دهانشویه گیاهی و خانگی (طرز تهیه در خانه)

۰
(۰)

۵۰۰ گونه میکروب در دهان وجود دارد، که برخی از آنها باعث ایجاد بیماری‌های عفونی می‌شوند. برای بهبود زخم‌ها و عفونت‌های دهان استفاده از دهانشویه گیاهی یا شیمیایی بسیار مهم است. استفاده مداوم و روزانه از دهانشویه همراه با مسواک و نخ دندان باعث کاهش تجمع میکروب‌ها و جلوگیری از پوسیدگی دندان می‌شود. با ما در ویکی درمان همراه باشید

در سال‌های اخیر به دلیل تاثیرات ضد میکروبی، ضد قارچی و ضد سرطانی و عوارض کمتر از داروهای گیاهی استفاده می‌شود. دهانشویه گیاهی به دلیل داشتن ترکیبات طبیعی سازگاری بیشتری با فیزیولوژی بدن دارد. بنابراین در افرادی که امکان استفاده از دهانشویه شیمیایی ندارند توصیه می‌شود از دهانشویه گیاهی استفاده کنند.

چرا باید از دهانشویه استفاده کنیم؟

هدف از انتخاب دهانشویه حفظ بهتر سلامت دهان و دندان است. با استفاده از دهانشویه می‌توانید همیشه از سلامت دندان و دهان خود مطمئن باشید. به برخی از ویژگی‌های دهانشویه اشاره می‌کنیم؟

  • از بین بردن بوی بد دهان: دهانشویه اعتماد به نفس را به شما بازمی‌گرداند. دهانشویه برای مواقعی که شما جلسات کاری مهم دارید بسیار مفید است.
  • رفع خشکی دهان: بعضی افراد به دلیل استفاده زیاد از دارو دچار خشکی دهان می‌شوند. بهتر است از دهانشویه استفاده کنید تا خشکی دهان شما را اذیت نکند.
  • سلامت لثه: دهانشویه گیاهی یا شیمیایی می‌تواند باکتری ها‌ی مضر دهان را از بین ببرد. دهانشویه برای پاک کردن پلاک‌ها از روی دندان‌ها مفید است.
  • عفونت دندان: عفونت دندان یکی از بیماری‌های حاد است که باید به سرعت درمان شود. یکی از روش‌های موثر برای از بین بردن عفونت دندان استفاده از دهانشویه است.

 طرز تهیه انواع دهانشویه گیاهی

شست و شوی دهان بخشی از بهداشت دهان و دندان است. هدف اصلی از دهاشویه، مبارزه با بوی بد دهان و همچنین از بین بردن باکتری‌های دهان و دندان است. دهانشویه‌های مختلفی در بازار به فروش می‌رسد؛ اما آیا تا به حال تهیه دهانشویه گیاهی و خانگی را در خانه خودتان امتحان کرده‌اید؟ در این مقاله به چندین دهانشویه گیاهی و خانگی می‌پردازیم و طرز تهیه آنها را خواهیم گفت:

خواص دهانشویه گیاهی

  • دهانشویه گیاهی با استفاده از دمنوش مریم گلی یا دمنوش رازیانه:

یک فنجان آب را جوشانده و دو قاشق نعناع و دو قاشق اسطوخودوس بریزید صبر کنید تا ۳۰ یا ۴۰ دقیقه دم بکشد. بعد از آن از صافی رد کنید.

  • دهانشویه گیاهی با استفاده از سرکه سیب:

برای تمیز کردن دهان می‌توانید از محلول آب و سرکه سیب استفاده کنید. مقدار آب باید سه برابر سرکه سیب باشد.

  • دهانشویه گیاهی با استفاده از عصاره گریپ فروت:

برای درمان زخم و خونریزی لثه می‌توانید از نصب فنجان آب و عصاره گریپ فروت استفاده کنید. می‌توانید عصاره سیر هم به آن اضافه کنید.

  • دهانشویه گیاهی با استفاده از گلاب و سرکه:

باید نسبت پنج به یک با هم مخلوط کنید و روزی ۲-۳ بار به عنوان دهانشویه استفاده کنید.

  • دهانشویه گیاهی با استفاده از روغن درخت چای:

دو قطره اسانس نعناع و دو قطره روغن چای و نصف قاشق جوش شیرین در آب جوشیده سرد شده بریزید و به عنوان دهانشویه استفاده کنید.

تاثیر انواع دهانشویه های گیاهی

  • دهانشویه جوش شیرین: به علت طبیعت قلیایی آن برای افزایش بزاق مناسب است.
  • دهانشویه نمک: این دهانشویه باعث کاهش جرم دندان و باکتری‌های موجود در دهان می‌شود.
  • دهانشویه آلوئه ورا: این دهانشویه باعث کاهش خونریزی لثه و جرم دندان‌ها می‌شود.
  • دهانشویه روغن نارگیل: این دهانشویه یک راهکار عالی برای سم زدایی می باشد. این دهانشویه باعث کاهش جرم دندان می‌شود.
  • دهانشویه روغن دارچین: روغن دارچین خاصیت ضد باکتریایی دارد و در درمان پوسیدگی دندان ها کاربرد دارد.

طرز تهیه دهانشویه گیاهی

جمع بندی و سوالات رایج

استفاده از دهانشویه برای از بین بردن جرم و پلاک‌های دندانی توصیه می‌شود. در واقع دهانشویه باعث بهبود بهداشت دهان و دندان می‌شود. اما در سال‌های گذشته به دلیل تاثیرات داروهای گیاهی بر بدن از آن در موارد مختلفی استفاده می‌شود. یکی از موارد استفاده از داروهای گیاهی در دهانشویه‌هاست. در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع دهانشویه گیاهی و خانگی و طرز تهیه و استفاده آنها آشنا کنیم.

آیا دهانشویه گیاهی برای رفع بوی بد دهان مناسب است؟

دهانشویه گیاهی به دلیل خاصیت ضد میکروبی که دارد برای رفع بوی بد دهان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بهترین دهانشویه گیاهی کدام است؟

گیاه چای سبز بهترین دهانشویه گیاهی است.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

حمید حیدری

حمید حیدری هستم دانشجوی رشته دندانپزشکی. شما را با جدیدترین مقالات منتشر شده در زمینه بهداشت دهان و دندان، بیمارهای دندان و.. آشنا می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *