چگونه سطح لپتین (هورمون چاقی) را کاهش دهیم؟

۰
(۰)

لپتین چیست؟ به هورمون لپتین هورمون چاقی نیز گفته می شود. چنان چه تا به حال مشکل اضافه وزن داشته اید، احتمالا با اصطلاح لپتین آشنایی دارید. لپتین می تواند موجب تنظیم اشتهای شما شود. این هورمون سیگنال هایی به مغز ارسال می کند که این سیگنال ها به شما زمان گرسنگی و یا سیری را اطلاع می دهند. چنان چه سطح لپتین خیلی بالا باشد، موجب ارسال سیگنال های اشتها آور خواهد شد. پس برای داشتن وزنی متناسب چگونه سطح لپتین (هورمون چاقی) را کاهش دهیم؟ خوشبختانه برای این کار راهکارهایی وجود دارد که در ادامه مطلب به ان می پردازیم؛ با ما همراه باشید.

وقتی سطح لپتین بالا باشد چه اتفاقی می افتد؟

هورمون لپتین دارای نقشی اساسی در تنظیم اشتها و احساس سیری یا گرسنگی است. مهمترین کار این هورمون، ایجاد احساس سیری با ارسال سیگنال هایی به مغز است. این هورمون حتی می تواند اندازه جذب غذا و ذخیره چربی بدن را نیز تنظیم کند. افزایش هورمون لپتین، می تواند عوارض زیر را به دنبال داشته باشد.

مقاله پیشنهادی: بهترین کلینیک لاغری در تهران (معرفی لیست ۱۰ تایی)

داشتن یک وزن ثابت سخت خواهد بود

هورمون لپتین دارای نقشی اساسی در تنظیم اشتها و احساس سیری یا گرسنگی است. مهمترین کار این هورمون، ایجاد احساس سیری با ارسال سیگنال هایی به مغز است. این هورمون حتی می تواند اندازه جذب غذا و ذخیره چربی بدن را نیز تنظیم کند. افزایش هورمون لپتین می تواند عوارض زیر را به دنبال داشته باشد.

کاهش سطح لپتین

تنظیم اشتها و انرژی بدن شما دچار مشکل می شود.

هنگامی که سطح لپتین خون بالا باشد، مغز سیگنال‌ های گیج ‌کننده‌ای دریافت می کند؛ این امر موجب احساس گرسنگی بیشتر خواهد شد و کاهش وزن را مشکل می کند. در حالت طبیعی اشتهای انسان با توجه به انرژی مورد نیاز بدن او تنظیم می شود؛ اما هنگامی که سطح لپتین بالا باشد؛ احساس اشتها بیشتر شده و تنظیم انرژی بدن با مشکل مواجه می شود.

مقاله پیشنهادی: معرفی ۱۰ تا از بهترین دکتر تغذیه در تهران

چگونه سطح هورمون لپتین خود را کاهش دهیم؟

بالا بودن سطح  لپتین در بدن عوارض زیادی را برای سلامتی به دنبال دارد. چاقی احتمال ابتلا به دیابت، فشار خون و بسیاری از بیماری های دیگر را افزایش می دهد. بنابراین مهم است که سطح لپتین را در بدن کنترل کنید. می توان از طریق یک آزمایش خون ساده سطح لپتین را تشخیص داد. در پاسخ به این سوال که چگونه سطح لپتین (هورمون چاقی) را کاهش دهیم؟ می توان گفت: خوشبختانه روش های مختلفی وجود دارند که به کاهش سطح لپتین بدن کمک می کنند. از مهمترین این روش ها می توان به موارد زیر اشاره کرد.

تغییرات بلند مدت در رژیم غذایی

همان طور که می دانید تغذیه نقش مهمی در سلامتی انسان ایفا می کند. برای اینکه بدانیم چگونه سطح لپتین (هورمون چاقی) را کاهش دهیم؟ باید به یک رژیم غذایی سالم و متعادل در کنار فعالیت بدنی منظم، پایبند باشیم. از آن جایی که سلول های چربی، لپتین آزاد می کنند؛ کنترل وزن با یک رژیم غذایی مناسب می تواند منجر به تعادل سطح لپتین در بدن شما شود. بر روی تغییرات بلند مدت رژیم غذایی تمرکز کنید؛ تا بلافاصله سرخورده و دلسرد نشوید.

رژیم غذایی لپتین

داشتن برنامه ورزشی منظم

داشتن یک برنامه ورزشی منظم در کاهش سطح لپتین می تواند، بسیار تاثیر گذار باشد. اگر می خواهید بدانید که چگونه سطح لپتین (هورمون چاقی) را کاهش دهیم؟ ورزش یک راه موثر اسنت. برای این کار می توانید از فعالیت های بدنی کوچک آغاز کنید. به عنوان مثال داشتن پیاده روی روزانه یا  ۱۵ تا ۲۰ هر روز دویدن می تواند به کاهش سطح لپتین کمک کند.

داشتن رژیم غذایی کم کربوهیدرات

تحقیقات نشان داده اند که داشتن رژیم غذایی کم کربوهیدرات، باعث کاهش سطح لپتین بدن خواهد شد. هر چند این تغییرات باید در بلند مدت رخ دهد تا رفته رفته تاثیر آن بیشتر شود. کربوهیدراتی که در غذاهای شیرین وجود دارد می تواند باعث بالا رفتن سطح لپتین بدن شود.

مصرف مکمل های اسید آلفا لیپوئیک (زیر نظر پزشک)

یکی از راه های پاسخ به اینکه چگونه سطح لپتین (هورمون چاقی) را کاهش دهیم؟ این است که زیر نظر پزشک مکمل های حاوی ها اسید آلفا لیپوئیک و روغن ماهی مصرف کنید. تحقیقات نشان داده که مصرف این نوع مکمل ها در کاهش وزن تاثیر بسیاری داشته است. پیشنهاد ما به شما این است که به میزان ۰.۳ گرم اسید لیپوئیک و ۱.۳ گرم روغن ماهی در روز مصرف کنید.

چه غذاهایی سطح لپتین را افزایش می دهد؟

مصرف انواع چربی ها، روغن ها و قندها در بالا رفتن سطح لپتین نقش دارند. تحقیقات نشان می ‌دهد که مصرف چربی ‌ها و روغن ‌هایی نظیر کره، روغن نارگیل، سس ها و محصولات لبنی پر چرب، می تواند موجب افزایش سطح چربی خون و قند خون شود. سطوح بالاتر چربی و قند خون نیز موجب بالا رفتن سطح لپتین خواهد شد. همچنین مصرف غذاها و نوشیدنی های شیرین‌ شده با قندهای مصنوعی نظیر انواع آب میوه ها و نوشابه های مصنوعی سطح لپتین خون را افزایش می دهند.

مطلب پیشنهادی: معرفی بهترین کلینیک چاقی در تهران

داروی لپتین

چه غذاهایی باعث کاهش سطح لپتین می شود؟

شاید جالب باشد بدانید با مصرف برخی غذاها می توانید به اینکه چگونه سطح لپتین (هورمون چاقی) را کاهش دهیم؟ پاسخ مناسبی بدهید. از آن جایی که سلول های چربی بدن لپتین ترشح می کنند؛ با رعایت یک رژیم غذایی سالم که شامل غذاهای زیر می باشد؛ می توانید سطح لپتین خون را کاهش دهید.

مصرف پروتئین های کم چرب

یکی از راه های کاهش سطح لپتین، جای دادن مواد غذایی سرشار از پروتئین های کم چرب مانند سویا، ماهی، مرغ، تخم مرغ و… در رژیم غذایی است. این کار موجب کاهش سطح ذخایر چربی بدن شده و سطح لپتین را پایین می آورد.

غلات کامل، میوه و سبزیجات

مصرف غلات کامل و سبوس دار مانند نان سبوس دار به کاهش سطح لپتین کمک می کنند؛ همچنین مصرف میوه و سبزیجات تازه به اندازه کافی موجب تامین فیبرهای غذایی برای سلامت بدن می شوند و سطح لپتین خون را نیز کاهش می دهند.

آیا لپتین به کاهش وزن کمک می کند؟

لپتین یک هورمون تنظیم کننده سطح اشتها و انرژی است. لپتین به طور مستقیم باعث کاهش وزن نمی شود؛ اما میزان بالای لپتین کاهش وزن را دشوار می کند. در واقع، با کاهش وزن و کم کردن مصرف غذاهای پر چرب و شرین، می توان باعث کاهش سطح لپتین خون شد و این امر به داشتن اندامی متناسب کمک می کند.

مقاله پیشنهادی: بهترین جراح پیکر تراشی در تهران (لیست ۱۰تایی)

جمع بندی

یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد با آن مواجه هستند؛ افزایش وزن است. هورمونی به نام هورمون لپتین یا هورمون چاقی می تواند در این امر تاثیرگذار باشد. در این مقاله راهکارهایی برای اینکه چگونه سطح لپتین (هورمون چاقی) را کاهش دهیم؟ ارائه دادیم. با رعایت این راهکارها، می توانید سطح لپتین خون خود را در حالت متعادل نگه داشته و به تناسب اندام خود کمک کنید.

آیا هورمون لپتین باعث لاغری می شود؟

خیر به صورت مستقیم این امر اتفاق نمی افتد. اما از آن جایی که بالا رفتن سطح لپتین خون موجب ارسال سیگنال های اشتباه به مغز می شود و احساس سیری را مختل می کند؛ می تواند موجب مصرف غذای بیشتر و افزایش وزن شود.

چگونه می توان سطح لپتین خون را کاهش داد؟

مصرف غذاهای سرشار از پروتئین های کم چرب مانند تخم مرغ، مرغ، ماهی، سویا و همچنین مصرف سبزیجات و میوه های تازه می توانند موجب کاهش سطح لپتین خون شوند. همچنین داشتن فعالیت بدنی منظم و ورزش موجب کاهش وزن شده و به کاهش سطح لپتین خون کمک می کنند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *