پوست مرغی و روش های پیشگیری (علل به وجود آمدن)

۵
(۱)

بیماری پوست مرغی یا کراتوز پیلاریس، نوعی بیماری است که بسیار شایع اما کاملا بی‌ضرر می‌باشد. بیماری پوست مرغی باعث می‌شود که بر روی پوست لکه‌های خشک، خشن و برآمدگی‌های بسیار کوچک پدیدار شود که به طور معمول اغلب بر روی بازوها، ران‌ها، گونه و باسن ایجاد می‌شود. این برجستگی‌های به وجود آمده اصلا دارای درد و خارش نمی‌باشند.

بیماری پوست مرغی اغلب به عنوان یک بیماری نرمال یاد می‌شود و اغلب تا ۳۰ سالگی برطرف می‌گردد. با این حال لازم است که ما بدانیم که علت به وجود آمدن پوست مرغی چیست و چگونه می‌توان آن را درمان کرد.

منظور از پوست مرغی شدن پوست چیست؟

کراتوزیس پیلاریس که اغلب با اسم پوست مرغی نیز یاد می‌شود، یک بیماری شایع پوستی می‌باشد که تکه‌های برجسته‌ای پدیدار می‌شود روی پوست که این برجستگی‌ها به شکل جوش های بسیار کوچک است که این جوش‌های ریز در واقع سلول‌های مرده پوست است که فولیکول‌های مو را مسدود می‌کنند. شکل ظاهری این‌های مرده گاهی اوقات به رنگ قرمز یا قهوه‌ای پدیدار می‌گردد. بیماری پوست مرغی معمولا در بخش‌های بالایی بازو‌ها، ران‌ها، گونه‌ها و باسن قابل مشاهده می‌باشد.

بیماری پوست مرغی رو دست

بیماری مسری یا واگیردار نیست و پدیدار شدن این برجستگی‌ها معمولا باعث ایجاد درد و ناراحتی از جمله خارش نمی‌شود. این بیماری اغلب در زمستان پدیدار می‌شود که پوست تمایل به خشک شدن دارد؛ حتی در دوران بارداری نیز افزایش پیدا می‌کند. این بیماری پوست مرغی هیچگونه راه درمانی ندارد و به عنوان یک بیماری ژنتیکی و بی‌ضرر یاد می‌شود. اما راه حل و روش‌هایی برای جلوگیری از بدتر شدن آن وجود دارد.

علائم بیماری پوست مرغی چیست؟

بیماری پوست مرغی معمولا تا سن ۳۰ سالگی می‌باشد و بعد از آن به طور طبیعی رفع می‌شود. علائم پوست مرغی شدن پوست، ظاهر آن می‌باشد. برجستگی‌های قابل مشاهده‌ای که روی پوست نمایان می‌شود. این نشانه‌ها روی پوست شبیه به برآمدگی‌های پوست مرغ کنده شده می باشد.  علائم پوست مرغی شدن به شرح زیر می باشد:

  •  صورتی یا قرمزی خفیف در نزدیکی برجستگی‌ها
  •  پوست دچار خارش و تحریک پذیری
  •  پوست دچار خشکی شده
  • برجستگی‌هایی که شبیه به کاغذ سنباده و زبر می‌باشد.
  •  وقوع برجستگی‌هایی که مربوط به رنگ پوست است، می‌توانند به رنگ‌های مختلفی ظاهر شود. (رنگ سفید، صورتی، گوشتی و قهوه‌ای)

علتی که موجب پوست مرغی می شود

مطالب یشنهادی ویکی درمان برای شما: بهترین کلینیک پوست و مو

علل بروز پوست مرغی شدن پوست چیست؟

این بیماری نسبت به دیگر بیماری‌ها بسیار خوش خیم بوده و علت ایجاد پوست مرغی، تجمع کراتین، پروتئین مو، در منافذ می‌باشد. اگر شما به بیماری پوست مرغی و کراتوز پیلاریس مبتلا هستید، کراتین موجود در مو‌های بدن شما در منافذ مسدود و بسته شده و فولیکول‌های مو که در حال رشد بوده را مسدود کرده و در نتیجه برجستگی‌هایی بسیار کوچک در بدن رخ می‌دهد.

در زمانی که بخواهید این برآمدگی‌های ریز را بکنید، قطعا موهای ریز را مشاهده می‌کنید. علت دقیق و علمی بیماری پوست مرغی، تجمع کراتین‌های ناشناخته است. اما پزشکان تفکر متفاوتی دارند و بر این باورند که بیماری‌های پوستی مانند درماتیت اتوپیک و دیگر بیماری‌ها به ژنتیک مربوط می‌باشند.

بیماری پوست مرغی در چه افرادی بیشتر است؟

بیماری پوست مرغی در افرادی که شرایط زیر را دارند بیشتر در معرض این بیماری قرار میگیرند:

  •       دارای پوست خشک
  •       اگزما بودن پوست
  •       ایکتیوز
  •       تب یونجه
  •       اضافه وزن و چاقی
  •       زنان
  •       کودکان یا نوجوانان
  •       ژنتیک

هر فردی ممکن است که به این بیماری مبتلا شود. اما کودکان و نوجوانان بیشتر در معرض این بیماری قرار می‌گیرند. پوست مرغی اغلب در اواخر دوران نوزادی یا در دوران نوجوانی آغاز می‌شود که تا ۲۰ سالگی برطرف شده و نهایتا تا ۳۰ سالگی با وجود هورمون‌های دیگر در بدن این بیماری برطرف می‌گردد. لازم به ذکر است که بیماری پوست مرغی اغلب در افراد با پوست روشن و سفید شایع تر است.

داروی بیماری پوست مرغی چیست؟

زمانی که دچار این بیماری می‌شوید به پزشک پوست مراجعه می‌کنید، پزشک برای شما پماد و کرم‌هایی را تجویز کرده که فقط برای مرطوب کردن سطح پوست کارایی دارد. بسیاری از کرم‌های تجویز شده موجب از برداشته شدن سلول‌های مرده از روی پوست می شود و از مسدود شدن فولیکول‌های مو جلوگیری می‌کند.

دو تا از ماده‌هایی که بسیار رایج هستند و در درمان بیماری پوست مرغی به شکل پماد و کرم مورد استفاده قرار می‌گیرند، اوره و اسید لاکتیک هستند. این ماده‌ها به شل شدن و از بین بردن سلول‌های مرده بسیار کمک کرده و سطح پوست را مرطوب می‌کند.

علت به وجود آمدن بیماری پوست مرغی چیست؟

روش‌های درمانی خانگی پوست مرغی

از آنجایی که بیماری پوست مرغی یک نوع بیماری خوش خیم پوستی است و هیچ گونه عوارضی برای جسم انسان ندارد ولی اگر ظاهر دون دون ریز و سرخ آن شما را اذیت می‌کند روش‌هایی که در خانه آن را به حداقل برسانید نیز وجود دارد.

حمام با آب گرم:

حمام‌های کوتاه مدت با آب گرم موجب می‌شود پوست شما را مرطوب نگه داشته و در معرض خشکی قرار نگیرد و باعث از بین رفتن برآمدگی‌های پوست مرغی نیز می‌شود. هرچه مدت زمان حمام با آّب گرم کوتاهتر باشد بهتر است؛ زیرا در مدت زمان بالا باعث از بین رفتن روغن و چربی‌های طبیعی بدن می‌شود.

لایه برداری پوست:

لایه برداری کردن پوست به طور روزانه یک عمل خوب برای بهبود ظاهر پوست می‌باشد. پزشکان در این باره می‌گویند که برای لایه برداری سلول‌های مرده پوست بایستی با لیف یا سنگ پا به آرامی از بین ببرید.

لوسیون آبرسان:

استفاده از لوسیون‌های آبرسان مانند کرم کلاژن آب که برای مرطوب نگه داشتن پوست بکار می‌روند بسیار تاثیر گذار خواهند بود.

لباس تنگ:

خودداری کردن از پوشیدن لباس‌های تنگ، پوشیدن لباس‌های تنگ باعث می‌شود که اصطکاک ایجاد شود و پوست را تحریک کند.

جمع بندی و سوالات متداول

اگر شما دچار این بیماری شده‌اید، اصلا جای استرس نداشته باشید؛ زیرا این نوع بیماری امروزه بسیار شایع است و به دلیل خشکی هوا و آلودگی هوا رخ می‌دهد و شما با استفاده از کرم و پماد‌های مرطوب کننده می‌توانید از مبتلا شدن به آن جلوگیری کنید.

آیا پوست مرغی درمان قطعی دارد؟

درمان قطعی نیز برای این بیماری وجود ندارد اما با مرطوب نگه داشتن سطح پوست می‌توان جلوگیری از التحاب بیشتر کرد.

هنگام مبتلا شدن به پوست مرغی به پزشک مراجعه کنیم یا درمان خانگی را آغاز کنیم؟

از آنجاییی که درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد شما می توانید با استفاده از کرم و پماد های مرطوب کننده سطح پوست حود را مرطوب نگه دارید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۵ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز رای ثبت نشده است.

ویدا جامی

ویدا جامی هستم. علاقه مند به حوزه تولید محتوا. سالها در زمینه ترجمه و تولید محتوا اطلاعات عمومی مشغول به فعالیت هستم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *