هوس های دوران بارداری، (هوس ترشی و شیرینی در بارداری)

۳.۷
(۳)

اگر منتظر به دنیا آمدن فرزند دلبندتان هستید یا اینکه تصمیم به بارداری گرفته‌اید؛ ممکن است نگران هوس های دوران بارداری باشید. در این مقاله درباره صفر تا صد هوس های دوران بارداری خواهید خواند. اگر پیش از شروع ویار بارداری از دلایل آن مطلع باشید، می‌توانید تا حدودی آن را کنترل کنید. همچنین می‌توانید از روی نوع هوس‌های خود به جنسیت فرزندتان پی ببرید. با ما همراه باشید.

هوس های دوران بارداری چیست؟

تجربه بارداری، تجربه عجیبی است که برخی از شما آن را تجربه کرده‌اید یا در حال تجربه آن هستید. شاید هم به تازگی در حال تصمیم‌گیری برای بارداری هستید. به هر حال خوب است بدانید که در این دوران به صورت ناگهانی هوس غذا یا خوردن خوراکی خاصی به سراغ شما می‌آید. اما این ولع خیلی زود فروکش می‌کند و شما مقدار کمی از غذا را می‌توانید بخورید و این حالت همان «هوس‌های دوران بارداری» است.

حال که می‌دانید ویار چیست، ممکن است برایتان سوال پیش بیاید که علت هوس در بارداری چیست و چقدر طول می‌کشد. با این مقاله همراه باشید تا به جواب همه سوالات خود برسید.

ویار بارداری

نکته جالبی که باید بدانید این است که هوس خوراکی در بارداری آن‌قدرها هم جذاب نیست! واقعیت این است که این هوس‌ها با تهوع شروع می‌شود. البته در اکثر خانم‌های باردار این هوس‌ها کوتاه مدت و خفیف هستند و معمولا در ۱۶ هفتگی بارداری دیگر خبری از ویار حاملگی نیست. سعی کنید این دوران را با آرامش بیشتر و دوری از استرس و مصرف بیشتر مایعات بگذرانید.

عوامل ایجاد هوس های حاملگی (ویار) کدامند؟

عوامل ایجاد هوس های حاملگی (ویار) کدامند؟

ایجاد هوس های دوران بارداری دلایل مختلفی دارد. توجه به علل و راه‌حل هر یک می‌تواند از شدت گرفتن ویار بکاهد. در این قسمت عوامل ایجاد هوس های باردار را بررسی می‌کنیم:

  • تغییرات هورمونی

مهم‌ترین و رایج‌ترین علت هوس های دوران بارداری، تغییرات شدید دوران حاملگی است. از آنجا که این تغییرات در اوایل دوران بارداری بیشتر حس می‌شود، بدن تحت تاثیرات بیشتری قرار می‌گیرد؛ بنابراین باردار هوس‌های بیشتری را تجربه می‌کند.

  • تغییر در حواس پنج‌گانه

معمولا این تغییرات بیشتر در حس بویایی و چشایی حس می‌شود. در دوران حاملگی ممکن است این حس‌ها خیلی ضعیف یا برعکس بسیار قوی شوند. برای مثال بسیاری از بارداران از این موضوع شکایت می‌کنند که خوردن سبزی برایشان مشکل است، چون سبزیجات در دهانشان مزه تلخی زیادی می‌گیرد.

  • نیاز به غذا

همیشه نباید دنبال دلیل عجیب و غریبی باشید، شاید دلیل بروز هوس‌های دوران بارداری تنها این باشد که بدن شما نیاز به غذا دارد! بدن شما نسبت به قبل به مواد غذایی بیشتری نیاز دارد و لازم است که به رژیم غذایی خود توجه ویژه‌ای داشته باشید. در غیر این صورت بدن، شروع به واکنش از نوع هوس‌های دوران بارداری می‌کند.

  • کاهش ویتامین و مواد معدنی بدن

در دوران بارداری، مصرف ویتامین‌ها باید به طور محسوسی افزایش پیدا کند. کاهش ویتامین و مواد معدنی در بدن می‌تواند هوس های دوران بارداری را افزایش دهد. برای مثال ممکن است یک خانم باردار به خاطر کمبود ویتامین امگا۳، هوس ماهی یا میگو کند و این مسئله کاملا توجیه علمی دارد.

هوس باردار از چه زمانی شروع می شود؟

ویار بارداری یا هوس های دوران بارداری معمولا در سه ماهه اول بارداری شروع می‌شود. البته باید بدانید که به همین‌جا ختم نمی‌شود و امکان دارد که در سه ماهه دوم زیاد شود. خوشبختانه با افزایش وزن در سه ماهه آخر، هوس های دوران بارداری کاهش می‌یابند. به صورت انگشت شمار، باردارانی هستند که بعد از زایمان نیز ویار را تجربه می‌کنند.

رایج ترین هوس های غذایی دوران بارداری چیست؟

رایج ترین هوس های غذایی دوران بارداری

برخی هوس‌های دوران بارداری شایع‌تر است که در این قسمت به آن‌ها می‌پردازیم:

  • هوس خوردن لبنیات

مواد لبنی، حاوی مقدار زیادی کلسیم و قند هستند و استفاده از آن‌ها در دوران بارداری به مقدار بیشتر از قبل، بسیار مهم است. پیشنهاد ما این است که می‌توانید به جای خوردن بستنی زیاد، ماست یخ‌زده را امتحان کنید و احتمالا به همان میزان لذت خوردن بستنی از خوردن ماست یخ‌زده نیز لذت خواهید برد.

