت بیشتری داشته باشد.

در شرایطی مانند زمانی که دندان تحت درمان ریشه قرار داشته یا پوسیدگی زیادی دارد، از روکش دندان اسفاده می‌شود. زیرکونیوم دندان نیز مانند لمینیت در مناطق زیبایی دندان کاربرد دارد.

در این مدل روکش، به جای فلز از core زیرکونیایی استفاده می‌شود. این عنصر قسمت فریم روکش بوده که زیر بنای روکش است. همچنین سرامیک روی آن اضافه می‌شود. لازم به ذکر است، بلاک‌های زیرکونیایی توسط فرزهای تراش مخصوص و سیستم دیجیتالی CAD/CAM تراشیده می‌شوند.

قیمت روکش زیرکونیوم دندان ۱۴۰۲

هزینه و قیمت روکش زیرکونیا به عوامل مختلفی از جمله هزینه خود روکش، هزینه آزمایشگاه، پزشک متخصص، جنس مواد مصرف شده در ساخت روکش و کلینیک انتخابی بستگی دارد. لازم به ذکر است، مواد به کار رفته در ساخت بلاک‌های زیرکونیایی می تواند تولید کشور دیگری باشد و آن کشور نیز با قیمت‌های مختلفی آن را به بازار عرضه کند.

عمر روکش زیرکونیوم دندان

همچنین، استحکام این روکش‌ها نیز با یکدیگر متفاوت است. به طور مثال بعضی از آن‌ها شکنند هستند. تشخیص این موضوع به پزشک و تجارب او بستگی دارد. اما باید خدمتتان عرض کنیم که، قیمت روکش زیرکونیوم دندان در سال ۱۴۰۲ بین ۸۰۰ هزار تومان تا ۳.۵۰۰.۰۰۰ تومان تخمین زده شده است.

مقاله پیشنهادی: لیست بهترین کلینیک دندانپزشکی تهران

کلام پایانی

ما در این مقاله از ویکی درمان سعی کردیم هر آنچه در رابطه با روکش زیرکونیوم دندان وجود دارد را به شما خوبان شرح دهیم. امیدواریم این مطالب مورد استقبال شما قرار گرفته باشد.

سوالات متداول

آیا تاج های زیرکونیوم نیاز به آماده سازی ویژه دارند؟

خیر، روند تولید توری های زیرکونیا در حال حاضر امکانپذیر است و همه سبک های آماده سازی را پذیرفته و متناسب با شرایط استثنایی (حاشیه ای و غیره) را تضمین می کند.

قیمت روکش زیرکونیوم دندان چقدر است؟

قیمت انجام این عمل از ۸۰۰ هزار تومان تا ۳۴۰۰۰۰۰ متغیر است.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

حمید حیدری

حمید حیدری هستم دانشجوی رشته دندانپزشکی. شما را با جدیدترین مقالات منتشر شده در زمینه بهداشت دهان و دندان، بیمارهای دندان و.. آشنا می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *