رایج‌ترین دلایل کمر درد و روش‌های درمان آن را بشناسید

۰
(۰)

کمر درد یکی از شایع‌ترین درد‌ها و مشکلاتی است که انسان‌ها در طول دوران زندگی خود آن را تجربه می‌کنند. این احساس درد در ناحیه کمر علت‌های مختلفی دارد و روش‌های درمانی که برای هر کدام از آن‌ها تعیین می‌شود، به نوع درد و علت آن بستگی دارد. از جمله رایج‌ترین دلایل کمر درد می‌توان به کمر درد اختصاصی، تنگی عضلات، آسیب‌های ورزشی، سیاتیک، دیسک کمر و… اشاره کرد. در ادامه به درد سیاتیک و دیسک کمر که امروزه افراد بسیاری را درگیر خود کرده است می‌پردازیم.

درد سیاتیک

درد سیاتیک نوعی درد عصبی است که از ناحیه پایین کمر شروع و به سمت یک یا هر دو پا کشیده می‌شود. این درد معمولاً به دلیل فشار یا تحریک عصب سیاتیک که طولانی‌ترین عصب بدن است ایجاد می‌شود و از علل اصلی این عارضه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بیرون زدگی دیسک بین مهره‌ها
  • تنگی کانال نخاعی
  • آسیب دیدگی عصب سیاتیک
  • التهاب عصب سیاتیک در اثر عفونت
  • آرتروز کمر و ستون فقرات

برای درمان سیاتیک و درد ناشی از آن بهتر است به پزشک متخصص مراجعه کرده و تشخیص دقیق و درمان مناسب را به او بسپارید. روش‌های درمانی این عارضه را می‌توان به دو دسته کلی روش‌های غیر جراحی و جراحی تقسیم کرد. در مواردی که درد چندان زیاد نیست، می‌توان از روش‌های غیر جراحی مانند استراحت، مصرف دارو، فیزیوتراپی و انجام تمرینات تقویتی در منزل استفاده کرد. اما در مواردی که روش‌های درمانی گفته شده چندان کار ساز نیست و شدت درد و آسیب عصب سیاتیک زیاد است، پزشک عمل جراحی انجام می‌دهد تا علت اصلی درد را رفع کند.

دیسک کمر

دیسک‌های کمر یا دیسک‌های بین مهره‌ای بخشی از ساختار مهم و پیچیده در ناحیه کمر هستند و نقش بسیار مهمی در تعادل، انعطاف‌پذیری و استحکام ناحیه کمر دارند. هر دیسک کمری از دو بخش مهم زیر تشکیل شده است:

  • ناحیه خارجی یا آنولوس که از لایه‌های رینگی شکل تشکیل شده‌اند و دور دیسک قرار دارند.
  • ناحیه مرکزی، داخلی یا نوکلئوس پولپوس که در وسط دیسک قرار گرفته و از جامدی مرطوب تشکیل شده است.

در وضعیت طبیعی، دیسک‌ها از وارد شدن فشار و شوک بر بدن و کمر جلوگیری می‌کنند و مشکلات دیسک کمر ممکن است ناشی از عواملی مانند ترمیم نادرست عمل‌ها یا آسیب‌های گذشته، افزایش سن و پیری، وارد شدن ضربه یا تصادف و استفاده نادرست از ناحیه کمر باشد. اگر با مشکلاتی از قبیل درد کمر یا درد سیاتیک مواجه شدید و این درد‌ها زندگی شما را تحت تأثیر قرار داده است، بهتر است با پزشک متخصص مشورت کنید و به درد‌های خود پایان دهید.

بیشتر بدانید: خطرناک ترین نوع دیسک کمر

بهترین جراح دیسک کمر

309a5f6d eaba 4ab3 9ba4 8106151ec3bb

بهترین جراح دیسک کمر از نظر هر شخص باید دارای ویژگی‌هایی باشد که مهم‌ترین آن‌ها به شرح زیر است:

۱. داشتن تجربه و تخصص کافی در زمینه انجام جراحی‌های دیسک کمر و آگاهی نسبت به روش‌های مدرن و جدید درمانی

۲. داشتن مهارت‌های جراحی بالا و دقت در انجام جراحی‌ها

۳. داشتن توانایی برقراری ارتباط مؤثر با بیماران و دادن توضیحات شفاف و قابل فهم به آن‌ها

۴. داشتن توانایی تحلیل موقعیت‌ها، تصمیم‌گیری در موقعیت‌های پیچیده و ارزیابی مزایا و معایب روش‌های درمانی

۵. داشتن روحیه مناسب و گذاشتن وقت کافی برای بیماران پس از جراحی و پیگیری وضعیت آن‌ها

۶. داشتن قدرت و توانایی در انجام کار‌های گروهی و تیمی با دیگر پزشکان

در نهایت می‌توان گفت، انتخاب جراح برای درمان دیسک کمر نیازمند مشورت با دیگر افراد و پزشکان و همچنین جست و جو در سایت‌های مختلف است و ما در این بخش دکتر محسنی کبیر ، بهترین جراح دیسک کمر، متخصص جراحی ستون فقرات و مغز و اعصاب را به شما معرفی می‌کنیم.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

نگار عظیمی

من سرپرست محتوای رسانه ویکی درمان هستم، ما در ویکی درمان در تلاشیم اطلاعات دقیق، کاربردی و هدفمند را در اختیار مردم ایران قرار دهیم.

نوشته های مشابه