  • هوس غذای تند و ادویه دار

یکی از شایع‌ترین هوس های دوران بارداری، هوس خوردن غذاهای تند و چیلی است. حتی افرادی که پیش از این، از غذاهای تند استقبال نمی‌کردند، پیش می‌آید که در این دوران یکی از طرفداران مواد غذایی تند می‌شوند. استفاده از این نوع غذاها هیچ ممنوعیتی برای فرد باردار ندارد. اما در زمان استفاده از آن باید دقت کرد که در کنار مواد غذایی دیگر استفاده شود و به تنهایی خورده نشود تا از سوزش معده جلوگیری کند.

  • هوس ترشی در بارداری

افزایش مقدار خون در بدن در این دوران، احساس نیاز به نمک را در باردار زیاد می‌کند و به همین دلیل است که تمایل تعداد زیادی از خانم‌های باردار به ترشیجات افزایش پیدا می‌کند.

  • هوس شیرینی در بارداری

شاید برای شما هم جالب باشد که بدانید هوس شکلات و شیرینی در بارداری به ندرت اتفاق می‌افتد. این مواد سرشار از ویتامین‌ها و موارد مغذی هستند و حتی می‌توان از آن‌ها به عنوان یک وعده کامل استفاده کرد.

برخی از خانم‌های باردار سوال می‌کنند که «خوردن شیرینی در بارداری نشانه چیست؟». یکی از علل هوس خوراکی‌های شیرینی در دوران بارداری افزایش حس بویایی یا چشایی است. ولی همان‌طور که گفته شد این هوس در خانم‌های باردار به ندرت اتفاق می‌افتد.

  • هوس انار در بارداری یا دیگر میوه ها

ممکن است شما هم شنیده باشید که مثلا یکی از دوستانتان، هوس انار در بارداری داشته است. معمولا علت تمایل به مصرف میوه‌ها در این دوران، به دلیل کمبود ویتامین C در بدن است. خوردن میوه می‌تواند به صورت سالم و طبیعی، این کمبود را رفع کند. به جز انار، ممکن است نسبت به پسته کوهی نیز ویار داشته باشید که برای مشاهده خواص آن می‌توانید به صفحه خاصیت پسته کوهی مراجعه کنید.

رابطه ویار حاملگی و جنسیت جنین چیست

مطلب پیشنهادی: بررسی خواص پسته کوهی در دوران بارداری .

رابطه ویار حاملگی و جنسیت جنین

باورهای قدیمی و خرافات در تعیین جنسیت جنین از قدیم تا امروز وجود دارد ولی واقعیت این است که هیچ پشتوانه علمی، وجود رابطه بین هوس های دوران بارداری با تعیین جنسیت نوزاد را تایید نمی‌کند. اما برخی موارد می‌توانند در تعیین جنسیت تا حدی موثر باشند.

واضح است که برای تعیین جنسیت باید در هفته ۲۰ بارداری برای سونوگرافی به پزشک مراجعه کنید و راه علمی قطعی دیگری برای تعیین جنسیت تا به امروز مطرح نشده است.

گذشته از این مسائل به طور کلی می‌توان گفت هوس های بارداری از نوع شیرینی‌جات و شکلات می‌تواند نشان‌دهنده فرزند دختر باشد و در مقابل خانم بارداری که تمایل بیشتری به غذاهای شور، ترش و تند نشان می‌دهد، احتمالا قرار است، یک نوزاد پسر به دنیا آرود. معمولا در ویار بارداری پسر، علاقه به خوردن ترشی، لیمو یا جویدن گوشت بیشتر می‌شود.

مطلب پیشنهادی: علائم بارداری پسر چیست؟

جمع بندی

آن‌چه از این مقاله در ویکی درمان آموختید:

  • به هوس‌های ناگهانی غذا یا خوراکی که یک خانم باردار در دوران حاملگی تجربه می‌کند، «هوس های دوران بارداری» می‌گویند.
  • دلایل ایجاد ویار می‌تواند یکی از این موارد باشد: تغییرات هورمونی، تغییر در حواس پنج‌گانه، نیاز به غذا و کاهش ویتامین و مواد معدنی بدن.
  • رایج‌ترین هوس های دوران بارداری هوس خوردن لبنیات، ترشیجات، غذاهای ترش و شور و در برخی موارد شیرینی‌جات است.
  • برای تعیین جنسیت قطعی نوزاد خود در هفته ۲۰ بارداری برای سونوگرافی به پزشک مراجعه کنید.

ویار پسر از چه زمانی شروع میشه؟

ویار معمولا از هفته ۶ بارداری شروع می‌شود و تا ۱۴ هفتگی ادامه می‌یابد. نوع ویار در جنین دختر و پسر می‌تواند متفاوت باشد اما در زمان آن تاثیری ندارد. بنابراین ویار پسر هم از همان حدود ماه دوم شروع می‌شود.

مهمترین عوامل ایجاد ویار چیست؟

مهم‌ترین عامل ایجاد ویار، تعییر شدید در هورمون است. علاوه بر آن می‌توان به تغییر در حس بویایی و چشایی، نیاز بدن به غذای بیشتر و کاهش ویتامین‌ها اشاره کرد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۳.۷ / ۵. تعداد رای: ۳

هنوز رای ثبت نشده است.

الهام کریمی

الهام کریمی هستم. دانشجوی پزشکی، زنان و زایمان. تلاش میکنم شما را با محتواهای صحیح و به روز در زمینه آشنا کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *