درمان گرفتگی کمر

درد و درمان گرفتگی کمر در میان افراد بسیار شایع است. به طوریکه از هر سه نفر، دو نفر در طول زندگی خود به این درد مبتلا میشوند. بنابراین جای نگرانی نیست و اگر این درد را تجربه میکنید، تصور نکنید که تنها هستید. این درد میتواند به علتهای مختلفی ایجاد شود که به طور معمول در عرض چند هفته بهبود پیدا میکند.
در بیشتر مواقع با پیشگیری و درمان خودتان میتوانید این درد را کنترل کنید. اما در برخی موارد حاد، نیاز به درمانهای پیشرفتهتری است که در این مطلب به آن میپردازیم. اگر شما هم با این مسئله روبهرو هستید، پیشنهاد میکنیم تا انتها با ما در ویکی مگ همراه باشید.
نوع درد چگونه تشخیص داده میشود؟
در مرحله اول پزشک شما را معاینه کرده و از این طریق توانایی شما برای نشستن، بلند شدن و ایستادن را مورد بررسی و ارزیابی قرار میدهد. طی این معاینات پزشک منشا درد، میزان گرفتگی و اسپاسم عضلات و علل ایجاد درد را بررسی میکند. اگر در شکل گیری درد و گرفتگی کمر مورد مشکوکی مشاهده شود، پزشک از طریق آزمایشات زیر به نتیجه واضح تری میرسد.
- اشعه ایکس: انجام این آزمایش تراز استخوانها و وجود یا عدم وجود شکستگی را مشخص میکند. البته این آزمایش به تنهایی برای تشخیص مشکلات نخاع، اعصاب و دیسک کافی نیست. از این طریق درمان گرفتگی کمر توسط پزشک مشخص میشود.
- ام آر آی یا سی تی اسکن: در این آزمایشها با ارائه تصاویر از نواحی داخلی، مشکلات استخوانها، ماهیچهها، عضلات، فتق دیسک نشان داده میشوند.
- آزمایش خون: در برخی موارد وجود عفونت و مشکلات این چنینی منجر به دردها و گرفتگیهای کمر میشوند. آزمایش خون به تشخیص این موارد میپردازد.
- اسکن استخوان: در این نوع آزمایش تومورهای استخوانی و شکستگیهای ناشی از پوکی استخوان نشان داده میشوند. هرچند که در موارد نادر این آزمایش تجویز میشود.
چه گزینههایی برای درمان در اختیار داریم؟
همانطور که پیش از این نیز ذکر کردیم عموم دردها و درمان گرفتگی کمر از طریق خود مراقبتی و در عرض چند هفته درمان میشوند. در صورت وجود موارد جدی، پزشک عمومی شما را به یک متخصص ارجاع میدهد.
خود مراقبتی
برای رهایی از درد و درمان گرفتگی کمر میتوانید از راههای زیر استفاده کنید.
- فعالیت داشته باشید و تا آنجایی که میتوانید به کارهای روزمره خود ادامه دهید.
- هنگام بلند کردن اشیا، از خم شدن و پیچاندن کمر خودداری کنید.
- مقدار زمان مناسبی برای استراحت در نظر بگیرید. در برخی مواقع نشستن و بی تحرک ماندن طولانی مدت منجر به بدتر شدن درد میشوند.
- برای تسکین موقت درد، داروهای ضدالتهابی بدون نسخه مفید هستند. در نظر داشته باشید که این داروها باید برای مدت کوتاهی مصرف شوند.
- هنگام خوابیدن به پهلو، یک بالش کوچک میان پاهای خود قرار دهید و هنگام خوابیدن به پشت نیز از چند بالش زیر زانوهای خود استفاده کنید.
- استفاده از کرمهای پوستی که حاوی موادی مانند منتول، کافور و لیدوکایین هستند و موجب گرم شدن یا خنک شدن ناحیه آسیب دیده میشوند.
- از آنجایی که کاهش وزن میزان نیروی مکانیکی وارد شده به ستون فقرات را کاهش میدهد، داشتن وزن مناسب بسیار اهمیت دارد. به دنبال یک برنامه ورزشی و تغذیه متناسب با شرایط خود باشید.
- تحقیقات نشان میدهند که افراد سیگاری، چهار برابر بیشتر در برابر آسیبهای ستون فقرات قرار دارند. چرا که نیکوتین موجود در سیگار موجب ضعیف شدن استخوانهای شما میشوند.
درمانهای دیگر
همانطور که گفتیم اگر با انجام راههای ذکر شده درمان گرفتگی کمر صورت نگیرد و بیماری در مراحل جدیتری قرار داشته باشد، پزشک راههای دیگری را پیش روی شما قرار میدهد. در ادامه به چند مورد از راههای درمان گرفتگی کمر اشاره میکنیم.
دارو
پزشک برای تسکین درد داروهای ضد التهابی تجویز میکند. برای گرفتگی عضلات نیز، داروهای شل کننده عضلات توصیه میشوند.
فیزیوتراپی
در فیزیوتراپی با تقویت عضلات، از ستون فقرات محافظت میشود. علاوه بر این، انعطاف پذیری را بهبود بخشیده و از بروز آسیبهای دیگر جلوگیری میکند. به بهترین فیزیوتراپی تهران به راحتی میتوانید مراجعه کنید.
تزریقات
در این روش به ناحیهای که درد در آن قرار دارد، باعث درمان گرفتگی کمر میشود و به طور مستقیم تزریق صورت میگیرد. تزریق استروئید باعث کاهش درد و التهاب میشود.
جراحی
برخی آسیبهای صورت گرفته نیاز به جراحی و ترمیم دارند. جراحیها نیز خود شامل انواع مختلفی میشوند. با توجه به توضیحات ذکر شده پس از مشاهده علائم درد و درمان گرفتگی کمر، بهتر است در اسرع وقت به پزشک مراجعه کرده و طبق توصیههای وی پیش بروید. باتشکر از شما مخاطبین عزیز که با موضوع درمان گرفتگی کمر با ما در ویکی درمان همراه بودید.