کنترل فشار خون با طب سنتی

۰
(۰)

فشار خون بالا که اصطلاحا بیماری فشار خون نیز نامیده می شود، تقریباً نیمی از بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می دهد و رایج ترین عامل خطر قابل پیشگیری برای بیماری قلبی است. اصولا از هر سه نفر یک نفر از فشار خون بالا رنج می برد. علائم فشار خون بالا مشهود نیست و با ظهور علائم، اغلب  یک وضعیت تهدید کننده زندگی خواهد بود.

در کنار تغییرات رژیم غذایی و سبک زندگی، ممکن است تصمیم بگیرید که از گیاهان دارویی برای کمک به کاهش فشار خون خود استفاده کنید. برخی از گیاهان دارویی ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند، بنابراین باید حتما قبل از کنترل فشار خون با طب سنتی و درمان بیماری های جدی، با پزشک مشورت کنید.

در ادامه این مبحث از ویکی درمان با ماه همراه باشید تا شما را با راه های کنترل فشار خون با طب سنتی آشنا کنیم.

فشار خون چیست؟

فشار خون بالا به عنوان داشتن حداقل یکی از موارد زیر تعریف می شود:

  • فشار خون سیستولیک (بالاترین عدد) بیش از ۱۳۰ میلی متر جیوه
  • فشار خون دیاستولیک (عدد پایین) بیش از ۸۰ میلی متر جیوه
  • مقادیر سیستولیک و دیاستولیک بالاتر از این سطوح

شما می‌توانید فشار خون را با داروهایی مانند مهارکننده‌های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) و مسدودکننده‌های کانال کلسیم کنترل کنید. بسیاری از تغییرات رژیم غذایی و سبک زندگی نیز می تواند فشار خون شما را کاهش دهد و خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.

در واقع، مطالعات نشان داده اند که برخی از گیاهان و ادویه ها ممکن است سطح فشار خون را کاهش دهند، بنابراین ممکن است بخواهید این موارد را به رژیم غذایی خود نیز اضافه کنید و  منترل فشار حون با طب سنتی را تجربه کنید.

مطلب پیشنهادی: آیا سیاه دانه برای فشارخون خوب است؟

بهترین دمنوش برای فشار خون بالا

کنترل فشار خون با طب سنتی چگونه است؟

داروهای ضد فشار خون معمولی معمولاً با عوارض جانبی زیادی همراه هستند. عارضه جانبی هر گونه اثر ناخواسته داروهایی است که مصرف می کنید. برخی از افراد ممکن است حساسیت به عوارض جانبی داروهای فشار خون داشته باشند. اگرچه این موارد می توانند ناراحت کننده باشند، اما معمولاً خطرناک نیستند. 

ممکن است گیاهان دارویی به تنهایی عوارض جانبی مانند ضعف، خستگی، خواب آلودگی، ناتوانی جنسی، سردی دست و پا، افسردگی و غیره ایجاد نکنند اما در تعامل با داروهای شیمیایی فشار خون احتمال بروز موارد ناخوشایند هست. 

کنترل فشار خون با طب سنتی و داروهای گیاهی

حدود ۷۵ تا ۸۰ درصد از جمعیت جهان از داروهای گیاهی، عمدتاً در کشورهای در حال توسعه، برای مراقبت های بهداشتی اولیه استفاده می کنند، زیرا این داروها با بدن انسان سازگاری بیشتری داشته و عوارض جانبی کمتری دارند.

در سه دهه گذشته، تلاش‌های هماهنگ زیادی برای تحقیق در مورد گیاهان محلی با ارزش‌های درمانی کاهش دهنده و ضد فشار خون و بررسی کنترل فشار خون با طب سنتی انجام شده است. اثرات کاهش دهنده و ضد فشار خون برخی از این گیاهان دارویی تایید شده و برخی دیگر رد شده اند. قبل از استفاده از هر یک از گیاهان دارویی و کنترل فشار خون با طب سنتی حتما با پزشک خود صحبت کنید.

 ۱۰ گیاه دارویی زیر به کاهش فشار خون کمک می کنند:

  • ریحان (Basil)

ریحان (Ocimum basilicum) گیاهی خوش طعم است که به اشکال مختلف وجود دارد. در طب سنتی بسیار محبوب است زیرا سرشار از ترکیبات قدرتمند مختلف است. ریحان شیرین سرشار از اوژنول است. تحقیقات این آنتی اکسیدان گیاهی را با بسیاری از فواید سلامتی از جمله کاهش فشار خون مرتبط دانسته است. مطالعات نشان می دهد که اوژنول ممکن است با عمل به عنوان یک مسدود کننده کانال کلسیم طبیعی به کاهش فشار خون کمک کند. مسدودکننده‌های کانال کلسیم از حرکت کلسیم به قلب و سلول‌های شریانی جلوگیری می‌کنند و به رگ‌های خونی اجازه می‌دهند تا شل شوند.

مطالعات حیوانی نشان داده است که عصاره ریحان شیرین به آرامش رگ‌های خونی و رقیق شدن خون کمک می‌کند، که به نوبه خود به کاهش فشار خون کمک می‌کند، با این حال، تحقیقات بیشتر در این زمینه همچنان ادامه دارد.

مطلب پیشنهادی: علف طلایی چیست و چه خواصی دارد؟

درمان قطعی فشار خون بالا

  • جعفری (Parsley)

جعفری (Petroselinum crispum) یک گیاه بومی مدیترانه است و دارای مشخصات تغذیه ای چشمگیری است. جعفری حاوی ترکیبات مختلفی مانند ویتامین C و کاروتنوئیدهای رژیمی است که ممکن است فشار خون را کاهش دهد. چندین مطالعه نشان داده اند که آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی موجود در جعفری فشار خون و کلسترول LDL (بد) را کاهش می دهند که یک عامل خطر برای بیماری قلبی است. مطالعات حیوانی نشان داده‌اند که جعفری با عمل کردن مانند یک مسدودکننده کانال کلسیم، فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را کاهش می‌دهد.

با این حال، تحقیقات انسانی محدودی در مورد کنترل فشار خون با طب سنتی با مصرف جعفری وجود دارد. تحقیقات بیشتری در این زمینه برای درک بهتر اثرات آن مورد نیاز است.

  • دانه کرفس (Celery seeds)

دانه های کرفس (Apium graveolens) یک ادویه همه کاره است که سرشار از مواد مغذی مختلفی مانند آهن، منیزیم، منگنز، کلسیم و فیبر است. برخی تحقیقات نشان می دهد که دانه های کرفس ممکن است به کاهش فشار خون کمک کنند. یک مطالعه روی موش‌ها اثرات عصاره دانه کرفس را بر فشار خون بررسی کرد و نشان داد که عصاره دانه کرفس فشار خون را در موش‌هایی با فشار خون بالا کاهش می‌دهد.

محققان پیشنهاد کرده اند که ترکیبات موجود در عصاره دانه کرفس ممکن است با عمل به عنوان یک مسدود کننده طبیعی کانال کلسیم به کاهش فشار خون کمک کند. علاوه بر این، دانه کرفس منبع خوبی از فیبر غذایی است که با کاهش فشار خون مرتبط است. با این حال، مطالعات کمی در مورد دانه‌های کرفس و فشار خون وجود دارد. دانشمندان باید تحقیقات انسانی بیشتری در این زمینه انجام دهند.

مطلب پیشنهادی: حجامت – بهترین زمان انجام کی هست؟

پایین آوردن فشار خون بالا با آبلیمو

  • پنجه گربه (Cat’s Claw)

مردم مدت‌هاست که از پنجه گربه چینی در طب سنتی برای درمان انواع بیماری‌ها از جمله فشار خون بالا استفاده می‌کنند. نام علمی آن Uncaria rhynchophylla است. پنجه گربه چینی حاوی چندین ترکیب مانند هیرسوتین و رینکوفیلین است. مطالعات حیوانی نشان داده است که این داروها ممکن است فشار خون را با عمل به عنوان مسدودکننده‌های طبیعی کانال کلسیم کاهش دهند. این ترکیبات ممکن است رگ های خونی را برای تولید اکسید نیتریک تحریک کنند که یک ترکیب شیمیایی است و به رگ های خونی کمک می کند تا شل و گشاد شوند.

مطالعات حیوانی از این اثرات حمایت می‌کنند و نشان می‌دهند که مصرف عصاره پنجه گربه چینی یا ترکیبات آن در کنترل فشار خون با طب سنتی م<ثر است و به جریان خون کمک می‌کند. با این حال، مطالعات انسانی هنوز در این زمینه محدود است.

  • سیر (Garlic)

سیر سرشار از ترکیبات زیادی است که ممکن است برای قلب شما مفید باشد. به طور خاص، سیر حاوی ترکیبات گوگردی مانند آلیسین است که ممکن است به افزایش جریان خون و شل شدن عروق خونی کمک کند. در مجموع، این عوامل ممکن است به کاهش فشار خون کمک کنند.

در بیشتر موارد اثرات مصرف سیر در کنترل شار خون با طب سنتی اثبات شده است. بررسی ۱۲ مطالعه روی بیش از ۵۵۰ فرد مبتلا به فشار خون بالا نشان داد که مصرف سیر فشار خون سیستولیک و دیاستولیک را به ترتیب به طور متوسط ۸.۳ میلی متر جیوه و ۵.۵ میلی متر جیوه کاهش می دهد که این کاهش مشابه اثرات داروهای فشار خون است. 

  • آویشن (Thyme)

آویشن یک گیاه معطر است که دارای ترکیبات سالم متعددی است. اسید رزمارینیک یکی از این ترکیبات است. تحقیقات آن را با فواید زیادی مانند کاهش التهاب و سطح قند خون و همچنین افزایش جریان خون مرتبط دانسته اند، همچنین ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. مطالعات حیوانی نشان داده است که مصرف رزمارینیک اسید با مهار آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) به طور قابل توجهی به کاهش فشار خون سیستولیک کمک می کند. ACE مولکولی است که عروق خونی را باریک می کند و فشار خون را افزایش می دهد. بنابراین، مهار آن ممکن است فشار خون را کاهش دهد.

سایر مطالعات حیوانی نشان داده اند که مصرف عصاره آویشن عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد، مانند کلسترول تام، کلسترول LDL (بد)، تری گلیسیرید و فشار خون. تحقیقات انسانی محدودی در مورد آویشن و فشار خون وجود دارد. دانشمندان باید تحقیقات بیشتری را برای بررسی کنترل فشار خون با طب سنتی مصرف آویشن و اثرات در انسان انجام دهند.

مطلب پیشنهادی: خواص پونه کوهی برای سلامتی

کنترل فشار خون با طب سنتی چگونه است؟

  • دارچین (Cinnamon)

دارچین یک ادویه معطر است که از پوست داخلی درختان از جنس Cinnamomum به دست می آید. مردم برای قرن ها از آن در طب سنتی برای درمان بیماری های قلبی از جمله فشار خون بالا استفاده می کردند. در حالی که به طور کامل درک نشده است که چگونه دارچین فشار خون را کاهش می دهد، تحقیقات حیوانی نشان می دهد که دارچین می تواند به گشاد شدن و شل شدن رگ های خونی کمک کند.

افرادی که روزانه ۵۰۰ تا ۲۴۰۰ میلی گرم دارچین را طی ۱۲ هفته مصرف کردند، به طور متوسط ​​۵.۳۹ میلی متر جیوه در فشار خون سیستولیک و ۲.۶ میلی متر جیوه در فشار خون دیاستولیک کاهش یافتند. دارچین به راحتی در وعده های غذایی گنجانده می شود و مکمل های دارچین غلیظ گزینه دیگری در کنترل فشار خون با طب سنتی است.

  • زنجبیل (Ginger)

زنجبیل فوق‌العاده همه‌کاره و جزء اصلی در طب سنتی است. مردم برای قرن ها از آن برای بهبود بسیاری از جنبه های سلامت قلب، از جمله گردش خون، سطح کلسترول و فشار خون استفاده کرده اند. زنجبیل خوشمزه است و به راحتی می توان آن را با وعده های غذایی در رژیم غذایی خود گنجاند و از مکمل های زنجبیل نیز می توان استفاده کرد.

