چگونه هیستامین بدن خود را کاهش دهیم؟ (روش های کاهش هیستامین)

۳.۶
(۵)

افزایش هیستامین در بدن سبب بروز مشکلاتی برای شما می‌شود و شما باید با استفاده از راهکارهایی، میزان هیستامین موجود در بدن خود را کاهش دهید. ما در مطالب این صفحه در رابطه با هیستامین، روش‌های کاهش هیستامین در بدن، خوردن برخی مواد غذایی مناسب برای کاهش هیستامین و… سخن گفتیم و هرآنچه شما نیاز است، در رابطه با کاهش هیستامین بدانید را در این مقاله برای شما عزیزان گردآوری کردیم و اینک به شما پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مطالب این صفحه همراه ما باشید.

هیستامین چیست؟

پیش از آنکه در رابطه با روش‌های کاهش میزان هیستامین در بدن سخن بگوییم، باید ابتدا در اولین مرحله شما را با هیستامین آشنا کنیم. در این مورد باید بگوییم، هیستامین توسط سیستم ایمنی بدن ساخته می‌شود و ماده‌ای شیمیایی به حساب می‌آید و به‌طور کلی این ماده علیه آلرژن‌ها ایفای نقش می‌کند.

هیستامین‌ها طی فعالیت خود سبب از بین بردن آلرژن‌ها می‌شوند و در بیشتر مواقع این کار به کمک ترشحات پوستی صورت می‌گیرد .در یک تعریف کلی، هیستامین، موجب کلیه‌‌ی واکنش‌های لازم جهت از بین بردن آلرژن یا حساسیت‌زاها می‌شود و بخشی از سیستم دفاعی بدن شما را تشکیل می‌دهد.

بدن شما جهت حفظ سلامتی به کلیه‌ی عوامل محرک مانند گرد و غبار واکنش نشان می‌دهد و گاهی این واکنش، بیش از حد معمول است و به نحوی غیر طبیعی است، که در این مواقع افراد باید از داروهای آنتی هیستامین استفاده کنند و یا با استفاده از روش‌های مفیدی میزان هیستامین بدن خود را کاهش دهند.

هدف ما از ایجاد این نوشته در سایت ویکی درمان معرفی روش‌های مفیدی در جهت کاهش هیستامین بدن است. که در این مورد به شما همراهان گرامی پیشنهاد می‌کنیم، تا انتهای مطالب این صفحه همراه ما باشید و از مطالب مفید این صفحه استفاده کنید.

هیستامین در کجا ترشح می‌شود؟

هیستامین در بدن انسان توسط سلول‌های آستروسیت، سلول‌های پاریتال معده و سلول‌های مرتبط با سیستم ایمنی بدن ترشح می‌شود. بیشتر هیستامین‌ها در سیستم گوارشی و سیستم تنفسی قرار دارند و به‌طور خاص، سلول‌های آستروسیت در مغز هم هیستامین ترشح می‌کنند که در تنظیم برخی از وظایف عصبی، از جمله خواب، بیداری و اضطراب نقش دارند. همچنین هیستامین در مرحله‌ی التهابی به عنوان یک ماده‌ی واسطه‌ی شیمیایی نیز ترشح می‌شود.

علت بالا رفتن هیستامین در بدن چیست؟

هیستامین یک ترکیب شیمیایی است که در بدن انسان تولید می‌شود و در واقع یک عامل عصبی نیز به حساب می‌آید. به طور کلی آلرژی، مصرف برخی از غذاها مثل خمیر پیتزا، قارچ، تخم مرغ، آجیل، مصرف برخی داروها مثل آنتی‌بیوتیک‌ها، داروهای درمان بیماری‌های قلبی، داروهای ضدافسردگی و ضداضطراب و برخی فعالیت‌های بدنی شدید موجب بالا رفتن میزان هیستامین در بدن می‌شود.

حساسیت به آلرژن‌های غذایی

گروهی از افراد به برخی از آلرژن‌های غذایی حساسیت دارند. این افراد با خوردن و نوشیدن برخی مواد غذایی و برخی نوشیدنی‌ها دچار حساسیت می‌شوند و این حساسیت، بروز سری واکنش‌های آلرژیک را به همراه دارد.

علاوه‌بر این مورد وجود مقادیر بالایی هیستامین (Histamine) در بعضی از مواد غذایی و یا برخی نوشیدنی‌ها موجب بروز حساسیت در بین افراد شده که در برخی مواقع این مورد مسمومیت با هیستامین را نیز موجب می‌شود! به عنوان مثال خوردن برخی ماهی‌ها که در دمای مناسب نگهداری نشده‌اند و یا برخی نوشیدنی‌ها، مسمومیت با هیستامین را به وجود می‌آورد.

حساسیت به مواد غذایی

بهترین آنتی هیستامین‌های طبیعی

افرادی که مشکلات حساسیتی دارند و مبتلا به آلرژی هستند و در برابر بسیاری از محرک‌ها واکنش نشان می‌دهند، بهتر است ابتدا برای تغییر رژیم غذایی خود اقدام و سپس از آنتی هیستامین‌ها استفاده کنند.

در این باره باید بگوییم لزوما مصرف قرص‌های آنتی هیستامین نباید در دستور کار قرار بگیرد و می‌توان از آنتی هیستامین‌های طبیعی نیز استفاده نمود. که در این رابطه ما در ادامه به برخی از این آنتی هیستامین‌های طبیعی اشاره می‌کنیم و شما می‌توانید با استفاده از این مواد طبیعی میزان هیستامین بدن خود را کاهش دهید.

از میوه‌ها و سبزیجات استفاده کنید.

در یک برنامه‌ی غذایی مناسب، استفاده از میوه‌ها و سبزیجات باید در دستور کار قرار گیرد و باید بدانید اکثر میوه‌ها و سبزیجات مشکلی برای شما ایجاد نمی‌کنند. شما باید میوه و سبزیجات را به برنامه‌ی غذایی خود اضافه کنید و با دریافت ویتامین از این مواد غذایی، در جهت بهبود سلامتی بدن خود گام بردارید.

درباره‌ی استفاده از میوه‌ها و سبزیجات توجه داشته باشید برخی از مرکبات، آووکادو، اسفناج، بادمجان و حتی موز دارای مقدار زیادی هیستامین هستند و شما باید تا حد امکان از خوردن این مواد پرهیز کنید.

از غلات سبوس‌دار استفاده کنید.

میزان هیستامین غلات سبوس‌دار بسیار کم بوده و معمولا این مواد، مشکلی برای شما به وجود نمی‌آورند. اما باید توجه داشته باشید محصولات تخمیر شده دارای هیستامین هستند و خوردن آن توصیه نمی‌شود. به‌طور کلی استفاده از برنج، جو، ماکارونی، نان و محصولات تهیه شده از غلات کامل مفید بوده و شما باید سعی کنید این مواد را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید.

خوردن چای سبز را فراموش نکنید.

بسیاری از افراد به خوبی می‌دانند چای سبز یکی از بهترین نوشیدنی‌ها برای کاهش وزن است. اما افراد کمی از خواص آنتی هیستامین این نوشیدنی فوق‌العاده خبر دارند! در این باره باید بگوییم، چای سبز با داشتن مقدار زیادی کاتچین و کرستین، یک نوشیدنی فوق‌العاده بوده و علاوه‌بر کاهش وزن، خاصیت آنتی هیستامینی دارد و برای افرادی که قصد کاهش هیستامین بدن خود را دارند نوشیدنیِ فوق‌العاده‌ای به حساب می‌آید.

تاثیر چای سبز در کاهش هیستامین

برای چاشنی می‌توانید از ماست طبیعی استفاده کنید.

مصرف ماست طبیعی موجب تقویت عملکرد دستگاه ایمنی شما شده و اسیدوفیل، بیفیدوس و لاکتوباسیلوس موجود در ماست، سبب مقابله با مواد حساسیت‌زا می‌شود و به همین پیشنهاد می‌شود از ماست طبیعی نیز استفاده کنید.

از خوردن آجیل پرهیز کنید و میزان استفاده از ادویه را کاهش دهید.

افرادی که دچار آلرژی هستند باید از خوردن آجیل، به خصوص مغزهای درختی خودداری کنند و میزان استفاده از ادویه را به حداقل برسانند. همچنین معمولا توصیه می‌شود این افراد از خوردن شکلات نیز پرهیز کنند تا مشکلات آلرژیک خود را به حداقل برسانند.

از نوشیدن آبجو و شراب پرهیز کنید.

وجود مقادیر زیادی سولفیت در نوشیدنی‌هایی نظیر شراب و آبجو سبب بروز حساسیت می‌شوند و باید بدانید به طور کلی نوشیدنی‌های الکلی افزایش هیستامین در بدن شما را در پی خواهند داشت. به همین دلیل افرادی که حساسیت دارند باید این نوشیدنی‌ها را کنار بگذارند و به جای آن از آبمیوه‌های طبیعی استفاده کنند.

غذاهای کنسروی برای افرادی که حساسیت دارند مناسب نیست.

اگر دچار آلرژی هستید، بهتر است تا حد ممکن استفاده از غذاهای کنسروی را کنار بگذارید و توجه داشته باشید، خوردن گوشت سفید مانند مرغ و ماهی برای شما مناسب است و بهتر است این نوع گوشت را در وعده‌های غذایی خود بگنجانید.

آخرین راه مراجعه به پزشک است…

اگر مواردی که در بالا به آن اشاره کردیم، در کاهش میزان هیستامین بدن شما مفید نبود باید به پزشک مراجعه کنید. در این باره باید بگوییم، گروهی از افراد مبتلا به اختلال عدم تحمل هیستامین هستند و بارزترین علائم این اختلال عطسه، سردرد، خارش چشم، خارش گلو، احتقان و کهیر است. گرچه برخی افراد دچار مشکلات دستگاه گوارشی نظیر اسهال و نفخ نیز می‌شوند و برای رفع این موارد مراجعه به پزشک امری بسیار ضروری خواهد بود.

قرص های آنتی هیستامین

کاهش هیستامین با استفاده از آنتی هیستامین‌ها

معمولا جهت کنترل آلرژی، پزشکان آنتی هیستامین تجویز می‌کنند، اما استفاده از دارو بدون تجویز پزشک را به شما پیشنهاد نمی‌کنیم چرا که ممکن است مشکلاتی با مصرف برای شما به وجود بیاید. لواراتادین، سیتریزین و دیفین هیدرامین از رایج‌ترین داروهای آنتی هیستامینی به حساب می‌آیند. و استفاده از این داروها با تجویز پزشک مشکلی ندارد.

کدام مواد خوراکی میزان هیستامین بدن را کاهش می‌دهند؟

برخی مواد خوراکی می‌توانند میزان هیستامین موجود در بدن شما را کاهش دهند. که این موارد عبارتند از:

  1. گوشت سفید
  2. غلات سبوس‌دار
  3. دم کرده‌‌ گزنه
  4. سبزیجات
  5. دم کرده یونجه
  6. چای سبز
  7. جوشانده گیاه جینکوبیلوبا
  8. سرکه سیب

تاثیر هیستامین بر مغز

هیستامین در مغز به عنوان یک ماده‌ی منظم کننده‌ی خواب و بیداری عمل می‌کند. سلول‌های آستروسیت در مغز هیستامین را ترشح می‌کنند و ما موجب بیداری می‌شویم، در حالی که کاهش سطح هیستامین می‌تواند منجر به خوابیدن ما شود همچنین برخی از تحقیقات نشان داده‌اند که هیستامین ممکن است بر حافظه‌ی کوتاه مدت و طولانی مدت ما نیز تاثیر بگذارد. به‌طور خاص، برخی از مطالعات نشان داده‌اند که هیستامین می‌تواند حافظه‌ی کوتاه مدت ما را از طریق افزایش فعالیت نورون‌های مغزی بهبود بخشد.

اما تاثیر هیستامین بر روی مغز به این موارد ختم نمی‌شود و باید بگوییم هیستامین ممکن است در تنظیم رفتارهای مرتبط با اضطراب و استرس نیزنقش داشته باشد و باید بگوییم افزایش سطح هیستامین ممکن است باعث کاهش اضطراب و استرس شود.

جمع بندی

مصرف خوراکی‌ها و نوشیدنی‌هایی که در این مطلب به آن اشاره کردیم موجب کاهش هیستامین می‌شود و اگر این مواد موجب کاهش هیستامین در بدن شما نشد، می‌توانید با مراجعه به پزشک برای درمان خود اقدام کنید. که در این مرحله معمولا داروهای آنتی هیستامین برای شما تجویز می‌شود و این داروها به شما در کاهش میزان هیستامین کمک شایانی خواهد کرد.

ما در مطالب این صفحه از وبسایت ویکی درمان در رابطه با روش‌های کاهش هیستامین سخن گفتیم و در این باره اطلاعات مفیدی به شما همراهان گرامی ارائه دادیم و اینک در انتها امیدواریم مطالب‌ این صفحه برای شما مفید بوده باشد.

چگونه میزان هستامین بدن خود را کاهش دهیم؟

در پاسخ به این سوال باید بگوییم شما می‌توانید با مصرف برخی نوشیدنی‌ها و خوراکی‌ها و رعایت برخی نکات، میزان هیستامین بدن خود را کاهش دهید، همچنین به تجویز پزشک، می‌توانید از قرص‌های آنتی هیستامین نیز استفاده کنید.

برای کاهش میزان هیستامین چه روش تغذیه‌ای را پیش بگیریم؟

برای کاهش هیستامین بهتر است نوشیدنی‌های الکلی را کنار بگذارید و از خوردن غذاهای کنسروی و آجیل پرهیز کنید. همچنین از مصرف ادویه زیاد هم خودداری کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۳.۶ / ۵. تعداد رای: ۵

هنوز رای ثبت نشده است.

ویدا جامی

ویدا جامی هستم. علاقه مند به حوزه تولید محتوا. سالها در زمینه ترجمه و تولید محتوا اطلاعات عمومی مشغول به فعالیت هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *