بیماری ویتیلیگو یا بیماری پیسی چیست؟ (درمان آن چگونه است؟)

۰
(۰)

بیماری ویتیلیگو یا بیماری پیسی یک بیماری طولانی مدت است که فرد دارای لکه های بر روی پوست است که به دلیل کمبود ملانین این لکه ها ایجاد می شود. ملانین یکی از عوامل اصلی در رنگدانه های پوست است که عدم وجود آن باعث بروز بیماری پیسی یا همان ویتیلیگو می شود.

در ادامه با ویکی درمان همراه باشید تا آگاهی بیشتری نسبت به بیماری های مختلف و روش درمان آن دست پیدا کنید.

درمان پیسپی

بیماری ویتیلیگو یا بیماری پیسی چیست؟

بیماری ویتیلیگو یک بیماری پوستی است که در آن پوست رنگدانه های خود را از دست می دهد که باعث می شود پوست چند رنگ شود. این بیماری می تواند کل سطح پوست مانند: داخل دهان، موها و همچنین چشم ها را تحت تاثیر قرار دهد و آن قسمت از پوست که دارای بیماری است دارای حساسیت به نور است.

بیماری ویتیلیگو یا بیماری پیسی یکی از اصلی ترین انواع مشکلات خود ایمنی است که پوست فرد پس از مدت طولانی دارای لکه های سفید رنگ می شود. در بیماری پیسی سیستم ایمنی فرد بر ضد سلول های رنگدانه پوست عمل می کند و رنگ آن قسمت از پوست را کاملا از بین می برد و در قسمتی که پوست بی رنگ می شود این سلول ها وجود .

علت اصلی بیماری ویتیلیگو یا پیسی چیست؟

عوامل بسیاری بر روی بیماری پیسی تاثیر گذار است. علت بروز این بیماری پوستی برای هر کسی متفاوت است، اما با بررسی دقیق تر هر کدام از عوامل تاثیر گذار می توانید علت دقیق بیماری را در بدن یک شخص بشناسید. در این بخش سعی هر کدام را به اختصار توضیح بدهیم.

ژنتیک

 این بیماری ممکن است در ژنتیک افراد وجود داشته و ارثی باشد که پس از گذشت مدتی ظاهر می شود که حدودا ۳۰% موارد این بیماری در خانواده ها مشاهده می شود.

استرس

یکی دیگر از عوامل اصلی بروز این بیماری در بدن افراد استرس است. افرادی که به دلایل متعدد مانند مشکلات شغلی و تحصیلی دارای استرس هستند بیشتر نسبت به افراد دیگر در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند و همچنین برای جلوگیری از ایجاد این بیماری باید استرس خود را کم و کنترل کنند.

سیستم ایمنی

تحریک سیستم ایمنی بدن نیز می تواند یکی از دلایل بروز بیماری پیسی باشد. زمانی که خطا در سیستم ایمنی فردی به وجود می آید به سلول های خود حمله میکند که باعث از بین رفتن و عدم ایجاد مجدد رنگدانه در سلول شود.

علائم بیماری ویتیلیگو

علائم بیماری ویتیلیگو چیست؟

بزرگترین و اصلی ترین نشانه این بیماری در بدن افراد ظاهر شدن لکه های روشن یا رنگ پریده بر روی پوست است که ممکن است در هر جایی از بدن ظاهر شوند و در اکثر مواقع در بعضی از نواحی که بیشتر در معرض آفتاب و نور خورشید قرار دارند علائم این بیماری را بروز می دهند.

از دیگر علائم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سفید یا روشن شدن زودرس مو
  • تغییر رنگ و یا روشن شدن و سفید شدن مژه و ابرو
  • تغییر رنگ شبکیه پشم
  • رنگ پریدگی درون بینی و دهان
  • التهاب گوش و چشم
  • کاهش شنوایی و ایجاد مشکل بینایی

عوارض بیماری ویتیلیگو یا پیسی چیست؟

افسردگی و عدم اعتماد به نفس یکی از عوارض این بیماری است زیرا تاثیر مستقیم و واضحی بر زیبایی فرد مبتلا می گذارد. افرادی که دارای این بیماری هستند دارای حساسیت نسبت به نور خورشید هستند.

افراد مبتلا به این بیماری ممکن است دارای ناهنجاری  ها در شبکیه چشم و همچنین تغییر رنگ در قسمت رنگی چشم داشته باشند. این نوع افراد ممکن است دارای اختلال در سیستم ایمنی خود داشته باشند که در این صوت سیستم ایمنی بدن باعث حمله به خود می شود که باعث بروز کم کاری تیروئید، دیابت و کم خونی می شوند.

عوارض بیماری ویتیلیگو

جدید ترین روش های کنترل و درمان بیماری پیسی

هیچ درمان قطعی تاکنون برای بیماری پیسی ثبت نشده و وجود ندارد و در واقع پزشکان در تلاش برای یکنواخت کردن و برگرداندن رنگ از بین رفته پوست و یا از بین بردن رنگ طبیعی پوست در قسمت های باقی مانده هستند که می توان به گزینه های زیر اشاره کرد.

کاور کردن ناحیه آسیب دیده

با استفاده از کرم ضد آفتاب های دارای اس پی اف بالا می توان از پوست خود محافظت کنید و استفاده از این نوع کردم باعث عدم برنزه شدن پوست می شود و همچنین تضاد رنگی پوست را به حداقل می رساند. (معرفی بهترین کرم ضدآفتاب)

نور درمانی

اشعه ماوراء بنفش باند باریک که در طول دو یا سه جلسه در هفته مناسب است که طول درمان ممکن است چندین ماه زمان بر باشد.

لیزر اگزایمر

بیمارانی که ضایعات بزرگ و گسترده ندارند بهتر است از این نوع درمان استفاده کنند؛ زیرا طول موجی از اشعه ماوراء بنفش نزدیک به باند باریک UVB  تولید میکند.

عمل پیوند رنگدانه سلول های پوستی

یک قسمت از بدن بیمار گرفته شده و سلول های پوستی در آن کشت می شود سپس به قسمت های مورد نظر پیوند داده می شود و در پایان روی آن پوشیده و پانسمان می شود.

میکروپیگمنتیشن

میکروپیگمنتیشن روش از درمان نوعی از وارد کردن رنگدانه به پوست دچار آسیب شده است که البته این روش نیاز به تجربه بسیار زیاد و مهارت خاصی دارد زیرا که برند استفاده شده در این روش بسیار مهم است.

سخن پایانی

این بیماری در ۲% افراد جامعه شایع است و دیده می شود اما خطر جدی برای سلامت افراد ایجاد نمی کند و هنگامی که این بیماری ایجاد می شود معمولا همیشگی است البته ممکن است از ۱۰% تا ۲۰% پوست شما به رنگ طبیعی بازگردد که این مورد به سن شما نیز بستگی دارد.

آیای بیماری پیسی واگیردار است؟

این بیماری به هیچ عنوان واگیردار نیست و افراد دارای این بیماری نیز می توانند مانند افراد دیگر بچه دار شوند و مشکلی به وجود نیاید.

چه مواد خوراکی باید در طول درمان بیماری پیسی مصرف شود؟

انواع مواد خوراکی مانند: غلات، سبزیجات، آجیل و خشکبار، زنجبیل، مکمل های دارای ویتامین B12، ویتامین C، مس و روی و فولیک اسید میتواند در طول روند درمان موثر باشند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

آمنه ابراهیمی

آمنه ابراهیمی هستم مترجم متون در زمینه سلامت پوست و مو و مسائل مربوط به زیبایی. حدود 5 سال در زمینه تولید محتوا به صورت تخصصی در زمینه پوست، مو و زیبایی مشغول به فعالیت هستم. جدیدترین روش های زیبایی و درمانی که در سراسر دنیا منتشر می شود را با علاقه دنبال میکنم. آنها را ترجمه میکنم و در قالب محتواهای متنی درمیآورم و در اختیار شما عزیزان قرار میدهم. ممنون میشم محتواهای بنده را مطالعه کنید و نظرات خودتون را در قالب کامنت با من به اشتراک بزارید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *