banner
خدمات پوستویکی مگ

بررسی خواص شگفت انگیز روغن کرچک برای سلامتی پوست و مو

احتمالا شما نیز بارها نام روغن کرچک یا روغن کاستور را شنیده ­اید، اما شاید با تمامی خواص آن آشنا نباشید. در این مقاله از ویکی درمان سعی داریم به طور مفصل به بررسی خواص و عوارض احتمالی آن بپردازیم. روغن کاستور در واقع از درخت کرچک گرفته می ­شود که در تمامی دوره ­ها جهت مصارف غذایی و پزشکی مورد استفاده قرار گرفته است. روغن کاستور دارای خواص بینظیر در حوزه درمان، پوست و مو است که استفاده و دریافت نتایج حاصل از آن بی شباهت به معجزه نیست.

خواص درمانی شگفت انگیز روغن کرچک

خواص روغن کرچک
خواص روغن کرچک

همانطور که می­دانید روغنهای گیاهی نظیر روغن کرچک از خواص بسیار زیادی در بخش درمان و سلامت پوست و مو برخوردارند. از روغن castor در ساخت لوازم آرایشی، داروها و صابونسازی استفاده می ­شود. این روغن دارای ترکیباتی نظیر ساپونین، ریپوفلاوین، گلیسیرید، ریسین اولئین و … است. از روغن کاستور به دلیل داشتن روغنهای غیر اشباع در درمان برخی بیماریها بسیار مورد استفاده قرار می ­گیرد.

کاهش دردهای قاعدگی

دردهای زمان قاعدگی می تواند بسیار آزار دهنده باشد که البته با ماساژ روغن کرچک بر روی شکم میتوان درصد زیادی از درد را کاهش داد. این روغن با داشتن اسید ریکینولیک که خاصیت ضد التهابی دارد، نوعی ضد درد به شمار می­ آید که در نهایت موجب کاهش درد می­ شود.

مطالب بیشتر : روش های داشتن کبد سالم

درمان بیخوابی با روغن کاستور

درمان بیخوابی با روغن کرچک
درمان بیخوابی با روغن کرچک

اگر بیخوابی شما را آزرده میکند، به جای استفاده از داروهای شیمیایی که عوارض جانبی زیادی دارند، می­ توانید از روغن کرچک برای درمان آن استفاده کنید. به این شکل که مقداری از این روغن را بر روی پلک خود بمالید. پوست بدن با جذب روغن کاستور، گردش خون را افزایش داده و موجب آرامش شما خواهد شد.

درمان عفونت قارچی

عفونت­های قارچی امروزه در میان بسیاری از افراد شایع شده که به صورت دایره­ های قرمز خود را نشان می ­دهد. یک درمان بسیار راحت و عالی، استفاده از روغن کرچک است. این روغن به دلیل داشتن اسیدهای موجود به عنوان یک عامل ضد قارچ محسوب شده و با از بین بردن عفونت سبب درمان می ­شود.

درمان آرتروز با روغن castor

روغن کاستور به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی و اسید ریکینولئیک در درمان دردهای آرتریت و مفاصل مورد استفاده قرار می­ گیرد. شما می ­توانید مقداری روغن کرچک را بر روی یک پارچه تمیز ریخته و سپس آن را بر روی مفاصلی که دچار درد شده ­اند، قرار دهید. سعی کنید که پارچه را به مدت ۴۵ دقیقه در بخشهایی که دچار آرتروز و درد هستند، نگه دارید. چنانچه این عمل را یک مرتبه در روز انجام دهید، خواهید دید که مقدار زیادی از دردهای مفاصل شما کاسته می ­شود.

خواص بینظیر روغن کاستور برای پوست و مو

فواید روغن کرچک
فواید روغن کرچک

از روغن کرچک برای درمان برخی بیماری­های پوستی و همینطور رشد و ضخامت مو و ابرو مورد استفاده قرار می ­گیرد. مرطوب سازی و درخشانندگی پوست، رفع آفتاب سوختگی و ترکهای بدن از خواص شگفت انگیز این روغن محسوب می ­شود. چنانچه از روغن کاستور بر روی موها به طور منظم و مرتب استفاده شود، می­ تواند موجب درمان موخوره، نرمی و آبرسانی موها، شفافیت و درخشندگی شود. جلوگیری از ریزش و خشکی موها و همینطور کاهش آسیب به موها از دیگر خواص معجزه آسای استفاده از روغن castor است.

درمان آکنه با استفاده از روغن گیاهی castor

بسیاری از داروهای موجود در بازار که در درمان آکنه مورده استفاده قرار می­ گیرد، پوست را خشک می ­کند. یکی از بهترین روشهای درمان آکنه که امروزه بسیار شایع است، استفاده از روغن کرچک می ­باشد. این روغن بدون خشک کردن پوست، تمامی سلولهای مرده و باکتریهای روی سطح پوست را از بین می برد.

مطالب بیشتر : پوسته پوسته شدن بدن سالمندان

روشن کننده و پاک کننده عمیق پوست

یکی از ماده ­هایی که در پاکسازی پوست بسیار کمک کننده است، روغن کرچک می ­باشد. استفاده از این روغن علاوه بر اینکه تمامی آلودگی­ها و باکتریها را از سطح پوست پاک می­ کند، درمان کننده جوشها نیز است.

 طریقه استفاده از روغن castor به این شکل است که مقداری از آن را در دست خود بریزید و با مالش دستان خود بهمدیگر، روغن را گرم کنید. سپس آن را بر روی صورت خود ماساژ دهید. سپس یک دستمال را در آب گرم قرار داده و پوست خود را با آن بشویید. حوله را تا زمانی که پوست خنک شود، بر روی صورت خود نگه دارید.

این روغن از ایجاد لکه­های تیره بر روی پوست جلوگیری می ­کند. روغن کاستور با داشتن اسیدهای چرب به لایه­های زیرین پوست وارد شده و به رشد سلولهای جدید کمک می­ کند.

روغن کرچک برای رشد مو

روغن کرچک
روغن کرچک

استفاده از روغن کرچک برای رشد و ضخامت مو یکی از روشهایی است که بسیار معروف است. روغن کاستور با قرار گرفتن بر روی ریشه مو، موجب آبرسانی و جلوگیری از خشکی پوست می ­شود. همینطور اگر موهای شما دارای موخوره است و یا وز شده، می ­توانید با قرار دادن روغن بر روی ساقه ­های مو، آن را درمان کنید. برای دریافت نتیجه بهتر می­ توانید بعد از ماساژ روغن، موهای خود را با یک کلاه پلاستیکی پوشانده و به مدت ۱۵ دقیقه آن را بر روی موهای خود نگه دارید.

کاهش دهنده چین و چروک

اگر به دنبال از کاهش چین و چروک پوست خود هستید، استفاده از روغن کرچک یکی از بهترین روشهایی است که میتوان از آن بهره برد. روغن کاستور با نفوذ در چروکها، سبب تولید کلاژن شده و موجب استحکام و منعطف شدن آن می ­شود.

مطالب بیشتر : خواص روغن بادام

رشد و افزایش ضخامت مژه ­ها

آیا به دنبال راهی برای رشد و افزایش ضخامت مژه­ها هستید؟ استفاده از روغن کرچک یکی از بهترین روشها در این زمینه است. زیرا با داشتن ویتامینها، آنتی اکسیدانها، مواد مغذی و همینطور اسیدهای چرب موجب پرورش فولیکول موها شده و در نهایت به رشد مژه کمک می ­کند.

درمان لبهای ترک خورده

روغن کرچک به دلیل داشتن اسیدهای چرب موجب مرطوب شدن لبها می ­شود. اگر لبهای ترک خورده­ و خشکی دارید، می ­توانید از ترکیب روغن کاستور به همراه آب لیمو و روغن گلیسیرین برای درمان آن استفاده کنید.

عوارض احتمالی روغن کاستور

هر نوع از ماده غذایی اگر به میزان زیادی مورد استفاده قرار بگیرد، قطعا عوارضی را به دنبال خواهد داشت. روغن کرچک نیز از این قضیه مستثنی نیست و ممکن است با مصرف زیاد این روغن، عوارض خفیفی را در خود مشاهده کنید. چنانچه می ­خواهید از این روغن گیاهی استفاده کنید، در نظر داشته باشید که دوره مصرف آن طولانی مدت نباشد، زیرا موجب مسمومیت می ­شود و ممکن است با علائم زیر مواجه شوید:

  • فشار خون پایین
  • انقباض و گرفتگی در ناحیه شکمی
  • سرگیجه
  • حالت تهوع

سخن پایانی

 نکته ­ای که توجه به آن خالی از لطف نیست، بهتر است قبل از استفاده یک آزمایش حساسیت از خود بگیرید. به این شکل که کمی از روغن کرچک را روی پوست دست خود قرار دهید. اگر بعد از ۲۴ ساعت علائمی مانند خارش و یا قرمزی بر روی پوست خود مشاهده کردید، بهتر است که از این روغن استفاده نکنید. در غیر اینصورت میتوانید با مصرف آن از خواص بینظیر آن بهره ببرید.

روغن castor به جهت سرعت بالای فساد پذیری باید در دوره زمانی کوتاهی استفاده شود. اگر بیشتر از ۶ ماه از تولید آن بگذرد، دیگر قابل مصرف نیست.

سوالات متداول

آیا عفونت قارچی با روغن کرچک قابل درمان است؟

بله، روغن کرچک به سبب داشتن اسیدهای موجود نوعی ضد قارچ محسوب شده و تمامی عفونتها را از بین میبرد.

روغن کرچک چگونه آکنه را درمان می کند؟

روغن کرچک بدون اینکه پوست را خشک کند، تمامی سلولهای مرده و باکتری ها را پاک کرده و جای جوشها را از بین میبرد.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا