ضایعات رنگی پوست (راهکارهای موثر برای رفع ضایعات رنگی پوست)

گاهی اوقات سلول‌های ملانوسیت می‌توانند در گروه‌هایی جمع شوند و خال‌ها، کک‌ومک‌ها، لکه‌های پیری و سایر ضایعات رنگی پوست را ایجاد کنند. 

پوست حاوی ملانین است، رنگدانه ای که به پوست رنگ می دهد. ملانین یک پلیمر پیچیده است که از اسید آمینه تیروزین موجود در سلول های ملانوسیت به دست می آید. سلول های ملانوسیت سلول های تخصصی هستند که در سراسر لایه بالایی پوست (اپیدرم) توزیع شده اند. هنگامی که ملانین تولید می شود، به سلول های پوست اطراف گسترش می یابد و رنگی یکنواخت به پوست ما می دهد. 

بعلاوه داشتن ملانین بیشتر پوست را تیره‌تر می‌کند، در حالی که مقدار کمتر آن باعث روشن‌تر شدن پوست می‌شود. ملانین همچنین مسئول رنگ مو و چشم است. لکه های تغییر رنگ پوست قابل توجه هستند زیرا با رنگ پوست عادی افراد متفاوت هستند. آنها ممکن است روشن تر، تیره تر یا رنگ های متفاوتی مانند قرمز، خاکستری یا آبی داشته باشند. 

مهم است که افراد مبتلا به این علامت علت تغییر رنگ لکه های پوستی خود را در صورت لزوم درک کنند. در این مقاله به بررسی علل مختلف ضایعات رنگی پوست می پردازیم. با ما همراه باشید.

ضایعات رنگی پوست چیست؟

ضایعات رنگی پوست، از جمله خال های مادرزادی، نقص های رنگدانه، بثورات و عفونت ها، طبیعی هستند و دلایل زیادی دارند. برخی از علل بی ضرر هستند، اما درمان پزشکی برای برخی دیگر مورد نیاز است. پوست حاوی ملانین است که رنگدانه ای است که به پوست رنگ می دهد. داشتن ملانین بیشتر پوست را تیره می کند، در حالی که ملانین کمتر باعث روشن شدن پوست می شود.

ضایعات رنگی پوست قابل توجه هستند زیرا با رنگ پوست طبیعی افراد متفاوت هستند. آنها می توانند روشن تر، تیره تر یا به رنگ های متفاوتی مانند قرمز، خاکستری یا آبی باشند. افراد مبتلا به این علامت باید علت تغییر رنگ پوست خود را یافته و در صورت لزوم به پزشک برای درمان آن مراجعه کنند.

کک و مک

عوامل ایجاد ضایعات رنگ پوست

دلایل بالقوه زیادی برای تغییر رنگ و ایجاد ضایعات رنگی پوست وجود دارد، از مشکلات جزئی تا شرایط پزشکی جدی تر که ممکن است شامل موارد زیر باشد:

  • خال های مادرزادی، ضایعات رنگی پوست هستند که ممکن است در هنگام تولد وجود داشته باشند یا کمی بعد از آن ایجاد شوند.
  • اختلالات رنگدانه مانند ملاسما، آلبینیسم و ویتیلیگو.
  • شرایط پزشکی، مانند روزاسه، پسوریازیس و بیماری گریوز.
  • عفونت های ناشی از باکتری ها، ویروس ها یا قارچ های مضر.
  • آلرژی که ممکن است منجر به کهیر یا بثورات اگزما شود.
  • سرطان پوست که از سلول های آسیب دیده پوست که بدخیم (سرطانی) می شوند، ایجاد می شود.
  • علل دیگر مانند سوختگی و عوارض جانبی داروها.

مطلب پیشنهادی: بهترین مرکز برداشتن خال

خال

خال های مادرزادی

خال های مادرزادی، ضایعات رنگی پوست هستند که می توانند در بدو تولد یا بلافاصله پس از تولد ایجاد شوند. آنها معمولاً بی ضرر هستند و نیازی به درمان ندارند مگر اینکه آزاردهنده یا دردناک شوند. برخی از انواع رایج خال های مادرزادی عبارتند از:

  • خال ها (Moles): می توانند در بدو تولد روی پوست ظاهر شوند. رنگ آنها می تواند از خرمایی، قهوه ای یا سیاه تا قرمز، بنفش و آبی باشد. حتی ممکن است برخی از خال ها همرنگ پوست شما باشند. بیشتر خال‌ها دلیلی برای نگرانی نیستند، اما هرگونه تغییر در اندازه یا شکل خال می‌تواند نشانه‌ای از مشکل باشد و باید توسط یک متخصص مراقبت‌های بهداشتی بررسی شود.
  • ملانوسیتوز پوستی (Mongolian blue spots): لکه های مایل به آبی که می توانند در پشت نوزادان و کودکان خردسال ظاهر شوند، معمولاً در آنهایی که نژاد آسیایی دارند. این لکه های آبی بی ضرر هستند و اغلب با گذشت زمان محو می شوند.
  • لکه شرابی رنگ (Port-wine marks): لکه‌های صافی هستند که در پوست‌های روشن‌تر صورتی یا قرمز، در پوست‌های تیره‌تر به رنگ بنفش تیره یا قرمز بنفش به نظر می‌رسند. آنها توسط رگ های خونی متورم زیر پوست ایجاد می شوند.
  • لکه سالمون (Salmon patches): لکه های سالمون، قرمز یا صورتی که ممکن است روی صورت یا گردن کودک ایجاد شود. این خال مادرزادی در سنین ۱ تا ۳ سالگی به خودی خود از بین می رود.
  • خال توت فرنگی (Strawberry nevus): یک خال قرمز رنگ که در کودکان خردسال و نوزادان رایج است. این خال مادرزادی معمولاً در سن ۱۰ سالگی محو می شود.
  • همانژیوم عمیق (Deep hemangioma): این نوع خال مادرزادی نیز تا سن ۱۰ سالگی ناپدید می‌شود. به صورت توده‌ای بنفش یا آبی در زیر پوست ظاهر می‌شود که اگر دردناک باشد یا اگر باز شود و خونریزی کند، ممکن است نیاز به درمان داشته باشد.
  • ماکول هیپوپیگمانته (Hypopigmented macule): نقطه ای از پوست که روشن تر از بقیه قسمت های بدن شماست و به مرور زمان از بین می رود.
  • لکه های Café au lait:  نقاطی از پوست که بسیار تیره تر از بقیه بدن هستند. برخلاف ماکول هایپوپیگمانته، این نوع خال مادرزادی تا آخر عمر باقی می ماند.

اختلالات رنگدانه

اختلالات رنگدانه می تواند باعث ایجاد ضایعات رنگی پوست شود که نسبت به رنگ طبیعی پوست شما روشن تر (هیپوپیگمانتاسیون) یا تیره تر (هیپرپیگمانتاسیون) است. اگرچه معمولاً بی ضرر است، اما تغییرات گسترده تر رنگدانه ممکن است فرد را به درمان های زیبایی سوق دهد. اختلالات رایج رنگدان%D

به این مقاله امتیاز دهید