پرده بکارت (انواع پرده بکارت، علائم پارگی + تشخیص سالم بودن)

۲.۵
(۲)

یکی از مسائلی که ممکن است برای بسیاری از افراد سوال برانگیز و مبهم باشد و نظر افراد زیادی را به خود جلب کند؛ پرده بکارت است. در واقع پرده بکارت باقی مانده بافتی است که در مراحل اولیه رشد و نمو جنین دختر، در قسمت ورودی واژن قرار گرفته است؛ بعدها پرده بکارت از این بافت ایجاد می شود. چنان چه می خواهید بیشتر با پرده بکارت و انواع آن آشنا شوید و پاسخ سوالات خود را پیرامون این مسئله بیابید؛ این مقاله از ویکی درمان را تا انتها مطالعه نمایید.

پرده بکارت چیست؟

به یک نوع بافت یا غشاء که در دهانه واژن قرار گرفته است و تمام یا قسمتی از آن را می پوشاند؛ پرده بکارت اطلاق می شود. همان طور که شکل ظاهری و ویژگی های اعضای بدن در هر فرد منحصر به فرد بوده و با دیگری متفاوت است؛ دستگاه تناسلی زنان و پرده بکارت نیز در افراد، متفاوت می باشد و انواع گوناگونی دارد.

هایمن چیست؟

هایمن چیست

هایمن یک واژه یونانی به معنی پوست یا پرده است، این واژه از کلمه God Hymen (الهه ازدواج در یونان باستان) ریشه گرفته است. در مراحل ابتدایی رشد جنین، واژن به شکل یک بافت توپر وجود دارد و طی رشد و تکامل جنین، قسمتی از بافت داخلی واژن، از بین رفته و داخل آن به شکل لوله ای خالی می شود که همان واژن می باشد. آخرین بخشی که از این بافت از بین می رود، همان قسمت ورودی واژن یا هایمن می باشد. بر اساس نوع از بین رفتن بافت، هایمن انواع متفاوتی دارد. بنابراین شکل هایمن در افراد از دوره جنینی مشخص می شود.

مطلب پیشنهادی: دلایل خشکی واژن چیست؟

انواع پرده بکارت

انواع پرده بکارت

همانطور که پیشتر ذکر شد، بسته به اینکه بافت دهانه واژن در دوران جنینی به چه شکلی از بین برود، شکل پرده بکارت متفاوت می شود. شکل این پرده در افراد مختلف با یکدیگر فرق می کند. در ادامه به توضیح و بررسی انواع پرده بکارت می ‌پردازیم.

پرده بکارت ارتجاعی

پرده بکارت ارتجاعی به دلیل داشتن انعطاف بالا در زمان آمیزش جنسی پاره نمی شود یا به شکل جزئی پاره می شود و به طور معمول با خونریزی همراه نیست. لبه های بافت این نوع پرده بکارت می تواند ارتجاع یابد و به سرعت جمع شود. البته در برخی موارد ممکن است پرده بکارت ارتجاعی نیز به طور جزئی آسیب ببیند. 

پرده بکارت حلقوی

همان طور که از نام پرده بکارت حلقوی مشخص است؛ به شکل حلقه مانند اطراف دهانه واژن را می پوشاند. این نوع پرده بکارت می تواند قابلیت اتساع داشته باشد یا نداشته باشد. آن نوع از پرده حلقوی که قابل اتساع است؛ از طریق برقراری رابطه جنسی پاره نمی شود و خونریزی نیز به همراه ندارد. نوعی از پرده بکارت حلقوی دارای لبه هایی به شکل گرد و نوعی دیگر از آن دارای لبه های دندانه‌ دار است.

پرده بکارت دو سوراخی

پرده بکارت دو سوراخی که در ورودی واژن قرار گرفته است، دارای دو قسمت می باشد. در وسط این دو قسمت یک تیغه گوشتی وجود دارد؛ همین امر باعث شده که آن را به اصطلاح پرده دو سوراخی بنامند. در واقع غشای نازکی که در وسط دهانه‌ واژن قرار دارد؛ باعث تشکیل دو دهانه‌ کوچک یا دو سوراخ کوچک شده است.

