رژیم درمانی برای لاغری و چاقی

۰
(۰)

اهمیت رژیم درمانی، زمانی افزایش می یابد که امروزه افراد زیادی با رعایت نکردن رژیم غذایی، و خوردن غذای غیر ارگانیک، در معرض خطرات جدی هستند. این خطرات می تواند باعث بوجود آمدن عارضه‌هایی مثل قند خون، دیابت، چربی خون، فشار خون و کبد چرب می شود. در این مقاله به معرفی رژیم درمانی و تاثیر آن در درمان انواع بیماری و همچنین تاثیر رژیم درمانی در لاغری و چاقی اشاره می کنیم. رژیم درمانی در حقیقت اضافه یا محدود کردن مواد غذایی و یا گیاهان دارویی در برنامه غذایی شما است.

به نحوی که باعث شود بیماری خاصی در بدن شما درمان شود. به عنوان مثال، محدود کردن قندهای ساده در بیماران دیابتی تیپ دو که باعث می شود بیماری آنها بهبود یابد. از دیگر مواردی که در رژیم درمانی به آن توجه ویژه ای می شود، برطرف کردن عادات نادرست غذایی در افراد چاق و لاغر است.

تاثیرات تغذیه رژیم درمانی بر متابولیسم بدن

چاقی و یا لاغری بیش از حد، هر دو لبه یک شمشیر هستند و نشان دهنده سوء تغذیه در افراد است. وجود هر دو عامل، سلامت عمومی بدن و  متابولیسم ارگان‌های مختلف را به خطر می اندازد. نکته مهم، چگونگی نحوه درمان این مشکلات است که باید به صورت علمی، تخصصی و صحیح انجام شود.

روش های نامناسب، در طولانی مدت عوارض خطرناکی را مانند افتادگی پوست، مشکلات کیسه صفرا، ریزش مو، مشکلات عصبی و بیماری های دستگاه گوارش را به همراه دارند. بنابراین با توجه به اینکه رژیم درمانی درست بر اساس درمان متابولیک است، علاوه بر بررسی علت اصلی چاقی و لاغری، مزاج شناسی و ارزیابی ویژگی های فیزیولوژیک با استفاده از رژیم غذایی، گیاهان دارویی و مکمل های غذایی انجام می شود.

مطلب پیشنهادی: تاثیر عمل بای پس معده در لاغری و کاهش وزن.

رژیم درمانی برای لاغری

رژیم درمانی لاغری چیست؟

اگر به دنبال آسان‌ترین و بهترین رژیم غذایی لاغری هستید، در ابتدا با چند نوع روش رژیم درمانی غذایی برای کاهش وزن آشنا شوید. بهتر است همین ابتدای کار نمک، روغن و قند را مثال بزنیم، که با کم کردن این نوع مواد غذایی نتایج بسیار خوبی خواهید داشت. رژیم درمانی لاغری، نیاز به رعایت دقیق و مستمر برنامه ای است که توسط پزشک متخصص دریافت کرده اید. امروزه با توجه به پیشرفت کسب و کار و نداشتن وقت کافی، شما می توانید رژیم غذایی خود را به صورت آنلاین دریافت کنید و در کمترین زمان به نتیجه مطلوب برسید.

بهتر است این را هم بدانید، ابتدای یک برنامه رژیم درمانی اصولی برای کاهش وزن، باید شامل همه گروه های غذایی باشد. بر اساس ویژگی های جسمی فرد تعریف شده باشد و هیچ وقت رژیم گیرنده را گرسنه نگذارد.

مقاله پیشنهادی: لیست بهترین دکتر تغذیه 

کارشناس تغذیه و رژیم درمانی

تحمل گرسنگی یکی از مهم ترین زمینه های شکست در رژیم درمانی است. این مقوله یکی از وظایف اصلی یک کارشناس تغذیه می باشد تا با برنامه  ریزی اصولی از به وجود آمدن این مشکل جلوگیری کند. یکی دیگر از نکات مهم در انتخاب رژیم توجه به کیفیت کالری ها می باشد. منظور از کیفیت، این است که بیشترین میزان کالری مواد غذایی از خوراکی های زیر تامین شده باشد:

  • پروتئین بدون چربی.
  • میوه های تازه.
  • سبزیجات تازه.
  • غلات کامل.
  • آجیل.
  • حبوبات.

نکته مهم دیگر که باید به آن توجه کنیم این است که، در رژیم درمانی برای لاغری، نقطه مخالف کالری های با کیفیت، مواد مضر پرکالری و بی کیفیت هستند. به زبان دیگر، منابعی که دارای ارزش غذایی پایینی می باشند و با مصرف آن ها، قند و چربی های مضر دریافت می کنید. منبع چنین مواردی، عبارت است از:

  • نوشیدنی های میوه ای غیرطبیعی.
  • نوشیدنی انرژی زا.
  • سوسیس.
  • کالباس.
  • دونات.
  • پنیر.
  • کوکی.
  • پیتزا.
  • نوشابه.
  • بیکن.
  • کیک.

تغذیه درمانی و عوارض کاهش سریع وزن

اضافه وزن و چربی‌، برای خیلی از ماها، مثل کابوس شبانه ای است که خلاص شدن از آن شاید به‌ این راحتی ها نباشد. اغلب افراد زمانی‌که تصمیم می‌گیرند وزن خود را کاهش دهند، هر روز وزن خود را چک می کنند و قسمت های مختلف بدن خود را سایز می کنند. طبیعی است که دوست داریم هرچه زودتر به نتیجه برسیم، اما طی کردن هر مسیری که غیرطبیعی باشد، عوارض و آسیب هایی به همراه خواهد داشت. از جمله:

  • ریزش مو، شکستگی ناخن، تیرگی پوست
  • تضعیف سیستم ایمنی بدن
  • کمبود مواد مغذی در بدن
  • بداخلاقی و پرخاشگری
  • عضله سوزی
  • کم آبی

در پایان رژیم درمانی برای لاغری این را هم بدانید که حذف کردن یکی از وعده های غذایی یا میان وعده کار اشتباهی است. زیرا این کار باعث گرسنگی می شود و در نهایت فرد مجبور به پرخوری می‌شود. وعده ها باید با برنامه دقیق و پر تکرار، اما با کالری کم باشد تا نتیجه مطلوبی به دست آید.

انواع رژیم درمانی
رژیم درمانی برای چاقی چگونه است؟

افراد بسیاری از لاغری که به کم توانی منجر می شود، رنج می برند. گاهی فرد ممکن است برای ورود به جامعه اعتماد به نفس کافی را نداشته باشد و به دنبال راه های مختلفی برای رسیدن به اندامی زیبا و ایده آل باشد. روش های زیادی در رژیم درمانی برای چاقی وجود دارند که به دو دسته طبیعی و غیر طبیعی تقسیم می شوند.

استفاده از مواد دارویی بسیار پر خطر است و اصلا توصیه نمی شود. با رژیم درمانی برای چاقی و رعایت برنامه غذایی، همچنین ورزش کردن با استفاده از بهترین شکم بند لاغری نیز می توانید به نتایج مطلوبی در کمترین زمان برسید. تاثیر ورزش کردن در رژیم غذایی بسیار حائز اهمیت است. هم در لاغری و هم در چاقی، ورزش یکی از اصلی ترین گزینه است و به سرعت بخشیدن رژیم درمانی کمک می کند.

تغذیه درمانی برای افزایش وزن

باید بدانید که توده بدنی شما بیان گر این خواهد بود که شما کاهش وزن دارید یا خیر؟ بنابراین در صورتی که BMI یا شاخص توده بدنی تان کمتر از ۵/۱۸ باشد، می‌توان گفت که شما به کم وزنی دچار هستید و باید با کنترل تغذیه و دریافت رژیم چاقی این مشکل را حل کنید.

در صورتی که شما لاغر باشید، به صورت روزانه نیاز به کالری بیشتری خواهید داشت. تا با مصرف مواد غذایی و انرژی بیشتر به وزن مطلوب خود برسید. یک نکته بسیار مهم در تغذیه وجود دارد که شما باید به آن دقت داشته باشید. شما برای افزایش وزن، نباید کالری ها دریافتی و مورد نیاز بدنتان را از هله هوله و خوراکی های مضر تهیه نمایید. چراکه با این کار از برنامه رژیم درمانی خود خارج شوید.

مطلب پیشنهادی: جدیدترین روش های عمل لاغری کدامند؟

غذاهای مورد استفاده شما باید ارزش غذایی مناسبی داشته باشد. غذاهای کم ارزش، علاوه بر مضر بودن، می توانند شما را دچار بیماری نیز نماید. می توانید به جای استفاده از غذاهای بی ارزش، از مواد غذایی سالم و مغذی استفاده نمایید.

جمع بندی

برای شروع نیز هدف خود را برای رژیم درمانی بنویسید و خود را برای ادامه مسیر و رعایت اصولی آن تشویق کنید. هیچ وقت جا نزنید. زیرا رعایت نکردن، شما را عقب خواهد انداخت و رفته رفته شما را مایوس می کند. با اراده به مسیر خود ادامه دهید، زیرا مدتی زمان می برد و بعد دیدن نتایج آن، به خود افتخار خواهید کرد. با ویکی درمان همراه باشید تا با انواع روش های لاغری و انواع رژیم های غذایی آشنا شوید.

سوالات پرتکرار درباره رژیم درمانی

انواع رژیم درمانی چیست؟

برخی از انواع رژیم درمانی شامل: رژیم مایع شفاف، رژیم دیابتی، رژیم کلیوی، رژیم بدون گلوتن، رژیم کم چربی، رژیم غذایی با فیبر بالا و غیره.

هدف از رژیم درمانی چیست؟

داشتن اندامی متناسب در کنار بدنی سالم از مهمترین اهداف رژیم درمانی است. خوردن مواد مغذی و نوشیدن آب کافی باعث حفظ سلامتی و بدنی خوش فرم می شود.

راه و روش اصولی رژیم درمانی چیست؟

اصولی ترین روش رژیم درمانی، رژیمی است که مواد غذایی مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی را به بدن برساند. باید برای دریافت یک برنامه رژیم درمانی خوب به کارشناس تغذیه مراجعه کرد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *