عوارض پلاسما جت و روش های برطرف کردن آن

با بالا رفتن سن افزایش میزان چین و چروک در پوست اجتناب ناپذیر است. امروزه با توجه به پیشرفت علم و تکنیک های مختلف، روش های بسیاری برای جلوگیری از ایجاد چین و چروک و یا به حداقل رساندن آنها وجود دارد. پلاسما جت  یکی از این روش هاست که کارایی بالایی در کاهش میزان چین و چروک و انجام لیفت پوست دارد. در ادامه این روش و عوارض پلاسما جت را با هم مرور می کنیم.

پلاسما جت چیست؟

عوارض پلاسماجت چیست؟

پلاسما جت واکنشی را در بافت ایجاد می کند که می تواند به صاف شدن سطح پوست کمک کند. بیشتر نواحی پوست را می توان هم برای اثرات پیری و هم برای جای زخم درمان کرد. خطوط ریز و چین و چروک صورت یا بدن نیز می تواند مورد درمان با پلاسما جت  قرار گیرد.

پلاسما جت لیفت، نسل بعدی فناوری برای سفت کردن پوست و تحریک تولید کلاژن است، به ویژه در مناطقی از پوست که قبلاً قادر به ارائه درمان غیرجراحی مؤثر نبودیم. عوارض پلاسما جت کوتاه مدت و جزئی هستند و بنابراین این روش  انقلابی با عدم نیاز به جراحی در عمل های زیبایی ایجاد کرده است. 

پلاسما جت یک دستگاه پزشکی با قدرت کنترل شده است که برای انواع درمان های پزشکی و زیبایی پوست مورد استفاده قرار می گیرد، به عنوان مثال، پوست اطراف چشم بسیار نازک است و سریعتر از بقیه قسمت های صورت خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و استفاده از پلاسما جت برای کاهش چین چروک این ناحیه موثر است، همچنین در لیفت افتادگی پلک بالایی. 

خواندن این مقاله پیشنهاد می‌شود: کربوکسی تراپی چیست؟

پلاسما جت چگونه کار می کند؟

پلاسما جت چگونه کار می کند؟

با نگه داشتن ابزار دستی پلاسما جت روی پوست، یونیزاسیون ایجاد می شود و متعاقباً واکنشی در بافت ها ایجاد می کند. جریان انرژی پلاسما تشکیل کلاژن جدید را تحریک می کند، فیبرهای الاستین را تحریک می کند، پوست آسیب دیده از نور خورشید را بهبود می بخشد، چین و چروک ها را کاهش داده و سطح پوست را صاف می‌نماید.

این درمان شامل بریدن، تزریق، سوزاندن یا برداشتن پوست یا بافت نیست. مخصوصاً در کار با نواحی کوچک پوست با خطوط سنگین مانند بالا و پایین چشم، خطوط اطراف دهان و اطراف ناحیه ناف خوب است و با توجه به ناچیز بودن عوارض پلاسما جت استفاده برای نواحی ذکر شده بسیار مناسب و کار آمد است.

شاید خواندن این مقاله برای شما جالب باشد: مزونیدلینگ

آیا درمان با پلاسما جت دردناک است؟

اصولا قبل از شروع عمل از بی حس کننده موضعی استفاده می شود. بنابراین ناراحتی ناشی از درمان باید حداقل باشد. روند بهبودی می تواند باعث ناراحتی خفیف شود، اما می توان از انواع مسکن درد بدون نسخه استفاده کرد.

عوارض پلاسما جت 

عوارض پلاسما جت

عوارض پلاسما جت فوری هستند و ممکن است شامل تورم و قرمزی ناحیه تحت درمان به مدت ۲-۳ روز باشد. روند بهبود شامل پوسته پوسته شدن است که حدود یک هفته طول می کشد.

مطلب پیشنهادی: مزوتراپی صورت و پوست

درمان‌ها گاهی اوقات منجر به قرمزی و تورم طولانی‌تر می‌شوند، بویژه زمانی که پلک‌ها یا نواحی نزدیک به چشم درمان می‌شوند، احتمال بیشتری برای این موارد وجود دارد. اما برای برخی از افراد بهبودی کامل می‌تواند بین ۷ تا ۱۰ روز زمان ببرد.

در صورت نیاز می توان از آرایش به عنوان پوشش استفاده کرد، اما نباید تا ۲۴ ساعت پس از درمان از لوازم آرایشی استفاده شود. نتایج فوری هستند و در بازه زمانی ۲-۴ هفته آینده بهبود پیدا می‌کند.

  • قرمزی پوست: پلاسما جت گازی است با درجه حرارت بالا و در نتیجه محل درمان پس از پایان عمل قرمز می شود. گاهی ممکن است این عارضه نواحی بیشتری از قسمت مورد درمان را در بر بگیرد. این موضوع کاملا طبیعی است و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد. قرمزی پوست از عوارض شایع و بی‌خطر اغلب درمان های زیبایی است و نهایتا بعد از یک هفته به‌طور کامل برطرف خواهد شد.
  • خارش پوست: یکی از عوارض پلاسما جت خارش ناحیه مورد عمل است. اصولا برای این مشکل پزشک داروهای ضد خارش توصیه و تجویز می کند. بهتر است خودسرانه دارو مصرف نکنید. سعی کنید خارش را تحمل کنید و در غیر اینصورت حتما با اطلاع پزشک از پمادهای مخصوص خارش استفاده کنید.
  • احساس گرما: اصولا گرمای پلاسما جت باعث ایجاد احساس گرگرفتگی در محل مورد درمان می‌شود. در این موارد استفاده از کمپرس سرد در محل درمان با پلاسما جت توصیه نمی شود. شایان ذکر است که این گرگرفتگی و گرما زیاد شدید و ناراحت کننده نیست و طی یک الی دو روز پس از عمل برطرف می شود.
  • تورم در ناحیه درمان: از دیگر عوارض پلاسما جت تورم در ناحیه مورد درمان است. البته معمولا این تورم بسیار ناچیز و به‌ سختی قابل تشخیص است. اصولا این تورم دردناک نیست  و بنابراین به‌ غیر از  تغییرات کم و کوتاه مدت که در ظاهر فرد ایجاد می‌کند، خطر دیگری در بر نخواهد داشت.
  • کبودی: کبودی از عوارض پلاسما جت نیست. اما گاهی ممکن است در برخی افراد دیده شود. این کبودی ها اصولا به شکل خون‌مردگی‌های ریز قرمز رنگ هستند و نگران‌کننده نیستند، البته ممکن است به نواحی دیگر نیز کشیده شود. این مورد هم موقتی است و در کوتاه مدت از بین خواهد رفت.
  • احساس سوزش: از جمله شایع ترین عوارض پلاسما جت سوزش در نواحی تابش پلاسما و محل زخم‌ها است. در چنین مواردی پزشک برای کنترل سوزش و تسکین آن مصرف دارو را برای فرد تجویز می کند.
  • التهاب: همانطور که گفتیم قرمزی ناحیه عمل از عوارض پلاسما جت است که اصولا این قرمزی با التهاب همراه است. پس معمولا همزمان با از بین رفتن قرمزی، التهاب ناشی از آن نیز برطرف می شود. التهاب ذکر شده نیز کاملا طبیعی است و گاهی با گزگز شدن، خواب‌رفتگی یا احساس بی‌حسی همراه است. همانطور که خواندیم تمام این موارد ظرف چند روز کاملا محو خواهند شد و در موارد نادر اگر اینطور نشد باید حتما به پزشک مراجعه کرد

کدام نواحی را می توان با پلاسما جت درمان کرد؟

بیشتر نواحی پوست را می توان درمان کرد و می توان از آن برای خطوط ریز و چین و چروک صورت یا بدن مانند، ناحیه بالا و پایین چشم، خطوط لبخند و ناحیه ناف استفاده کرد. همچنین می توان از آن برای اصلاح اسکار (از جمله اسکار آکنه)، شلی پوست، رنگدانه های بیش از حد، حذف تگ های پوستی زگیل و غیره استفاده کرد.

سخن پایانی

پلاسما جت یکی از روش های موثر در درمان چین و چروک و افتادگی پوست است که امروزه در بسیاری از کشورهای دنیا از جمله ایران به عنوان یک عمل زیبایی انجام می شود. اصولا درمان سرپایی انجام می شود و بیمار پس از عمل مرخص می شود. عوارض پلاسما جت همانطور که در بالا ذکر شد کوتاه مدت هستند و معمولا بعد از چند روز از بین خواهند رفت. در موارد نادر اگر عوارض پلاسما جت طولانی و دردناک بود باید حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

سوالات متداول

 

به این مقاله امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.