جراحی ترمیمی

با وجود این که جراحی ترمیمی پلاستیک یک پدیده‌ی نوظهور است، می‌توان پیشینه‌ای طولانی را برای آن پیدا کرد. از گذشته‌ی دور افراد به دلایل مختلف مانند: حوادث یا ناهنجاری‌های ارثی به دنبال راه‌هایی برای مطلوب‌تر نمودن چهره‌ی خود بودند. در طول قرون متمادی پزشکان شرقی ابداعات متنوعی را برای این منظور به کمک جراحی ترمیمی یا درمان‌های حمایتی معرفی نمودند.

در نیمه‌ی دوم قرن بیستم طبقه‌ی متوسط با رشد وسیعی رو به رو گشت و امکانات پزشکی نیز به وفور در دسترس همگان قرار گرفت. این امر موجب گشت تا برخی گزینه‌ها که تا پیش از آن تنها در دسترس اقشار برخوردار جوامع بودند برای همگان قابل انتخاب باشند.

 کهنه سربازان و مردم عادی که در طول جنگ متحمل زخم‌‌هایی در چهره و یا دیگر قسمت‌های بدن خود شده بودند به دنبال راهی برای درمان این جراحت‌ها می‌گشتند. تضاد میان این دو وضعیت موجب شکل گرفتن پایه‌های جراحی ترمیمی مدرن در غرب گردید.

در طی سالیان سال، جراحی ترمیمی به ابعاد جدید‌تری نیز دست یافت. رسانه هر روز قدرتمندتر می‌شد و معیارهای زیبایی و مطلوبیت از سوی آن به جامعه دیکته می‌گردید. مصرف‌گرایی نیز به یک ارزش مبدل گشت و همگان در پی استفاده‌ی هر چه بیشتر از خدمات عرضه شده در بازار و کسب ارزش‌های بیشتر بودند.

این امر منجر به آن شد که معیارهای زیبایی جوامع مختلف با میراث‌های ژنتیکی متنوع شروع به یکسان‌سازی کنند و همگان به دنبال راه‌هایی برای زیبا نمودن خود در جامعه بگردند. در این مرحله باز هم جراحی ترمیمی پیش‌قدم شده و توانست خدمات فراوانی را به داوطلبان این نوع جراحی ارائه دهد.

کاربرد جراحی ترمیمی در ترمیم پوست

‌چیزی که امروزه به نام جراحی ترمیمی پلاستیک شناخته می‌گردد، در حقیقت اعمال ویرایش‌هایی توسط جراحان زبده در ظاهر اعضای بدن است. این تغییرات ممکن است:

  •  عمل بینی مانند: رینوپلاستی؛
  • پلک‌ها و گوش زیبایی‌جویان؛
  •  پروتز صورت یا دیگر نواحی باشد؛
  • همچنین جراحی ترمیمی امکان بهبود شرایط دیگر نواحی بدن مانند اعضای از دست رفته یا صدمه دیده را نیز دارا می‌باشد.

در حال حاضر جراحی ترمیمی برای التیام بیماران در طیف وسیعی از ناهنجاری‌ها و عارضه‌‌های اکتسابی یا ارثی مورد استفاده قرار می‌گیرد. علل این عوارض می‌تواند:

  • اعم از سندرم‌های ژنتیک (مانند تریچر کالینز و یا شکاف در سقف لب و کام)
  • سوختگی بر اثر مجاورت با حرارت
  • زخم‌های ناشی از جراحت‌های جدی
  • تومور و یا هر مورد مشابه دیگری باشد. جراحی ترمیمی تنها در ناحیه‌ی چهره کاربرد ندارد بلکه در تمام قسمت‌های پوست بدن نیز قابل اجرا است.

همچنین جراحی ترمیمی برای درمان زخم‌های بزرگ که به شکل طبیعی امکان ترمیم را نداشته و یا روند آن بسیار کند می‌باشد را فراهم نموده است. در چنین شرایطی پزشکان توانایی آن را دارند که پوست قسمتی دیگر از بدن (اصطلاحا شناخته شده به نام اهدا کننده) را به ناحیه‌ی سوژه‌ی درمان پیوند زنند. به چنین عملی در جراحی ترمیمی، گرافت برداری از پوست گفته می‌شود.

در حالت کلی سه نوع جراحی ترمیمی را می‌توان برای پیوند پوست در نظر گرفت. این تقسیم‌بندی بر اساس لایه‌ی پوستی درگیر در عمل نام‌گذاری و افراز می‌گردند.

کاربرد جراحی ترمیمی

گرافت‌ برداری لایه به لایه

 در گرافت موسوم به لایه به لایه از ناحیه‌ی سطحی پوست گرافت‌برداری می‌شود. این نوع جراحی ترمیمی پیوند پوست معمولا برای درمان سوختگی‌های سطحی تا درجه ۲ استفاده می‌گردد.

گرافت‌ برداری تمام لایه

برای سوختگی‌های عمیق‌تر یا دیگر عارضه‌های مشابه باید از گرافت تمام لایه بهره برد. در این نوع گرافت‌برداری از پوست، لایه‌های عمیق‌تری از نواحی جلدی را که رگ‌‌های خونی بیشتر را در اختیار دارند را برداشته و در ناحیه‌ی پیوند، قرار خواهیم داد. این عمل معمولا برای نواحی‌ای استفاده می‌شود که پوست نیاز به حفظ قابلیت ارتجاعی خود دارد.

پیوند کامپوزیت

این روش برای مواقعی است که بهبود بخشیدن به زخم نیازمند فراهم آوردن زمینه‌های بیشتری است. در این روش تمامی لایه‌های پوست، چربی و یا حتی زیر ساخت غضروفی را باید در محل پیوند الصاق نمود.

دیگر کاربردهای جراحی ترمیمی

این تکنیک‌ها تنها برای زخم‌های جدی به کار گرفته نمی‌شوند. درمان قطعی چین و چروک‌های جدی و افتادگی پوست در اثر لاغری سریع، آکنه، لک و پیس با انجام جراحی‌ها مناسب امکان درمان دارند.

بر اساس چیزی که تا به اینجا بیان شد می‌توان جراحی‌های پلاستیک را به دو دسته تقسیم نمود.

  •  جراحی‌های که به منظور درمان اختلالات جلدی و عملکردی انجام می‌گیرند.
  • جراحی‌هایی که به دلیل زیبایی‌بخشی به ظاهر داوطلب انجام می‌پذیرند.

انواع مختلف جراحی‌ های ترمیم صورت

  • بنا به دلایلی ممکن است برخی بیماران قسمت‌های عمده‌ای از بینی خود را از دست بدهند و یا این عضو چهره‌ی ایشان به شکل جدی آسیب ببیند. در چنین شرایطی سپتوپلاستی یا جراحی پیوند بینی برای آنان راهگشا خواهد بود.
  • در جراحی موسوم به اتوپلاستی چنین عملی برای ناحیه‌ی گوش‌ها انجام می‌شود.
  • ریتیدکتومی روشی برای حذف قسمت‌های اضافی پوست و بهبود چین و چروک‌های نواحی گردن و ا چهره است.
  • جراح پلک هم از جراحی‌های پلاستیک ترمیمی است که روی این ناحیه‌ی حساس انجام می‌پذیرد. هدف از انجام آن معمولا مقاصد زیبایی است.
  • ایمپلنت‌های چهره و پروتزهای مختلف را نیز می‌توان در این دسته جای داد. این گونه اعمال توانایی زیادی در بهبود چهره‌ی بیماران و درمان آن‌ها دارد.
  • برولیفت عملی است که برای حذف چروک‌های پیشانی و بهبود وضع ابروها انجام می‌گیرد.
  • از دیگر گونه‌های جراحی پلاستیک باید به لیپوساکشن نیز اشاره نمود که برای حذف چربی‌های عمده بازدهی بالایی دارد.

مراقبت‌ های پیش از جراحی ترمیمی

نخستین چیزی که باید در توضیح هر فرآیند درمانی به آن اشاره کنیم این نکته است که تمامی این دخالت‌ها در ارگانیسم زنده با مقاومت این سیستم مواجه شده و عوارض و پیامدهای جانبی‌ای را نیز به همراه خواهد داشت. البته با رعایت نکات خاصی می‌توان این عوارض را تا حد امکان تخفیف داد.

اولین موضوع بررسی شرایط زمینه‌ای بیمار و یا تداخلات دارویی است. در تمامی اعمال جراحی ترمیمی که به بیهوشی نیاز دارند، پزشک از بیمار می‌خواهد تا آزمایش‌های فرمالیته‌ای را انجام دهد. علاوه بر آن بنا به تشخیص جراح شاید نیاز باشد تا آزمایش‌های دیگری نیز از بیمار اخذ گردد.

دقت کنید که تمامی این تجویزات کاملا ضروری بوده و اگر قصد دارید پزشک را در نتیجه‌ی نهایی مسئول بدانید باید در تمامی مراحل با و کمال همکاری را داشته باشید. همچنین حداقل در یکی دو هفته‌ی منتهی به عمل باید نسبت به مواد مصرفی خود کمال دقت را داشته باشید. 

همچنین دخانیات می‌تواند ریسک‌های زیادی را برای بیمار به همراه داشته باشد. اطلاعات بیشتری را نیز می‌توان در باره این مسأله ارائه داد که در این باره بهتر است مستقیما با پزشک خود مشورت نمایید.

مراقبت‌ های پس از انجام عمل جراحی ترمیمی

مراقبت‌های دوره ریکاوری با توجه به ماهیت عمل می‌تواند تفاوت‌هایی را در بر داشته باشد. هرچند در موارد زیادی با یکدیگر مشابهت دارند.

دوره بستری شدن در بیمارستان می‌تواند با توجه به شدت عمل از چندین ساعت تا چندین روز متغیر باشد. در طول این مدت و دوره‌ی نقاهت ثانویه همچنان باید بسیاری از نکات پیش از عمل را همچنان رعایت کرد تا روند بهبود به سرعت طی شود. هر چه این فرآیند بیشتر طولانی شود ریسک‌های آن افزایش بیشتر خواهد یافت.

همچنین باید از فشار آوردن به خود در این دوره خودداری کنید و استراحت مطلق داشته باشید. ورزش‌های هوازی یا پرفشار می‌توانند تا بهبودی شما صبر کنند. قرار دادن کمپرس در محل جراحی ترمیمی نیز می‌تواند به تعدیل عوارض عمل کمک کند.

مراقبت های بعد از عمل ترمیمی صورت

آیا جراحی ترمیمی پلاستیک برای من مناسب است؟

البته پاسخ به این سؤال در حیطه‌ی تخصصی پزشک متخصص بوده است و باید با توجه به شرایط بالینی هر بیمار معین گردد. هرچند به صورت کلی می‌توان گفت که پاسخ به این پرسش در اکثر موارد مثبت است.

انسان‌ها خوب یا بد در یک جامعه زندگی می‌کنند، بخواهیم یا نه اثری که ظاهر افراد در برخورد اول بر یکدیگر می‌گذارند در ابعاد زندگی هر دو اثر گذار خواهد بود. هر فرد باید با چهره‌ی خود در جامعه در طول زندگی خود حضور یابد. زیبایی و دلنشینی چهره مسلما می‌تواند به هر کسی کمک کند تا در طول این مدت به موفقیت‌ها و فرصت‌های بیشتر دست پیدا کند.

نکته‌ی قابل اشاره دیگر، آن که زیبایی چهره حتی بر قضاوت فرد از خود نیز تأثیر گذاشته و به ایجاد عزت و اعتماد به نفس در او کمک خواهد کرد. پس اگر احساس می‌کنید که نامزد دریافت چنین درمان‌هایی هستید حتما با یک پزشک متعهد و متخصص نیز مشورت کنید تا بتونید بهترین تصمیم برای خود و آینده‌ی در پیش رویتان اتخاذ نمایید.

خطرات جراحی ترمیمی بینی چیست؟

از دست دادن حس بویایی ورم طولانی مدت پاره شدن مویرگ ها جای زخم از بین رفتن پوست عوارض بی حسی

هزینه جراحی ترمیمی پقدر است؟

هزینه ی جراحی ترمیمی بستگی به پزشک و اندام مورد نظر است.

دوره ی بهبود جراحی ترمیمی بینی چقدر طول می کشد؟

از بیمار خواسته می‌شود که سه تا هفت روز بعد برای باز کردن بخیه و گچ بینی به کلینیک مراجعه کند. در این زمان بینی هنوز قدری متورم است، البته بخش اعظم ورم پس از دو هفته فروکش می‌کند.

چه زمان برای انجام جراحی بینی ثانویه مناسب است ؟

بهترین زمان برای انجام جراحی بینی ثانویه یک سال بعد از عمل اول می باشد.

۳/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.