پارگی پروتز سینه چگونه اتفاق می افتد؟ + روش های درمان

جراحی پروتز سینه، از جمله عمل هایی است که این روزها تعداد قابل توجهی از زنان و دختران جوان بدان گرایش دارند. اما گاهی، مواردی مانند پارگی پروتز سینه رخ میدهد. این عمل در کل دنیا مورد استقبال قرار گرفته است و میتواند تا حد زیادی به بهبود وضعیت سینه های زنان و افزایش زیبایی آن ها کمک کند.
اما انجام جراحی هنگام بروز پارگی سینه، همچون سایر عمل های های زیبایی، میتواند با پیامدها و عارضه هایی همراه باشد که منفی باشند و افراد را دچار مشکل کنند. البته نکته ای که در این بین وجود دارد این است که می توان با مراقبت هایی از بروز مشکلات احتمالی جلوگیری کرد.
علائم پارگی پروتز سینه غالباً به شکل تغییر در فرم و اندازه سینهها، بروز دردها و یا سفت شدن و حتی نرم شدن خارج از معمول سینهها ظاهر میشود. در واقع پروتز سینه برای رسیدن به ظاهری جذاب ممکن است با افتادگی سینه یا پارگی پروتز همراه باشد.
چرا پارگی پروتز سینه رخ می دهد؟
پروتز سینه یک جسم خارجی است که قرار است برای همیشه در زیر پوست بدن شما بماند تا فرمی برجسته و زیباتر را برای سینهها فراهم کند؛ اما این فرآیند، همیشه در بهترین حالت ادامه پیدا نمیکند. هر حادثه تقریبا سخت، در ناحیه سینه، مانند برخورد با جسمی سخت، مستعد پارگی پروتز سینه میباشد.
یک تنه به تنه شدن عادی با دیگر افراد، برخورد ناگهانی با در و دیوار خانه، حوادثی مانند تصادفات رانندگی و یا هر اتفاق دیگری که باعث ایجاد برخورد غیرمتعارف در ناحیه سینه شده است، می تواند باعث پارگی شود؛ اما این پروتز آنچنان محکم است که به این سادگیها پاره نمیشود.
غالبا حادثه هایی که برای قفسه سینه رخ میدهد و باعث درد شدید میشود، قدرت کافی برای پاره کردن جداره پروتز سینه را دارند. در عین حال، حضور طولانی مدت پروتز به عنوان یک جسم خارجی باعث فرسودگی آن نیز خواهد شد. پروتز فرسوده شده دیگر نمیتواند آن فرم و ساختار مستحکم و البته یکنواخت خود را حفظ نماید.
مطلب پیشنهادی: معرفی بهترین جراح پروتز سینه
علائم پارگی پروتز سینه چیست؟
اگر نوع برخورد آنچنان سنگین بوده است که باعث ایجاد دردهای عمیق در قفسه سینه شده باشد، قطعا باید نگران پارگی پروتز سینه هم باشیم.
۱- در پروتزهای نمکی، ترکیدن پروتز باعث تخلیه آب نمک از آن خواهد شد. در این حالت پروتز سینه خیلی سریع فرم برجسته خود را از دست میدهد و خود سینه به شکل کاملاً مشخصی کوچکتر خواهد شد. البته تجمع آب نمک خارج شده از داخل پروتز نیز باعث ایجاد فرم غیرطبیعی سینهها میشود.
۲-در پروتز های سیلیکونی، ژل سیلیکونی که در داخل این گونه پروتزها حضور دارد، می تواند تحت فشار از پروتز بیرون بزند. اگر حجم این ژلهای خارج شده اندک باشند، به احتمال زیاد در همان ناحیه سینه جذب بدن خواهند شد؛ اما اگر حجم بیرون زدگی زیاد باشد، ژل خارج شده در ناحیه زیر پوست حرکت میکند و بعضاً به شکل تودههایی در اطراف سینه و یا زیربغل نمایان میشود.
از آنجا که تخلیه ژل در پروتزهای سیلیکونی به کندی انجام میشود، بروز علائم آن نیز در درازمدت ظاهر میشود. علائمی مانند دفرمگی سینه و یا ایجاد تودههایی برجسته در حوالی سینه از موارد رایج است.
در چه افرادی احتمال پارگی پروتز سینه بیشتر است؟
افرادی مانند ورزشکاران حرفهای و یا کسانی که برای داشتن تناسب اندام به ورزشهای جست و خیز دار مانند ایروبیک و زومبا روی آوردهاند، گاهاً مستعد ترکیدن پروتز سینه میباشند. در عین حال آنها که هر از گاهی و شاید هم به شکل حرفهای به ورزشهایی مانند دوچرخه سواری و یا اسب سواری و یا هنرهای رزمی میپردازند، نیز مستعد این عارضه هستند. به طور کلی، هر نوع تحرک بدنی و یا ورزشی که در آن خطر ایجاد ضربات ناگهانی و متوالی بر سینهها وجود دارد، افراد را در معرض این عارضه قرار میدهد. از این رو ورزش بعد از پروتز سینه باید با مشورت پزشک صورت گیرد.
روش های تشخیص پارگی پروتز سینه
پزشک با تجویز روش هایی مانند MRI یا سونوگرافی پاره شدن یا نشدن پروتز سینه را تشخیص خواهد داد. اگر فردی دچار پارگی خاموش شود، با استفاده از این تستها مشخص خواهد شد. MRI با تجهیزات مخصوص تصویربرداری از سینه، دقیقترین تستی است که برای این کار مورد استفاده قرار میگیرد. احتمال ایجاد خطا در نتیجه تستها نیز وجود دارد. بنابراین در صورت مشکوک بودن به پارگی، ممکن است تستهای دیگر یا تکرار عکسبرداری را تجویز کنند.
میزان دوام پروتز سینه در افراد مختلف متفاوت است. بنابراین لازم است معاینات بالینی پستان به صورت دوره ای توسط پزشک انجام شود. در صورت ایجاد تغییرات جدید در بافت سینه لازم است پزشک اقدامات لازم در این زمینه را انجام دهد.
روش درمان پارگی پروتز سینه
پروتز آسیب دیده، قابلیت ترمیم ندارد. لذا اگر شاهد نشانه هایی از پارگی پروتز سینه هستید، باید آنها را جایگزین کنید. در این هنگام بیمار دو انتخاب ساده دارد: اینکه قید پروتز سینه را زده و با خارج کردن پروتز آسیبدیده، به جایگزین شدن آن نیاندیشد یا به فکر جایگزین کردن با یک پروتز جدید باشد.
جایگزینی پروتز سینه یک جریان درمانی با رویکرد جراحی است. در این حالت، پزشک معالج از طریق همان اسکارهای قبلی که حالا جوش خورده و محو شدهاند، پوست ناحیه سینه را میشکافد تا به پروتزهای آسیب دیده برسد. در هنگام خروج پروتزهای پاره شده، میتوان عمل جایگزینی آنها با پروتزهای جدید را انجام داد. البته باید ناحیه سینه و فضای اطراف آن را از تودههای ژل مانندی که از پروتز آسیب دیده خارج شدهاند، پاکسازی کرد.
جمع بندی
به طور کلی پروتزهایی که امروزه مورد استفاده قرار میگیرند، نسبت به نسلهای قبلی از مقاومت بیشتری برخوردار هستند. به همین دلیل احتمال پارگی پروتز سینه تا حد زیادی کاهش پیدا کرده است. پارگی این ایمپلنتها معمولا نگران کننده نیست و مشکل خاصی ایجاد نمیکند. تنها نکتهای که خانمها باید به آن توجه داشته باشند، معاینات منظم است. در صورت تشخیص به موقع میتوانند پیش از اینکه پارگی تأثیری روی فرم سینهها داشته باشد، اقدامات لازم را انجام دهند.
سؤالات متداول
پارگی پروتز سینه در کوتاه مدت خطرناک و نگرانکننده نیست، اما در بلندمدت، اگر اقدام جدی انجام نشود، اثرات مخرب برای بدن دارد. زمانی که پروتز سینه پاره میشود، ابتدا محتویات پروتز پارهشده، به اطراف سینه حرکت میکند و فرم سینهها به هم خواهد خورد. ممکن است بعضی قسمتها، نرم و بعضی قسمتها سفت شود. پس از گذشت مدتی، محتویات پروتز اندک اندک جذب بدن میشود. در چنین وضعیتی، جذب محتویات پروتز، از هرنوعی که باشد، برای بدن خطرناک و نگرانکننده خواهد بود.
برای پیشگیری از مشکلات ناشی از پارگی پنهان پروتز سینه، لازم است که فرد هر دو سال یکبار غربالگری کامل انجام دهد. در غربالگری، یک عکس ام آر آی از فردی که پروتز سینه دارد، میگیرند تا از پارگی عمیق یا خفیف پروتز مطلع شوند. آیا پارگی پروتز سینه خطرناک است؟
برای پیشگیری از خطرات ناشی از پارگی پروتز سینه چه اقداماتی انجام دهیم؟
آیا امکان دارد پروتز سینه خود به خود پاره شود؟
اگر از جنس پروتز خوبی استفاده شود این امکان وجود ندارد
ممنون از اطلاعات کاملتون
از رضایت شما خرسندیم.
واقعا سایت خوبی دارید. اطلاعاتتون به روز هست. ممنون
خیلی خوشحالیم از رضایت شما دوست عزیز
ممنون خیلی مطالبتون کامل و مفید بودند
رضایت شما مایه انگیزه ماست دوست عزیز.