پرده غربالی

همان طور که از نام پرده بکارت غربالی مشخص است؛ این نوع پرده دارای شکل غربالی و سوراخ هایی ریز در سطح خود است. پرده بکارت غربالی به طور کامل در عرض دهانه‌ واژن قرار گرفته است و به آن پرده مشبک نیز می گویند.

پرده بکارت دختران

پرده بکارت تیغه ای

پرده بکارت تیغه ای همان پرده بکارت دو سوراخی است. این نوع پرده به شکل تیغه ای ممتد در طول ورودی واژن قرار گرفته است. به این نوع پرده، پرده بکارت دو تکه نیز می گویند. در واقع یک بافت اضافه در پرده بکارت تیغه ای باعث ایجاد دو سوراخ در دو طرف تیغه می شود. 

پرده بکارت مسدود

در برخی موارد که به ندرت اتفاق می افتد، پرده بکارت هیچ سوراخی ندارد و به شکل کاملا بسته است. پرده بکارت مسدود کل دهانه واژن را پوشانده و مسدود می کند. این نوع پرده بکارت را می توان در هنگام تولد و یا در سال‌ های نوجوانی به دلیل ایجاد مشکل در قاعدگی، تشخیص داد. در این مواقع از طریق جراحی راهی برای خروج خون بر روی پرده ایجاد می کنند.

برای مطالعه: علت بوی بد واژن چیست؟

کاربرد پرده بکارت چیست؟

همانطور که پیشتر ذکر شد؛ پرده بکارت بخشی است که از غشای جدا کننده واژن ایجاد شده است و در ورودی واژن قرار دارد. نقش خاصی نمی توان برای آن قائل شد؛ اما می توان گفت که وجود این پرده باعث محدود شدن نفوذ میکروب ها و عوامل بیماری زا به بخش های داخلی دستگاه تناسلی می شود و از بروز انواع عفونت ها و چسبندگی های لگنی پیشگیری می کند.

اهمیت پرده بکارت چیست؟

میزان اهمیت پرده بکارت بستگی به فرهنگ ها و رسوم جوامع دارد. نقش پرده بکارت در بعضی جوامع و اقوام بسیار مهم است. در بعضی فرهنگ ها، چنان چه پرده بکارت در شب زفاف خونریزی داشته باشد، نشانه باکرگی و پاکدامنی دختر قبل از ازدواج است. البته لازم به ذکر است که به جز رابطه جنسی، برخی موارد دیگر نیز مانند خود ارضایی با وارد کردن اجسام خارجی و… هم می توانند باعث پارگی پرده بکارت شوند.

چه فعالیت هایی باعث آسیب رسیدن به پرده بکارت می شود؟

فعالیت هایی که باعث آسیب به پرده بکارت می شود

پرده بکارت می تواند در اثر ورود اجسام خارجی به واژن نظیر تامپون آسیب ببیند. اما این تصور که انجام برخی فعالیت های ورزشی نظیر دوچرخه سواری و سوارکاری می توانند به پرده بکارت آسیب بزنند؛ تصوری غلط است. فقط فعالیت هایی که باعث وارد شدن ضربه سنگین به ناحیه تناسلی می شود؛ ممکن است به هایمن آسیب بزنند.

دلایل پارگی پرده بکارت

پرده بکارت ممکن است به دلایل زیر پاره شود:

  • رابطه جنسی
  • خودارضایی با وارد کردن اجسام خارجی
  • وارد آمدن ضربه محکم به واژن
  • استفاده از تامپون در هنگام قاعدگی
  • ورود هر جسم خارجی به واژن به هر دلیلی

علائم و تشخیص پارگی پرده بکارت

علائم و تشخیص پاره شدن پرده بکارت در همه افراد شبیه به هم نیست و در هر فردی متفاوت است. با توجه به اینکه ساختار پرده از چه نوعی و ضخامت آن چقدر است؛ پارگی نیز متفاوت خواهد بود. در برخی موارد پارگی پرده بکارت ممکن است با خونریزی و احساس درد و سوزش جزئی همراه باشد. با این حال، نمی توان این نشانه ها را مبنای تشخیص پارگی به شمار آورد. چنان چه احساس می کنید امکان آسیب وجود دارد؛ برای معاینه دقیق و اطمینان یافتن از سلامت پرده بکارت، به بهترین دکتر زنان و زایمان مراجعه کنید.

مطلب پیشنهادی: درمان خارش واژن

روش های ترمیم پرده بکارت

به طور معمول، پرده بکارت را از طریق جراحی ترمیم می کنند. با این حال، ممکن است از سایر روش ها نیز برای ترمیم پرده بکارت استفاده شود. از روش‌ های متداول ترمیم پرده بکارت می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • ترمیم پرده بکارت با نوعی کپسول 
  • ترمیم بکارت با استفاده از گیاهان دارویی
  • جراحی ترمیم پرده بکارت

آزمایش پرده بکارت چیست؟

ممکن است تصور کنید منظور از آزمایش بکارت، بررسی سلامت پرده است و فقط برای دریافت گواهی سلامت بکارت انجام می‌شود؛ در صورتی که چنین نیست و افراد برای اطلاع از میزان ضخامت پرده و نوع پرده بکارت خود نیز به پزشک زنان و زایمان مراجعه می کنند. به این ترتیب، فرد می تواند قبل از رابطه جنسی با آگاهی کامل، مشکلات احتمالی را به حداقل برساند.

جمع بندی

پرده بکارت یکی از سوال برانگیزترین بخش های بدن زنان به حساب می آید که آشنایی با آن و برخورداری از اطلاعات کافی در مورد پرده بکارت، می تواند از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری کند. از آنجایی که در فرهنگ ما نیز مفهوم پرده بکارت مهم تلقی می شود و سوال بسیاری از افراد است؛ در این مقاله به بررسی پرده بکارت و انواع آن پرداختیم. در پایان به یاد داشته باشید بهترین روش برای شناخت نوع پرده بکارت و آگاهی از سلامت آن، مراجعه به پزشک زنان و زایمان می باشد.

سوالات متداول

آیا پرده بکارت حلقوی پاره می شود؟

پرده‌ بکارت حلقوی دارای دو نوع قابل اتساع و غیر قابل اتساع می باشد. پرده بکارت حلقوی قابل اتساع حتی با داشتن رابطه جنسی نیز ممکن است پاره نشود و هیچ گونه خونریزی نیز نداشته باشد. این پرده در برابر فشار، فقط تغییر سایز می دهد و قابل اتساع است.

از کجا بفهمیم پرده بکارت ارتجاعی است؟

پرده بکارت ارتجاعی دارای قابلیت انعطاف بالایی است و قابل ارتجاع می باشد؛ بنابراین هنگام رابطه جنسی و داخل شدن آلت تناسلی به واژن پاره نمی شود، یا اینکه پارگی آن به طور جزئی بوده و با خونریزی همراه نیست. از آنجایی که لبه های پرده بکارت ارتجاعی، در هنگام رابطه جنسی شل تر شده و ساییده می شوند، چنان چه توسط پزشک زنان و زایمان مورد معاینه قرار بگیرید؛ می توان از شکل پرده؛ نوع آن را تشخیص داد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۲.۵ / ۵. تعداد رای: ۲

هنوز رای ثبت نشده است.

الهام کریمی

الهام کریمی هستم. دانشجوی پزشکی، زنان و زایمان. تلاش میکنم شما را با محتواهای صحیح و به روز در زمینه آشنا کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *