آیا سیاه دانه برای فشارخون خوب است؟

۳.۷
(۷)

سیاه دانه گیاهی آسیایی ست با طبعی گرم که خواص دارویی بسیار دارد. این دانه دارویی که طعم تلخی دارد، دفع کننده قوی باکتری و انگل به شمار می رود. مصرف این دانه معجزه آسا یا به صورت روغن و یا به همان صورت دانه های ریز صورت می گیرد.

 موارد مصرف سیاه دانه  

از موارد مصرف سیاه دانه می توان به درمان میگرن، سل، بیماری های قلبی- عروقی و فشار خون اشاره کرد در فصل پاییز و زمستان نیز می تواند در درمان سرماخوردگی نقش موثر و به سزایی داشته باشد. این دانه روغنی همچنین می تواند باعث افزایش شیردهی مادران شود.

درمان سرماخوردگی با سیاه دانه

با توجه به طبع گرم سیاه دانه و غنی بودن آن از انواع ویتامین ها، کلسیم، زینک و فسفر این دانه نقش به سزایی در تقویت سیستم ایمنی دارد؛ در نتیجه می تواند در درمان بیماری هایی مثل کرونا، آنفولانزا و نظیر آن مفید واقع شود.

درمان میگرن با سیاه دانه

برای درمان سردرد و میگرن می توانید شقیقه خود را با روغن سیاه دانه ماساژ دهید. از این روغن برای موارد دیگر نیز مثل درد مفاصل، تنظیم قاعدگی، کاهش وزن و … استفاده می شود.

مطلب پیشنهادی: علل پریود نامنظم

درمان سل با سیاه دانه

عامل بیماری سل وجود باکتری می باشد و با توجه به خاصیت ضد باکتری بودن این دانه دارویی می تواند موثر باشد. همچنین با خاصیت تقویت سیستم ایمنی بدن نیز می تواند به پیشگیری از ابتلا به سل نیز کمک کند.

درمان فشار خون با سیاه دانه

از راه های درمان فشار خون اولیه می توان به کم کردن وزن، تحرک داشتن، ترک عادت های بد غذایی اشاره کرد. در کنار این موارد استفاده از گیاهان دارویی مثل سیاه دانه می تواند اثر قابل توجهی در کاهش وزن و تنظیم فشار خون داشته باشد. این دانه معجزه آسا بر کاهش کلسترول و فشار خون تاثیر قابل توجهی می گزارد.

مطلب پیشنهادی: پایین آورن سریع فشار خون بالا در خانه

سیاه دانه

موارد منع مصرف سیاه دانه

  • در دوران بارداری: با انقباض ماهیچه های رحم باعث سقط جنین می شود.
  • در طول دوره شیمی درمانی: اثر دارو های شیمی درمانی را از بین میبرد یا کم میکند.
  • آلرژی یا همان حساسیت
  • روغن آن ممکن است باعث کاهش پیدا کردن سرعت لخته شدن خون شود.

تاثیر سیاه دانه بر فشار خون

سیاه دانه را چگونه مصرف کنیم؟

سیاه دانه را به صورت همراه با برخی غذا ها یا دمنوش یا به صورت معجون و یا حتی به صورت خام مصرف کنید. برای تهیه معجون سیاه دانه باید ۱قاشق از آن را با ۳ قاشق عسل و مقدار کمی آب مخلوط کنید ترکیب این دانه با این همه خاصیت درمانی با عسل که خود سرشار از خاصیت است به معنی واقعی معجزه می کند.

سعی کنید همراه با خوراکی هایی که طبع سردی دارند از آن استفاده کنید؛ مثلا میتوانید همراه با ماست یا دوغ یا پنیر مصرف کنید. برای تهیه دمنوش سیاه دانه کافیست مثل چای یک قاشق از این دانه را با یک لیوان آب جوش به مدت ۱۵ الی ۲۵ دقیقه بگذارید تا دم بکشد. همچنین می توانید آن را روی نان هم مصرف کنید و به این شکل از آن روزانه در رژیم خود استفاده کنید.

فشار خون و سیاه دانه

چقدر سیاه دانه مصرف کنیم؟

روزانه می توانید ۱ تا ۲ قاشق چای خوری پودر سیاه دانه را مصرف کنید. برای مصرف روغن آن ۱ تا ۲ قاشق چای خوری در روز مجاز به مصرف هستید. توجه داشته باشید  این دانه روغنی سمی و مضر نیست و میزان زیاد استفاده آن شمارا به کشتن نمی دهد با این حال می دانید که هیچ وقت استفاده خارج از حد از هر چیزی توصیه نمی شود.

جمع بندی و سوالات متداول

باید بدانید که اکثر دارو های گیاهی چند جز تشکیل دهنده دارند و این امر احتمال عوارض جانبی را افزایش می دهد. تداخل های دارویی نیز می تواند باعث بروز عوارض جانبی شود. در ضمن داروهای گیاهی برعکس داروهای شیمیایی دوز مصرفی شان مشخص نیست. نتیجه آن که با وجود موثر واقع شدن داروهای گیاهی در بسیاری از موارد، بهتر است قبل از مصرف آنها حتما با پزشک مشورت کنید.

سیاه دانه برای فشار خون، خوب است یا بد؟

مصرف روغن سیاه دانه میتواند به افرادی که دچار فشار خون بالا هستند کمک کند. مصرف طولانی مدت روغن سیاه دانه، موجب کاهش سیستولیک و دیاستولیک و در نهایت کاهش فشار خون خواهد شد.

مقدار مصرف سیاه دانه برای فشار خون چقدر باید باشد؟

مقدار مصرف سیاه دانه برای فشار خون، روزی دوبار عصاره سیاه دانه با دوزهای ۱۰۰ و ۲۰۰ میلی گرم می تواند در طولانی مدت، فشار خون بالا را درمان کند.

آیا جویدن سیاه دانه صبح ناشتا برای فشار خون خوب است؟

در مصرف سیاه دانه کمی دقت کنید. مصرف سیاه دانه از لخته شدن خون جلوگیری میکند. مصرف این گیاه با داروهای ضدانعقاد خون می تواند باعث افت شدید فشار خون شود.

سیاه دانه فشار خون را بالا میبرد یا پایین؟

مصرف سیاه دانه در طولانی مدت می تواند به کاهش فشار خون کمک کند. اما در مصرف این گیاه کمی دقت کنید که با داروهای ضدانعقاد خون زیاد مصرف نشود. این دو با هم موجب افت شدید فشار خون خواهد شد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۳.۷ / ۵. تعداد رای: ۷

هنوز رای ثبت نشده است.

ویدا جامی

ویدا جامی هستم. علاقه مند به حوزه تولید محتوا. سالها در زمینه ترجمه و تولید محتوا اطلاعات عمومی مشغول به فعالیت هستم.

نوشته های مشابه

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *