جراحی پروتز سینه چگونه است و چه شکل هایی دارد؟

۵
(۱)

همه ما این روزها اسم پروتز سینه یا عمل پروتز سینه به گوشمان خورده است و کمابیش درباره آن می‌دانیم. عمل پروتز سینه که به عنوان یک عمل زیبایی شناخته می‌شود، اغلب برای کسانی انجام می‌شود که از سایز سینه‌های خود راضی نیستند. اینکه این عمل صرفا یک عمل زیبایی است یا در برخی موارد جنبه پزشکی دارد، به شرایط فرد متقاضی بستگی دارد. اگر بنا به هر دلیلی قصد انجام عمل پروتز برای سینه را دارید، حتما قبل از هر چیز با یک متخصص یا بهترین جراح پروتز سینه در تهران مشاوره کنید تا اطلاعات کاملی درباره نحوه عمل، گزینه مناسب برای شما و عوارض بعد از عمل و هزینه آن کسب کنید. بعد با داشتن آگاهی کامل تصمیم به انجام این عمل بگیرید. در ادامه این مقاله درباره پروتز سینه و نحوه انجام این عمل و هزینه‌ی آن شرح خواهیم داد.

پروتز سینه چیست؟

پروتز سینه نوعی سینه مصنوعی است که در طی جراحی زیبایی و به منظور بزرگ کردن سایز یا ایجاد تقارن، در محل سینه‌ها قرار می‌گیرد. افرادی که تصمیم به این عمل و قرار دادن پروتز در محل سینه خود می‌گیرند، ممکن است سینه کوچکی داشته باشند یا به علت شیردهی یا کاهش وزن فرم سینه‌شان نامناسب و نامتقارن شده باشد لذا با این عمل، زیبایی و فرم متناسب به سینه خود می‌دهند. برای انجام این عمل باید به سن فرد توجه کرد و این مورد را در نظر گرفت که متقاضی سن رشد را پشت سر گذاشته باشد.
در مواردی نیز افرادی که به علت سرطان سینه، مجبور به تخلیه سینه خود شده‌اند، پس از بهبود تصمیم می‌گیرند برای پر کردن محل خالی سینه، از پروتز استفاده کنند، پس اقدام به انجام این عمل می‌کنند. پروتز برای سینه دارای انواع متفاوتی است مانند سیلیکونی، آب نمکی و ثابت که با نظر جراح و متقاضی نوع مناسب استفاده خواهد شد.

پروتز سینه چیست؟
روش های مختلف پروتز سینه

انواع پروتز سینه از لحاظ شکل

از نظر شکل، پروتزهای سینه دارای دو شکل اصلی هستند که هر کدام در اندازه‌ها و با درجه برجستگی‌ متفاوت وجود دارند. انتخاب شکل پروتز و مقدار بزرگی آن بستگی به فاکتورهای مختلفی مانند سلیقه متقاضی و محل ترجیحی برش برای قرار دادن آن، دارد. البته لازم به ذکر است که آناتومی بدن متقاضی نیز در این امر موثر است از جمله فرم بدن، پهنای جناغ سینه، فاصله دیواره قفسه سینه و بافت سینه.

پروتز سینه گرد

این شکل، رایج‌ترین شکل پروتز برای سینه است و در واقع شکل قدیمی و اولیه این پروتزهاست که همچنان محبوبیت زیادی در بین متقاضیان این عمل دارد. پروتز گرد اغلب جذاب‌ترین و ایده‌آل‌ترین فرم سینه و نتیجه را برای افراد ایجاد خواهد کرد و بعد از عمل، سینه فرد فرمی گرد و برجسته پیدا می‌کند که قسمت بالایی آن از قبل پرتر و برجسته‌تر خواهد بود. این شکل پروتز اصولا قیمت کمتری از پروتز اشکی دارد.

پروتز سینه اشکی (آناتومیکال)

نوع پروتز برای افرادی مناسب است که به دنبال طبیعی‌ترین نتیجه هستند. در نوع اشکی، قسمت پایین پروتز برجسته‌تر و بالای آن باریک‌تر است و در واقع فرمی شبیه قطره اشک به سینه خواهد داد. بانوانی که تمایل دارند بعد از عمل، شکل سینه‌شان طبیعی‌تر باشد، اغلب این نوع پروتز را برمی‌گزینند. باید ذکر کرد که میزان پر بودن و حجم‌دهی به سینه در این نوع، از فرم گرد کمتر نخواهد بود.

انواع پروتز سینه از لحاظ شکل
کاندید های عمل جراحی پروتز سینه

چه کسانی می توانند پروتز سینه انجام دهند؟

اشاره کردیم که عمل پروتز برای سینه، یک جراحی زیبایی به شمار می‌آید و ضرورتی در انجام آن نیست. اما چنانچه شخصی تصمیم به انجام آن بگیرد باید واجد شرایط عمل فوق باشد. کسانی که سینه‌های بسیار کوچکی دارند و این امر بر روی اعتماد به نفس آنها تاثیر می‌گذارد می‌توانند از این عمل جراحی برای افزایش سایز سینه استفاده کنند.
در موارد بسیاری مدل‌ها و کسانی که در این حوزه فعالیت می‌کنند برای داشتن ظاهری بهتر برای شغل خود، اقدام به عمل پروتز برای سینه می‌کنند. افرادی که سینه‌های نامتقارن دارند و این مورد برای آن‌ها ناخوشایند است نیز می‌توانند این عمل را انجام دهند. بانوانی که به دلیل ابتلا به سرطان سینه مجبور به تخلیه سینه خود هستند هم می‌توانند این عمل را انجام دهند.

مزایای عمل پروتز سینه

از مزایای پروتز سینه می‌توان به داشتن سینه‌های متقارن و زیباتر و با سایز دلخواه هر فرد اشاره کرد. همینطور برای خانوم‌هایی که از پروسه درمان سرطان سینه بیرون آمده‌اند، راهی است تا بتوانند به زندگی عادی و ظاهر معمولی خود برگردند.

پروتز سینه چطور انجام می شود؟

انجام جراحی پروتز برای سینه در بیمارستان یا کلینیک‌ درمانی و زیبایی انجام می‌شود و در اغلب موارد همان روز فرد می‌تواند به خانه برود. بعلاوه این عمل نیازی به بیهوشی کامل نداشته و در بیشتر اوقات با بی‌حس کردن موضعی انجام می‌شود. جراح برای قرار دادن پروتز، برشی در یکی از سه ناحیه زیر سینه، زیر بغل یا اطراف نوک سینه ایجاد می‌کند. بسته به نوع پروتزی که قرار است استفاده شود، مقدار این برش متفاوت خواهد بود.
جراح بعد از ایجاد برش، بافت سینه را از ماهیچه‌ها و بافت پیوندی آن جدا می‌کند و در زیر یا جلوی ماهیچه‌ی سینه‌، یک فضای خالی و پاکت مانند ایجاد می‌کند و پروتز را در این فضا قرار می‌دهد. پروتز آب نمکی را ابتدا در حالی که خالی است وارد این پاکت کرده و سپس آن را پر می‌کنند. در مقابل، پروتز سیلیکونی و ثابت، از قبل پر و بعد جایگذاری خواهند شد. در نهایت محل جراحی را بخیه زده و بانداژ می‌کنند.

پروتز سینه چطور انجام می شود؟
جراحی پروتز سینه

آمادگی های قبل از عمل پروتز سینه

قبل از انجام عمل پروتز برای سینه باید با جراح درباره شکل فعلی سینه، احساس خود و ظاهر سینه بعد عمل صحبت کنید. جراح نیز باید انواع پروتزها و گزینه‌های مناسب را برای شما شرح ‌دهد تا بتوانید تصمیم درستی بگیرید. قبل از انجام این عمل باید به یک سری موارد توجه کنید که عبارتند از:
· پروتزها از افتادگی سینه‌ها و تغییر شکل آن‌ها جلوگیری نمی‌کنند. بنابراین شاید لازم باشد علاوه این عمل، لیفت سینه را هم انجام دهید.
· پروتزهای سینه دائمی نیستند و بعد از گذشت ۱۰ الی ۲۰ سال، باید تعویض شده یا خارج شوند.
· چنانچه عمل پروتز برای سینه انجام داده باشید و بعد از آن، زمانی نیاز به انجام ماموگرافی پیدا کنید، این کار کمی دشوار خواهد بود.
· برای برخی خانوم‌ها مشاهده شده که پروتز در شیردهی مشکل ایجاد کرده است اما اغلب مشکلی با این موضوع ندارند.
· این عمل از آنجایی که نوعی عمل زیبایی محسوب می‌شود، تحت پوشش بیمه نخواهد بود.
· ممکن است قبل از انجام این جراحی نیاز به ماموگرافی یا مصرف برخی داروهایی که پزشک تجویز کرده، باشد.
· قبل از عمل از مصرف آسپرین و سایر داروهای رقیق کننده خون خودداری کنید.
· در دوران نقاهت، حدود ۴ الی ۶ هفته، سیگار نکشید و نیکوتین مصرف نکنید.
· قبل از انجام  این عمل خوب درباره آن فکر و تحقیق کنید، زیرا دوره نقاهت نسبتا دشوار و هزینه‌ زیادی دارد، بعلاوه دائمی نیست و مانع از افتادگی سینه نیز نخواهد شد. ضمن اینکه در صورت پشیمانی، درآوردن آن هم برای شما هزینه خواهد داشت.

عوارض پروتز سینه

این عمل مانند سایر جراحی‌های زیبایی عوارضی همراه خواهد داشت که در ادامه به آن‌ها اشاره می‌کنیم:
· ایجاد بافت اسکار و جای زخم (انقباض کپسولی) که ممکن است شکل پروتز را ناخوشایند کند.
· درد در ناحیه سینه‌ها
· علائمی که اغلب با نام سندروم پروتز سینه (BII) شناخته می‌شود.
· عفونت
· تغییر در حساسیت سینه‌ها و نوک آن‌ها (موقت یا دائم)
· جابجا شدن و تغییر موقعیت دادن پروتزها
· پارگی یا نشت پروتزها
برای رفع هر کدام از این موارد ممکن است نیاز به جراحی دیگری باشد که متضمن هزینه و زمان خواهد بود.

عوارض پروتز سینه
عوارض پروتز سینه

هزینه پروتز سینه در سال ۱۴۰۲

هزینه پروتز سینه، به عوامل مختلفی مانند نوع پروتز انتخابی، هزینه بیهوشی و آزمایش و بیمارستان، شهر و محل کلینیک و تبحر جراح بستگی دارد. به‌طور‌کلی، پروتز آب نمکی قیمت کمتری دارد و بعد از انجام آن نیز، مانیتورینگ کمتری نیاز است. در صورتی‌ که استفاده از پروتز سیلیکونی، ضمن داشتن هزینه بیشتر، نیاز به چکاپ دارد و هر دو یا سه سال یکبار باید MRI انجام دهید.
با توجه به نوسانات قیمت دلار و دستمزد جراح، برآورد هزینه نهایی عمل پروتز برای سینه دشوار است. قیمت انجام عمل فوق در سال ۱۴۰۲ مبلغی بین ۵۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان تخمین زده می‌شود.

جمع بندی و سوالات متداول پروتز سینه

عمل پروتز برای سینه از حراجی‌های زیبایی است که حساسیت زیادی دارد و چنانچه به‌ درستی انجام نشود، احتمال دارد سلامتی فرد را به مخاطره بیاندازد. پس در انتخاب پزشک متخصص و کلینیک مورد نظرتان بسیار دقت کنید و در هر مرحله اگر تغییری مشاهده کردید فورا با پزشک در میان بگذارید.

عمل پروتز سینه چقدر طول می‌کشد؟

این جراحی زیاد خطرناک و زمان‌بر نیست و چنانچه حین عمل مشکلی پیش نیاید اغلب بین ۴۵ دقیقه تا ۲ ساعت طول خواهد کشید.

خارج کردن پروتز سینه امکان پذیر است؟

بله، اغلب عمر این پروتزها بین ۱۰ تا ۲۰ سال است و بعد از آن یا باید خارج یا جایگزین شوند.

عمل پروتز سینه چقدر ماندگاری دارد؟

در حال حاضر میانگین عمر پروتزها حدود ۱۰ الی ۲۰ سال است و پس از آن باید تعویض یا برداشته شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۵ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز رای ثبت نشده است.

آمنه ابراهیمی

آمنه ابراهیمی هستم مترجم متون در زمینه سلامت پوست و مو و مسائل مربوط به زیبایی. حدود 5 سال در زمینه تولید محتوا به صورت تخصصی در زمینه پوست، مو و زیبایی مشغول به فعالیت هستم. جدیدترین روش های زیبایی و درمانی که در سراسر دنیا منتشر می شود را با علاقه دنبال میکنم. آنها را ترجمه میکنم و در قالب محتواهای متنی درمیآورم و در اختیار شما عزیزان قرار میدهم. ممنون میشم محتواهای بنده را مطالعه کنید و نظرات خودتون را در قالب کامنت با من به اشتراک بزارید.

نوشته های مشابه

۲ دیدگاه

    1. خیر. جراحی پروتز سینه مانع از شیر دهی نمی شود اما توصیه می کنیم پروتز سینه در زیر دیواره عضلانی قفسه سینه جایگذاری شود تا مشکلی برای شیر دادن به نوزاد در آینده پیش نیاید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *