پای مرغ (ویژگی ها و مضرات استفاده بیش از حد آن را بشناسیم)

۱
(۱)

احتمالا شما هم از مادربزرگ‌ها یا پدربزرگ‌ها شنیده باشید که «پای مرغ خیلی خاصیت دارد!» اما این جمله چقدر صحت دارد؟ بعد از خواندن این مقاله با فواید و مضرات آن آشنا می‌شوید. علاوه بر آن خوشمزه‌ترین رسپی سوپ را هم برایتان گذاشتیم که آن را تهیه کنید و لذت ببرید.

فواید پای مرغ کدامند؟

شاید باور نکنید که پای مرغ چقدر فایده دارد، اما خوب است بدانید که از خیلی از مواد غذایی دیگر که به مغذی بودن معروف هستند، خاصیت بیشتری دارند. یکی از مهم‌ترین خواص پای مرغ داشتن کلاژن است. افرادی که به پوست خود اهمیت می‌دهند؛ معمولا مصرف کلاژن را در برنامه هفتگی خود قرار می‌دهند. در زیر به خواص اصلی این ماده غذایی اشاره می‌کنیم:

 افزایش سیستم ایمنی بدن

این خوراکی ناشناخته سرشار از مس، منزیوم و کلسیم است که برای از بین بردن بسیاری از بیماری‌ها در بدن نیاز است. بنابراین به صورت کلی خوردن آن برای افزایش سیستم ایمنی بدن مفید است. با توجه به این ویژگی مصرف آن برای کودکان بسیار توصیه می‌شود.

خواص پای مرغ برای پوست و ناخن

همان‌طور که بالاتر اشاره کردیم، یکی از خواص مهم این ماده کلاژن است که برای جوانسازی و شفاف شدن پوست موثر است. تحقیقات نشان می‌‌دهند که در نتیجه مصرف کلاژن در بدن، آب‌رسانی بیشتری به پوست انجام می‌شود و همین امر موجب کاهش و رفع چین و چروک پوست می‌شود. همین‌طور واضح است که از پیری زودرس تا حد زیادی جلوگیری می‌کند.

علاوه بر آن افرادی که به صورت مداوم از این ماده غذایی استفاده می‌کنند، از ناخن‌های سالم و محکم‌تری برخوردار هستند. به همین منظور پیشنهاد می‌کنیم که این ماده غذایی را در رژیم غذایی هفتگی خود قرار دهید.

فواید پای مرغ برای زانو

به صراحت می‌توان گفت پای مرغ یکی از بهترین درمان کننده‌های بیماری‌هایی مثل راشیتیسم است. از آن‌جا که این ماده سرشار از کلسیم است، به عنوان یکی از ترمیم‌کنندههای شکستگی استخوان شناخته می‌شود. همین‌طور برای کاهش درد زانو و دیسک کمر، پیشنهاد می‌شود.

هنگامی که سن بالاتر می‌روند، مقدار جذب کلسیم در بدن کاهش پیدا می‌کند و اگر دقت کرده باشید، استخوان‌ها در بدن افراد مسن خیلی راحت با یک زمین خوردن می‌شکنند. یکی از فواید خوردن سوپ پای مرغ همین، ایجاد استحکام در غضروف‌ها و استخوان‌ها است.

افزایش سرعت در بهبود هر نوع جراحت

دو عنصر اصلی که برای بهبود زخم نیاز است، کلاژن و آلبومین هستند. در این ماده غذایی به ظاهر ناکارآمد، این دو عنصر به وفور وجود دارد و خوردن آن در زمان بیماری برای بهبود هر نوع زخمی توصیه می‌شود.

تنظیم قند خون در بدن

یکی از مهم‌ترین فعالیت‌هایی که این ماده غذایی در بدن انجام می‌دهد، این است که تولید انسولین را در بدن فعال می‌کند و میزان قند خون را در افراد کنترل می‌کند.

کاهش‌ دهنده استرس

مقدار قابل توجهی از انواع اسیدهای آمینه در پنجه مرغ قرار دارد که یکی از آن‌ها «آرژینین» است. ترشح این ماده در بدن انسان موجب کاهش استرس می‌شود. این ماده غذایی را دست کم نگیرید!

فواید پای مرغ

مضرات پای مرغ چه مواردی هستند؟

تا اینجا با خواص پای مرغ آشنا شدید، اما واقعیت این است که هیچ ماده غذایی وجود ندارد که بدون ضرر باشد. می‌دانیم که مواد غذایی باید به اندازه مورد نیاز بدن استفاده شود و استفاده بیش از حد آن به بدن ضرر می‌رساند. در این قسمت به مضرات پای مرغ اشاره می‌کنیم:

 داشتن آلودگی محیطی

از زمانی که جوجه از مرغ خارج می‌شود، روی پاهای خود راه می‌رود و مسلما در محیط استریلی هم نگه‌داری نمی‌شود. پای این موجود، کثیف‌ترین قسمت بدن آن است که حتما حتما پیش از مصرف لازم است جوشانده شود تا کاملا ضد عفونی گردد.

 مقدار زیادی هورمون رشد

همان‌طور که بارها و بارها در اخبار شنیده‌اید، معمولا پرورش‌دهندگان مرغ برای رشد سریع‌تر به آن هورمون رشد تزریق می‌کنند. هورمون‌ها حاوی مواد شیمیایی زیادی هستند که در واقع برای انسان ضرر دارد و مصرف آن در بلند مدت ممکن است عوارضی چون ابتلا به بیماری‌هایی چون سرطان را در پی داشته باشد. به همین منظور نباید در مصرف پا و بال مرغ زیاده‌روی کرد.

داشتن کلسترول بالا

درست است که پیشنهاد کردیم این ماده غذایی را در رژیم هفتگی خود قرار دهید اما این را هم باید بدانید که هر وعده پای مرغ حدود ۸۰ گرم کلسترول دارد که این میزان بالایی از کلسترول در یک وعده غذایی است. همین‌طور باید توجه داشته باشید که افرادی که دچار بیماری‌های قلبی هستند، بهتر است از این ماده خوراکی استفاده نکنند یا خیلی به ندرت از آن به مقدار کم مصرف کنند.

طرز تهیه پای مرغ

طرز تهیه پای مرغ

حال که با فواید و معایب این ماده غذایی آشنا شدید، بد نیست در جدول زیر با طرز پخت خوشمزه‌ترین دستور غذایی هم آشنا شوید.

مواد لازم برای پخت سوپطرز پخت پای مرغ
·        ۳ عدد پیاز کوچک

·        رب گوجه فرنگی یک قاشق غذاخوری

·        کرفس

·        جو نصف پیمانه

·        پای مرغ ۳۰۰ گرم

اول از همه پای مرغ‌ها را به خوبی بشویید و برای مدت حدود ۱۵ دقیقه آن‌ها را بجوشانید تا کاملا ضدعفونی شوند. سپس پیاز‌ها را خرد کرده و تفت دهید تا کاراملی رنگ شوند. حالا نوبت رب گوجه فرنگی است. در این مرحله کرفس را هم اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن، جو را هم اضافه کنید و بعد از ۳ دقیقه، پای مرغ را اضافه کنید. ۱۰ دقیقه مواد را تفت دهید. تا یک بند انگشت بالاتر از مواد آب بریزید و شعله را زیاد کنید تا آب جوش بیاید. زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنید و شعله را کم کنید و حدود ۲ ساعت اجازه دهید سوپ بپزد.

بعد از گذشت این زمان شما صاحب خوشمزه‌ترین سوپ دنیا هستید. نوش جان کنید!

جمع بندی

آن‌چه در این مقاله خواندید

  • استفاده از این ماده غذایی برای رشد کودکان بسیار توصیه می‌شود.
  • استفاده از این ماده تا حدود زیادی می‌تواند در کنترل و تنظیم میزان قند خون کمک‌کننده باشد.
  • فواید این ماده غذایی عبارت است از: جوانسازی و شفاف سازی پوست، افزایش استحکام ناخن، افزایش سیستم ایمنی بدن، افزایش سرعت بهبود زخم‌ها و … .
  • این ماده غذایی هم مانند دیگر مواد غذایی مضراتی دارد که از جمله آن‌ها باید این موارد را به خاطر سپرد: داشتن آلودگی، مقدار زیادی هورمون رشد و داشتن کلسترول بالا.
  • مصرف آن باعث ترشح هورمون‌‌های کاهش استرس در بدن می‌شود.

سوالات متداول

پای مرغ را چگونه مصرف کنیم؟

‌ می‌توانید آن را به صورت سوپ درست کنید. همین‌طور می‌توانید عصاره آن را بگیرید و در غذاهای مختلف بریزید. همچنین می‌توانید از آن ژلاتین درست کنید که به غذای شما لعاب می‌دهد.

پای مرغ چه خاصیتی دارد؟

از خواص متعدد آن می‌توان به این موارد اشاره کرد: برای بهبود سلامت پوست و ناخن، افزایش سیستم ایمنی بدن، کاهش درد کمر و زانو، تنظیم قند خون در بدن و … .

آیا پای مرغ چربی دارد؟

قبل از استفاده هر مواد غذایی خوب است درباره آن مطالعه داشته باشید. این ماده غذایی میزان قابل توجهی کلسترول دارد که حتما در زمان مصرف به این موضوع توجه کنید.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۱ / ۵. تعداد رای: ۱

هنوز رای ثبت نشده است.

سمیرا حسن آبادی

من متخصص سئو و بهینه سازی سایت هستم. جزو نفرات اول تیم ویکی درمان بوده ام و خوشحالم که توانسته ایم محتوای به روزی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همیشه برای بالا بردن کیفیت محتواها و خدمات ویکی درمان در تلاش خواهیم بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *