پیشگیری و درمان خانگی هموروئید خارجی (بواسیر) با روشی آسان

۵
(۱)

هموروئید آناتومی عروقی طبیعی است. تنها زمانی که هموروئیدها پف کرده و متورم می شوند و سپس علائم ایجاد می کنند، افراد از بواسیر خود آگاه می شوند. برخی از شرایط یا رفتارهایی که می‌توانند رگ‌های خونی هموروئید را تحت فشار قرار دهند و باعث افزایش علائم هموروئید شوند عبارتند از:

  • چاقی
  • مدفوع سفت و یبوست و در نتیجه زور زدن حین اجابت مزاج
  • گاهی اوقات اسهال شدید
  • نشستن بیش از حد در توالت حتی بدون زور زدن
  • بارداری 
  • مشاغل یا فعالیت هایی که نیاز به بلند کردن مکرر وسایل سنگین دارند.

هموروئید دو نوع دارد که شامل هموروئید خارجی و هموروئید داخلی می شود. در ادامه به بررسی نوع خارجی آن می پردازیم.

هموروئید خارجی چیست؟

هموروئید خارجی یا بواسیر، هموروئیدی است که وریدهای خارج از مقعد را تحت تاثیر قرار می دهد. این هموروئیدها می توانند باعث خونریزی، ترک خوردن و خارش شوند. درمان های خانگی می توانند اکثر هموروئیدهای خارجی را درمان کنند.

بواسیر، اغلب در اثر زور زدن در حین اجابت مزاج ایجاد می شود. ممکن است شخص برای مدت طولانی روی توالت بنشیند یا مدفوعی داشته باشد که سفت و سخت باشد. بیشتر هموروئیدهای خارجی باعث ایجاد مشکلات خاص نمی شوند، اما در صورت ایجاد لخته که به عنوان ترومبوز شناخته می شود، دردناک خواهند شد. اگر فردی درد شدید داشته باشد، پزشک ممکن است بواسیر را با جراحی بردارد.

مطالعه بیشتر : بهترین دکتر زگیل تناسلی

علت هموروئید خارجی چیست؟علت هموروئید خارجی چیست؟

هموروئید خارجی زمانی است که یک یا چند برجستگی حساس در زیر پوست اطراف مقعد شما ایجاد می شود. اینها رگهای خونی گشاد شده ای هستند که بزرگ شده اند و بیرون زده اند. خون ممکن است در داخل رگ خونی بیرون زده لخته یا ترومبوز شود. این می تواند یک توده سخت تشکیل دهد و در برخی موارد باعث درد قابل توجهی شود. هموروئیدهای خارجی در اثر بسیاری از عوامل مشابه ایجاد می شوند. این موارد شامل:

  • زور زدن هنگام مدفوع شایع ترین علت بواسیر خارجی است که اغلب به دلیل یبوست یا اسهال شدید ایجاد می شود. زور زدن باعث تجمع خون در ناحیه مقعد می شود.
  • نشستن طولانی مدت روی توالت نیز می تواند به بافت های اطراف راست روده و مقعد فشار وارد کند.
  • با افزایش سن، بافت های اطراف مقعد و راست روده ضعیف می شوند و باعث بواسیر خواهند شد.
  • افراد باردار به دلیل افزایش فشار شکم بر روی وریدها در معرض خطر ابتلا به هموروئید خارجی هستند.
  • داشتن اضافه وزن با ابتلا به هموروئید مرتبط است.
  • اگر مرتباً اجسام سنگین را بلند می کنید، ممکن است خطر ابتلا به هموروئید بیشتر باشد.
  • رژیم غذایی کم فیبر نیز ممکن است منجر به یبوست شود که می تواند باعث هموروئید شود.

علائم هموروئید خارجی

طیف وسیعی از علائم می تواند فرد مبتلا به هموروئید خارجی را تحت تاثیر قرار دهد. علائم بسته به شدت عارضه متفاوت است. برخی از علائمی که ممکن است داشته باشید عبارتند از:

  • یک یا چند توده حساس به رنگ آبی روی پوست نزدیک دهانه مقعد
  • خارش در اطراف مقعد یا ناحیه رکتوم
  • درد در اطراف مقعد، به خصوص در عرض ۲۴ تا ۴۸ ساعت پس از شروع نشستن

ممکن است هنگام استفاده از توالت متوجه خونریزی شوید. توده های اطراف مقعد ممکن است متورم شوند. هموروئید خارجی بزرگتر ممکن است تمیز نگه داشتن ناحیه مقعد را دشوار کند. این علائم ممکن است به دلیل شرایط دیگری غیر از هموروئید نیز رخ دهند. اگر آنها را مشاهده کردید، باید به پزشک مراجعه کنید. علائم هموروئید خارجی ممکن است پس از چند روز از بین بروند. بدن معمولاً به مرور زمان بواسیر را دوباره جذب می کند.

مطالعه بیشتر : بهترین دکتر اورولوژی

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به هموروئید خارجی هستند؟چه کسانی در معرض خطر ابتلا به هموروئید خارجی هستند؟

اگر والدین شما هموروئید داشته اند، ممکن است شما نیز به آن مبتلا شوید. هموروئید ممکن است در دوران بارداری بیشتر اتفاق بیفتد. با افزایش سن، بواسیر ممکن است به دلیل افزایش فشار ناشی از نشستن زیاد ایجاد شود و هر چیزی که باعث شود در حین اجابت مزاج زور بزنید می تواند منجر به هموروئید خارجی شود.

هموروئید خارجی چگونه تشخیص داده می شود؟

برای تشخیص هموروئید خارجی، پزشک در مورد سابقه سلامتی و علائم شما سوال خواهد کرد و همچنین احتمالا یک معاینه فیزیکی انجام خواهد داد. در مورد هموروئید خارجی، عموماً با بررسی ناحیه اطراف مقعد شما می‌توانند هموروئید را ببینند.

ممکن است یک معاینه دیجیتالی رکتوم و آنوسکوپی برای بررسی مشکلات داخل کانال مقعد و راست روده شما، از جمله هموروئید داخلی انجام شود. در طول یک معاینه دیجیتال رکتوم، پزشک انگشت دستکش و روغن کاری شده خود را وارد مقعد شما می کند. آنها می توانند ناهنجاری های درونی را احساس کنند.

در طی آنوسکوپی، پزشک دستگاهی به نام آنوسکوپ را در رکتوم شما قرار می دهد تا بوسیله آن ناهنجاری ها را ببینند. اگر خونریزی مقعدی نیز دارید، پزشک احتمالاً از شما درخواست می‌کند که سیگموئیدوسکوپی یا کولونوسکوپی برای رد سرطان کولورکتال انجام دهید. این روش ها هر گونه بواسیر داخلی را نیز تشخیص خواهند داد.

درمان هموروئید خارجی چگونه است؟

در بیشتر موارد، افراد بواسیر خارجی را در خانه درمان می کنند و یا خود به خود از بین می رود و معمولاً به درمان پزشکی نیاز نیست، مگر اینکه درد زیادی برای شما ایجاد کند یا بسیار بزرگ شده باشد. اگر درد دارید، پزشک ممکن است استفاده از داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) مانند ایبوپروفن، اسید استیل سالیسیلیک (ASA) یا استامینوفن را توصیه کند.

درمانهای خانگیدرمان های خانگی

برای کمک به هموروئید می توانید از درمان های خانگی استفاده کنید. در ادامه چند روش درمان خانگی بی خطر برای هموروئید شرح داده شده است:

  • کمپرس سرد: یخ را در پارچه ای بپیچید و هر بار آن را به مدت بیش از ۱۵ دقیقه روی هموروئید قرار دهید. این کار می تواند تورم و درد را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
  • حمام سیتز (Sitz bath): در واقع باید در آب گرم بنشینید. برخی از افراد از وان کوچکی استفاده می کنند که برای قرار گرفتن روی توالت شما طراحی شده است، که می توانید آن را با آب گرم پر کنید و چندین بار در روز در آن بنشینید تا به تسکین هموروئید کمک کند. برخی از افراد نمک اپسوم بدون عطر را به آب اضافه می کنند.
  • پماد یا دستمال مرطوب موضعی: برخی از افراد برای کمک به کاهش تورم و درد بواسیر از پمادها یا دستمال‌های تسکین‌دهنده ساخته شده با مواد طبیعی مانند فندق جادوگر و آلوئه ورا استفاده می‌کنند. با این حال، بسیاری از این محصولات به تحقیقات بیشتری در مورد اثربخشی آنها نیاز دارند.

اگر درد زیادی دارید و یا اگر علائم بعد از ۱ هفته درمان در خانه از بین نرفت، یا اگر خونریزی از رکتوم خود را مشاهده کردید، با پزشک تماس بگیرید.

مطالعه بیشتر : بهترین دکتر هموروئید در تهران

درمان های پزشکی

اگر موارد شدیدتری از هموروئید خارجی را تجربه می کنید، پزشک ممکن است یک روش جراحی به نام هموروئیدکتومی را توصیه کند. این روش شامل حذف بواسیر خارجی با استفاده از لیزر، اسکالپل یا دستگاه کوتر است. پزشک بسته به موقعیت و نیاز شما احتمالاً از بی حس کننده موضعی برای این روش استفاده می کند. پزشک گاهی اوقات مصرف برخی داروها را برای هموروئید خارجی توصیه می کند. از جمله:

  • نیتروگلیسیرین موضعی (پماد ۰.۴٪)
  • نیفدیپین موضعی
  • تزریق سم بوتولینوم (بوتاکس) به اسفنکتر مقعد

پیشگیری از هموروئید خارجی چگونه است؟

برخی موارد اقداماتی وجود دارد که می توانید برای جلوگیری از ابتلا به هموروئید خارجی انجام دهید:

  • از زور زدن برای دفع مدفوع و از نشستن طولانی مدت در توالت اجتناب کنید.
  • موارد لازم برای جلوگیری از یبوست را رعایت کنید، مانند خوردن غذاهای با فیبر بالا، نوشیدن مقدار زیادی آب و مصرف مکمل های فیبر، نرم کننده مدفوع یا ملین ها. 
  • از بلند کردن وسایل سنگین خودداری کنید. سعی کنید به خودتان فشار نیاورید.
  • اگر در معرض خطر بالاتری هستید، از مشاور حرفه ای کمک بگیرید. به عنوان مثال اگر باردار هستید، سیستم ایمنی ضعیفی دارید یا داروهایی برای کاهش لخته شدن خون مصرف می کنید.

سخن پایانی

در این مقاله از ویکی درمان به مبحث هموروئید خارجی یک بیماری شایع است، پرداختیم. این عارضه اغلب در عرض چند روز یا چند هفته خود به خود از بین می رود زیرا بدن لخته خون را در داخل رگ خونی بیرون زده دوباره جذب می کند. اما در موارد شدید هموروئید خارجی، پزشک ممکن است جراحی برای برداشتن هموروئید را توصیه کند . اگر هموروئید خارجی خود به خود از بین برود، ممکن است لکه‌های پوستی در محل باقی بماند که درمان خواهند شد.

آیا می توان از هموروئید خارجی پیشگیری کرد؟

بله، با مصرف روزانه ۸ تا ۱۰ لیوان آب، افزایش میزان فیبر غذایی، افزایش فعالیت بدنی، پرهیز از زور زدن در سرویس بهداشتی و کاهش وزن اضافی.

آیا پماد ضد هموروئید برای هموروئید مناسب است؟

بله برای رفع خونریزی، تسکین درد، التیام زخم، رفع خارش و سوزش و کاهش تورم و التهاب مناسب است.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۵ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز رای ثبت نشده است.

ویدا جامی

ویدا جامی هستم. علاقه مند به حوزه تولید محتوا. سالها در زمینه ترجمه و تولید محتوا اطلاعات عمومی مشغول به فعالیت هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *