بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان را می دانید!

بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان به چالش بزرگی برای پدر و مادرها تبدیل شده‌است. به گونه ای که اکثر قریب یقین والدین این رویا را در سر دارند که فرزندشان در حال سخنرانی در مراسم‌های بزرگ جهانی باشد و با تشویق تماشاچیان همراه باشد. اما سوالی که وجود دارد این است که بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان چه زمانی است؟ 

همه می‌دانیم یادگیری در سنین پایین بهتر است زیرا یادگیری به آسانی اتفاق می‌افتد. اما برخی افراد به این موضوع می‌اندیشند که برای یادگیری زبان دوم، زمان زیادی را در اختیار دارند. در این حوزه تحقیقات زیادی انجام شده‌است که در ادامه به بررسی نتایج آن می‌پردازیم.

بهترین زمان یادگیری زبان

بهترین زمان یادگیری زبان

این که بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان، چه زمانی است؛ سوال عده زیادی از والدین است. کارشناسان به این موضوع اعتقاد دارند که یادگیری زبان در سن کودکی، تاثیر بهتری دارد. طبق تحقیقات انجام شده در این زمینه بهترین سن ۶ الی ۷ سالگی است. زیرا این سن، زمان دستیابی به مهارت‌های زبانی و اوج یادگیری است. فرزند شما با شرکت در کلاس‌های زبان در این سن، می‌تواند مهارت‌های زیانی خود را ارتقا دهد. 

مطلب پیشنهادی: استعدادیابی کودکان

البته برخی افراد در این سن علاقه و انگیزه برای یادگیری زبان ندارند. ولی به تدریج با افزایش سن علاقه و انگیزه در کودکان بیشتر می‌شود. این علاقه به یادگیری زبان، ممکن است در نوجوانی یا جوانی شکل بگیرد. اما باید به این موضوع توجه کنید که هر چقدر سن بالا رود، میزان تسلط به زبان دوم، به اندازه زبان مادری نخواهد بود و قدرت یادگیری کمرنگ تر خواهد شد.

 طبق تحقیقاتی که در دانشگاه MIT انجام شده‌است، مشخص شد که افراد در یک دوره مشخص از زندگی، توانایی بالاتری در یادگیری دارند. طی این تحقیقات بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان، قبل از ۱۰ سالگی اعلام شده‌است. تا قبل از ۱۰ سالگی، اطلاعات جدید و مهارت‌های تازه، بیشتر در ذهن افراد باقی می‌ماند.

چرا باید از سن ۴ سالگی، زبان را یاد بگیریم؟

در یک دوره، اگر شما به عنوان پدر و مادر، این استدلال را داشتید که سن ۳ سالگی زمان مناسب برای یادگیری زبان برای فرزند دلبندتان است. ممکن بود برای دیگران غیر قابل تصور باشد که چگونه کودکی که ۳ یا ۴ سال سن دارد، می‌تواند به زبان دیگری صحبت کند. در صورتی که تسلط کافی به زبان مادری خود ندارد! 

مطلب پیشنهای: دیر حرف زدن کودک

در این وضعیت از شما به عنوان یک فرد غیر طبیعی یاد می‌شد. اگرچه امروزه با تحقیقاتی که در این زمینه انجام شده‌است، نشان می‌دهد که این رفتار کاملا درست بوده‌است. زیرا تحقیقات نشان می‌دهد که توانایی ذاتی در یادگیری در سن ۳ تا ۵ سالگی، باعث می‌شود که یادگیری زبان بسیار راحت تر شود. 

طی تحقیقات انجام شده در دانشگاه هاروارد، یادگیری زبان در سنین پایین، باعث افزایش قابل توجه مهارت، خلاقیت، مهارت تفکر انتقادی و انعطاف پذیری می‌شود. طبق نظر کارشناسان؛ سه تا پنج سالگی یک دوره حیاتی و مهم در زندگی کودک است که پایه‌های تفکر و نگرش او در این سن، بنا می‌شود. شاید برخی افراد فکر کنند که یادگیری زبان در سه سالگی باعث فشار بیش از حد به کودک می‌شود، اما این طور نیست. زیرا توانایی ذاتی در یادگیری مهارت در سن ۳ تا ۴ سالگی باعث آسانتر شدن یادگیری می‌شود و همین سبب شده تا بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان باشد. 

با توجه به تحقیقات انجام گرفته در رابطه با بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان، ارقام مختلفی از سن کودک یاد شده‌است. ولی وجه تشابه همه‌ی آنها، رابطه بین پایین بودن سن و یادگیری سریع تر است. 

اختلاط کد چیست؟

اختلاط کد چیست

اکثر کودکانی که دو زبان را یاد می‌گیرند، کلمات زبان دیگر را با یکدیگر مخلوط می‌کنند. این روند را “اختلاط کد” یا تغییر کد می‌گویند. البته جای نگرانی وجود ندارد زیرا اغلب کسانی که به یادگیری دو زبان مشغول می‌شوند، با این مسئله مواجه می‌شوند. این اتفاق فارغ از هر سنی در افراد دو زبانه پیش می‌آید که گاهی با تغییر کد مواجه می‌شوند که به معنای اختلال زبانی نیست. به طور معمول کودکانی که به یادگیری دو زبان مشغول هستند، کلماتی از یک زبان را با زیان دیگر ترکیب می‌کنند که به آن اختلاط کد می‌گویند. 

اگر کودکان در سنین پایین شروع به یادگیری زبان بکنند با افزایش سن متوجه می‌شوند که در هر موقعیت از چه زبان استفاده کنند. همچنین با توسعه مهارت‌های زبانی و یادگیری کلمات جدید در هر زبان، می‌توان انتظار داشت که این مسئله رفع شود. 

هوش اجتماعی و یادگیری زبان 

هوش اجتماعی و یادگیری زبان

بررسی‌هایی از دانشگاه هاروارد نمایانگر آن است که کودکان زیر ۱۰ سال علاوه بر توانایی ذاتی در یادگیری زبان، از هوش اجتماعی بالاتری نیز برخوردارند. به عبارت دیگر از از روابط اجتماعی بهتری با دیگران برخوردارند که این موضوع در بهبود عملکرد کودک در سایر دروس مدرسه نیز تاثیر می‌گذارد. 

یکی از تحقیقات انجام گرفته در زمینه بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان این موضوع را بیان می‌کند که اگر افراد قبل از دوران نوجوانی و جوانی به یادگیری زبان دوم بپردازند، لهجه بهتری خواهند داشت و تلفظ واژگان آنها، به افراد بومی آن زبان نزدیک می‌شود. برای همینف بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان را مرز ۱۰ سالگی می‌دانند. البته هیچ گونه محدودیتی برای یادگیری در هر سنی وجود ندارد و با اشتیاق کودک می‌تواند این فرآیند شکل بگیرد. 

سخن آخر

اگرچه با وجود همه تحقیقات انجام شده، نظر واحدی درباره بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان، به دست نیامده‌است. اما این فرصت را به فرزند خود بدهید تا هر زمان که تمایل به یادگیری زبان داشت؛ به سمت آن برود تا خودش را به شما اثبات کند. والدین کودک هستند که بهتر از هر متخصصی می‌توانند بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان را تشخیص دهند و با نظر کودک تصمیم بگیرند تا بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان چه زمانی است! 

امیدواریم توضیحات این مقاله از ویکی درمان برای شما مفید بوده‌باشد. در صورت هرگونه سوال در رابطه با بهترین سن یادگیری زبان در کودکان، در بخش نظرات آن را مطرح کنید تا کارشناسان ما به شما پاسخ دهند. 

سوالات متداول

بهترین سن برای یادگیری زبان در کودکان، چه زمانی است؟

طبق تحقیقات انجام شده نظرات مختلفی وجود دارد ولی مرز ۱۰ سالگی را می توان به عنوان بهترین سن برای یادگیری و تقویت مهارت زبان دانست.

مزیت یادگیری زبان در سنین کم چیست؟

یادگیری در سنین کم باعث می شود تا هوش اجتماعی کودک عملکرد بهتری داشته باشد. همچنین باعث تقویت در مکالمات و لهجه می شود.

۵/۵ - (۱ امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *