تمامی افراد خواهان پوستی شاداب و بدون افتادگی هستند؛ اما برخی اوقات پوست به دلایل مختلف مانند کاهش وزن قابل توجه در اثر رژیم غذایی، جراحی چاقی یا تغییرات بدن پس از زایمان پوست شل میشود. خوشبختانه امروزه روشهای درمانی تحت عنوان جراحی بادی کانتورینگ میتواند فرم بدن را به خوبی تنظیم و به نوعی بین اعضای بدن تناسب ایجاد کند. در این مقاله از ویکی درمان همراه ما باشید تا اطلاعات جامعی در این زمینه کسب کنید.
ممکن است شما نیز تا به حال عبارت بادی کانتورینگ به گوشتان خورده باشد، اما ندانید که دقیقا بادی کانتورینگ چیست؟ در پاسخ باید گفت بادی کانتورینگ ترکیبی از چندین روش جراحی برای آشکار کردن شکل طبیعی و متناسب بدنی است که به دلیل لایه های چربی یا پوست شل، فرم نامتناسبی پیدا کرده است. در واقع بادی کانتورینگ به بدن شکل میدهد و پوست اضافه یا تغییر شکل ایجاد شده در اثر کاهش وزن را برطرف میکند.
گاهی بادی کانتورینگ شامل مجموعه اقداماتی نظیر لیفت بازو، لیفت شکم، لیفت سینه، دور کمر و ران ها میباشد. معمولا هنگامی که پوست به میزان زیادی دچار افتادگی شود و یا عمل لیپوماتیک دارای نتایج مطلوبی برای فرد نباشد، طبق نظر پزشک جراحی های لیفت انجام می شوند. برای آگاهی از توضیحات تکمیلی در مورد اینکه بادی کانتورینگ چیست و برای چه افرادی مناسب است؛ آیا عوارضی به همراه دارد یا خیر این مطلب را تا انتها مطالعه نمایید.
انواع روشهای جراحی بادی کانتورینگ
از انواع روشهایی که در گروه جراحی بادی کانتورینگ قرار میگیرند، میتوان به جراحیهای زیر اشاره کرد:
- لیفت بازو: در این روش افتادگی پوست بالای بازوها را برطرف میکنند.
- لیفت ران: با این روش، به پوست داخل ران فرم داده میشود.
- لیفت باسن: پوست ناحیه باسن با این روش اصلاح شده و لیفت میشود.
- تامی تاک: در این روش پوست اضافی و شل که در اطراف ناحیه ابدومینال قرار گرفته است، اصلاح میشود.
- لیفت صورت: برطرف کردن افتادگی پوست قسمت میانی صورت، غبغب و گردن
- پانیکولکتومی یا حذف پوستهای شل و اضافی
به وسیله هر کدام از روشهای جراحی ذکر شده، میتوان بخشهای مختلفی از بدن را فرم داد.
نتایج بادی کانتورینگ چیست؟
حال که متوجه شده اید بادی کانتورینگ چیست، ممکن است در مورد نتایج حاصل از آن، برای شما سوال پیش آمده باشد. به طور معمول، بعد از کاهش وزن چشمگیر، به سرعت می توان نتایج بادی کانتورینگ را مشاهده کرد. هر چند که در این بازه زمانی تنها نتایج اولیه قابل مشاهده هستند و برای اینکه نتیجه نهایی این روش درمانی را مشاهده کنید، باید به مدت دو سال یا بیشتر صبر کنید. فراموش نکنید که برای دست یابی به کانتور بدنی که متناسب با وزن و فرم جدید بدنتان است، باید اسکارهای به وجود آمده از جراحی را نیز بپذیرید.
در مورد دوام و ماندگاری نتایج حاصل از بادی کانتورینگ میتوان گفت، اگر شما بتوانید وزن خود را پایدار نگه دارید و با ورزش و فعالیت بدنی، آمادگی جسمانی خود را حفظ کنید، نتایج آن عموماً دائمی است. به یاد داشته باشید که اگرچه بادی کانتورینگ دارای نتایج خوبی است، اما هیچ تضمینی برای اینکه پس از جراحی به نتیجه دلخواه خود دست پیدا کنید، وجود ندارد.
در بعضی موارد ممکن است فقط با انجام یک جراحی، نتوان به نتایج مورد نظر رسید و باید جراحی های دیگری انجام داد. همچنین به یاد داشته باشید که عمل به دستورات جراح فوق تخصص خود و انجام مراقبتهای لازم برای رسیدن به نتیجه رضایت بخش، بسیار مهم و تأثیر گذار است.
عوارض بادی کانتورینگ چیست؟
همان طور که میدانید؛ هر عمل جراحی دارای عوارض مخصوص به خود است. بادی کانتورینگ نیز به عنوان یک روش درمانی کلینیکی، می تواند دارای عوارضی به شرح زیر باشد که اغلب این عوارض موقتی هستند و پس از مدتی به صورت خود به خود رفع خواهند شد.
- حساس شدن و احساس کشیده شدن پوست در ناحیه درمان
- احساس درد و سوزش در محل درمان
- بروز التهاب، قرمزی، تورم، کبودی و آثار حساسیت پوستی در ناحیه درمان
- ایجاد هیپرپلازی چربی متناقض در ناحیه درمان
- خونریزی در محل جراحی
- ایجاد عفونت در ناحیه جراحی
- احتباس مایعات در بافتهای بدن
- کند بودن روند بهبود زخم که در افراد دیابتی یا سیگاری می تواند قابل مشاهده باشد.
- ایجاد لخته های خونی، ترومبوز ورید عمیق (DVT) و آمبولی ریوی
- بی حس شدن پوست یا تغییراتی از این قبیل در پوست
- اسکارهای ناخوشایند به شکل قرمز، برجسته و ضخیم
- کانتور نامنظم بدن به شکلی که در برخی موارد پوست هنوز شل و آویزان باشد.
- واکنشهای آلرژیک نسبت به نخ بخیه و مواد ضدعفونی کننده
- احساس حالت تهوع بعد از بیهوشی
در مورد عوارض این روش درمانی، توجه به این نکته ضروری است که هر چه جراح شما دارای تجربه و مهارت بیشتری در زمینه بادی کانتورینگ باشد، احتمال بروز این عوارض کاهش خواهد یافت.
کاندیدای مناسب بادی کانتورینگ
به طور معمول افرادی که دارای شرایط زیر هستند، کاندیدای مناسبی برای انجام بادی کانتورینگ به شمار می روند:
- بزرگسالانی که از وزن ثابتی برخوردارند.
- افراد سالمی که دارای شرایط پزشکی خاص که میتواند روند بهبود و درمان را کند کند، نیستند.
- افرادی که دخانیات نظیر سیگار مصرف نمیکنند.
- افرادی که دارای نگرش مثبت و واقع گرایانه نسبت به اهداف و نتایج جراحی هستند.
- افرادی که میتوانند سبک زندگی سالمی داشته باشند، ورزش کنند و مواد غذایی مناسب را در رژیم غذایی خود بگنجانند.
برای تصمیم در مورد انجام فرایند بادی کانتورینگ باید با توجه به نظر پزشک، به صورت شخصی تصمیم بگیرید؛ زیرا نتایج این روش درمانی از فردی به فرد دیگر متفاوت است و ممکن است برای همه افراد مناسب نباشد. پیش از هرگونه تصمیمی در این رابطه با جراح فوق تخصص پلاستیک خود کاملا مشورت نمایید. جراح در قدم اول شرایط و وضعیت سلامت عمومی شما را به طور کامل بررسی کرده و تحت ارزیابی قرار میدهد؛ سپس بهترین راه درمانی را برای شما انتخاب می نماید.
اقدامات قبل از انجام بادی کانتورینگ
پس از اینکه فهمیدید بادی کانتورینگ چیست و برای چه افرادی مناسب است. لازم است در مورد اقدامات پیش از این روش درمانی، اطلاعاتی داشته باشید تا برای انجام آن آمادگی ذهنی پیدا کنید. پیش از بادی کانتورینگ، انجام اعمال زیر اهمیت بسیاری دارد:
- ابتدا باید یک جلسه مشاوره با پزشک خود داشته باشید و راجع به بعضی موضوعاتی که ذهنتان را به خود مشغول کرده است، با جراح یا پزشک خود که قبلتر توسط او تحت جراحیهای لاغری قرار گرفته اید، صحبت کنید.
- سعی کنید با داشتن یک سبک زندگی سالم سلامتی و شادابی خود را حفظ کنید؛ این امر پس از عمل کمک زیادی به سپری کردن دوران نقاهتان میکند.
- پیش از انجام بادی کانتورینگ، فضایی مناسب را در منزل برای استراحت خود در نظر بگیرید و آماده کنید. برای این فضا بالشت و تخت مناسب در نظر بگیرید. همچنین کمپرسهای یخ، دماسنج و تلفنی با دسترسی آسان در این فضا قرار دهید.
- پیش از بادی کانتورینگ به وزن مطلوب خود برسید.
قبل از انجام بادی کانتورینگ باید با یک سری اقدامات آزمایشی برای آن آماده شوید. به همین منظور پزشک جراح ممکن است از شما اقدامات زیر را بخواهد:
- انجام آزمایشاتی نظیر رادیولوژی و آزمایش خون
- انجام الکتروکاردیوگرافی برای سنجش ضربان قلب و بررسی کارکرد آن
- مصرف یک سری داروها
- عدم مصرف دخانیات پیش از جراحی
- همچنین پزشک از شما میخواهد که مصرف آسپرین، داروهای ضد التهاب و مکمل های گیاهی را قطع کنید؛ زیرا این داروها میتوانند احتمال خونریزی را افزایش دهند.
مراقبت های بعد از کانتورینگ
پس از بادی کانتورینگ، ممکن است کمی احساس درد در ناحیه درمن داشته باشید و شاهد کبودی، تورم و بی حسی در اطراف محل جراحی باشید که این عوارض طبیعی است. در این مواقع پزشک داروهای مسکن درد برای شما تجویز میکند.
لازم است یک روز پس از عمل، از جای خود بلند شوید و شروع به راه رفتن کنید. تا حدود دو ماه پس از جراحی، باید از گنهای مخصوص استفاده کنید. همچنین ممکن است پزشک به شما پوشیدن جورابهای فشرده کننده ساق پا و تزریق هپارین را توصیه کنید. پس از عمل تا مدتی لباسهای آزاد و راحت به تن کنید که در زمان تعویض اذیت نشوید. از انجام فعالیتهای سنگین و ورزشهای شدید خودداری کنید و اجسام سنگین را نیز بلند نکنید.
اگر علائمی مانند تنگی نفس، درد در ناحیه قفسه سینه یا ضربان قلب غیرعادی مشاهده کردید؛ باید فورا به پزشک مراجعه کنید. باید از بخیه ها و ناحیه های تحت جراحی قرار گرفته به خوبی مراقبت کنید. داروها و آنتی بیوتیک های تجویز شده توسط پزشک را مرتب مصرف نمایید تا خطر عفونت کاهش پیدا کند.
دوره نقاهت بادی کانتورینگ چقدر است؟
دوره نقاهت بادی کانتورینگ از دو یا سه هفته تا حدود یک ماه طول میکشد. در این دوران بانداژهایی بر روی محل برشها قرار داده میشوند. همچنین ممکن است برای تخلیه خون و سایر مایعات جمع شده در زیر پوست، لوله های نازک و کوچکی در زیر پوست شما قرار بگیرند. پزشک به شما در مورد نحوه مراقبت از محل جراحی و مصرف داروهای تجویز شده، توضیحات لازم را ارائه میدهد.
اسکارهای بعد از جراحی بادی کانتورینگ چقدر بعد از بین میرود؟
پس از جراحی بادی کانتورینگ، ممکن است اسکارهایی در محل برشها ایجاد شوند. این ضایعات پوستی میتوانند به شکل اسکارهای برجسته، قرمز و ضخیم قابل که در نواحی بهبود یافته برشها قرار دارند، قابل مشاهده باشند. این اسکارها در برخی مواقع خارش آور و مزاحم هستند و احساس نامطلوبی در فرد ایجاد میکنند؛ اما به طور کلی نمیتوانند تهدیدی برای سلامتی فرد داشته باشند. جراح شما تلاش خواهد کرد تا حد ممکن اسکارهای ناشی از جراحی را کاهش داده و این ضایعات پوستی را محو کند. به این ترتیب پس از مدتی بسته به بدن هر شخص، این اسکارها کمتر و محو تر خواهند شد.
آیا قبل از جراحی بادی کانتورینگ باید وزن کم کنیم؟
پیش از انجام بادی کانتورینگ باید به بهترین وزن خود برسید؛ این امر به این معناست که باید وزن خود را کم کنید تا در ناحیه وزن مطلوبی قرار بگیرید. توجه داشته باشید؛ بادی کانتورینگ نمیتواند به افراد خیلی چاق کمکی بکند و وزن آنها را کم کند. این روش درمانی تنها برای رفع چربیهای موضعی مفید است. پس از اینکه وزن خود را کم کردید؛ با انجام جراحی بادی کانتورینگ میتوانید پوست شل شده و چربیهای اضافی بدن را رفع نمایید و لایه های زیرین پوست را نیز تقویت کنید. بنابراین باید پیش از انجام جراحی به وزن ایده آل خود برسید.
جمع بندی
بسیاری از افراد به دلیل کاهش وزن شدید، تغییرات ناشی از کم و زیاد شدن وزن مکرر، تغییرات ناشی از بارداری و… دچار افتادگی پوست میشوند و بخشهایی از بدن حالت شل و افتاده پیدا میکنند. در این مواقع بادی کانتورینگ، یک روش مفید برای کانتورینگ بدن، رفع شلی و افتادگی پوست و لیفت قسمتهایی از بدن میباشد. البته به خاطر داشته باشید که نمیتوان از این روش توقع معجزه داشت و برخی افراد ممکن است با یک بار جراحی به ایده آل خود نرسند. در نهایت آنچه که اهمیت دارد؛ انتخاب یک پزشک حاذق و ماهر است که تاکنون درمانهای موفق بسیاری داشته و در کار خود تجربه دارد.
سوالات متداول
از عوارض بادی کانتورینگ میتوان به درد و سوزش در ناحیه جراحی، ایجاد ورم، التهاب، کبودی در ناحیه عمل و احساس کوفتگی داشتن، احساس کشیدگی پوست و خونریزی اشاره کرد که برخی از این عوارض کاملا طبیعی هستند. اما برخی عوارض مانند ایجاد عفونت، خونریزیهای شدید که برطرف نمی شوند، ایجاد لخته های خونی و... ممکن است در اثر عدم تجربه و مهارت جراح ایجاد شوند.
خیر، پیش از انجام بادی کانتورینگ باید به وزن ایده آل خود برسید زیرا بادی کانتورینگ قادر به برطرف کردن چاقی نیست و فقط چربیهای موضعی را برطرف میکند.عوارض بادی کانتورینگ چیست؟
آیا میتوان با بادی کانتورینگ چاقی را درمان کرد؟