معرفی بهترین دندانپزشک اطفال در تهران

دندانپزشکی اطفال و کودکان یکی از تخصص‌های شاخه دندانپزشکی است. دندانپزشک اطفال کسی است که در خصوص سنجش و ارزیابی، تشخیص و درمان مشکلات مربوط به فک و دهان از دوران نوزادی تا نوجوانی می‌پردازد. در این میان یکی از حساس‌ترین فعالیت‌های دندانپزشک، مربوط به نوزادان و اطفال است.

دندانپزشک اطفال خدمات گسترده‌ای را به مراجعین خود ارائه می‌دهد که برای پیشگیری از مشکلات دهان و دندان، بهتر است از همان سنین کودکی به دندانپزشک اطفال مراجعه کنیم. برخی بر این تصور هستند که فقط در صورت دندان درد و یا به وجود آمدن مشکل خاصی نزد دندانپزشک اطفال رفت؛ اینطور نیست و بهتر است چکاپ‌های دوره‌ای و منظم داشته باشیم.

زمان مراجعه به دندانپزشک اطفال از چه سنی آغاز می‌شود؟

اصولا کودکان طی ۶ ماه اول زندگی خود شروع به دندان درآوردن می‌کنند و اغلب تا سن ۲ تا ۳ سالگی سری ۲۰ تایی دندان شیری آنها کامل می‌شود. در سن ۶ تا ۷ سالگی کم کم دندان‌های شیری جای خود را به دندان‌های دائمی میدهند.

والدین باید کودک خود را از زمان رویش اولین دندان تا ۱ سالگی جهت بررسی نزد دندانپزشک اطفال ببرند؛ به دلیل اینکه طریقه رویش، مراقبت و ریزش دندان‌های شیری، تاثیر بسزایی روی دندان‌های دائمی دارد و اگر مشکلات مربوط به فک و دندان در کودکی رفع نشود در بزرگسالی مستلزم وقت و هزینه بالا است.

 ۶ نکته از آموزش‌های لازم برای پیشگیری از پوسیدگی دندان کودک

مسواک زدن کودک

دندانپزشک اطفال در رابطه با سلامت دهان و دندان، آموزش‌هایی را به کودکان و والدین ارائه میدهد. هدف از این آموزش‌ها به وجود آوردن عادت‌های سالم در کودکان است که تا بزرگسالی همراه آنهاست. نکاتی را در ادامه برای شما آورده ایم

  • توصیه می‌شود دندان‌‌ها توسط والدین هر دو هفته یکبار چک شوند و اگر دندان‌ها تغییر رنگ داشتند به دندانپزشک اطفال مراجعه شود.
  • غذاهای شیرین و مایعات به دندان‌های جدید کودک آسیب می‌رساند. بهتر است بعد از مصرف چنین غذاهایی دندان کودک را مسواک بزنید.
  • قند و شکری که در غذا وجود دارد در دهان تبدیل به اسید می‌شوند که باعث پوسیدگی دندان می‌شود. بنابراین کنترل رژیم غذایی ضروری است.
  • توصیه می‌شود روزی ۳ بار دندان کودک خود را مسواک بزنید
  • استفاده از نخ دندان و دهانشویه نیز توصیه می‌شود.

اصلاح عادات مخرب کودکان توسط دندانپزشک اطفال

یکی دیگر از ظایف دندانپزشک اطفال  که در این قسمت به آن اشاره می‌کنیم توصیه‌هایی جهت عادت‌هایی است که منجر به آسیب رسیدن به دندان کودک می‌شود.

مکیدن بیش از حد پستانک ممکن است باعث جابجایی دندان  فک در آینده شود، بنابراین بهتر است پستانک را نهایتا تا ۲.۵ سالگی از کودک خود بگیرید.

مکیدن انگشت پا نیز مشکلاتی برای در الگوی رشد صورت کودک ایجاد میکند که باید جلوی آن را گرفت.

اگر متوجه شدید که کودک شما از دهان نفس می‌کشد بهتر است با دندانپزشک اطفال مشورت کنید.

دندان قروچه و ساییدن دندان‌ها به هم نیز مشکلی است که در برخی کودکان دیده میشود و باید به دندانپزشک اطفل مراجعه کنید.

خدمات دندانپزشک اطفال برای پیشگیری از پوسیدگی دندان

فلوراید تراپی دندان کودکان

این روش توسط دندانپزشک اطفال به شکل دوره‌ای برای کودک انجام می‌شود. این روش باعث تقویت مینای دندان می‌شود. فلوراید ماده ای است که در طبیعت موجود است. این ماده را روی دندان کودک قرار میدهند که باعث جلوگیری از پوسیدگی دندان می‌شود.

شیاربندی دندان با استفاده از فیشور سیلانت

قسمتی از دندان که غذا را با آن میجویم در معرض ابتلا به پوسیدگی دندان است. در روش شیاربندی دندانپزشک اطفال از ماده‌ای به نام سیلانت برای پوشاندن شیارهای دندان استفاده می‌کند. این روش تاثیر قابل توجهی در جلوگیری از پوسیدگی دندان دارد.

فضا نگهدارنده دندان و یا ارتودنسی پیشگیری

زمانی که دندان کودک میفتد فضای خالی بین دندان‌ها ایجاد می‌شود، فضای خالی بین دندان باعث می‌شود دندان‌ها به سمت هم بروند و موجب کجی آنها شود. در این مواقع دندانپزشک اطفال از نگهدارنده دندان استفاده می‌کند. کجی دندان علی‌الخصوص در دندان‌های دائمی باعث مشکلات زیادی از جمله عدم جویدن درست غذا می‌شود.

دندانپزشکی اطفال

خدمات تخصصی دندانپزشک اطفال

ترمیم دندان‌های شیری و دائمی توسط دندانپزشک اطفال

دندان‌های کودکان نیز مانند بزرگسالان، دچار خرابی و پوسیدگی می‌شود و ممکن است نیاز به پر کردن داشته باشد. دندان شیری مانند دندان دائمی در صورت خرابی باید پر شود، به دلیل اینکه وجود درد و یا عفونت در دندان کودک باعث می‌شود کودک نتواند غذا بخورد و مانع از رشد کودک و ضعیف شدن او می‌شود. در صورتی که متوجه خرابی دندان در کودک خود شدید حتما به دندانپزشک اطفال مراجعه کنید.

روکش دندان شیری توسط دندانپزشک اطفال

 

اگر پوسیدگی دندان شدید باشد، پر کردن نمی‌تواند دندان را در برابر شکستگی و پوسیدگی حاظت کند. در چنین شرایطی دندانپزشک اطفال روکش مخصوص فلزی استفاده می‌کند. روکش دندان شیری با دائمی متفاوت است.

عصب کشی دندان شیری توسط دندانپزشک اطفال

یکی دیگر از خدماتی که توسط دندانپزشک اطفال استفاده می‌شود عصب کشی دندان است. اگر پوسیدگی دندان شیری تا ریشه پیشروی کرده باشد باید عصب کشی انجام شود که بتوانیم دندان و بافت لثه اطراف آن را حفظ کنیم. برای عصب کشی دمدانپزشک اطفال از بی حسی استفاده میکند، تا کودک درد کمتری را تا حد ممکن داشته باشد.

کلینیک دندانپزشکی سیمادنت (simadentclinic.com) امیدوار است که مطالب فوق در جهت حفظ و نگهداری دندان کودکان شما مفید بوده باشد.

 

/سلب‌ مسئولیت: تحریریه‌ی ویکی درمان در تهیه‌ این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد./

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.