پارگی مینیسک زانو چه علائمی دارد و راه‌های درمان آن چیست؟

پارگی مینیسک یکی از شایع‌ترین آسیب‌های مربوط به زانو است. انجام هر‌گونه فعالیتی که زانوی شما در آن چرخانده شود،‌ می‌تواند منجر به پارگی مینیسک زانو شود. هریک از زانو‌ها از دو غضروف C شکل تشکیل شده که مانند یک بالشتک میان ران و ساق پا عمل می‌کند. پارگی مینیسک زانو منجر باعث ایجاد درد، تورم و سفتی می‌شود. همچنین ممکن است مشکلاتی در حرکت زانو و کشش آن ایجاد شود.

نوع درمان بستگی به میزان جراحت دارد. در برخی موارد با استراحت و دارو این مشکل حل می‌شود. اما در برخی شرایط نیاز به جراحی و درمان‌های جدی‌تری وجود دارد. در ادامه مطلب در ویکی درمان بیشتر به پارگی مینیسک زانو، علائم و راه‌های درمان آن می‌پردازیم. 

پارگی مینیسک زانو چه علائمی دارد؟

نشانه‌های پارگی مینیسک زانو از شخصی به شخص دیگر متفاوت است. معمولا پس از گذشت ۲۴ ساعت از پارگی، درد و علائم شروع می‌شوند. برخی از رایج ترین علائم پارگی مینیسک زانو را در ادامه ذکر می‌کنیم. 

  • احساس درد در بخش‌های مختلف (داخلی، خارجی و پشت) مفصل زانو
  • تورم و برآمدگی
  • گرفتگی یا قفل شدن مفصل زانو
  • ناتوانی در کشیدن و خم کردن زانو به طور کامل
  • لنگیدن
  • درد بسیار زیاد به خصوص هنگام چرخاندن زانو
  • احساسی مانند ترکیدن

همان‌طور که مشاهده کردید علائم پارگی مینیسک زانو مشابه بسیاری دیگر از بیماری‌ها است. به همین خاطر پزشک می‌تواند تشخیص بهتر و قطعی تری در این رابطه بدهد. 

پارگی مینیسک

آیا پارگی مینیسک زانو به خودی خود بهبود می‌یابد؟

برخی افراد این تصور را دارند که پارگی مینیسک زانو نیز مانند بسیاری دیگر از درد‌های مفصلی و عضلانی به خودی خود بهبود می‌یابد. اما باید بدانید که تمامی پارگی‌ها یکسان نیستند و در برخی شرایط، بدون انجام روش‌های درمانی، خبری از بهبود و ترمیم نیست. اگر پارگی در یک سوم خارجی مینیسک (منطقه قرمز) باشد، امکان ترمیم به صورت طبیعی یا با استفاده از جراحی وجود دارد. چرا‌که این بخش دارای منبع خونی قوی بوده و سلول‌های خونی می‌توانند بافت مینیسک را باز‌سازی کرده یا به ترمیم ‌آن پس از جراحی کمک کنند. اما اگر پارگی در دو سوم داخلی (منطقه سفید) باشد، پارگی به صورت خودکار ترمیم نمی‌شود و نیاز به انجام جراحی ‌است. 

پارگی مینیسک زانو چگونه درمان می‌شود؟

همان‌طور که گفتیم تمامی پارگی‌های مینیسک زانو نیاز به جراحی ندارند و با انجام برخی مراقبت‌ها، بهبودی حاصل می‌گردد. برای سرعت بخشیدن به بهبود می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید.

  • به زانو استراحت دهید و اگر درد زیادی دارید، فعالیت‌های خود را به پیاده روی سبک محدود کنید. برای پیاده روی نیز می‌توانید از عصا کمک بگیرید. 
  • برای کاهش درد و تورم به مدت دو سه روز هر ۳ الی ۴ ساعت به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه از کمپرس یخ استفاده کنید. 
  • با استفاده از یک بانداژ زانوی خود را ببندید.
  • در حالت نشسته یا خوابیده، با استفاده از یک بالش زیر پاشنه، زانوی خود را در سطح بالاتری قرار دهید. 
  • از فعالیت‌های شدید مانند دویدن و پریدن خودداری کنید.
  • دارو‌های ضد‌التهابی به کاهش درد و تورم کمک می‌کنند. 

پس از تشخیص دکتر، اگر میزان آسیب به گونه‌ای نباشد که با روش‌های درمانی بالا درمان صورت گیرد، شما به یک متخصص ارتوپدی یا فیزیوتراپیست ارجاع داده می‌شوید. 

استفاده از دارو برای پارگی مینیسک زانو

در مراحل ابتدایی از مسکن‌های ضدالتهابی بدون نسخه استفاده کنید. اگر درد شما بسیار شدید باشد، پزشک مسکن‌های قوی‌تری برای کاهش درد و التهاب تجویز می‌کند. 

فیزیوتراپی برای پارگی مینیسک زانو

پزشک فیزیوتراپ به خوبی زانوی شما را بررسی می‌کند و برنامه‌ای توانبخشی متناسب با وضعیت جسمی شما ارائه می‌دهد. در این روش با تقویت عضلات زانو و ساق پا، دامنه حرکتی و قدرت بدنی به حالت سابق بازمی‌گردد. برای دریافت نتیجه، این تمرینات را انجام دهید. (بهترین فیزیوتراپی تهران)

مینیسک زانو

جراحی برای پارگی مینیسک زانو

اگر فیزیوتراپی و روش‌های دیگر را انجام دادید و نتیجه‌ای حاصل نشد، گزینه آخر جراحی است. جراحی می‌تواند شامل ترمیم مینیسک یا برداشتن قسمت آسیب دیده باشد. پس از انجام جراحی نیز، نیاز به انجام تمرینات فیزیوتراپی است.

با تمامی این اوصاف همواره پیشگیری بهتر از درمان است. با تقویت عضلات و افزایش تدریجی قدرت تمرینات از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری می‌کنید. همچنین به عضلات خود زمان کافی برای استراحت بدهید. چرا‌که عضلات خسته، خطر آسیب پذیری را افزایش می‌دهند. سپاسگذاریم که با ما در ویکی مگ همراه بودید. 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

نوشته های مشابه

1 دیدگاه

  1. آرتروز زانو به عنوان یک بیماری التهابی مزمن، اغلب با درد، سفتی و کاهش حرکت در زانو همراه است. درمان آرتروز زانو به دو دسته درمان‌های غیر دارویی و درمان‌های دارویی تقسیم می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *