چگونه از جویدن ناخن دست برداریم؟

ممکن است شما نیز از عادت غلط جویدن ناخن خسته شده اید و  به دنبال راه حلی هستید تا از شر آن خلاص شوید. احتمال دارد برای شما نیز سوال باشد که چگونه از جویدن ناخن دست برداریم. ناخن جویدن معمولا از دوران کودکی شروع می شود و می تواند تا بزرگسالی ادامه یابد و عوارض جانبی آن می تواند بیشتر از زیبایی باشد. جویدن مکرر ناخن می‌تواند باعث ایجاد احساس درد در پوست اطراف ناخن‌ها شود و به بافتی که باعث رشد ناخن‌ها می‌شود آسیب برساند، در نتیجه ناخن‌ها ظاهری غیر عادی پیدا می کنند. 

چرا مردم ناخن های خود را می جوند؟ هیچ پاسخ ساده ای وجود ندارد. بدیهی است، یک مؤلفه  روانی پشت این عادت وجود دارد، زیرا جویدن ناخن اغلب با استرس، اضطراب یا کسالت مرتبط است. اما به خاطر داشته باشید، برای هر کس این قضیه متفاوت است. برخی از افراد ممکن است این احساس را دوست داشته باشند، در حالی که برخی دیگر زمانی که روز بدی دارند این کار را انجام می دهند و هر شخص محرک های منحصر به فرد خود را دارد.

طبق یک مطالعه موردی در سال ۲۰۱۶، تا ۳۳ درصد از بچه ها و تقریبا ۴۵ درصد از نوجوانان ناخن های خود را می جوند و طبق یک بررسی تحقیقاتی در همان سال، جویدن معمولی ناخن بر ۳۰ درصد از جمعیت در تمام گروه‌های سنی تأثیر می‌گذارد. پس اگر بزرگسالی هستید که ناخن خود را می جوید عجیب نیست. در ادامه مطلب از ویکی درمان به پاسخ سوال چگونه از جویدن ناخن دست برداریم، می پردازیم.

راه های ترک جویدن ناخن

دقت داشته باشید که سوال چگونه از جویدن ناخن دست برداریم برای افراد زیادی مطرح شده است و با رعایت کردن موارد زیر می توانید به راحتی از شر این عادت غلط خلاص شوید. جویدن ناخن یک عادت رایج است که معمولاً با استرس ایجاد می شود. اگر فقط هر چند وقت یکبار این کار را انجام دهید، به طور کلی بی ضرر در نظر گرفته می شود. اما ناخن جویدن طولانی مدت یا مزمن می تواند علائمی مانند التهاب لثه و ناخن های ضعیف را ایجاد کند، همچنین می‌تواند شما را در برابر عفونت آسیب‌پذیر کند زیرا باکتری‌ها و ویروس‌های مضر را از دهان به انگشتان خود و از ناخن‌ها به صورت و دهان منتقل می‌کنید.

برای کمک به توقف ناخن جویدن، متخصصان پوست نکات زیر را توصیه می کنند:

ناخن های خود را کوتاه کنید

راه های ترک جویدن ناخن 

 برای جواب سوال چگونه از جویدن ناخن دست برداریم این است که همیشه سعی داشته باشید ناخن های خود را کوتاه نگهدارید. داشتن ناخن کوتاه امکان جویدن آن را کمتر می کند. اگر ناخن‌های شما بیش از حد بلند شوند، می‌توانند به اهدافی وسوسه‌انگیز تبدیل شوند. با کوتاه نگه داشتن ناخن‌هایتان، کمتر می‌توانید آن را بچشید. به علاوه، به شما کمک می کند عادتی را که دوست ندارید با عادتی که انجام می دهید جایگزین کنید. مرتب نگه داشتن ناخن هایتان مراقبت از خود محسوب می شود و یک عادت دلچسب است.

لاکی با طعم تلخ به ناخن های خود بزنید

 این فرمول بی خطر، بسیاری از افراد را از جویدن ناخن های خود منصرف می کند. 

ناخن ها را آنقدر زیبا کنید که نتوانید گاز بگیرید

 شما می توانید یک ست مانیکور در خانه داشته باشید یا به سالن بروید. اگر ناخن های شما عالی به نظر برسند، ممکن است تمایل کمتری به جویدن آنها داشته باشید. مانیکور ژل یا اکریلیک سخت تر از ناخن واقعی شما است و جویدن آن کار آسانی نیست! پس مانیکور منظم داشته باشید. خرج کردن پول برای حفظ جذابیت ناخن هایتان ممکن است احتمال جویدن آنها را کاهش دهد. 

مطلب پیشنهادی : علائم و علل قارچ پوستی در کودکان چیست؟

عادت ناخن جویدن را با یک عادت خوب جایگزین کنید

 زمانی که می خواهید ناخن های خود را بجوید، به جای آن سعی کنید با یک توپ استرس یا هر چیز دیگری بازی کنید. این به شما کمک می کند تا دستان خود را مشغول نگه دارید و از دهان خود دور کنید. پس حواس خود را پرت کنید. مشغول نگه داشتن دست ها می تواند ذهن شما را از جویدن ناخن دور کند.

وقتی احساس می‌کنید که می‌خواهید ناخن‌هایتان را بجوید، سعی کنید به جای آن کار دیگری انجام دهید. گاهی حتی یک آدامس هم می تواند این کار را انجام دهد. تا زمانی که یک حواس پرتی سالم باشد، مفید است.

ناخن های خود را بپوشانید

 انگشتان خود را با چسب بپیچید یا دستکش بپوشید. ممکن است احمقانه به نظر برسد، اما یک مانع اضافی بین ناخن و دهان شما ایجاد می کند و به شما فرصتی اضافی می‌دهد تا به آنچه انجام می‌دهید فکر کنید.

ریشه مشکل را پیدا کنید

عوارض جویدن ناخن چیست

مطالعات نشان می دهد که جویدن ناخن اغلب با استرس یا اضطراب ایجاد می شود. اما ممکن است نتیجه کسالت یا تمرکز روی یک مشکل سخت نیز باشد. در هر صورت، درک اینکه چرا ناخن‌هایتان را می‌جوید می‌تواند به شما کمک کند این کار را متوقف کنید. پس فهرستی از موقعیت هایی که در آن ها میل به ناخن جویدن دارید تهیه کنید. سپس به این فکر کنید که چه کاری می توانید انجام دهید تا از این موقعیت ها اجتناب کنید یا راحت تر با آنها کنار بیایید.

مطلب پیشنهادی : ۸ روش موثر درمان جویدن ناخن کودک که نمی دانستید!

به خودتان زمان بدهید تا ترک کنید

برای مقابله با سوال چگونه از جویدن ناخن دست برداریم به خودتان زمان بدهید. ترک عادت جویدن ناخن می تواند بسیار سخت باشد. به همین دلیل مهم است که به خودتان یک جدول زمانی واقع بینانه برای توقف این عادت بدهید. ممکن است بتوانید این عادت را در چند روز ترک کنید، اما گاهی چند ماه یا بیشتر طول  خواهد کشید. همه اینها طبیعی است و جای خجالت ندارد. پس سعی کنید به تدریج ناخن جویدن را متوقف کنید.

برخی از پزشکان توصیه می کنند که برای ترک این عادت یک رویکرد تدریجی داشته باشید. سعی کنید ابتدا از جویدن یک سری ناخن، مانند ناخن های شست خود، خودداری کنید. وقتی موفقیت آمیز بود، ناخن های اشاره یا حتی کل دست خود را ترک کنید. هدف این است که به نقطه ای برسید که دیگر هیچ یک از ناخن های خود را نجوید.

با پزشک مشورت کنید. برای برخی افراد، جویدن ناخن ممکن است نشانه ای از یک مشکل روانی یا عاطفی جدی تر باشد. اگر بارها و بارها برای ترک سیگار تلاش کرده اید و مشکل همچنان ادامه دارد، با پزشک مشورت کنید. اگر ناخن‌هایتان را می‌جوید و دچار عفونت پوست یا ناخن شدید، با یک متخصص پوست مشورت کنید.

جمع بندی

به یاد داشته باشید که سوال چگونه از جویدن ناخن دست برداریم برای افراد متعددی شکل گرفته است، بنابراین از مطرح کردن این عادت نادرست خجالت نکشید.  عادت ها یک شبه شکل نمی گیرند. برای بسیاری از مردم جویدن ناخن یک عادت است. عادت‌ها می‌توانند به یک پایه اصلی در زندگی روزمره ما تبدیل شوند، به همین دلیل است که شکستن آنها بسیار سخت است. اما در مورد این روند صبور باشید و حتی اگر لغزش کردید تسلیم نشوید. یک مطالعه در سال ۲۰۲۰ نشان داد که هنگام تلاش برای رسیدن به اهداف بلندمدت، قدرت اراده به اندازه ثبات مهم نیست، خوب است که خودتان را درمان کنید.

سوالات متداول

مضررات ناخن جویدن چیست؟

از مضررات جویدن ناخن می توان به مواردی همچون آسیب به مینای دندان، شکستن دندان، ایجاد فاصله در دندان های جلویی و مبتلا شدن به انواع عفونت ها اشاره داشت.

چه عواملی سبب جویدن ناخن می شود؟

استرس و گرسنگی از عوامل مهمی به شمار می روند که می توانند سبب جویدن ناخن بشوند. از این رو سعی داشته باشید از استرس دوری کنید.

۴/۵ - (۱ امتیاز)

۲ دیدگاه

  1. دختر منم ۴ سالشه بیشتر وقتا که از چیزی ناراحته شروع می کنه به ناخن خوردن. مطالبی که گفتید رو پیاده می کنم امیدوارم که بتونم نتیجه بگیرم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.