درمان ریزش مو و جلوگیری از آن یکی از دغدغههای مهم برای بانوان به ویژه در سنین جوانی و میانسالی است که میتواند به دلایل مختلفی رخ دهد. بنابر تحقیقات انجام شده در سالهای اخیر، در حدود ۵۰ درصد از زنان در طول زندگی خود یکبار دچار مشکلات سطحی ریزش مو شدهاند. این بیماری ممکن است با نازک شدن موها، گشاد شدن قسمتی از مو و نیز ریزش مو به صورت تکهای در زنان دیده شود. در این مقاله میخواهیم کمی راجع به این مسئله مهم به ویژه برای بانوان صحبت کنیم. سپس شما را با علل ایجاد این مشکل آشنا کرده و چند راهکار درمان طبیعی و خانگی را معرفی میکنیم. در این خصوص با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید تا با تکیه بر منابع اطلاعاتی معتبر، یک محتوای عالی را برای درمان ریزش مو زنان و معرفی روغنهای گیاهی مفید آن مطالعه کنیم.
مشکل ریزش مو در زنان چیست؟
ریزش مو مشکلی است که میتواند در قسمت پوست سر و یا کل بدن رخ دهد. این معضل ممکن است به صورت موقت یا دائمی ایجاد شده و با برطرف کردن علل آن و تقویت ریشه مو برطرف شود. همچنین عللی همچون وراثت، شرایط فیزیکی بدن در سنین مختلف و تغییرات هورمونی از مهمترین دلایل ایجاد آن هستند. ریزش مو در مردان شایعتر است با این حال این مشکل در زنان به مراتب اهمیت بالاتری خواهد داشت.
به طور معمول انسانها در روز در حدود ۵۰ – ۱۰۰ تار موی خود را از دست میدهند و موهای دیگری نیز رشد میکنند. زمانی که به هرنحوی تعادل به هم ریخته، موهای کمتری رشد کرده یا تعداد بیشتری بریزد، ریزش مو اتفاق میافتد. چرخه رشد موها یک فرآیند سه مرحلهای را طی میکند که شامل anagen (مرحله رشد)، catagen (مرحله گذار) و نیز telogen (مرحله استراحت) میباشد.
بانوان در صورتی که با یکی از ۳ علامت زیر مواجه شدند، باید به فکر درمان ریزش مو باشند که این نشانهها عبارتند از:
- زمانی که لکههای طاسی ایجاد شوند.
- زمانی که روزانه بیش از ۱۲۵ تار مو بریزد.
- زمانی که موها در حال گشاد شدن (خالی شدن) باشند.
در این حالت بهترین درمان ریزش مو زنان، برطرف کردن علل ایجاد آن با کمک یک متخصص پوست و مو است. سپس شما میتوانید با استفاده از راهکارهای درمان خانگی که در ادامه این مقاله بیان میکنیم، برای جلوگیری از ریزش مو اقدام کنید.
آشنایی با علل و انواع مشکلات ریزش مو در بانوان
قبل از اینکه بخواهیم به راهکارهای درمان سریع ریزش مو یا روشهای خانگی و طبیعی آن بپردازیم، لازم است علل و انواع این بیماری را خوب تشخیص دهیم. در این خصوص ابتدا راجع به انواع مشکلات ریزش مو در بانوان میتوان گفت:
- ریزش مو آندروژنیک یا Androgenetic alopecia.
- ریزش مو تلوژن افلوویوم یا Telogen effluvium.
- طاسی آلوپسی آره آتا یا Alopecia areata.
- ریزش مو کششی یا Traction alopecia.
- تریکوتیلومانیا یا Trichotillomania.
- طاسی آلوپسی سیکاتریسیل یا Cicatricial alopecia.
در کل میتوان به ۴ علت ریزش مو در زنان که باید در روند درمان ریزش مو به عنوان علل اصلی درنظر گرفته شوند اشاره کرد که عبارتند از:
- سن و شرایط سلامت فرد.
- ژنتیک یا بیماریهای ارثی.
- تغییرات هورمونی در اثر بارداری یا یائسگی.
- فشار و اضطراب اجتماعی که میتواند علت ریزش شدید مو نیز تلقی شود.
آشنایی با علل و انواع مشکلات ریزش مو در زنان
راهکارهای درمان ریزش مو در زنان چیست؟
راهکارهای درمان ریزش مو زنان بسته به علل آن متفاوت است. مثلا ممکن است برخی از عواملی که در قسمت قبل گفتیم مانند تغییرات هورمونی، نیازی به درمان نداشته باشد. در این حالت پس از گذر از شرایط با خودمراقبتی، مشکل برطرف خواهد شد.
روشهای دیگر برای جلوگیری از ریزش مو و درمان آن عبارتند از:
- استفاده از دارو: یک روش بسیار متداول برای درمان بیماریهای مختلف استفاده از دارو است که میتواند با عوارضی همراه باشد. از جمله داروهایی که برای حل این مشکل ارائه میشوند میتوان به داروهای Spironolactone و Corticosteroids اشاره کرد. همچنین برخی درمانهای خطرناک یا غیرمجاز نیز در این بخش وجود دارند که توصیه نمیشود.
- جراحی: در این روش بافت پوست با موهای چسبیده از ناحیهای از آن به قسمت طاسی انتقال مییابد. همچنین جراحی با کاشت مو نیز قابل انجام بوده ولی ممکن است با عفونت و شوک همراه باشد.
- درمان خانگی: راهکارهای دیگر درمان ریزش مو خانگی مربوط به روشهایی است که میتوانید با کمک مواد طبیعی و خوراکی برای آن اقدام کنید. در ادامه با تمرکز بر روغنهای گیاهی و مواد طبیعی این روشها بیان میشوند.
نکته: به این موضوع دقت کنید که درمان ریزش مو نباید تنها با رفع علائم ظاهری آن انجام شود. بلکه باید این عارضه ریشه یابی شده و به طور کل درمان گردد.
معرفی بهترین روغن های گیاهی برای درمان ریزش مو
استفاده از روغنهای گیاهی در برخی موارد به عنوان یک درمان قطعی ریزش مو در زنان شناخته میشود. چراکه دارای ویتامینها، خواص مغذی و اسیدهای چربی هستند که میتواند در رفع مشکلات مو و نیز تقویت ریشه، ساقه و کاهش یا درمان ریزش مو مفید باشد. به همین خاطر است که امروزه در طب سنتی و یا در روتینهای مراقبت پوست و مو گذشتگان ما، استفاده از انواع روغن رواج داشته است. از تسکین استرس گرفته تا تقویت موهای بیجان، رفع شکستگی و نرم کردن موها، همگی از خواص استفاده از روغنهای گیاهی برای تقویت و درمان ریزش مو هستند.
از جمله برترین روغن های مناسب برای جلوگیری از ریزش مو عبارتند از:
- روغن نارگیل: استفاده از روغن نارگیل به واسطه اسیدهای چربی از جمله اسید لائوریک، کاپریلیک، کاپریک، لینولئیک و اولئیک و نیز درمان خشکی و تقویت ریشهها میتواند برای درمان ریزش مو مفید باشد. همچنین از دیگر خواص این روغن میتوان به خاصیت ضد باکتری و قارچی آن اشاره کرد که قادر است در درمان شایعترین علل ریزش مو مانند التهاب پوست سر کمک کرده و از این راه نیز برای درمان ریزش مو زنان در خانه مفید باشد. شما میتوانید در امتداد درمانهای پزشکی خود، از این روغن به حالت ماسک مو نیز استفاده کنید.
- روغن کنجد: از دیگر راههای طبیعی برای درمان ریزش مو میتوان به استفاده از روغن کنجد اشاره کرد. خواص درمانی در این روغن به واسطه به کارگیری اسیدهای چرب ضروری از جمله امگا ۳ و امگا ۶، ویتامین E، مواد معدنی مانند آهن، کلسیم و منیزیم مفید خواهد بود. روغن کنجد به ریشه موهای شما کمک کرده و در افزایش حجم آن نیز موثر است. جالب است بدانید کمبود اسیدهای چرب در ریزش مو اثر گذار است؛ بنابراین استفاده از روغن کنجد برای درمان ریزش مو پیشنهاد میشود.
- روغن آرگان: استفاده از این روغن با داشتن خواص آنتی اکسیدان، ویتامین E و اسیدهای چربی مانند اسید لینولئیک، اسید اولئیک و اسید لینولنیک به عنوان یک راهکار درمانی و روشی برای جلوگیری از مشکلات مو مفید خواهد بود. روغن آرگان میتواند شکستگی و شکافتگی موها را کاهش داده و به سلامت پوست سر کمک کند.
آشنایی با روغن های گیاهی تقویت مو
همچنین اگر میخواهید در کنار درمان ریزش مو، برای تقویت این جزء مهم بدن اقدام کنید میتوان به چند ماده گیاهی مفید اشاره کرد که عبارتند از:
- روغن زیتون: این روغن دارای دارای ویتامینهای A و E و نیز اسیدهای چرب غیراشباع میباشد. شما میتوانید از ان برای مرطوبسازی و تقویت مو کمک بگیرید. استفاده مرتب از این روغن میتواند باعث افزایش ضخامت مو و کاهش ریزش آن بگردد.
- روغن آووکادو: از این روغن میتوان برای تقویت موهای کم پشت استفاده کرد که به سلامت ساقه و مو نیز کمک میکند. این روغن سرشار از ویتامین E است.
روغن ترکیبی تقویت ریشه مو تمامی روغن های موثر برای سلامت مو که در بالا ذکر شد را دارا می باشد. شما میتوانید بجای داشتن چندین روغن و استفاده از چندین روغن که کار طاقت فرسایی است از یک روغن ترکیبی ریشه مو استفاده کنید و در عین حال تمام خواص را یکجا داشته باشید.
پرسش های متداول
برخی از پرسشهای متداول شما کاربران راجع به درمان ریزش مو عبارتند از:
- درمان خانگی ریزش مو شدید در زنان چیست؟
برطرف کردن ریشه اصلی این مشکل بهترین راه حل برای درمان ریزش شدید مو است. در کنار اینکار میتوانید در خانه با استفاده از مواد طبیعی مفید مانند روغن گیاهی برای ریزش مو زنان، رفع سوء تغذیه و مصرف غذاهای مقوی، مکملها و کاهش استرس با ورزش، ماساژ یا یوگا و استفاده از شامپوهای طبیعی برای حل این مشکل اقدام کنید.
- نحوه استفاده از روغن کنجد برای درمان ریزش مو و تقویت آن چگونه است؟
همانطور که گفتیم یک روش موثر درمان ریزش مو استفاده روغنهای گیاهی از جمله روغن کنجد است. کافیست چند قطره از این روغن را در دستگاه روغن گیری یا در یک قاشق کوچک ریخته و آن را بر پوست سر و موهای خود بمالید. محل را ماساژ داده و به طور مداوم از آن استفاده کنید.
- بهترین روغن پرپشت شدن مو چیست؟
در این بخش میتوان به روغن رزماری، نارگیل و نیز آرگان یا روغن خراطین اشاره کرد.
اگر شما هم از ریزش مو رنج میبرید تمامی روغن های مناسب برای مشکلات و بیماری های خود را میتوانید از فروشگاه بندیتو دریافت کنید
/سلب مسئولیت: تحریریهی ویکی درمان در تهیه این محتوای تبلیغاتی نقش نداشته و مسئولیتی در قبال صحت آن ندارد./