هم مطالعات انسانی و هم حیوانی نشان داده است که مصرف زنجبیل فشار خون را به طرق مختلف کاهش می دهد و ترکیبات این گیاه به عنوان یک مسدود کننده طبیعی کانال کلسیم و مهار کننده طبیعی ACE عمل می کند. مسدود کننده های کانال کلسیم و مهارکننده های ACE از انواع داروهای فشار خون هستند.

  • هل (Cardamom) 

هل یک ادویه خوشمزه با طعم کمی شیرین و تند و سرشار از آنتی اکسیدان های مختلف است که ممکن است به کاهش فشار خون کمک کند. مطالعات نشان داده که مصرف روزانه ۳ گرم پودر هل به طور قابل توجهی فشار خون را کاهش می دهد و آن را نزدیک به محدوده طبیعی حفظ می کند.

مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان می‌دهند که هل ممکن است با عمل به عنوان یک مسدودکننده کانال کلسیم طبیعی و ادرارآور به کاهش فشار خون کمک کند. دیورتیک ترکیبی است که به حذف تجمع آب از طریق ادرار کمک می کند.

مطلب پیشنهادی: ۴ توصیه برای درمان خانگی قاعدگی دردناک

کنترل فشار خون با طب سنتی و داروهای گیاهی

در حالی که این یافته ها امیدوارکننده هستند، تحقیقات در این زمینه هنوز کامل نیست. بنابراین، دانشمندان باید مطالعات بیشتری را برای بررسی بیشتر اثرات هل در کنترل فشار خون با طب سنتی در انسان انجام دهند. هل نیز به سادگی در پخت و پز شما گنجانده می شود. از طرف دیگر، می‌توانید مکمل یا عصاره هل را با راهنمایی پزشک و افراد متخصص مصرف کنید.

سخن پایانی

فشار خون بالا شایع ترین و قابل پیشگیری ترین عامل خطر بیماری قلبی است.  بهترین راه برای کنترل فشار خون بالا از طریق ترکیبی از داروهای مناسب، رژیم غذایی سالم، ورزش منظم و انجام رفتارهای سبک زندگی سالم است. طبق تحقیقات چندین گیاه و ادویه مفید وجود دارد که می توانید در رژیم غذایی خود بگنجانید و به کاهش فشار خون شما کمک می کنند.

به خاطر داشته باشید که بسیاری از گیاهان و ادویه ها ممکن است با داروهای رایج رقیق کننده خون تداخل داشته باشند و بسیاری از عصاره ها و مکمل های مورد بحث در بالا فاقد تحقیقات ایمنی کافی هستند. به همین دلیل، همیشه در مورد گیاهان و ادویه‌هایی که می‌خواهید در رژیم غذایی خود بگنجانید، با یک ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی یا پزشک مشورت کنید. کنترل فشار خون با طب سنتی موضوعی بسیار حساس است که حتما باید به آن توجه کنید و بدون توصیه پزشک اقدامی نکنید.

سوالاتا متداول

فشار خون نرمال و طبیعی چقدر است؟

فشار خون طبیعی برای سنین مختلف در حال استراحت کمتر از ۱۲۰/۸۰ میلیمتر جیوه است. یعنی در فشار خون نرمال، اگر فشار سیستول کمتر از ۱۲۰ و دیاستول کمتر از ۸۰ میلی متر جیوه باشد، بهترین فشار خون است.

اثرات طولانی مدت فشار خون بر کلیه ها چیست؟

کلیه ها به عنوان فیلتر برای پاکسازی بدن از مواد زائد عمل می کنند. با گذشت زمان ، فشار خون بالا می تواند رگ های خونی کلیه ها را باریک و ضخیم کند. این عمل منجر به کاهش خون رسانی به بافت کلیه و اختلال عملکرد کلیه ها و یا از کار افتادن آن ها می شود.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *