چگونه باعث توقف سکسکه نوزاد شویم؟

۴
(۱)

روش‌های مختلفی برای توقف سکسکه نوزاد وجود دارد. لازم به ذکر است که اکثر نوزادان در سال اول زندگی خود دچار سکسکه می‌شوند و معمولاً دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. اغلب سکسکه نوزادان بیشتر والدین را آزار می‌دهد تا خود کودک را. سکسکه زمانی اتفاق می‌افتد که دیافراگم کودک منقبض شده و باعث می‌شود هوا از طریق تارهای صوتی بسته خارج شود و صدای سکسکه ایجاد شود. در ادامه علت سکسکه و روش‌های توقف سکسکه نوزاد را شرح خواهیم داد؛ پس برای کسب اطلاعات بیشتر در اینباره با ما همراه باشید.

مقاله پیشنهادی: سکسکه چیست؟ درمان و عوارض سکسکه

علت سکسکه در نوزادان چیست؟

بر اساس تحقیقات رفلکس سکسکه ممکن است برای حذف هوای اضافی از معده مفید باشد. با این حال، پزشکان هنوز مطمئن نیستند که هدف سکسکه کردن در نوزادان چیست؟ سکسکه زمانی رخ می‌دهد که چیزی باعث اسپاسم دیافراگم و بسته شدن سریع تارهای صوتی شود. هوا از طریق تارهای صوتی بسته خارج می‌شود و صدای سکسکه تولید می‌شود.

دیافراگم عضله بزرگی است و در انتهای قفسه سینه قرار دارد که با نفس کشیدن بالا و پایین می‌رود. سکسکه در نوزاد اغلب بدون هیچ دلیل مشخصی رخ می‌دهد، اما گاهی اوقات تغذیه باعث اسپاسم دیافراگم می‌شود زمانی که:

  • نوزاد بیش از حد غذا خورده است.
  • نوزاد خیلی سریع غذا خورده است.
  • هوای زیادی همراه غذا بلعیده است.

همه این عوامل ممکن است باعث بزرگ شدن معده کودک شوند و همراه این انبساط به دیافراگم فشار آمده و باعث ایجاد اسپاسم و در نهایت سکسکه نوزاد می‌شود که راهکارهایی برای توقف سکسکه نوزاد وجود دارد.

چنانچه سکسکه زیاد اتفاق بیفتد ممکن است ناشی از یک بیماری زمینه‌ای مانند رفلاکس معده به مری باشد. این بیماری زمانی اتفاق می‌افتد که غذای نیمه هضم شده و اسید معده از طریق مری به سمت بالا برگردد. هنگامی که این مایعات از دیافراگم عبور می‌کنند، ممکن است آن را تحریک کرده و باعث اسپاسم و سکسکه نوزاد شوند. البته تغذیه یا مشکلات معده همیشه باعث سکسکه نمی‌شود بلکه ممکن است دیافراگم به دلایل نامشخص دچار اسپاسم و سکسکه شود.

روش های خانگی درمان سکسکه نوزاد

روش های توقف سکسکه نوزاد

سکسکه معمولا به کودک آسیبی نمی‌رساند. اگرچه بزرگسالان سکسکه را ناراحت کننده می‌دانند. معمولاً بهترین راه واگذاشتن نوزاد به حال خود است اما اگر توقف سکسکه نوزاد اتفاق نیفتاد بهتر است با پزشک مشورت کنید. اگر نگران توقف سکسکه نوزاد خود هستید راهکارهای زیر ممکن است برای این کار مفید باشند:

استراحت برای آروغ زدن

هنگامی که معده نوزاد پر از هوا شود، ممکن است به دیافراگم فشار وارد کرده و باعث اسپاسم آن و بروز سکسکه شود. استراحت کردن حین شیر دادن و پس از آن برای آروغ زدن کودک ممکن است باعث کاهش جمع شدن هوا در معده کودک شده و مانع از سکسکه شود. اگر نوزاد با شیشه شر می‌خورد بعد از کمی خوردن بهتر است استراحت کند و چنانچه با شیر مادر تغذیه می‌شود، می‌توان هنگام تعویض پستان به او فرصت آروغ زدن داد.

استفاده از پستانک

مکیدن پستانک ممکن است به شل شدن دیافراگم و توقف سکسکه نوزاد کمک کند. سکسکه نوزاد همیشه با شیر دادن شروع نمی‌شود، اگر کودک خود به خود شروع به سکسکه کرد، به او پستانک بدهید تا بمکد، این کار به آرام شدن دیافراگم کمک کرده و باعث توقف سکسکه نوزاد خواهد شد.

مطالب پیشنهادی: معایب پستونک چیست؟

گریپ واتر (gripe water)

گریپ واتر مخلوطی از گیاهان و آب است که به طور سنتی برای درمان قولنج و سایر مشکلات معده استفاده می‌شود. گیاهانی که معمولاً در گریپ واتر وجود دارند عبارتند از:

  • زنجبیل
  • رازیانه
  • بابونه
  • دارچین

اگر مشکلات معده علت بروز سکسکه باشند، به عقیده برخی افراد خوراندن گریپ واتر ممکن است در توقف سکسکه نوزاد موثر باشد. اما در حال حاضر هیچ مدرک علمی بر این ادعا وجود ندارد. از آنجایی که این داروی گیاهی کم خطر است، ممکن است برخی والدین بخواهند برای توقف سکسکه نوزاد از آن استفاده کنند.

مالیدن پشت نوزاد

مالیدن پشت نوزاد و تکان دادن او به جلو و عقب ممکن است در آرام شدن و توقف سکسکه نوزاد موثر باشد و اسپاسم‌هایی که منجر به سکسکه می‌شوند را متوقف کند.

بگذارید خودشان متوقف شوند

نوزادان زیر یک سال معمولاً زیاد سکسکه می‌کنند، بنابراین بهترین گزینه ممکن این است که به آنها اجازه دهید خودشان آرام شوند. اغلب اوقات، سکسکه کودک در عرض ۵ تا ۱۰ دقیقه خود بخود متوقف می‌شود. پس در صورتی که کودک آزار نبیند بهتر است خودبخود آرام شود. اما اگر مداخله نکردید و سکسکه نوزاد نیز به خودی خود متوقف نشد، بهتر است به پزشک او اطلاع دهید. در موارد نادر ممکن است سکسکه نشانه یک مشکل پزشکی جدی‌تر در کودکان باشد.

جلوگیری از بروز سکسکه نوزاد

سکسکه اغلب قابل پیشگیری نیست اما انجام برخی کارها در پیشگیری از آن موثر هستند مانند موارد زیر:

  • به نوزاد قبل از اینکه خیلی گرسنه شود غذا بدهید.
  • به نوزاد در مقادیر کم و دفعات زیاد غذا بدهید.
  • بعد از هر بار شیر خوردن به مدت نیم ساعت کودک را صاف نگهدارید.
  • شیشه شیر را در وضعیتی قرار دهید که هوا در سرپستانک نباشد.
  • مطمئن شوید که دهان کودک کل نوک سینه را گرفته و هوا با مکیدن سینه وارد معده او نمی‌شود.

جلوگیری از سکسکه نوزاد

آیا سکسکه برای نوزادان مضر است؟

معمولا سکسکه در نوزادان بی ضرر است و اغلب پس از یک سالگی از بین می‌رود. با این حال، سکسکه‌های مکرر ممکن است نشانه‌ای از بیماری ریفلاکس معده در نوزاد باشد. گاهی نیز در موارد نادر، سکسکه‌ای که به طور غیرعادی طول می‌کشد، می‌تواند نشانه یک بیماری زمینه‌ای جدی در نوزاد باشد. در موارد زیر با پزشک مشورت کنید:

  • نوزاد زیادتر از حالت طبیعی سکسکه می‌کند.
  • زیاد تف می‌کند.
  • سرفه همراه با سکسکه دارد.
  • بیش از ۴۸ ساعت سکسکه پی در پی دارد.
  • سکسکه طولانی بعد از ۱ سالگی دارد.
  • مشکلات تنفسی یا تغذیه‌ای دارد.
  • لب‌های آبی رنگ دارد که ممکن است نشان دهنده سطح پایین اکسیژن باشد.
  • سکسکه کودک خواب او را مختل می‌کند.

سخن پایانی

سکسکه یک عملکرد طبیعی بدن است که حتی قبل از تولد و در رحم مادر شروع می‌شود. نظریه‌های زیادی در مورد اینکه چرا ما سکسکه می‌کنیم وجود دارد، اما هنوز هیچ دلیل قطعی برای آن پیدا نشده است. به طور کلی، سکسکه در نوزادان بسیار رایج است و با بزرگتر شدن آن‌ها کم می‌شود. اگر نوزاد سکسکه‌ای دارد که باعث درد یا ناراحتی او می‌شود یا علائم دیگری مانند استفراغ همراه با سکسکه دارد، حتما با یک متخصص اطفال مشورت کنید.

سکسکه‌های منظم اصولا بعد از یک سالگی کودک از بین می‌روند. اما اگر کودک شما بعد از این سن زیاد سکسکه می‌کند و باعث بدخلقی او می‌شود با پزشک او برای تشخیص علت احتمالی آن مشورت کنید.

چرا نوزادان سکسکه می‌کنند؟

علت دقیق سکسکه مشخص نیست اما ممکن است با غذا خوردن خیلی سریع یا زیاد اتفاق افتد.

آیا همه نوزادان زیاد سکسکه می‌کنند؟

سکسکه در نوزادان شایع است و در همه به یک اندازه نیست ولی معمولاً دلیلی برای نگرانی وجود ندارد

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۴ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز رای ثبت نشده است.

ویدا جامی

ویدا جامی هستم. علاقه مند به حوزه تولید محتوا. سالها در زمینه ترجمه و تولید محتوا اطلاعات عمومی مشغول به فعالیت هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *