تفاوت بینی استخوانی و گوشتی چیست؟

گاهی اوقات افراد ممکن است در شناخت نوع بینی خود دچار مشکل شوند. مهمترین تفاوت بینی استخوانی و گوشتی ضخامت پوست آنهاست. همچنین بسیاری فکر میکنند، اگر بینی آنها دارای قوز باشد، در دسته بینی استخوانی قرار میگیرد؛ اما در بعضی موارد (کیفیت کنارههای و پوست نوک اهمیت دارد.) جزء بینی گوشتی به حساب میآید.
در این مقاله از ویکی درمان قصد داریم، مهم ترین تفاوت بین بینی استخوانی و گوشتی را بررسی، روش های تشخیص بینی گوشتی و استخوانی را بیان کنیم و مشخصات بینی استخوانی و گوشتی را بگوییم.
فرق بین بینی استخوانی و گوشتی چیست؟
تفاوت بینی استخوانی و گوشتی عبارت است از:
- پوست بینیهای گوشتی ضخیمتر از پوست بینیهای استخوانی است.
- بینیهای گوشتی دارای نوک پهنتری نسبت به بینیهای استخوانی هستند.
- غضروف بینی گوشتی، ضعیفتر از بینی استخوانی است.
- بینی استخوانی دارای پوست نازکتر از بینی گوشتی است.
اگرچه بینی گوشتی و استخوانی دارای تفاوتهایی است؛ اما یک متخصص حاذق و با تجربه، توانایی جراحی به بهترین شکل ممکن برای هر دو بینی را دارد. شایان ذکر است که جراحی بینی استخوانی به دلیل نوع پوست و غضروف، کمی راحتتر از بینی گوشتی است؛ اما با پیشرفت روشهای جراحی، دیگر مانند گذشته تفاوت چندانی بین این دو وجود ندارد.
از کجا بفهمیم بینی گوشتی داریم یا استخوانی؟
افرادی که قصد عمل بینی دارند، باید نوع بینی خود را بشناسند. یک تفاوت مهم بینی استخوانی و گوشتی این است که غدد سباسه در بینیهای گوشتی فعال است و اگر نوک بینی خود را فشار دهند، چربی ترشح میشود که این اتفاق در بینیهای استخوانی رخ نمیدهد. پس اگر بینی خود را فشار دادید و چربی از آن ترشح شد، نوع بینی شما گوشتی است.
ویژگیهای بینی استخوانی چیست؟
در جراحی بینی استخوانی مشکلات بینی اعم از قوز، بلند بودن بینی، فرم بد استخوان اصلاح میشود. بینی استخوانی دارای پوست نازکی است که بهترین جراح بینی استخوانی، به بهترین شکل میتواند به جراحی آن بپردازد. در ادامه به بررسی مهمترین ویژگیهای بینی استخوانی میپردازیم:
- معمولا دارای قوز و انحراف هستند.
- دارای برجستگی روی پل بینی هستند.
- چارچوب بینی در این نوع بینی صاف است.
- استخوانها و غضروف قوی دارند.
- دارای پوست نازک با پرههای باریک هستند.
ویژگیهای بینی گوشتی چیست؟
بسیاری از افراد تصور میکنند، تفاوت بینی استخوانی و گوشتی فقط در حجم آنهاست. به این صورت که اگر بینی حجم بزرگی داشته باشد، گوشتی است؛ اما تنها حجم بینی برای شناخت نوع آن کافی نیست و ویژگیهای دیگری باید وجود داشته باشد که بتوان یک بینی را، گوشتی نامید. ویژگیهای بینی گوشتی عبارت است از:
- بینیهای گوشتی پوست چربی دارند و مستعد جوش و آکنه هستند.
- ضخامت پوست در نوک بینی زیاد است.
- دارای نوک پهنی هستند.
- ترشح چربی در آنها زیاد است.
سایت معتبر floramedtour به بررسی تفاوت بینی استخوانی و گوشتی نیز پرداختهاست. برای اطلاعات بیشتر میتوانید به این سایت مراجعه فرمایید.
Fleshy and bony noses are the two most common nose shapes in the population of the world. Having a fleshy and bony nose may result bothering problems for people’s nose appearance.
تفاوت رینوپلاستی بینی استخوانی و بینی گوشتی چیست؟
رینوپلاستی (Rhinoplasty) روشی است که هم برای بینی گوشتی و هم بینی استخوانی قابل استفاده است و تا حد زیادی میتواند ظاهر بینی را بهبود ببخشد. در این روش استخوان غضروف را برای اصلاح ظاهر تغییر میدهند. برای مثال برای تغییر در اندازه بینی، تغییر نوک بینی، رفع افتادگی از رینوپلاستی استفاده میشود. در ادامه به مهمترین تفاوتهای رینوپلاستی بینی استخوانی و گوشتی میپردازیم:
- انجام رینوپلاستی بینی استخوانی نسبت به بینی گوشتی راحتتر است.
- دوره نقاهت در بینی استخوانی کوتاهتر است.
- تورم و کبودی بعد از رینوپلاستی در بینی گوشتی بیشتر است.
- امکان فرمدهی در بینیهای استخوانی بیشتر از بینی گوشتی است.
- هزینه عمل بینی در بینیهای گوشتی بیشتر از استخوانی است.
مهمترین معیارها در انتخاب جراح بینی چیست؟
تفاوت بینی استخوانی و گوشتی باعث شده تا افراد در انتخاب متخصص وسواس زیادی داشته باشند. حتما شما هم تا به حال شنیدهاید که برخی میگویند، متخصصی برای عمل بینی گوشتی مناسب است و بالعکس. شایان ذکر است که این نکته خیلی هم اشتباه نیست و تبحر افراد در شرایط مختلف، متفاوت است. مهمترین معیارها در انتخاب بهترین جراح بینی عبارت است از:
- داشتن تجربه و تخصص بالا.
- داشتن نمونه کار.
- نداشتن سابقه عملهای ناموفق.
- مدرک پزشکی معتبر.
- استفاده از تجهیزات بروز و جدید.
تفاوت بینی استخوانی و گوشتی در مراقبتهای بعد از جراحی
تفاوت دیگر بینی استخوانی و گوشتی، دوره نقاهت است. بینی گوشتی دوره نقاهت طولانیتری نسبت به بینی استخوانی دارد؛ اما مراقبتهای بعد از جراحی برای آنها یکسان است. در ادامه مهمترین مراقبتهای بعد از عمل بینی را بررسی میکنیم:
- مایعات به مقدار لازم بنوشید.
- از خندیدن و صحبت کردن زیاد خودداری کنید.
- برای کاهش تورم و کبودی از کمپرس یخ استفاده کنید.
- از مصرف نوشیدنیهای گرم بپرهیزید.
- ۲ تا ۳ هفته بعد از عمل به صورت طاق باز بخوابید.
- از انجام ورزشهای سنگین خودداری کنید.
- از مصرف سیگار و قلیان بپرهیزید.
- تا ۶ هفته بعد از عمل بینی، از عینک زدن خودداری کنید.
- برای جلوگیری از باقی ماندن جای بخیه، از ترمیمکننده قوی استفاده کنید.
لازم به ذکر است که احساس سرگیجه و حالت تهوع به دلیل داروی بیهوشی، بعد از عمل طبیعی است و این موارد بعد از گذشت چند ساعت به طور کامل از بین خواهد رفت.
جمعبندی
در این مقاله سعی کردیم شما را با تفاوت بینی استخوانی و گوشتی و مراقبتهای بعد از عمل جراحی آشنا کنیم. اگر شما هم قصد عمل بینی دارید، حتما برای جراحان بینی مختلفی مراجعه و نمونه کار آنها را بررسی کنید. رعایت مراقبتهای بعد از عمل جراحی اهمیت زیادی دارد و عدم رعایت آنها ممکن است، عوارضی را در پی داشته باشد.
با در نظر گرفتن تمام موارد، داشتن بینیهای استخوانی و گوشتی طبیعی است و به دلایل مختلفی مانند نژاد، ژنتیک و غیره شکل میگیرد که در بسیاری از افراد قابل مشاهده است؛ پس لازم نیست برای قوز یا پهنای بینی خود خجالتزده باشید.
سوالات متداول
از کجا بفهمیم بینی گوشتی داریم؟
بینی خود را با دو انگشت فشار دهید. اگر چربی ترشح شد، بینی شما گوشتی است. همچنین بینی گوشتی دارای ضخامت بالا است.
بینی نیمه گوشتی چیست؟
این نوع بینی دارای غضروف قویتری نسبت به بینی گوشتی است و از نظر علائم پوستی نیمه ضخیم است و اندکی چربی دارد.
فرق بینی استخوانی و گوشتی چیست؟
بینی استخوانی دارای غضروف قویتری نسبت به بینی گوشتی است، بینی گوشتی ضخامت بیشتری دارد، بینی استخوانی دارای پوست نازکتری است و بینی گوشتی دارای نوک پهنتری است.