خواص باورنکردنی پونه کوهی برای سلامتی

۰
(۰)

این گیاه از خانواده نعناع به حساب می‌آید. مرغوب ترین آن را می‌توان در حاشیه رودخانه‌ها و چشمه پیدا کرد. نام علمی این گیاه پونه کوهی یا Origanum Vulgare (اوریگانوم ولگار) می‌باشد. آویشن کوهی یا مرزنجوش دو نام دیگر این گیاه هستند. پونه برگ‌هایی به شکل گل‌هایی به رنگ سفید و بیضی شکل دارند. فواید پونه کوهی برای درمان بیماری‌های زیادی کاربرد دارد.

از مهم ترین خواصی که می‌توان برای این گیاه عنوان کرد، خاصیت ضد باکتری و ضد عفونی آن است. در این مقاله از وب سایت ویکی درمان به بررسی فواید پونه کوهی برای عفونت‌ها، اختلالات گوارشی، کبد، دیابت و قلب خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

فواید پونه کوهی برای عفونت ها

فواید پونه کوهی برای عفونت ها

پونه کوهی به عنوان یک ضد عفونی کننده پر قدرت علیه میکروب‌ها و قارچ‌ها شناخته می‌شود. در حقیقت این گیاه با داشتن ترکیباتی مانند کارواکرول و تیمول قادر است تا از بدن در برابر بسیاری از بیماری‌ها حفاظت کند. افرادی که در ناخن یا گوش عفونت‌های قارچی داشته باشند و یا بانوانی که در ناحیه تناسلی با عفونت‌های قارچی مواجه هستند، می‌توانند از خواص پونه کوهی بهره ببرند.

استفاده از دم کرده و پماد پونه برای افراد ذکر شده توصیه می‌شود. علاوه بر موارد گفته شده برای درمان عفونت‌های ادراری نیز می‌توان از دم کرده این گیاه بهره برد. پونه کوهی با تحریک کردن گلبول‌های سفید خون آن‌ها را افزایش داده و باعث تسریع روند بهبودی می‌شود.

مطلب پیشنهادی: بهترین دکتر طب سنتی

فواید پونه کوهی برای درمان اختلالات گوارشی

دمنوش پونه کوهی به منظور درمان معده، کرم معده، درد معده، نفخ و ترش کردن آن به کار می‌رود. این گیه به دلیل داشتن مقدار قابل توجهی فیبر در ساختار خود به سلامت گوارش یک فرد کمک شایانی می‌کند. دمنوش پونه کوهی با داشتن خواص شفا بخشی بسیار، برای درمان اسهال و تحرکات آزار دهنده روده بسیار مناسب است.

خواص مرزنجوش برای کبد

خواص مرزنجوش برای کبد

از دیگر فواید مرزنجوش یا پونه کوهی، پاکسازی سموم کبدی و مواد زائد است. دارویی که برای درمان اختلالات کبدی می‌توان توصیه کرد، دمنوش ساقه گل‌دار مرزنجوش می‌باشد.

پونه کوهی برای درمان دیابت

از دیگر خواصی که این گیاه دارد، کاهش ابتلا به دیابت نوع دوم است. این گیاه با کاهش میزان قند خون و کنترل مقدار ترشح انسولین به جلوگیری از ابتلای افراد به دیابت نوع دوم کمک می‌کند.

خواص پونه کوهی برای درمان بیماری های قلبی و عروقی

این گیاه با داشتن اسیدهای چربی مانند امگا ۳ به کاهش کلسترول خون کمک می‌کند. همچنین با تنظیم فشار خون به کارکرد هرچه بهتر این سیستم کمک می‌کند. این گیاه با کاهش میزان التهاب عروق قلب قادر است تا از حملات قلبی، سکته مغزی و همچنین آمبولی جلوگیری کند.

فواید روغن آویشن کوهی

برای تهیه این روغن، نخست پونه را در روغن خیس کنید و با قرار دادن آن در آفتاب و یا در حرارت آب آن را تبخیر کنید. برای آماده کردن از ظروف در بسته ای استفاده نکنید زیرا ممکن است اسانس آن را تغییر می‌دهد. بعد از تهیه شدن آن را از یک صافی رد کنید. در نهایت این روغن تمام خواص پونه را داراست. فواید ضد سرطانی، درمان مشکلاتی مانند تبخال و سرفه و کاستن علائم پیری از جمله فواید روغن پونه کوهی می‌باشد. همچنین از فواید روغن پونه کوهی، درمان عفونت‌های ریشه مو می‌باشد.

تاثیرات منفی و مضرات پونه کوهی

زنان باردار تحت هیچ شرایطی نباید از پونه استفاده کنند. افزایش جریان قاعدگی، انقباضات رحم و همچنین خطر سقط جنین در دوران حاملگی وجود دارد. زیاده روی در مصرف این گیاه ممکن است منجر به افزایش پمپاژ قلب و افزایش فشار خون، سر درد و همینطور مصرف بیش از حد از این گیاه ممکن است باعث مسمومیت در زنان باردار شود.

اشخاصی که مبتلا به بیماری‌های کلیوی و کبدی هستند و یا کسانی که به تشنج یا صرع نیز دچار می‌شوند نباید از پونه استفاده کنند. به دلیل اینکه روغن موجود در این گیاه خاصیت ضد عفونی دارد اما امکان مسمومیت نیز در موارد سوء مصرف وجود دارد.

فواید پونه کوهی برای لاغری

فواید پونه کوهی برای لاغری

ماهیت ضد اسپاسمی پونه کوهی یکی دیگر از فواید این گیاه به شمار می‌رود. این خاصیت باعث می‌شود تا معده در هضم غذا کارکرد بهتری داشته باشد. دم کرده این گیاه سوخت و ساز بدن را تنظیم کرده و سبب تعادل متابولیسم در بدن می‌شود. پونه با فعال نمودن روده‌ها باعث سوختن چربی در بدن می‌شود که از این راه موجب لاغری و کاهش وزن خواهد شد.

با وجود اینکه این گیاه خواص زیادی در زمینه لاغری دارد ولی نمی‌توان تنها با مصرف آن به وزن ایده آل خود رسید. برای تناسب اندام ضرورت دارد تا از یک رژیم غذایی اصولی بهره ببریم. این نوع از رژیم‌های غذایی با حذف مواد غذایی غیر ضروری و با استفاده از محدودیت‌ها، در مسیر لاغری به شما یاری می‌دهد.

بیشتر بدانید: بهترین دکتر تغذیه

نتیجه گیری

اشخاصی که نسبت به گیاهان متعلق به خانواده Lamiaceae آلرژی دارند، شامل پونه کوهی، اسطوخودوس، نعناع، ریحان و مریم گلی باید مراقبت کنند. زیرا امکان دارد تا واکنش‌های آلژریک را از خود نشان دهند.

مصرف پونه کوهی برای چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

برای زنان باردار و افراد دارای حساسیت به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

با کیفیت ترین و مرغوب ترین پونه کوهی در چه مناطقی رشد می‌کند؟

در حاشیه رود خانه ها و چشمه ها رشد می‌کند.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

ویدا جامی

ویدا جامی هستم. علاقه مند به حوزه تولید محتوا. سالها در زمینه ترجمه و تولید محتوا اطلاعات عمومی مشغول به فعالیت هستم.

نوشته های مشابه

۴ دیدگاه

  1. سلام.پدر من بیماری کلیوی دارد درضمن دچار عفونت داخلی پا شده است از طریق ام آ آی
    آیا دمنوش پونه هر روز می دهم ضرر دارد.
    و آیا پماد پونه ممکن است عفونت داخلی که سمت کف پا است درمان کند؟
    ممنون

  2. سلام و وقت بخیر. ممنون از مطالب مفیدتون. من تصمیم دارم در مورد گیاه پونه کوهی یک مقاله مروری یا علمی ترویجی بنویسم. خواستم ازتون بپرسم منبع این نوشته شما چی بوده؟ یعنی از مقاله خاصی برداشتید یا ترجمه مقاله لاتینی هست یا از یک کتاب گرفته شده؟

    اگه ممکنه لطف میکنید این مورد رو بفرمایید و هم اینکه اگه مقاله ای چه فارسی و چه انگلیسی در مورد پونه کوهی و اثرات درمانی اون روی انسان میشناسید رو بهم معرفی کنید؟ از وقتی که میگذارید و راهنماییم می کنید بسیار ممنون و سپاسگزارم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *