خال گوشتی و روش‌های برداشتن آن

۰
(۰)

خال به طور کلی، هنگامی تشکیل می‌شود که سلول‌های پوستی در نقطه‌ای تجمع کنند؛ و معمولاً به رنگ قهوه‌ای روشن یا تیره ظاهر می‌شوند. نکته قابل توجه در مورد خال‌ها این است که اکثرشان در قبل از ۲۰ سالگی شکل می‌گیرند. اما خال گوشتی چیست؟ در ادامه‌ مطلب از ویکی درمان به تعریف و راه‌کارهای درمان خال گوشتی می‌پردازیم.

خال گوشتی چیست؟

خال گوشتی نوعی از خال است که بافت بزرگتری نسبت به خال معمولی را به خود اختصاص داده است و با یک نقطه‌ی اتصال یا پایه به پوست وصل شده است. رشد و نمو  خال گوشتی در نواحی از قبیل زیر گردن، زیر بغل و به طور کلی، مناطقی که لایه‌های پوست بر روی هم قرار می‌گیرند، با احتمال بیشتری رخ می‌دهد.

ویژگی‌های خال گوشتی

خال گوشتی ویژگی‌های مختلفی دارد. از لحاظ رنگ طیفی از انواع قهوه‌ای‌ها را در بر می‌گیرد و گاهی ممکن است به قرمز یا سیاه متمایل باشد. از لحاظ اندازه باید گفت که این خال معمولا کوچکتر از ۶-۷ میلی‌متر است. اما در موارد نادری خصوصاً در مورد خال‌هایی که از بدو تولد وجود دارند این اندازه ممکن است بزرگتر باشد. همچنین از لحاظ شکل، به اشکال دایره و بیضی نزدیک است اما باید توجه داشت که شکل این خال ممکن است به مرور زمان تغییر کند.

انواع خال گوشتی کدام است؟

خال‌های گوشتی را بر اساس شکل و رنگ و اندازه می‌توان طبقه‌بندی کرد اما یک روش طبقه‌بندی دیگر نیز وجود دارد. طبقه‌بندی بر اساس خوش خیم یا بدخیم بودن خال. اما چگونه خال خوش خیم را از بدخیم تشخیص دهیم؟

تفاوت خال گوشتی خوش خیم و بدخیم

قبل از بیان این ویژگی‌ها باید دانست که تشخیص قطعی نوع خال با آزمایش و نمونه‌برداری انجام می‌شود. خال‌هایی که ویژگی‌های زیر را دارند با احتمال بیشتری خال بدخیم هستند:

  • خال با ابعاد بیش از ۶ یا ۷ میلی‌متر
  • خال با ظاهری غیر قرینه
  • خال با رنگی غیر یکنواخت یا به اصطلاح خال چند رنگ
  • خال با داشتن کناره‌های غیر بارز و نامنظم
  • خال‌هایی که از نظر رنگ با اندازه تغییر کنند

مطلب پیشنهادی: مرکز برداشتن خال در تهران

ویژگی‌های خال گوشتی

راه‌های درمان خال گوشتی

راه‌های مختلفی برای از بین بردن خال گوشتی وجود دارد که با برداشتن خال همراه است، این راه‌ها عبارت اند از:

  • برداشتن خال با کرایوتراپی
  • برداشتن خال با سوزاندن
  • برداشتن خال با لیزر
  • برداشتن خال با جراحی
  • برداشتن خال با رادیوفرکوئنسی یا آر اف

کرایوتراپی

در کرایوتراپی یا سرما درمانی به کمک نیتروژن مایع، محل خال بسیار سرد می‌شود و سلول‌ها در ان ناحیه می‌میرند؛ این عمل در نهایت به افتادن خال پس از نهایتاً دو هفته منجر خواهد شد. باید توجه داشت که ممکن است پوست اطراف خال گوشتی در این فرآیند اندکی آسیب ببیند.

سوزاندن

در روش سوزاندن که با دستگاه انجام می‌شود، الکترودی وجود دارد که جریان الکتریکی را به بافت خال وارد می‌کند. در نتیجه‌ی این اعمال جریان، خال گوشتی خشک شده و از پایاه خود جدا می‌شود.

لیزر

برداشتن خال گوشتی با لیزر به نسبت دو روش قبلی بهتر است و عوارض کمتری نیز در پی دارد. در طی این فرایند همانند سایر فرایندهای کار با لیزر، ناحیه‌ی مورد نظر با ژل یا کرم بی حسی، بی حس می‌شود. پس از آن با اعمال لیزر بر روی خال، رنگدانه‌های داخل خال از بین می‌روند. این کار باعث می‌شود که خود خال در نهایت از حیات ساقط شده و طی چند روز به طور طبیعی بیفتد.

احتمال باقی ماندن جای اسکار در این فرآیند بسیار کم است. از مزیت‌های این روش به کم درد بودن آن می‌توان اشاره کرد. البته که حس کردن میزان درد در هر بیمار متفاوت و وابسته به میزان تحمل وی است.

مطلب پیشنهادی: بهترین مرکز لیزر در تهران

برداشتن خال گوشتی با لیزر

جراحی

با روی کار آمدن تکنولوژی‌های جدیدی مثل لیزر و کرایوتراپی، دیگر از روش جراحی برای برداشتن خال استفاده نمی‌شود. امروزه تنها در صورت ابتلا به سرطان، خال را با روش جراحی برمی‌دارند؛ چراکه پزشک معالج باید کاملاً آن را از بدن جدا کند. انواع مختلفی از جراحی خال وجود دارد که عبارت اند از: بریدن خال و تراشیدن خال. در هر دو این روش‌ها پزشک پس از بی حس کردن ناحیه‌ی خال، خود خال و ناحیه‌ی اطراف آن را می‌برد؛ با این تفاوت که در روش اول نیاز به بخیه وجود دارد ولی در روش دوم به بخیه نیازی نیست.

رادیو فریکوئنسی یا آر اف

در روش رادیو فرکوئنسی یا آر اف پزشک به کمک امواج رادیویی فرکانس بالا سعی بر بریدن خال می‌کند. این امواج که با جریان متغیر همراه هستند، بدون فشار وارد کردن به ناحیه‌ی خال، آن را بریده و سپس خونریزی در محل را متوقف می‌کنند. از مزیت‌های این روش می‌توان به انعقاد لحظه‌ای خون و عدم وجود سوختگی در محل خال اشاره کرد.

درمان خانگی خال گوشتی

موادی که در خانه می‌توان در درمان خال گوشتی از آن‌ها بهره گرفت عبارت اند از:

  • عسل: هر روز دو مرتبه عسل را مانند پماد بر روی خال بمالید و اگر نگران آغشته شدن محیط اطراف به عسل هستید، می‌توانید روی آن را با چسب بپوشانید. استمرار در انجام این روش در اثرگذاری آن موثر است.
  • سرکه سیب: دستمال یا پنبه را به مقداری سرکه سیب آغشته و بگذارید یک شب تا صبح بر روی آن باقی بماند و صبح با آب ولرم بشویید.
  • آناناس و نمک دریایی: آب آناناس را گرفته و با اندکی نمک دریایی مخلوط کنید و سپس بر روی خال قرار دهید و برای نتیجه‌‌بخشی بهتر بگذارید تا یک شب بر روی آن باقی بماند.

جمع‌بندی

در نهایت باید توجه داشت که عوامل مختلفی بر ایجاد خال گوشتی موثر است. این عوامل ممکن است وراثتی باشند یا در اثر در معرض نور خورشید قرار گرفتن ایجاد شوند. لازم به ذکر است که خال‌های گوشتی معمولاً پس از برداشتن دوباره رشد نمی‌کنند اما ممکن است در ناحیه‌های دیگر بدن رشد کنند. نکته مهم در برخورد با خال‌ها به طور کلی و خال گوشتی به طور خاص، این است که در صورت رخ دادن تغییرات در آن‌ها حتماً به پزشک مراجعه شود و اگر نیاز است، معاینه به صورت مکرر و منظم پیگیری شود. باید دانست که در صورت مشکوک بودن خال، نیاز به انجام نمونه‌برداری است.

سوالات متداول

خال گوشتی چیست؟

خال گوشتی به خالی گفته می‌شود که معمولا تا ۶ میلی‌متر قطر داشته باشد.

برداشتن خال گوشتی از چه روش‌هایی ممکن است؟

کرایوتراپی، لیزر، سوزاندن، جراحی و رادیوفرکوئنسی

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

احمد ملکی

احمد ملکی هستم. دانشجوی پزشکی. نویسنده و مترجم مطالب در حوزه جراحی پلاستیک، زیبایی و ترمیمی.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *