علت ورم بینی بعد از عمل چیست؟ راه های کاهش ورم بینی

یکی از عوارض جانبی عمل بینی، ورم بینی بعد از عمل می‌باشد که پس از جراحی بینی رخ می­دهد و مرحله به مرحله و تا مدت مشخصی، بهبود می‌باید. طی عمل زیبایی بینی یا رینوپلاستی، بینی توسط جراح بازسازی شده و فرم آن تغییر می‌کند، به طوری که با دیگر بخش‌های صورت تناسب بیشتری داشته باشد.

از آنجایی که عمل زیبایی بینی یکی از عمل‌های جراحی رایج و محبوب در بین مردم است، ورم بینی بعد از عمل نیز یکی از مشکلات متداولی است که ممکن است افراد را نگران کند. در این مقاله راجع به ورم بینی بعد از عمل و راه‌های برطرف کردن آن، صحبت می‌کنیم؛ چنان چه شما یا یکی از نزدیکانتان قصد عمل زیبایی بینی را دارید، یا به تازگی عمل کرده اید، این مقاله برای شماست. برای آگاهی از روش‌های بهبود ورم بینی بعد از عمل، ادامه مطلب را مطالعه نمایید.

علت ورم بینی بعد از عمل چیست؟

زمانی که عمل جراحی زیبایی بینی انجام می‌دهید، ممکن است ورم بینی بعد از عمل را به اشکال مختلف نظیر ورم سوراخ بینی و یا ورم بینی به صورت یک طرفه، تجربه کنید. گاهی ورم پس از چند ماه بهبود می‌یابد و گاهی ممکن است تا یک سال بعد از عمل بینی نیز ورم کاملا برطرف نشود. البته این به معنی متورم به نظر رسیدن بینی نیست، اما تا زمانی که بافت و غضروف مراحل بهبود و تغییرات لازم را به طور کامل طی کنند، ورم بینی بعد از عمل کاملا بهبود نیافته است.

از جمله دلایل ورم بینی بعد از عمل می‌توان به نوع جراحی، میزان فشار یا ضربه‌ای که در حین عمل به بینی وارد می‌شود و احتباس مایعات که منجر به ورم می‌شود، اشاره کرد. تورم به مرور زمان با بهبود بینی، رفع خواهد شد. البته از آنجایی که شرایط بدنی افراد مختلف و روش‌های جراحی متفاوت است، هر بیمار به طور متفاوتی بهبود پیدا می‌کند.

با توجه به روش عمل، میزان انقباض پوست بینی، شرایط جسمی افراد، میزان فعالیت و تحرک آن‌ها و نحوه مراقبت‌های بعد از عمل، زمان بهبودی ورم بینی بعد از عمل در افراد مختلف متفاوت خواهد بود. عواملی که می‌توانند بر زمان بهبودی ورم بینی بعد از عمل تأثیر بگذارند، شامل میزان ضخامت پوست، نوع بافت ناحیه تحت جراحی، روش جراحی بینی، وسعت ناحیه تحت جراحی و انتخاب بهترین جراح بینی می‌باشند.

علل ورم کردن بینی بعد از عمل
علت ورم بینی بعد عمل

ورم بینی بعد از عمل ترمیمی

به طور کلی، عمل ترمیمی بینی از پیچیدگی بیشتری نسبت به جراحی ابتدایی بینی برخوردار است، زیرا جراح باید با مهارت و تجربه خود، غضروف‌ها و فرم بینی را مجددا بررسی کند و نواقص ایجاد شده را رفع نماید. این امر موجب واکنش‌های شدیدتر بافت‌های ناحیه تحت جراحی نسبت به جراحی ترمیمی می‌شود.

پیش از عمل ترمیمی باید بدانید، حتی در صورت موفقیت‌آمیز بودن عمل ترمیمی، عواملی نظیر تشکیل بافت اسکار، جذب غیرهمسان گرافت‌های تعبیه شده و جابه‌جایی آن‌ها و همچنین ایجاد ورم بینی بعد از عمل، برای مدت طولانی مدت ممکن است دست‌یابی به نتیجه دلخواه را با تاخیر مواجه کند.

مطلب پیشنهادی: بهترین جراح بینی ترمیمی در تهران

ورم بینی بعد از عمل بینی استخوانی

ورم بینی بعد از عمل، در افرادی که بینی استخوانی دارند و عمل بینی استخوانی انجام میدهند، کمتر از بینی‌های گوشتی می‌باشد. علت این امر، برش کمتر برای رفع قوز بینی‌های استخوانی است. پوست بینی این افراد نازک‌تر است و بینی آن‌ها بافت گوشتی کمتری دارد، به همین دلیل ایجاد تغییرات آسان‌تر است و تورم کمتری را به دنبال دارد.

۳ نوع ورم بینی بعد از جراحی

همان طور که پیش‌تر ذکر شد؛ ورم بینی بعد از عمل، یک مشکل متداول بین افرادی است که بینی خود را به تیغ جراحی زیبایی می‌سپارند. ورم بینی بعد از عمل به سه نوع تقسیم می‌شود که در ادامه شرح می‌دهیم:

ورم پوست

در جراحی زیبایی بینی، جراح با ایجاد برشی، پوست را از اسکلت زیرین آن جدا می‌کند. پس از جراحی و در دوره نقاهت، فرد با مشکل تورم در ناحیه تحت جراحی مواجه می‌شود. جمع شدن مایع بین سلولی، اصلی‌ترین دلیل این اتفاق می‌باشد که در اثر واکنش بدن برای ترمیم و بازسازی بافت‌های آسیب دیده رخ می‌دهد.

ورم پوست با گذشت حدود ۱ الی ۳ ماه پس از عمل جراحی بینی، به تدریج کاهش می‌یابد؛ چنان چه بینی شما گوشتی باشد، مدتی که طول می‌کشد تا ورم بینی کاهش یابد، طولانی‌تر خواهد بود.

ورم کاذب

ورم کاذب، حالت ورم کرده بینی بعد از عمل جراحی زیبایی بینی می‌باشد. به این نوع ورم به اصطلاح حافظه پوست نیز می‌گویند. این ورم برای بهبودی به زمان طولانی‌تری نیاز دارد و دلیل آن عملیاتی است که با هدف تغییر در فرم بینی، بر روی استخوان یا پوست بینی ایجاد می‌شود.

ورم فیبروز

اصطلاحا به ورم فیبروز، گوشت اضافه نیز می­گویند. متاسفانه این نوع ورم ممکن است هیچ­گاه از بین نرود. این نوع عارضه در اثر عدم مهارت کافی پزشک جراح رخ می دهد؛ به همین دلیل باید در انتخاب جراح بینی حاذق و با تجربه، دقت کافی داشته باشید.

راه­های کم شدن ورم بینی بعد از عمل

اگرچه ورم بینی بعد از عمل، یک عارضه شایع و طبیعی می‌باشد، اما می‌توان به کمک برخی روش‌ها از میزان آن کاست و به روند بهبود آن سرعت بخشید. از جمله این روش‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

راه­های کم شدن ورم بینی
راه­ های کاهش ورم بینی بعد عمل

ماساژ بینی برای کاهش تورم

یکی از راه‌های کاهش ورم بینی بعد از عمل زیبایی بینی، ورزش بینی یا همان ماساژ بینی می‌باشد. با ماساژ دادن استخوان بینی می‌توان از ورم بینی کاست؛ اما باید توجه داشته باشید، که این روش فقط برای آن دسته از افراد توصیه می‌شود، که در عمل جراحی استخوان‌های بینی برای رفع نواقص و فرم دادن دوباره به بینی، به صورت مدیریت شده شکسته است. در این فرایند استخوان‌های بینی نسبت به قبل باریک‌تر می‌شوند و یا فرم دلخواه مجدد به آن‌ها داده می‌شود.

تغذیه صحیح

شاید تعجب کنید، اما یکی از مواردی که تاثیر مستقیم بر روی ورم بینی دارد، تغذیه بعد از عمل بینی است. تا یک شبانه روز پس از عمل، باید به شدت مراقب رژیم غذایی خود باشید و از خوردن غذاهای شور و سنگین خودداری کنید.

تزریق کورتون برای کاهش ورم بینی

یکی از راه‌های کمک کننده به کاهش ورم بینی بعد از عمل، تزریق کورتون برای کاهش ورم بینی می‌باشد. کورتون از التهاب بافت‌های بینی می‌کاهد. این ماده به صورت خوراکی یا تزریقی برای کاهش ورم بینی و پیشگیری از ایجاد بافت اسکار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تزریق آمپول برای کاهش ورم بینی
تزریق کورتون برای کاهش ورم بینی

اقدامات مهم برای از بین بردن ورم بینی بعد از عمل

با عمل به توصیه‌های زیر می‌توانید به کاهش ورم بینی بعد از عمل کمک کنید:

  • تا دو روز پس از جراحی زیبایی بینی، استراحت کافی داشته باشید.
  • به مدت دو ماه پس از عمل، از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید و چراغ‌های حرارتی خودداری کنید، زیرا گرما تورم را افزایش می‌دهد.
  • تا دو هفته پس از عمل، دخانیات مصرف نکنید، زیرا نیکوتین می‌تواند تورم را افزایش دهد.
  • بهتر است تا دو هفته پس از عمل بینی، رابطه جنسی برقرار نکنید، زیرا تولید آندرنالین می‌تواند باعث افزایش ورم بینی بعد از عمل شود.
  • مصرف مایعات غیر الکی را به میزان قابل توجهی افزایش دهید، این امر باعث کاهش ورم بینی بعد از عمل می‌شود.
  • تا دو روز پس از عمل، از کمپرس سرد برای کاهش تورم بینی استفاده کنید. توجه داشته باشید که کمپرس یخ را بر روی پیشانی قرار ندهید، این کار موجب سر درد خواهد شد.
  • تا دو هفته پس از عمل، فعالیت‌های سنگین نداشته باشید و از شخصی دیگر بخواهید اجسام سنگین را برای شما بلند کنند.
  • در صورتی که پزشک برای شما پماد ضد ورم بینی و آنتی بیوتیک تجویز کزده است، به موقع مصرف نمایید.
  • با مصرف آب کرفس و آب آناناس به کاهش تورم و مدت زمان دوره نقاهت کمک کنید.

چنان چه می‌خواهید ورم بینی بعد از عمل، به سرعت کاهش یابد، به پهلو نخوابید و زیر سر خود دو بالش قرار دهید تا سرتان بالاتر از بدن شما قرار بگیرد. برای جلوگیری از چرخیدن به پهلو، دو بالش در اطراف سر خود قرار دهید تا به شما اجازه چرخیدن ندهد.

مراقب باشید تا به هیچ عنوان ضربه و صدمه‌ای به بینی شما وارد نشود، این امر موجب تشدید تورم شده و دوره نقاهت را طولانی‌تر می‌کند.

اقدامات مهم برای کاهش ورم بینی بعد عمل
اقدامات مهم برای کاهش ورم بینی

جمع بندی

از عارضه‌های شایع و طبیعی بعد از جراحی بینی، ورم بینی می‌باشد. در این مقاله به انواع ورم بینی بعد از عمل، علت تورم بینی و روش‌های کاهش این تورم پرداختیم. چنان چه شما نیز می‌خواهید بینی خود را عمل کنید، ابتدا باید با نکاتی که در این مقاله ذکر شد، آشنا شوید و توصیه‌ها را به خاطر بسپارید. این توصیه‌ها تا حد زیادی می‌توانند دوره نقاهت و ورم بینی را کاهش دهند.

البته به یاد داشته باشید که پیش از هر کاری باید با پزشک خود مشورت کنید تا از بروز مشکلات ناخواسته جلوگیری کنید؛ همچنین با انتخاب یک پزشک حاذق و متبحر روند بهبود را سریع‌تر طی خواهید کرد.

سوالات متداول

آمپول برای ورم بینی بعد از عمل چیست؟

به طور معمول در افرادی که بینی گوشتی با پوست ضخیم دارند، ورم بینی بعد از عمل، محسوس¬تر است و مدت بیشتری نیز طول می¬کشد؛ در این موارد، پزشک به کمک تزریق کورتن موجب کاهش تورم میشود.

ورم بینی بعد از عمل چقدر طول میکشد؟

انواع ورم بینی نظیر ورم یک طرفه بینی و یا ورم دو طرف بینی و ورم در قسمت یا نوک بینی، برای برطرف شدن در حدود یک تا سه ماه طول به زمان نیاز دارند. البته سرعت بهبود ورم و التهاب پس از جراحی بینی، به عوامل تاثیرگذاری مانند نوع پوست، روش جراحی و مهارت جراح نیز بستگی دارد. چنان چه بیمار نزد یک جراح خوب عمل جراحی خود را انجام داده باشد، قطعا عوارض و ورم بینی کمتری را تجربه می‌کند. اما اگر ورم بینی حاد باشد، مخصوصا در بینی‌های گوشتی، ممکن است ۶ ماه تا یک سال و یا حتی تا دو سال طول بکشد تا کاملا برطرف شود.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *