روش های موثر در درمان چاقی استرسی

۰
(۰)

وزن می‌تواند تحت تاثیر عواملی غیر از رژیم غذایی ناسالم و فعالیت بدنی پایین دچار تغییر شود. مورد دیگری که موجب افزایش وزن و تغییر در اندام بدن می‌شود استرس و اضطراب است. بسیاری از متخصصین در حوزه اضافه وزن و چاقی، استرس را عاملی دیگر در افزایش وزن و ذخیره چربی در اندام‌های بدن می‌دانند. در این مقاله از مجموعه ویکی درمان به چاقی ناشی از اضطراب و درمان چاقی استرسی پرداخته شده است.

دلیل افزایش وزن ناشی از استرس چیست؟

استرس و اضطراب تاثیرات متفاوتی در افراد می‌گذارد. برخی به پرخوری و خوراکی‌های مضر سرشار از قند و چربی روی می‌آورند و دیگر افراد بی اشتها می‌شوند و نمی‌توانند رژیم غذایی سالمی را در پیش بگیرند. مدت زمانی که افراد در شرایط استرس‌زا هستند در میزان چاقی آن‌ها تاثیر بسیاری دارد. اگر روند رژیم غذایی ناسالم ادامه پیدا کند و افراد به خوردن خوراکی‌ای چرب و پر قند ادامه دهند با گذشت زمانی کوتاه دچار چاقی و اضافه وزن می‌شوند.

مقاله پیشنهادی: با شیوه های جدید در رژیم درمانی لاغر شوید.

توجه داشته باشید که اضافه وزن خود عاملی برای ایجاد استرس و اضطراب است و این روند به صورت چرخه‌ای مدام تکرار می‌شود و عوارض مخربی بر سلامت روان و سلام جسم فرد دارد. تحمل اضطراب و استرس جدا از پرخوری و مصرف بیش از حد مواد غذایی می‌تواند باعث چاقی شود. در بسیاری از افراد بی اشتهایی قالب می‌شود اما همچنان به اضافه وزن دچار می‌شوند. دلیل این عارضه تغییرات هورمونی است که از اعمال استرس بر روی بدن حاصل می‌شود.

بدن در شرایط استرس‌زا با آزاد کردن هورمون‌‌های آدرنالین و کورتیزول در ابتدا موجب بی‌اشتهایی فرد می‌شود. هنگامی که اثر آدرنالین کاهش می‌یابد کورتیزول وارد عمل می‌شود و فعالیت‌های غیرضروری را متوقف می‌کند و برای تامین انرژی نیاز به مصرف مواد غذایی افزایش پیدا می‌کند. در این موقعیت مصرف خوراکی‌هایی با ارزش غذایی کم اما میزان قند و چربی بالا بیشتر می‌شود و با پایداری این شرایط موجب چاقی و اضافه وزن در افراد می‌گردد.

ورزش و درمان چاقی استرسی

چرا خانم‌ها بیشتر در معرض چاقی استرسی هستند؟

سطح استرس و اضطراب در خانم‌ها حدود ۱.۵ برابر بیشتر از مردان است و این امر آن‌ها را بیشتر در معرض خطرات چاقی استرسی قرار می‌دهد. کاهش سرعت متابولیسم در دوره استرس‌زا موجب سوخت و ساز کمتر می‌شود و به سبب آن چربی‌های ورودی که بیشتر از قبل است در بافت‌های بدن انباشته می‌شود و فرد دچار چاقی استرسی می‌گردد.

روش های درمان چاقی استرسی

اینکه بگوییم دیگر در معرض استرس و اضطراب قرار نگیرید تا دچار چاقی استرسی نشوید راه حل استانداردی نیست. پرهیز از استرس در شرایط فعلی زندگی‌ هرکس اجتناب‌ناپذیره و می‌بایست به برخی درمان‌ها در حین سپری کردن استرس اشاره کرد.

ورزش مناسب برای درمان چاقی استرسی

ورزش و تحرک در حد پیاده روی در امر حفظ تناسب اندام و وزن استاندارد شما بسیار موثر است. دیگر مزایای ورزش روزانه رفع استرس و اضطراب است. با بالا‌ رفتن آدرنالین در هنگام تحرک و فعالیت بدنی تمرکز و انرژی بدن بر روی آن فعالیت جذب می‌شود و انرژی ذخیره شده مصرف می‌شود.

افزایش آگاهی ذهن در درمان چاقی استرسی

یکی از فنون روانشناسی در امر کنترل فعالیت‌های روزانه، آگاهی ذهن در انجام هر کاری است که به آن مشغول است. هنگامی که شما در غذا خوردن خود تامل می‌کنید ذهن به مرور به میزان مصرف وعده‌های غذایی حساس می‌شود و اگر از حد استاندارد و ملزوم بیشتر غذا بخورید بدون تذکر دیگران خود از آن اجتناب می‌کنید.

درمان چاقی استرسی

راهبرد‌های کاهش استرس، درمان چاقی استرسی

انجام هر اقدام و برنامه‌ای در کوتاه‌ مدت معمولا موفق است اما برای نتیجه می‌بایست در دراز مدت نیز خوب عمل کنید. به دلیل اینکه درصد حفظ روتین افراد در طولانی مدت بسیار کم است راه حل درمان بنیادی مشکل است تا دیگر نیاز به داشتن برنامه روتین برای رفع آن نباشد.

کمک گرفتن از یک متخصص روان برای حل ریشه‌ای استرس و مشکلی که باعث بروز آن شده است در روند درمان چاقی استرسی بسیار موثر است. همانطور که پیشتر به آن اشاره شد چرخه چاقی و استرس مرتبط با هم است و مدام تکرار می‌شود. ممکن است دلیل چاقی شما از استرس و اضطراب باشد و یا برعکس چاقی شما باعث بروز استرس شده است.

تمرینات تمرکز، یوگا، تمرینات ذهن آگاهی و شرکت در جلسات روان درمانی از اقدامات بسیار موثر در درمان چاقی استرسی است.

مقاله پیشنهادی: کلیدی نهایی کاهش اضافه وزن، عمل لاغری.

کلام آخر

در درمان چاقی استرسی به دلیل اینکه ریشه اضافه وزن در ذهن و روان شخص است اعمال رژیم‌های غذایی سخت و برنامه‌های ورزشی سنگین نتیجه‌ای نمی‌دهد. برای رفع این مشکل می‌بایست ابتدا با یک روانشناس مشورت نمود با راهکار‌هایی که ارائه می‌دهد به حل بنیادی استرس و اضطراب شخص پرداخت. بکارگیری نکات گفته شده در این مقاله از مجموعه ویکی درمان در کنار آن می‌تواند بسیار موثر باشد.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

نوشته های مشابه

۴ دیدگاه

    1. با سلام
      این عمل عوارض کوتاه و بلند مدت دارد به صورتی که احساس ضعیفی، حالت تهوع و کم خونی، و مواردی از این قبیل همه از عوارض این عمل می‌باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *