روش های از بین بردن کک و مک صورت

۵
(۱)

آیا تا به حال به دانه های قهوه ای یا قرمز رنگ روی سطح پوست افراد سفید پوست دقت کرده اید؟ دانه های قهوه ای رنگی که این روزها بسیار ترندی بوده و حتی افرادی که پوست کاملا صافی دارند هم به دنبال راهی برای ایجاد این دانه های ترندی، به هنگام آرایش روی سطح پوست خود هستند. کک و مک صورت نامی است که برای این دانه ها تعریف شده است.

در این مقاله از ویکی درمان سعی داریم، راجع به اینکه کک و مک چیست و راه های خانگی درمان آن صحبت کنیم.

کک و مک چیست
کک و مک

کک و مک صورت چیست؟

کک و مک به انگلیسی Freckles نام دارد و براساس تعریف مجله معتبر Health Line، کک و مک صورت در واقع لکه های قهوه ای رنگ روی سطح پوست هستند که عمدتا روی مناطقی از بدن مانند پشت دست یا صورت پدیدار می شوند که بیشتر در معرض نور خورشید قرار می گیرند.

در اکثر موارد، کک و مک ها خطرناک نیستند و به دلیل تولید بیش از اندازه ملانین (رنگدانه مسبب رنگ مو و پوست) ایجاد میشود. لک صورت بیشتر در افراد سفید پوست که ملانین حفاظت شده در برابر اشعه فرابنفش ندارند، تشکیل می‌شود.

Freckles are small brown spots on your skin, often in areas that get sun exposure. In most cases, freckles are harmless. They form as a result of overproduction of melanin, which is responsible for skin and hair color (pigmentation). Overall, freckles come from ultraviolet (UV) radiation stimulation.

انواع کک و مک:

کک مک صورت به دو دسته کلی تقسیم می شوند:

  • افلیدها (ephelides): افلیدها نوع رایج هستند که اکثر مردم آن را به عنوان کک و مک در نظر می گیرند. 
  • لنتیژین ها (solar lentigines):  لکه های تیره پوست هستند که در بزرگسالی ایجاد می شوند. این نوع کک و مک شامل لکه های پیری و لکه های حاصل از نور خورشید نیز می شود.

افلیدها و لنتژین ها ممکن است شبیه به هم به نظر برسند، اما از جهات دیگر متفاوت هستند؛ مانند نحوه گسترش و رشد آنها در سطح پوست.برای تشخیص علت ایجاد کک و مک صورت، جلوگیری از بدتر شدن آن و درمان هر چه سریعتر می‌توانید به بهترین دکتر پوست مراجعه کنید. متخصص پوست، با روش‌های درمانی تجویزی و یا توصیه‌های درمانی به بهبود وضعیت پوست شما کمک می‌کند.

راه های پیشگیری و درمان کک و مک

جالب است بدانید کک و مک حتی اگر زمینه ژنتیکی هم داشته باشد؛ در هنگام تولد ظاهر نمی‌شود و عادات اشتباه ما باعث بروز آن می شود. مهم‌ترین علت کک و مک صورت، قرار گرفتن در برابر نور آفتاب بخصوص در کودکی بدون ضد آفتاب و کلاه و عینک است.

برای پیشگیری از کک و مک صورت راه‌های گوناگونی وجود دارد که توجه به آنها شما را یک قدم به درمان کک و مک نزدیکتر می کند. لیستی از شیوه‌های حفاظتی عبارتند از:

  1. ضدآفتاب: کرم ضدآفتاب به‌عنوان یک‌لایه محافظتی، از پوست در برابر اشعه خورشید محافظت می‌کند. برخی افراد تصور می‌کنند که فقط در فصل تابستان و هنگام تابش شدید خورشید، باید از کرم ضدآفتاب استفاده کنند؛ درحالی‌که در تمام فصول سال استفاده از کرم ضدآفتاب، ۱۵ دقیقه قبل از بیرون رفتن ضروری است. برای خریداری کرم ضدآفتاب توجه کنید که SPF آن بالای ۳۰ باشد تا بتواند در برابر تمام اشعه‌های خورشید مقاومت کند.
  1. لیزر کک و مک صورت: در این شیوه با استفاده از دستگاه لیزر، لک‌های صورت را درمان می‌کنند. از جمله دستگاه‌های کاربردی برای از بین بردن کک و مک می‌توان به لیزر کیوسوییچ اشاره کرد. لیزر کک و مک کیوسوییچ با هدف قرار دادن ملانین تجمع یافته در پوست آنها را متلاشی می‌کند. ملانین‌های متلاشی شده توسط ماکروفاژها بلعیده می‌شوند و لک‌های پوستی از بین می‌روند.
لیزردرمانی برای درمان کک و مک
لیزردرمانی برای درمان کک و مک
  1. پاکسازی صورت و فیشیال:پاکسازی صورت و فیشیال، یک درمان چند منظوره به حساب می آید که شامل ماسک صورت، پاکسازی، لایه برداری و ماساژ صورت با کمک آنها لوسیون و کرم ها است. در واقع، این درمان با هدف بهتر شدن ظاهر پوست صورت می گیرد. انجام فیشیال، در بهترین مرکز فیشیال صورت، یکی از راه های غیر تهاجمی جهت درمان کک و مک صورت به شمار می آید.
  2. مزوتراپی: برای درمان کک و مک صورت، مزوتراپی یک روش موثر برای جوانسازی صورت، پوست و رفع کک و مک صورت است که با تزریق ویتامین‌ها، آنزیم‌ها، هورمون‌ها و غیره با سوزن‌های ریز مخصوص در ناحیه میانی پوست صورت توسط پزشک انجام می‌شود. درمان مزوتراپی صورت در چندین جلسه انجام می‌شود. (معرفی بهترین کلینیک زیبایی در تهران برای انجام مزوتراپی)

فهرستی از بهترین کرم ها برای رفع کک و مک

  • کرم موضعی رتینوئید:

این کرم حاوی ویتامین A بوده که در پیشگیری از لکه‌های قهوه‌ای یا کک و مک موثر است. کرم موضعی رتینوئید با دارا بودن اسید رتینوئیک، باعث لایه‌برداری پوست و کم‌رنگ‌شدن لکه‌های پوستی می‌شود.

  • کرم هیدروکینون:

کرم هیدروکینون باعث کاهش تولید ملانین یا رنگ‌دانه‌های پوستی می‌شود. با کاهش ملانین، لکه‌های پوستی نیز به‌مرور محو می‌شوند و کک و مک درمان می‌شود. مدت درمان با کرم هیدروکینون حدود ۴ هفته است. برای اطلاع از دستورالعمل‌های مصرف این کرم، با پزشک متخصص خود مشورت کنید.

  • پماد زینک اکساید برای کک و مک صورت:

خواص ضد باکتریایی کرم زینک اکسید سبب درمان کک و مک صورت می شود؛ زیرا خواص ضد باکتریایی، باعث از بین بردن باکتری ها می شود و خواص ضد التهابی آن ها، التهاب پوست را کاهش می دهد. این کرم چربی های بیش از حد سطح پوست را حذف می کند.

  • کرم سیستئامین برای کک و مک:

کرم سیستئامین، یکی از بهترین درمان‌ها برای رفع کک و مک به شمار می‌آید. همچنین، لک های ناشی از التهاب که بر اثر جوش، زخم، سوختگی و غیره که ممکن است، بوجود بیایند هم، به کمک کرم ضد لک قوی سیستئامین می‌توان برطرف کرد.

چه غذاهایی باعث کک و مک می‌شود؟

طبق گفته ابوعلی سینا: “صورت ما آیینه سیستم گوارش ماست” متاسفانه بسیاری از مشکلات پوستی، مربوط به رژیم های غذایی و مصرف مواد غذایی نامناسب ایجاد می شوند و از زیبایی افراد می کاهند. برای جلوگیری از بروز این مشکلات باید از مصرف یک دسته مواد غذایی پرهیز کرد و یا مصرف آنها را تا حد امکان کاهش داد.

به عبارت دیگر، تمامی مواد غذایی برای بدن مورد نیاز هستند و باید مصرف شوند، اما بهتر است که هر ماده غذایی به میزان نیاز بدن مورد استفاده قرار بگیرد. تا زمانی که مواد غذایی گوناگون به اندازه استفاده می شوند، هیچ مشکلی را برای افراد ایجاد نمی کنند، اما مصرف بیش از حد این مواد غذایی مشکلاتی را ایجاد می کند.

در جدول زیر فهرستی از غذایی که علت کک و مک صورت و سبب تشدید لک‌های پوستی می‌شوند ذکر شده است:

چه غذاهایی باعث ایجاد لک صورت می‌شود؟
·         فست‌فودها و غذاهای کنسروی ·         گوشت قرمز
·         نوشیدنی‌های گازدار و الکلی ·         مصرف گلوتن
·         غذاهای چرب ·         مواد قندی و شیرین

بهترین روش‌های درمان کک و مک

روش های خانگی درمان کک و مک صورت

روش‌های خانگی اگرچه تأثیر قطعی در درمان کک و مک صورت ندارند؛ ولی استفاده از آنها می‌تواند شرایط پوستی را بهبود بخشد. از جمله درمان‌های مورد استفاده برای کاهش کک و مک عبارتند از:

ماسک خانگی با زردچوبه:

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در ماسک زردچوبه در از بین بردن کک و مک صورت، جای جوش و زخم مفید است.

 مواد لازم

  • ۲ قاشق‌چایخوری آرد نخودچی
  • ۱ الی ۲ قاشق پودر زردچوبه
  • یک قاشق آب لیموترش
  • آب به مقدار لازم

 طرز تهیه

همه‌ی مواد را داخل یک‌کاسه بریزید و باهم ترکیب کنید. بعد از ترکیب، به‌اندازه مورد نیاز آب اضافه کرده تا ماسک خمیری شکل شود. ماسک را روی پوست خود قرار داده و با دست به‌صورت دورانی ماساژ دهید. ۱۰ دقیقه منتظر بمانید و بعد صورتتان را بشویید.

ماسک خانگی با عسل:

عسل با خاصیت پاکسازی و لایه‌برداری باعث ارتقای سلامت پوست و بهبود لک صورت می‌شود.

مواد لازم

  • یک عدد تخم‌مرغ
  • ۲ قاشق عسل

 طرز تهیه

ابتدا تخم‌مرغ را داخل یک‌کاسه به‌خوبی هم بزنید. عسل را به آن اضافه کنید. موارد را باهم ترکیب کرده و آن را روی صورت خود قرار دهید. بعد از گذشت ۱۵ دقیقه صورت خود را بشویید.

ماسک خانگی با آبلیمو:

برای کک و مک خواص لیموترش موجب روشن‌شدن پوست می‌شود و در ازبین‌بردن نقاط تیره و قهوه‌ای‌رنگ صورت موثر است. با ماسک لیموترش می‌توانید، پوست خود را شفاف‌تر کنید.

مواد لازم

  • لیموترش
  • ۱ قاشق مرباخوری عسل

طرز تهیه

لیمو را نصف کنید و آب نیمی از آن را گرفته و با عسل مخلوط کنید. ماسک را روی پوست صورت قرار داده و ۱۵ دقیقه منتظر بمانید. ابتدا صورت خود را با آب ولرم، سپس با آب‌خنک بشویید. در آخر برای جلوگیری از خشکی پوست صورت، کرم مرطوب‌کننده بزنید.

درمان کک مک با جوش شیرین

جوش شیرین اغلب به عنوان یک ماده سفید‌کننده پوست استفاده می‌شود؛ هر چند جوش شیرین هیچ اثر مستقیم سفید‌کنندگی ندارد. اما فواید زیادی برای روشن و زیبا نگه داشتن پوست دارد. مثلا؛ سلول‌های مرده را لایه‌برداری می‌کند، منافذ را باز می‌کند، عفونت‌های باکتریایی را دور نگه می‌دارد و لکه‌ها را از بین می‌برد که همگی باعث سفید شدن پوست می‌شوند.

مواد لازم
  • جوش شیرین
  • آرد ذرت
  • زردچوبه

طرز تهیه

این مخلوط را با استفاده از یک قاشق غذاخوری از هر سه ماده با ۴ قاشق غذاخوری گلاب و چند قطره آب لیمو درست کنید و آن را روی صورت بمالید و بگذارید ۲۰ تا ۳۰ دقیقه خشک شود. سپس آن را بشویید؛ زیرا روی پوست احساس خشکی ایجاد می‌کند. این ترکیب به خوبی روی اسکارهای آکنه قدیمی، لکه‌ها، کک و مک و لکه‌ها کار کرده و پوست را شفاف می‌کند و یکی از راه های درمان قطعی کک و مک درخانه می باشد. از این ترکیب، پک بار هر هفته یکبار استفاده کنید تا پوستی روشن و زیبا داشته باشید.

درمان کک و مک با پیاز

پیاز خاصیت روشن کنندگی پوست دارد و مانع از پیری پوست می شود. با پیاز و آب پیاز می‌توانید با کمترین هزینه بهترین ماسک‌های خانگی را تهیه کرده و مشکلات پوستی خود را درمان کنید.
مواد لازم

آب پیاز
ماست
طرز تهیه

ابتدا پیاز را خرد کرده و داخل مخلوط کن بریزید و سپس آب آن را بگیرید. آب پیاز را داخل ظرفی ریخته و ۲ قاشق ماست به آن اضافه کنید اگر می‌خواهید ماسک خوشبو شود دو قطره روغن اسطوخودوس به آن اضافه کنید. ماسک را به روی صورت خود به صورت دورانی ماساژ داده و بعد از گذشت زمان ۱۵ الی ۲۰ دقیقه صورت خود را بشویید.

درمان کک و مک با روغن هسته انار:

عصاره استخراج شده از دانه های انار دارای خواص ضد لک شناخته شده و همچنین به خاصیت ارتجاعی پوست کمک می کند. اسید چرب امگا ۵ موجود در روغن هسته انار به نام اسید پونیسیک یک ضد التهاب قوی است که کک و مک صورت ناشی از آسیب اشعه ماوراء بنفش را به تاخیر می اندازد.

راه های خانگی درمان کک و مک
راه های خانگی درمان کک و مک

جمع بندی

افرادی که پوست و موی روشنی دارند باید نکات مراقبتی از پوست خود را جدی بگیرند تا دچار کک و مک و لکه‌های پوستی نشوند. از جمله مواردی که نقش مهمی در رفع کک و مک صورت نقش دارد، می‌توان به خوردن غذاهای سالم، سبزی‌ها و میوه‌های دارای ویتامین A و E اشاره کرد. همه افراد باید از پوست خود در برابر نور خورشید محافظت کنند؛ بیش‌تر مشکلات پوستی به‌خاطر اثر اشعه فرابنفش شکل می‌گیرند. عدم استفاده مداوم از ضدآفتاب باعث ایجاد لک صورت، افتادگی پوست، پیری زودرس و چین‌وچروک پوستی می‌شود.

سؤالات متداول

کمبود کدام ویتامین باعث کک و مک می‌شود؟

     کمبود ویتامین B12، کمبود ویتامین A و کاهش اسید فولیک بدن باعث ایجاد کک ومک می‌شود.

چه غذاهایی باعث ایجاد لک صورت می‌شود؟

مواد غذایی چرب، غذاهای کنسروی، زیادی روی در مصرف قهوه و چای، شیرینی‌جات و مواد غذایی شور در ایجاد لک صورت موثرند.

 بهترین کرم برای رفع کک و مک چیست؟

فهرستی از بهترین کرم برای درمان کک و مک صورت عبارتند از:

  • کرم موضعی رتینوئید
  • کرم هیدروکینون
  • پماد زینک اکساید برای کک و مک صورت
  • کرم سیستئامین برای کک و مک

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۵ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز رای ثبت نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *