دلایل خجالتی بودن کودکان

خجالتی بودن کودکان یک ویژگی بسیار رایج است. این ویژگی شخصیتی، نباید به عنوان یک مشکل یا یک بیماری تلقی شود، اما اگر به زندگی اجتماعی آسیب وارد کند یا مانعی برای کودک در انجام برخی وظایف مانند پاسخ دادن به یک سوال در مدرسه، درخواست رفتن به دستشویی یا حتی رفتن به جشن تولد باشد، می‌تواند یک مشکل و نیاز در کودک را نشان دهد. پس در این مقاله از ویکی درمان همراه ما باشید تا نکاتی را درمورد خجالتی بودن کودکان بیاموزید.

علائم خجالتی بودن کودکان عبارتند از:

  • جدا شدن از گروه کودکان همسن، علیرغم نشان دادن تمایل به تعامل.
  • عدم تمایل به صحبت با والدین
  • ایجاد بی تفاوتی

چه زمانی نگران خجالتی بودن کودکان باشیم؟

وقتی کودک در برقراری ارتباط مشکل دارد، ترجیح می‌دهد همیشه به تنهایی بازی کند، دائماً به کمک والدین نیاز دارد، ابتکار عمل ندارد و سرگرمی ندارد. کودکان خجالتی معمولاً از افشای رازهای خود و ریسک کردن می‌ترسند. اغلب به دلیل کمرویی بیش از حد، کودک فرصت‌ها را از دست می‌دهد و پشیمان می‌شود که می‌تواند باعث اضطراب و ناراحتی او شود که باید روی آن کار کرد، زیرا در آینده این رفتارها می‌تواند باعث ایجاد هراس و اضطراب اجتماعی شود و آسیب‌هایی را به او وارد کند.

چگونه خجالتی بودن کودکان را کاهش دهیم؟

والدین می‌خواهند بدانند که چه زمانی خجالت برای فرزندانشان مشکل ایجاد می‌کند. برخی از کودکان محتاط تر و برخی دیگر برون گراتر هستند. در هر دو مورد، تشدید ویژگی شخصیتی می‌تواند به معنای بروز مشکل در کودک باشد. وقتی او به دنبال انزوای اجتماعی است، خجالتی بودن کودکان یک مشکل به حساب می‌آید. اگر تعامل با همسالان در طول زمان تکامل نیابد و کودک بیشتر منزوی شود، ضروری است که توسط یک متخصص معاینه شود.

مطلب پیشنهادی: تک فرزندی

کودک خجالتی

در مواجهه با شرایط، بزرگسالان باید بدانند که چگونه واکنش نشان دهند تا مشکل را بدتر نکنند. والدین چهره‌های کلیدی در این فرآیند هستند. اگر بچه‌های شما خجالتی هستند، در اینجا چند نکته برای مقابله با این ویژگی وجود دارد.

  •  کودک را مسخره نکنید

یکی از بدترین نگرش‌ها نسبت به خجالتی بودن کودکان، تمسخر رفتار آنهاست. بسیاری از بزرگسالان گاهی اوقات در هر شرایطی کودک را که سرخ شده یا خجالت زده است، مسخره می‌کنند. هیچ وقت این کار را نکنید، زیرا علاوه بر آسیب رساندن به عزت نفس، کمرویی را نیز زیادتر می‌کنید. شما باید از فرصت استفاده کنید و اعتماد به نفس را به کودک منتقل کنید. این تنها راه ایجاد شرایط برای غلبه بر مشکل او است.

  •  به دلیل خجالتی بودن کودکان پی ببرید

درک اینکه چه چیزی کودکان را خجالتی می‎کند گامی در جهت حل مشکل است. از این نظر، به طور دائم با فرزندان خود صحبت کنید تا بفهمید چه چیزی باعث احساس ناامنی آنها می‌شود. رابطه اعتماد بین خانواده و فرزند مبنایی است که برخی از مشکلات آنها آسانتر به اشتراک گذاشته و متعاقباً حل می/‌شود.

  • کودک را همانطور که هست بپذیرید

برای کودک مهم است که او را همانطور که هست، دوست داشته باشند. خانه باید فضای امنی باشد که کودک در آن با عیب‌ها و محاسن خود پذیرفته شوید. همه اینها شرایطی است که کودک احساس امنیت و آمادگی بیشتری برای رویارویی با ترس‌ها و چالش‌های خود در خارج از کشور دارد.

  •  از یک متخصص کمک بگیرید

وقتی کمرویی زندگی روزمره کودک را به طور جدی تحت تاثیر قرار می‌دهد، کمک از متخصص ضروری است. حمایت روانشناس به شناسایی دلایلی که منجر به این نوع رفتار اجتماعی می‌شود کمک می‌کند.

مطلب پیشنهادی: روش های بالا بردن اعتماد به نفس کودکان

افزایش اعتماد به نفس در کودکان

  • از مقایسه بپرهیزید

وقتی به یک کودک خجالتی می‌گویید که سایر کودکانی که با او در ارتباط است، فعالیت‌هایی را انجام می دهند که او نمی‌تواند انجام دهد، تنها تأثیری که می‌تواند داشته باشد این است که ناامنی کودک را بیش از پیش افزایش دهد. پس ابتدا با او خود صحبت کنید و سعی کنید بفهمید چه چیزی کودک را ناراحت می‌کند.

  • مراقب محافظت بیش از حد کودک باشید

موقعیت خود را در رابطه با فرزندتان در نظر بگیرید. اگر به کودک اجازه انجام کاری را ندهید، می‌توانید ترس و ناامنی را در وی افزایش دهید. این ویژگی‌ها اساس خجالتی بودن کودکان است. والدین اغلب بیش از حد محافظ کودک هستند. اما بهتر است به جای ایجاد ترس در کودک، او را نصیحت کنید و به او یاد دهید بهترین تصمیم را بگیرد.

  • کودک را در کلاس‌های مختلف شرکت دهید

یک راه عالی برای ترغیب فرزندتان به گسترش دایره اجتماعی و ارتباط بهتر با دوستان، گذراندن دوره‌ای خارج از ساعات مدرسه است. در حال حاضر چندین کلاس‌های مختلفی وجود دارد که فعالیت‌های مختلفی مانند رباتیک، موسیقی و هنر را برای کودکان فراهم می‌کند. به فرزندتان پیشنهاد دهید که طبق علایق شخصی خود در کلاس‌ها شرکت کند. این نه تنها به کاهش خجالتی بودن کودکان کمک می‌کند، بلکه برای آموزش او نیز مفید است.

مطلب پیشنهادی: اضطراب جدایی در کودکان

نتیجه‌ گیری

خجالتی بودن کودکان به خودی خود مشکلی ایجاد نمی‌کند، زیرا رفتاری پیش پا افتاده است که مانع از رشد خوب کودک نمی‌شود، اما در صورت تشدید می‌تواند مضر باشد. لازم است بدانید که چگونه تشخیص دهید که کودک در شرایط بدی است.

چرا بچه ها خجالتی می شوند؟

اگر فرزندان خجالتی در خانه دارید، اجازه ندهید این مشکل جدی تری شود. این وضعیت را با درک و صبر پیش ببرید. همچنین، محبت راهبرد خوبی برای ایجاد امنیت و عزت نفس در شخصیت کودک است. آیا مقاله را دوست داشتید؟ پس آن را با والدین دیگر که کودک خجالتی دارند، به اشتراک بگذارید تا برای برخورد بهتر با کودکان خجالتی خود به این اطلاعات مفید دسترسی داشته باشند.

سوالات متداول

خجالتی بودن کودکان چه مزایایی دارد؟

اجتناب از انجام کارهای دردسر ساز، گوش دادن فعال به دیگران، عملکر خوب در مدرسه، محافظت از آن ها راحت تر است.

معیاب خجالتی بودن کودک چیست؟

عدم توانایی در یافتن دوست، عدم اجازه کودک برای آماده شدن در جامعه، داشتن اضطراب بالا، عدم اجازه کودک به انجام کارهای مفرح

۲.۵/۵ - (۲ امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *