لیفت لثه: مزایا، معایب و عوارض پس از آن

۰
(۰)

لیفت لثه که به آن کانتورینگ لثه یا جینجِوِکتومی نیز گفته می‌شود، فرآیندی است که در دسته عمل‌های زیبایی قرار می‌گیرد. هدف از لیفت لثه افزایش زیبایی و بهبود طرح لبخند است. در این مطلب از ویکی درمان سعی می‌کنیم تا پس از ارائه تعریفی از لیفت لثه، به نحوه انجام این فرآیند، مزایا، معایب و مراقبت‌های پس از آن بپردازیم.

لیفت لثه چیست؟

لیفت لثه در حقیقت نوعی جراحی لثه محسوب می‌شود. خط لثه یا گام لاین، به محلی تلاقی دندان و لثه گفته می‌شود. در عمل لیفت لثه، هدف ایجاد تغییر در خط لثه است. خط لثه در بعضی افراد قرینه نیست یا سطح زیادی از دندان را پوشانده است؛ در این موارد فرد می‌تواند از عمل لیفت لثه استفاده کند. این عمل باعث اصلاح طرح لبخند و زیباتر شدن دندان‌ها می‌شود.

باید توجه داشت که لیفت لثه در برخی افراد می‌تواند به دلایل پزشک و درمانی انجام شود؛ افرادی که به عفونت مکرر لثه مبتلا هستند، می‌توانند با برداشتن قسمت مستعد لثه، از تکرار یا پخش شدن عفونت جلوگیری کنند.

لیفت لثه به چه دلایلی انجام می‌شود؟

دلایل اصلی لیفت لثه را در دو دسته اصلی می‌توان قرار داد:

  • زیبایی: لیفت به منظور زیبایی برای افرادی که دارای لثه نامتقارن یا لثه بلند هستند ( به شکلی که لثه بخش زیادی از دندان را بپوشاند و مانع بروز زیبایی آن و لبخندی زیبا شود) استفاده می‌شود.
  • درمانی: لیفت به منظور درمانی، برای افرادی که عقب رفتگی لثه و ازدیاد بافت لثه دارند، مناسب است. عقب رفتگی لثه که خود می‌تواند دلایل گوناگونی داشته باشد، می‌تواند موجب پوسیدگی دندان‌ها یا حساسیت آن‌ها شود. همچنین ازدیاد بافت لثه یعنی لثه در نواحی‌ای بیشتر رشد کرده باشد؛ این رشد بیش از حد ممکن است باعث بروز بیماری‌های گوناگون شود.

انجام عمل لیفت لثه چگونه است

لیفت لثه به چه روش هایی انجام می شود؟

فرآیند لیفت لثه به سه روش کلی انجام می‌شود:جراحی لثه، افزایش تاج دندان و لیزر لثه.

  • جراحی لثه: جراحی لثه که به آن جینجوکتومی نیز گفته می‌شود، فرآیند است که طی آن دندانپزشک پس از اعمال بی حسی، با چاقوی جراحی، اقدام به بریدن بخش‌های اضافی لثه می‌کند؛ پس از اتمام این فرآیند، پزشک لثه‌ها را بخیه می‌زند. این فرآیند بدون درد انجام می‌شود اما پس از اتمام بی حسی ممکن است فرد دچار آزردگی و درد شود. جراحی لثه هم به منظور زیبایی و هم به منظور درمانی می‌تواند مورد استفاده قرار بگیرد. پزشک برای افرادی که قصد درمان عقب رفتگی لثه را دارند، بافت را از نقاط دیگر دهان بریده و به لثه اضافه می‌کند.
  • افزایش طول تاج دندان: تفاوت این روش با جراحی لثه در آن است که پزشک علاوه بر برداشتن بافت لثه، به منظور بزرگتر کردن اندازه دندان، اندکی از بافت استخوانی دندان را نیز بر می دارد تا قسمت اضافه شده به دندان، با قسمتی که از قبل نمایان بوده است همسان شود.
  • لیزر لثه: در این روش، پزشک برای برش نواحی اضافی بافت لثه به جای چاقو، از لیزر استفاده می‌کند. این روش بر خلاف روش جراحی، نیاز به بخیه ندارد.

مطلب پیشنهادی: جراحی لثه

فرآیند لیفت لثه چگونه انجام می شود؟

فرآیند لیف لثه چند مرحله کلی دارد که در هر سه روش گفته شده مشترک است؛ این مراحل عبارت اند از:

  1. تصویربرداری: دندانپزشک با گرفتن عکس دندان، وضعیت عمل را از پیش تعیین می‌کند.
  2. بی حسی: در ابتدا پزشک با تزریق ماده بی حسی به لثه، ناحیه مدنظر را بی حس می‌کند. از مزایای این عمل این است که نیاز به بیهوشی ندارد.
  3. پزشک با استفاده از چاقوی جراحی یا لیزر (بسته به نوع روش انتخاب شده) اقدام به برداشتن بافت اضافی لثه می‌کند.
  4. پزشک با استفاده از ابزارهای مربوطه به شکل دهی ناحیه مورد نظر می‌پردازد.
  5. در حالت استفاده از چاقو در این مرحله پزشک بافت لثه را بخیه زده و سپس پانسمان می‌کند؛ اما اگر از لیزر استفاده کرده باشد، خود لیزر به طور خودکار، منطقه برش را می‌بندد. در این حالت خونریزی بسیار کم یا اصلاً وجود ندارد.

لیفت لثه با لیزر

نکات مهمی که باید به آن توجه کرد عبارت اند از:

  • مدت زمان انجام فرآیند لیفت لثه بسته به میزان تراش لثه و مقدار بافتی برداشته شده، بین ۳۰ تا ۶۰ است، اما در برخی عمل‌ها تا ۲ ساعت نیز طول می‌کشد؛ بنابراین در یک جلسه مراجعه به دندانپزشک به پایان می‌رسد.
  • در عملی که برای بهبود عقب رفتگی لثه انجام می‌شود، دندانپزشک بعد از مرحله بریدن بافت مناسب از داخل دهان، آن را به محل لثه پیوند می‌زند.
  • پس از انجام عمل از مسکن‌هایی مثل ایبوپروفن می‌توان استفاده کرد. از آسپرین به دلیل افزایش احتمال خونریزی استفاده نکنید.

مزایا، معایب و عوارض لیفت لثه چیست؟

مزایای لیفت لثه، بسته به دلایل انجام آن متفاوت است. زیبایی ظاهر و زیبایی لبخند، دائمی بودن عمل لیفت لثه و مزایای درمانی بسته به نوع بیماری از مزایا عمل لیفت لثه است. لیفت لثه با لیزر به نسبت جراحی، به مرتب عوارض کمتری دارد. در ادامه به بیان عوارض ناشی از لیفت لثه با جراحی می‌پردازیم:

  • احتمال ادامه پیدا کردن خونریزی تا ۴۸ ساعت
  • احتمال ابتلا به عفونت به دلیل تاریک و گرم بودن حفره دهان
  • وجود درد پس از اتمام داروی بی حسی؛ که البته می‌توان از مسکن‌ها در جهت رفع درد استفاده کرد.
  • ممکن است بدن بیمار نسبت به داروی بی حسی واکنش آلرژیک نشان دهد؛ بنابراین حتماً از قبل با دندانپزشک خود در این رابطه صحبت کنید.

چه مراقبت هایی باید پس از لیفت لثه انجام داد؟

پس از انجام لیفت لثه، افراد باید مراقبت‌های لازم را انجام دهند که نه تنها به تسریع فرآیند بهبودی کمک کنند، بلکه از بروز عوارضی مثل خونریزی یا عفونت نیز جلوگیری کنند. این موارد در فهرست زیر آمده است:

  • خوردن غذاهای نرم به مدت دو الی سه روز، ترجیحاً با نی؛ غذاهایی مثل سوپ، ماست، ژله و مایعات به صورت کلی.
  • پرهیز از خوردن غذاهای سفت و چسبنده و پر ادویه که به تحریک لثه‌ها منجر می‌شود.
  • پرهیز از مسواک زدن به مدت یک تا دو روز و عدم استفاده از نخ دندان تا برطرف شدن کامل التهاب لثه؛ اگر می‌خواهید مسواک بزنید با ملایمت این کار را انجام دهید.
  • پرهیز از انجام ورزش خصوصاً ورزش سنگین که باعث تکان خوردن ناحیه سر و فک می‌شود.
  • استفاده از آنتی بیوتیک؛ که البته پزشک باید تجویز کرده باشد.
  • استفاده از دهان‌شویه به منظور جلوگیری از عفونت؛ استفاده از آب نمک هم توصیه می‌شود. این کار را چندین بار در روز انجام دهید.
  • استفاده از مسکن در صورت بروز درد به غیر از آسپرین.

لیفت لثه به دلیل عقب رفتگی

چه موقع باید حتماً به پزشک مراجعه کرد؟

اگر درد و ورم لثه ها رو به افزایش گذاشت، حتماً به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر از لثه ترشحاتی خارج شود، احتمالاً نشان دهنده عفونت است و باید به پزشک مراجعه کرد تا آنتی بیوتیک مناسب آن را برایتان تجویز کند. به صورت کلی توصیه می‌شود پس از گذشت یک هفته دوباره به پزشک خود مراجعه کنید تا از روند بهبودی خود اطمینان حاصل کنید.

جمع بندی

عمل لیفت لثه، به دو منظور زیبایی و درمانی انجام می‌شود. عمل لیفت لثه با لیزر به نسبت جراحی بهتر است. مزایایی از قبیل عدم نیاز به بخیه، انجام سریع و احتمال کم ابتلا به عفونت. از مزایای لیفت لثه، دائمی بودن این عمل است. نکته مهمی که باید پس از عمل لیفت لثه انجام داد، رعایت بهداشت دهان به منظور جلوگیری از عفونت و خونریزی است.

سوالات متداول

لیفت لثه به چه روش هایی انجام می شود؟

لیفت لثه به طور کلی به سه روش انجام می شود: ۱. جراحی لثه ۲. لیزر لثه ۳.برداشتن تاج دندان(این روش برای کسانی است که میخواهند قسمت بیشتری از دندان شان نمایان شود)

لیفت لثه با جراحی بهتر است یا با لیزر؟

لیفت لثه با لیزر به دلیل عدم نیاز به بخیه و احتمال پایین عفونت از روش جراخی بهتر است

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

حمید حیدری

حمید حیدری هستم دانشجوی رشته دندانپزشکی. شما را با جدیدترین مقالات منتشر شده در زمینه بهداشت دهان و دندان، بیمارهای دندان و.. آشنا می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *