لیفت صورت (روش های لیفت صورت)

۰
(۰)

لیفت صورت یا rhytidectomy (ریتیدکتومی) یکی از روش‌های جدید برای جوان‌سازی و بخشیدن چهره‌ای زیبا به متقاضیان و زیبایی‌جویان است که از ظاهر و سلامت چهره و پوست خود رضایت کامل نداشته و تمایل به بهبود آن دارند. ریتیدکتومی در اصطلاح پزشکی از واژه‌ی rhytis (چین و چروک) و فعل ektome (برداشتن) اخذ شده و معنای آن برداشتن چین و چروک‌های چهره است.

در این عمل، هدف کشیدن پوست و از بین بردن چروک‌ها است. عمل لیفت صورت ممکن است با روش‌های متنوعی صورت گیرد، اما نتیجه و هدف نهایی آن‌ها همیشه یک چیز است. تشخیص این که کدام یک از این روش‌ها برای لیفت صورت مناسب‌تر است به عهده‌ی پزشک متخصص بوده و یک امر تخصصی در حوزه جراحی پلاستیک به شمار می‌رود.

معمولا برای برداشتن چین و چروک‌های سطحی، باید از تزریق بوتاکس استفاده کرد، اما زمانی که چین‌ها عمیق‌تر می‌شوند، بافت‌های زیرین را نیز درگیر کرده و در چنین شرایطی تنها راه، انجام عمل لیفت صورت خواهد بود. علت آن امر آن است که، با افزایش سنبه غیر از پوست، ما در لایه‌های عضلانی و حتی استخوانی نیز مشاهده می‌کنیم که این بافت‌ها با تحلیل مواجه شده‌اند. مثلا در بافت نرم ممکن است ما با از بین رفتن موضعی قسمت‌های چربی مواجه شویم که به صورت چاله‌هایی زیر شقیقه و یا ناحیه اطراف دهان مشاهده می‌شود.

در این عمل هدف جراح حذف چربی‌ها و بافت مرده‌ی پوست است که به شکل پوست اضافی خودنمایی می‌کند. علاوه بر آن، لایه‌های عمیق‌تر نیز بازسازی خواهند شد. دلیل این امر پایدارسازی تغییرات اعمالی روی چهره می‌باشد.

تکنیک‌های انجام گرفته توسط بهترین جراح لیفت صورت نیز از نظر تأثیر نهایی در ظاهر چهره بسیار حائز اهمیت است. در این مقاله از ویکی درمان با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در رابطه با لیفت صورت در اختیار شما قرار دهیم.

هزینه لیفت ابرو

دلایل عمل جراحی لیفت صورت

اگر در سال‌های اخیر به چهره‌ی اشخاص برجسته‌ دقت کرده باشید متوجه خواهید شد که، چهره‌ی بسیاری از آنان با توجه به افزایش سنشان، به هیچ وجه پژمرده و سالخورده به نظر نمی‌رسد و حتی برخی چهره‌ی دوران جوانی خود را همچنان حفظ کرده‌اند. چنین چیزی در فضای مجازی موجب شوخی‌های زیادی شده است، اما تا به حال فکر کرده‌اید، به راستی علت چنین چیزی چه می‌تواند باشد و تفاوت آنان با افراد معمولی در چیست؟

در زندگی مدرن امروزی، حفظ سلامت پوست و شادابی چهره یکی از چالش‌هایی است که بسیاری با آن در حال دست و پنجه نرم کردن‌اند. این امر دلایل متعددی را در خود نهان دارد که از جمله‌ی آنان باید به استرس، کمبود خواب مناسب، قرار گرفتن در معرض عوامل محیطی مضر مانند اشعه‌ی خورشید و یا آلودگی‌های شیمیایی اشاره کرد. کهولت و بالا رفتن سن نیز مزید شده است تا سرعت رشد این عارضه‌های جانبی به شدت با رشد رو به رو گردد.

در این میان بسیاری با وجود رعایت کردن مسائل مربوط به سبک زندگی سالم، باز هم زیبایی طبیعی چهره‌ی خود را به دست نمی‌آوردند. این امر باعث می‌شود تا مطلوبیت کافی در آنان نسبت به خود با مشکل روبرو شود. برای حل این مشکل، لیفت صورت یک راه هوشمندانه و چاره‌ساز خواهد بود. در لیفت صورت می‌توان با اعمال انواع روش‌ها روند رشد پیری را متوقف ساخت و یا کند نمود.

علاوه بر آن، عمل لیفت صورت می‌تواند با مقاصد زیبایی‌ نیز در افراد صورت پذیرد. هر چند اصلی‌ترین کارکرد آن، مقابله با تغییرات پوستی ناشی از کهولت سن است. مثلا در برخی از بیماران، نیاز است تا از دست غبغب خلاصی یافت یا ردهای ایجاد شده روی گردن را محو نمود. این عمل از جمله‌ی اعمالی است که دائمی محسوب شده و بازگشت‌پذیری کمی دارد. لیفت صورت می‌تواند خط فک را نیز برجسته کند و ظاهری جذاب به چهره ببخشد.

ماندگاری جراحی لیفت صورت

مزایای لیفت صورت

از دیگر مزایای لیفت صورت موارد زیر شایان ذکر هستند:

  • از بین برد شیار‌ها و چین‌های عمیق که با روش‌های دیگر قابل درمان نیستند. از جمله شیارهای زیر پلک، خط خنده و فک.
  • کاهش حجم عضلات صورت و افتادگی آنان که به دلیل تحلیل بافت‌ها به وجود می‌آید. مانند گردن بوقلمونی، رفع افول بافت‌های میانی چهره.
  • بهبود سلامت پوست و تحریک آن به خودترمیمی.

روش‌ های عمل لیفت صورت

همان‌طور که در بالاتر به آن اشاره کردیم، لیفتینگ عضلات و پوست ناحیه‌ی چهره و سر می‌تواند با روش‌های گوناگونی انجام شود. برخی از این روش‌ها غیرتهاجمی و برخی دیگر با اعمال جراحی و تضمین بازگشت ناپذیری نتایج حاصله صورت می‌پذیرند. اما توجه داشته باشید که، در پایان این پزشک است که با توجه به بررسی‌ها روش مد نظر را انتخاب می‌کند.

لازم به ذکر است، در صورت انجام جراحی لیفت صورت، عوارض و دوران نقاهت بیشتری در انتظار شما خواهد بود، چرا که حین عمل کاملا بی‌هوشی صورت گرفته و باید مدت زیادی در بیمارستان و خانه بمانید

از روش‌های لیفت صورت بدون جراحی می‌توان به هایفوتراپی،تزریق بوتاکس و غیره اشاره کرد که در ادامه موارد بیشتری از انواع روش‌های لیفت صورت را به شما معرفی کرده‌ایم.

هایفوتراپی

این روش برای افرادی مناسب است که از تزریق و آمپول واهمه دارند، به این دلیل که در روش هایفوتراپی از امواج فراصوت متمرکز شده برای لیفت صورت استفاده می‌شود. روال کار بهاین صورت است که امواج فراصوت به لایه های عمیق پوست نفوذ کرده و انرژی موجود در آن، باعث تحریک کلاژن پوست می شود. این امر باعث سفید شدن پوست شده و چین، چروک و افتادگی صورت را از بین می برد.

هایفوتراپی بدون درد و کم عوارض بوده و نیز ماندگاری بالای تقریبا ۳ سال را در صورت دارد. این روش جهت لیفت صورت تنها در یک جلسه انجام می شود و هر سال نیاز به ترمیم دارد.

روش های لیفت صورت

اندولیفت

از دیگر روش های بدون جراحی لیفت صورت، اندولیفت است. در این روش با استفاده از لیزر یک طول موج به اندازه ۱۴۷۰ نانومتر ایجاد شده و درمان صورت می گیرد. این لیزر به بافت های پوست تایبده شده و با برگرداندن کلاژن پوست و از بین بردن پربی های پوستی، پوست را مستحکم می کند. این روش نیز در یک جلسه انجام می شود و پس از دو روز می توانید به امور روزانه خود رسیدگی کنید. تاثیر این روش نیز تا ۳ سال روی پوست شما باقی خواهد ماند.

RF فرکنشال

این روش ترکیبی از روش های میکرونیدلینگ و رادیو فرکوئنسی است که اثرگذاری را بیشتر می کند؛ زیرا امواج فرکوئنسی باعث تحریک پوست و کلاژ سازی می شود، در نتیجه پوست سقف و مقاوم و عاری از افتادگی می شود. از طرفی، امواج میکرونیدلینگ باعث از بین رفتن جای جوش و آکنه روی صورت می شود. پس می توان گفت که، روش FR فرکنشال روش مناسبی برای جوانسازی و شادابی پوست است.

تزریق بوتاکس

این روش از معروف‌ترین روش های لیفت صورت است که در آن بوتولینوم به نواحی مختلف صورت شما تزریق شده و چین و چروک صورت را از بین می برد. در واقع تزریق بوتاکس یک روش برای رفع عیوب صورت و جلوگیری از پیشروی چین و چروک ها است.

مطلب پیشنهادی: بهترین دکتر تزریق بوتاکس

کربوکسی تراپی

افراد کمی از وجود چنین روشی مطلع هستند، در صورتی که کربوکسی تراپی یکی روش های درمانی برای انواع مشکلات پوستی است. این روش شلشدگی و افتادگی پوست را برطرف کرده و به زیبایی و جوانی آن کمک می کند. همچنین چین و چروک صورت و ترک ها نیز با این روش قابل درمان است.

ماده ای که در این روش مورد استفاده قرار می گیرد کربن دی اسکید است. با تجمع این گاز در یک نقطع از بدن، میزان اکسیژن در آن ناحیه کم شده و مغز به قلب فرمان خون‌رسانی را می دهد. این امر باعثث ترمیم سلولی پوست می شود.

بهترین جراح لیفت صورت

لازم به ذکر است، جهت ترمیم این سلول ها، میزان دوز مشخصی از گاز کربن دی اکسید به پوست تزریق می شود. تعداد جلسات درمانی این روش از روش های دیگر بیشتر بوده و بسته به میزان آسیب و تشخیص پزشک، بین ۴ تا ۸ جلسه لازم است. ماندگاری این روش نیز ۴ تا ۶ ماه است.

لیفت صورت با نخ

این روش برای افرادی که افتادگی و شلی پوست دارند، مناسب است. همچنین افرادی که تمایل دارند گونه‌های برجسته بدون تزریق چربی داشته باشند، می‌توانند از این روش استفاده کنند. لازم به ذکر است، نخ‌های مورد استفاده در این روش از جنس اسید گلیکولیک و پلی لاکتیک اسید است که از انواع نخ‌های بخیه قابل جذب نیز می‌باشد.

این روش کمی تهاجمی است؛ زیرا برش‌هایی در ناحیه مورد نظر ایجاد شده و نخ‌ها در آن قرار می‌گیرند. سپس با استفاده از این نخ‌ها پوست به سمت بالا کشیده شده و افتادگی از بین می‌رود.

نکته قابل توجه این است که، همانطور که اشاره کردیم، روش لیفت صورت با نخ غیر جراحی بوده و برش‌ها با بی‌حسی انجام می‌شود. در نتیجه نیازی به بخیه نبوده و آثار برش‌ها به زودی از بین می‌روند. ماندگاری این روش نیز یک سال است.

میکرودرم ابریژن

این روش غیرتهاجمی بوده و جهت لایه برداری صورت و برداشتن سلول‌های مرده مورد استفاده قرار می گیرد. در روش میکرودرم ابریژن با استفاده از دستگاه خاصی  به روش مکانیکال، تراش سطحی بر روی پوست ایجاد کرده و با استفاده از مکش، جریان خون افزایش یافته و میزان کلاژن سازی نیز بیشتر می‌شود این روش باعث زیباسازی و جوانسازی پوست می‌شود.

عوارض عمل لیفت صورت در طول دوره نقاهت

مانند هر عمل جراحی دیگری، این عمل نیز با عارضه‌هایی در دوران پس از عمل مواجه خواهد بود. واضح است که با رعایت نکاتی، می‌توان شدت این عارضه‌های جانبی را به حداقل رساند و دوره‌ی آن را تا حد ممکن کوتاه کرد.

عوارض لیفت صورت

این عوارض را می‌توان با توجه به فاصله پس از عمل به چندین بخش تقسیم نمود. شدیدترین عوارض را در هفته‌ی نخست شاهد خواهیم بود که، معمولا شامل درد، تورم و کبودی پوست ناحیه عمل را شامل می‌گردد. در این دوره سعی می‌شود با تجویز داروهای لازم مانند آنتی‌بیوتیک‌ها و نیز مسکن‌های خاص، به بیمار کمک شود تا این دوره را به سرعت هر چه تمام‌تر سپری نماید. توصیه اکید کلیه‌ی پزشکان در طول این مدت مبتنی بر حداقل کردن تحرکات غیرضروری و استراحت مطلق است.

در هفته‌ی بعدی امکان برداشتن بانداژ مهیا شده و عوارضی که در هفته‌ی پیشین شاهد آن بوده‌ایم التیام خواهند یافت. لازم به ذکر است در طول این دوره ممکن است داروهای جدیدی از جمله پمادهای موضعی تجویز گردد که لازم است حتما از آن‌ها استفاده کنید.

تمرکز اصلی در طول این دوره بر بهبود جریان گردش خون و روند ترمیم بافت‌های آسیب دیده است. بنابراین باید به برنامه‌ی غذایی خود توجه ویژه‌ای را مبذول نموده و آن را به دقت زیر نظر داشته باشید. به ویژه استفاده از مایعات فراوان به کرات در منابع گوناگون مورد سفارش قرار گرفته است.

در هفته‌ی سوم زمان برداشتن بخیه‌ها فرا می‌رسد. با برداشتن این بخیه‌ها و کسب اجازه از پزشک معالج می‌توانید کم‌کم روند عادی زندگی خود را از سر گیرید. باید توجه داشته باشید تا این زمان باید زمان خواب سر را از بقیه‌ی نقاط بدن بالاتر نگه دارید.

هفته‌ی چهام زمان بهبودی کامل فرا می‌رسد و می‌توانید از نتایج عمل لذت ببرید. دقت کنید که همچنان توصیه می‌شود که تا ۲ ماه پس از عمل همچنان از انجام اعمال ورزشی سنگین خودداری کنید. همچنین بهتر است تا انتهای هفته‌ی چهارم از مواد آرایشی که ممکن است باعث تحریک پوست گردند نیز اجتناب نمایید. در انتها لازم است تا یادآوری شود که اگر قصد دارید مطالبی راجع به پروتز صورت بدانید، می‌توانید به صفحه عمل پروتز صورت مراجعه کنید.

نمونه لیفت صورت

سخن پایانی و سوالات متداول

نکته‌ای که باید در انجام یا عدم انجام عمل لیفت صورت در نظر داشت، مفید بودن چنین جراحی‌ای روی داوطلب مورد نظر است. ممکن است این عمل برای سن شما توصیه نشود و یا جایگزین‌های دیگری برای آن متصور باشد. همچنین باید بدانید که این عمل نمی‌تواند فرم کلی چهره‌ی شما را عوض کند یا جلوی روند کلی پیری را بگیرد. برای درک بهتر تمام این مسائل بهتر است حتما با جراح معالج خود در جلسات مشاوره مشورت نمایید.

لیفت صورت چقدر طول می کشد؟

زمان استاندارد لیفت صورت از ۴ الی ۶ ساعت متغیر است.

چه عواملی در افتادگی صورت تاثیرگذار هستند؟

عواملی مانند ارث، کم خوابی، استرس، رطوبت هوا، آفتاب و غیره.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

احمد ملکی

احمد ملکی هستم. دانشجوی پزشکی. نویسنده و مترجم مطالب در حوزه جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *