قرص آهن را چه زمانی بخوریم؟ بهترین زمان مصرف قرص آهن

۰
(۰)

مکمل های آهن یک راه عالی برای رفع کمبود هستند، به خصوص اگر تغییر رژیم غذایی به تنهایی ناموفق باشد. این مکمل ها اصولا به صورت کپسول، قرص، قرص جویدنی و مایعات هستند. رایج ترین آن قرص ۳۲۵ میلی گرم سولفات آهن است. سایر اشکال شیمیایی رایج فروس گلوکونات و فروس فومارات هستند. لازم است بدانید مصرف آهن بیشتر از نیاز بدن می تواند مشکلات پزشکی جدی ایجاد کند. پس دانستن اینکه قرص آهن را چه زمانی بخوریم و یا چه میزان و نوع آن را مصرف کنیم بسیار مهم است.

شمارش خون پس از ۲ ماه درمان با آهن در اکثر افراد به حالت عادی باز می گردد. جهت رسیدن به ذخایر کافی آهن در بدن باید برای ۶ تا ۱۲ ماه مصرف مکمل ها را ادامه داد البته با تایید و زیر نظر پزشک. 

بهترین زمان مصرف آهن برای خانم ها کی هست؟

برای زنان بالغ و نوجوان، حداقل مصرف روزانه توصیه شده آهن بین ۱۰ تا ۱۵ میلی گرم است. بهترین راه برای اطمینان از جذب کامل آهن در بدن این است که صبح آن را با معده خالی مصرف کنید. بهترین زمان مصرف قرص آهن در دوران بارداری چه زمانی است؟

زمانی که باردار هستید، روزانه به حداقل ۲۷ میلی گرم آهن نیاز دارید که تقریباً دو برابر مقداری است که به طور معمول نیاز دارید. این به این دلیل است که بدن شما حجم خون بیشتری دارد. مصرف مکمل آهن می تواند به شما در رسیدن به نیاز روزانه به آهن کمک کند. مصرف مداوم آهن به میزان نامناسب می‌تواند منجر به سطوح پایین آهن شود و در نتیجه نوزاد شما با وزن کم یا خیلی زود به دنیا بیاید. زنان باردار مبتلا به تهوع صبحگاهی یا معده حساس باید در اواخر روز آهن مصرف کنند تا هضم آنها راحت شود.

هنگامی شیردهی، روزانه به حداقل ۹ میلی گرم آهن نیاز دارید، اما برای برخی از زنان پس از زایمان، ممکن است نیاز بیشتری به آهن داشته باشند. اگر مشکلی در معده خود ندارید (تهوع صبحگاهی، رفلاکس و غیره)، اول صبح مکمل آهن خود را مصرف کنید.

مطلب پیشنهادی: بهترین دکتر تغذیه

زمان مصرف قرص آهن

بهترین زمان مصرف قرص آهن برای مردان چه زمانی است؟

مردان بالغ و نوجوان به حدود ۱۰ میلی گرم آهن در روز برای حفظ سطح سالم نیاز دارند. به طور معمول، مردان آهن بیشتری نسبت به زنان در بدن خود ذخیره می کنند. با این حال، ممکن است آنها همچنان نیاز به مصرف آهن داشته باشند، به خصوص اگر در تمرینات با شدت بالا مانند دوچرخه سواری یا دویدن شرکت می کنند.

همچنین، اگر مشکلات سوء جذب مانند IBS یا اسید معده پایین دارید، ممکن است از افزایش مصرف آهن بهره مند شوید. اگر به دلیل احساس خستگی، تمرکز کم، یا هر نشانه دیگری تصمیم به مصرف مکمل آهن دارید، مطمئن شوید که آن را اول صبح مصرف می کنید.

مطلب پیشنهادی: بهترین دکتر زنان

بهترین زمان برای مصرف آهن در رژیم گیاهخواری چه زمانی است؟

به‌عنوان یک گیاه‌خوار، به احتمال زیاد آهن کمتری در بدنتان نسبت به افرادی که از رژیم غذایی همه‌چیزخوار پیروی می‌کنند، دارید. بسیاری از غذاهای گیاهی غنی از آهن به دلیل سطوح بالای اگزالات موجود در غذا که مانع از جذب آهن می شود، آهن بدن شما را کاهش می دهند. این موضوع در مورد مکمل های آهن نیز صادق است، بنابراین توصیه می کنیم آهن را از وعده های غذایی خود حذف کنید. کارشناسان توصیه می کنند که گیاهخواران هر روز صبح با معده خالی یک مکمل آهن مصرف کنند. برای جذب بهتر آن را با نوشیدنی حاوی ویتامین C مصرف کنید.

در صورت ورزش کردن قرص آهن را چه زمانی بخوریم؟ 

مصرف کمتر آهن در ورزشکاران استقامتی مانند ورزشکاران سه گانه، دوندگان ماراتن و غیره رایج است و تقریباً ۶۰ درصد از کل ورزشکاران زن و ۴۰ تا ۵۰ درصد از کل ورزشکاران مرد در هر سال تحت تأثیر آن قرار می گیرند. محققان بر این باورند که ورزشکاران ممکن است برای حمل اکسیژن در حین ورزش به گلبول های قرمز بیشتری نیاز داشته باشند. اگر غذاهای با آهن کم مصرف می کنید، مصرف مکمل می تواند سطح انرژی و همچنین عملکرد فیزیکی و ذهنی شما را بهبود بخشد. اگر باید مکمل آهن مصرف کنید، حداقل ۱ ساعت قبل از تمرین یا دو ساعت بعد از تمرین برای اطمینان از جذب بهینه آن را مصرف کنید.

مصرف قرص آهن

نکات مهم برای مصرف آهن

آهن با معده خالی بهترین جذب را دارد. با این حال، مکمل‌های آهن می‌توانند باعث گرفتگی معده، حالت تهوع و اسهال در برخی افراد شوند. ممکن است برای جلوگیری از این مشکل نیاز به مصرف آهن با مقدار کمی غذا داشته باشید. شیر، کلسیم و آنتی اسیدها را نباید همزمان با مکمل های آهن مصرف کرد. مصرف مکمل های آهن، باید حداقل ۲ ساعت پس از مصرف این غذاها باشد. در مورد اینکه قرص آهن را چه زمانی بخوریم و با چه غذاهایی مصرف کنیم یا نکنیم در زیر توصیح داده ایم.

غذاهایی که نباید همزمان با مصرف آهن مصرف کنید عبارتند از:

  • غذاهای با فیبر بالا، مانند غلات کامل، سبزیجات خام و سبوس
  • غذاها یا نوشیدنی های حاوی کافئین

برخی از پزشکان مصرف مکمل ویتامین C یا نوشیدن آب پرتقال همراه با قرص آهن را پیشنهاد می کنند. این می تواند به جذب آهن در بدن شما کمک کند. 

قرص‌های آهن ممکن است باعث شود تاثیر داروهای دیگری که مصرف می‌کنید از بین برود. برخی از این داروها عبارتند از تتراسایکلین، پنی سیلین، سیپروفلوکساسین و داروهایی که برای بیماری پارکینسون و تشنج استفاده می شوند. داروهایی که اسید معده را کاهش می دهند نیز جذب آهن را مختل کرده و ممکن است باعث کمبود آهن شوند. پس بین مصرف این داروها و مکمل های آهن حداقل ۲ ساعت فاصله بیاندازید.

اثرات جانبی مصرف مکمل ها

یبوست و اسهال در مصرف آهن بسیار شایع هستند. اگر یبوست مشکل ساز شد، از نرم کننده مدفوع مانند دوکوزات سدیم (کولاس) استفاده کنید.

تهوع و استفراغ نیز ممکن است در مصرف دوزهای بالاتر رخ دهد، اما معمولاً با مصرف آهن در مقادیر کمتر می توان آنها را کنترل کرد. از پزشک خود درباره نوع آهن مصرفی و اینکه قرص آهن را چه زمانی بخوریم سؤال کنید.

مدفوع سیاه هنگام مصرف قرص آهن طبیعی است. اما اگر مدفوع سیار سیاه و غیر طبیعی بود یا رگه های قرمز داشت و یا گرفتگی، درد شدید یا درد در معده داشتید با پزشک خود تماس بگیرید.

سخن پایانی

هنگامی که تغییرات رژیم غذایی به تنهایی برای تامین آهن مورد نیاز بدن کافی نباشد، مکمل های آهن می توانند به رفع کمبود آهن کمک کنند. برخی از افراد، از جمله زنان باردار، نوزادان، کودکان خردسال، ورزشکاران سنگین و آنهایی که دارای شرایط خاص پزشکی هستند، بیشتر در معرض سطوح پایین آهن هستند. اگر جزء این گروه ها هستیم باید سطح آهن خود را به طور مرتب آزمایش کنیم و از پزشک و مراقب خود درباره ی اینکه قرص آهن را چه زمانی بخوریم اطلاعات کسب کنیم.

همچنین اگر به دنبال آزمایش سطح آهن خود هستید، حتماً آزمایش هموگلوبین و هماتوکریت را همراه با آزمایش فریتین از پزشک خود درخواست کنید. این ترکیب در شناسایی کمبود آهن حتی در مراحل اولیه آن بسیار موثر است.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

سمیرا حسن آبادی

من متخصص سئو و بهینه سازی سایت هستم. جزو نفرات اول تیم ویکی درمان بوده ام و خوشحالم که توانسته ایم محتوای به روزی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همیشه برای بالا بردن کیفیت محتواها و خدمات ویکی درمان در تلاش خواهیم بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *