مزوتراپی مو، یکی از روش های بسیار تاثیرگذار در درمان انواع بیماریهای ریزش مو چه بر اثر عوامل محیطی و چه بر اثر عوامل ژنتیکی میباشد. این روش، اگر در کنار دیگر راههای درمان ریزش مو استفاده شود، تاثیرات بسیار مطلوبتری را به همراه دارد. ریختن مو، یکی از رایجترین مشکلات مرتبط با مو و پوست میباشد. قبل از انجام مزوتراپی مو، برای بهبود وضعیت ریزش مو، از داروهایی تحت عنوان فیناستراید و یا ماینوکسیدیل (روگین) استفاده میشود که تاثیرات نسبتا مطلوبی را برای بعضی افراد به همراه داشت.
مزوتراپی مو چیست؟
مزوتراپی مو (hair mesotherapy)، از جمله روشهای بی خطر برای مقابله با بیماریهای مختلف ریزش مو نظیر آلوپسی میباشد. در مزوتراپی مو با استفاده از کوکتلهای که معمولا دارای موادی مانند: ویتامینها، آمینو اسیدها، مواد معدنی مختلف، اسیدهای نوکلئیک میباشند، اقدام به بهبود مشکلات مختلف مرتبط با مو میشود.
در حال حاضر، با پیشرفت متدها و دستگاههای مختلف مزوتراپی مو، این روش نسبت به انواع قرصهای ترمیم و جوانسازی مو، تاثیراتی بسیار بهتری را دارد. استفاده از این روش میتواند باعث تقویت موی سر و فولیکولهای مو شوند، گردش خون و اکسیژن افزایش یابد و همچنین DHT اضافی از بین برود.
DHT یا همان Dihydrotestosterone، یک نوع آندروژن است که مقدار زیاد آن باعث کوچک شدن فولیکولهای مو و در نتیجه کم شدن میزان رشد آنها شود. یکی از مهمترین دلایل برتری مزوتراپی مو نسبت به روگین، شانس موفقیت آن است که در مزوتراپی مو ۹۰ الی ۹۲ درصد است. این در حالی است که این عدد در استفاده از قرصها تنها ۵۰ درصد میباشد.
مزوتراپی مو چگونه انجام میشود؟
در انجام مزوتراپی مو، به طور کلی دو روش مکانیکی و شیمیایی وجود دارد. در روش شیمیایی آن، قبل از اینکه فرایند مربوطه آغاز شود، پوست سر را توسط ترموتراپی نرم میکنند. سپس براساس ساختار مو و سرعت ریزش مو، کوکتلهای مخصوص مزوتراپی آماده میشوند. پس آماده سازی محلولهای مورد نظر، این موارد توسط انژکتور بسیار ریز سوزن مزوتراپی، در لایه میانی پوست تزریق میشود. اگر این تزریق توسط دست انجام شود، بسیار دشوار بوده و نیازمند تخصص و تبحر بالایی است.
به طور کلی پوست بدن از ۳ لایه تحت عنوان اپیدرم (روی پوست)، درم (لایه میانی) و هیپودرم (زیر پوست) تشکیل شده است. در مزوتراپی مو به روش مکانیکی، سوزنهایی که به لایه میانی وارد میشوند باعث بوجود آمدن سوراخهای بسیار کوچکی میشوند که با افزایش کلاژن سازی، فرایند ترمیم را سرعت میبخشند.
نتایج مزوتراپی مو چیست؟
- در بیشتر مراجعین که این روش را برای ریزش مو انتخاب کرده اند، بعد از سپری کردن چهارمین جلسه ریزش مو آنها قطع شده است.
- بعد از ۳ ماه رویش مجدد موهای خود را شاهد خواهید بود.
- بعد از سپری کرن ۳ جلسه، کاهش ترشح چربی در کف سر را به طور محسوس شاهد خواهید بود.
مزایا و معایب مزوتراپی مو چیست؟
به طور کلی، مزایا و اثرات مزوتراپی مو را میتوان در لیست زیر خلاصه کرد:
- قابل استفاده قبل و پس از کاشت مو برای بهبود و تقویت گرافتها و یا درمان التهاب و ورم.
- باعث افزایش خون رسانی میشود. به دلیل اینکه در بیشتر کوکتلهای مزوتراپی مو از موادی استفاده میشود که اتساع دهنده عروق میباشند.
- تقویت فولیکولها و فرایند مو سازی.
- بی نیازی از هرگونه مراقبت خاصی.
- دوره ریکاوری بسیار کوتاه.
- نداشتن خطرات نسب به بقیه روشهای درمان ریزش مو.
اما از عوارض و معایب آن میتوان به التهاب سر اشاره کرد که البته این مشکلات بسیار نادر میباشند و ظرف مدت ۲۴ از بین خواهند رفت. همچنین کسانی که ترس از سوزن دارند، میتوانند از دستگاههای فاقد سوزن جهت مزوتراپی مو استفاده کنند که البته میزان تاثیرگذاری کمتری دارند و به تعداد جلسات بیشتری نیز نیاز دارند.
مراقبت های بعد از مزوتراپی مو
مراقبتهایی که نیاز است تا بعد از مزوتراپی مو انجام شود، عبارت است از:
- سعی شود از آب و مایعات بسیار زیادی استفاده شود.
- از داروهایی که که باعث کاهش سرعت انعقاد خون میشوند نظیر آسپرین و ایبوپروفن جدا خودداری کنید تا بهبود وضعیت مو سریعتر انجام شود.
- اگر در قسمت که مزوتراپی انجام شده است، ورم و یا التهابی را احساس کرده اید، با کلینیک مورد نظر تماس برقرار کنید. چرا که این مشکل به دلیل حساسیت به کوکتلهای مزوتراپی مو میباشد.
- از انجام فعالیتهای سنگینی که موجب عرق کردن میشوند، پرهیز کنید تا مدت ۴۸ ساعت.
- تا ۷۲ ساعت از شستن موهای خود خودداری کنید. البته در هفته اول پس از مزوتراپی، هنگام حمام، از آب ولرک استفاده کنید و سعی کنید بیش از ۱۵ دقیق در حمام نمانید.
- تا ۲ روز از استفاده کردن از انواع کالاهای آرایشی بهداشتی پرهیز کنید.
کاندیدای نامناسب مزوتراپی مو
درست است که مزوتراپی مو یکی از کم خطرترین روشها برای مقابله با ریزش مو میباشد،اما برای همه مناسب نمی باشد. افرادی که مزوتراپی مو برای آنها جواب نمیدهد به شرح زیر می باشد:
- افرادی که به بیماری هایی مانند بیماری های قلبی و عروقی، دیابت، ایدز، هپاتیت و هموفیلی مبتلا هستند.
- افرادی که ریزش مو در آن ها به دلیل بیماری های زمینه ای مانند سلیفس است.
- افرادی که دلیل ریزش مو در آن ها به خاطر مصرف داروهایی شیمیایی مانند داروهای شیمی درمانی است. این افراد باید بعد از اتمام دوره شیمی درمانی اقدام کنند تا نتیجه بهتری بگیرند.
- مردان بالای ۴۰ سال و خانم های بالای ۶۰ سال که طاسی آندروژنی دارند.
- افرادی که مادرزادی و ژنتیکی جنس موی خوبی ندارند.
- خانم های باردار.
- افرادی که دارای آلرژی هستند.
کاندیدای مناسب مزوتراپی مو
غیر از آلوپسی آندروژنی که مزوتراپی برای آنها جواب نمیدهد، دلایل و انواع دیگری از ریزش مو وجود دارد که می توانند از مزوتراپی مو استفاده کنند و متظر جواب مناسب هم باشند. به عنوان مثال:
- افرادی که مشکلات ساقه مو دارند یا ساقه مو آسیب دیده دارند.
- آفرادی که به ریزش موسکه ای یا آلوپسی آره آتا دچار هستند می توانند به نتیجه مزوتراپی مو بسیار امیدوار باشند.
- افرادی که سرعت رشد مو کمی دارند، استفاده از مزوتراپی مو می تواند باعث افزایش رشد مو شود.
- افرادی که ریزش مو در آن ها به دلیل استرس هستند. این نوع ریزش مو با مزوتراپی مو قابل درمان است.
تعداد جلسات مورد نیاز مزوتراپی مو
تعداد جلسات درمانی به شرایط شما بستگی دارد. به صورت کلی تعداد جلسات بین ۸ تا ۱۵ نوبت متغیر است. هر جلسه ۳۰ دققه طول خواهد کشید. یک یاز برنامه های درمانی به این صورت است که، یک بار در هفته برای ماه اول (یعنی ماه اول چهار جلسه)، سپس هر دو هفته یک بار برای ماه بعد (یعنی ماه دوم دو جلسه درمانی) و برای ماه سوم و چهارم هر ماه یک جلسه، به صورت کلی ۸ جلسه درمانی خواهید داشت.
جمع بندی
با توجه به موارد گفته شده در ارتباط با مزوتراپی مو، هزینه مزوتراپی مو این فرایند در کلینیکهای مختلف متفاوت میباشد. این قیمت بر اساس مواد استفاده شده در محلولهای مزوتراپی مو، تعداد جلسات، نوع دستگاه و روش درمان مشخص میشوند. معمولا این روش برای مراجعه کنندگان جوان تر، تاثیرات مثبت بیشتری دارد.
در هفته اول پس از مزوتراپی مو، ریزش تدریجی مو اتفاق میافتد که این مورد امری کاملا طبیعی میباشد که پس از گذشت یک مدتی، این فرایند متوقف میشود.