تمام نکات جراحی لثه برای کامپوزیت

بسیاری از افرادی که قصد انجام کامپوزیت را دارند، قبل از این کار و با توجه به شکل لثه‌هایشان نیازمند به جراحی لثه برای کامپوزیت خواهند بود. از آنجایی که بسیاری از افراد بهداشت دهان و دندان را رعایت نمی‌کنند در نتیجه مجبور می‌شوند تا به کامپوزیت دندان روی بیاورند. مراجعه‌کنندگان زیادی امروزه برای ترمیم دندان‌های خود و مرتب کردن آن‌ها، از این روش استفاده می‌کنند.

کامپوزیت یک روش غیرتهاجمی و موثر به شمار می‌رود. اگر قبل از کامپوزیت و با بررسی وضعیت دهان لثه نیاز به جراحی داشته باشد، پزشک، جراحی لثه را تجویز می‌کند.

مطلب پیشنهادی: معرفی بهترین دندانپزشک زیبایی

چگونگی انجام جراحی لثه برای از کامپوزیت

 بسیاری از افرادی که خنده لثه‌ای دارند و از طرح لبخند خود راضی نیستند، تصمیم می‌گیرند جراحی زیبایی لثه انجام دهند. پس از انجام جراحی نیز ممکن است بخواهند کامپوزیت دندان را نیز انجام دهند.

 جراحی لثه برای کامپوزیت یک جراحی موضعی بدون هیچ دردی است و با یک بی‌حسی موضعی صورت می‌گیرد. کاری که در این جراحی انجام می‌شود، به این صورت است که لثه‌ها را بالاتر می‌برد و ارتفاع دندان‌های جلویی نیز بیشتر میشود. پس از انجام جراحی لثه برای کامپوزیت میتوانید از انواع لمینت کامپوزیتی و سرامیکی استفاده کنید.

جراحی لثه برای کامپوزیت زیبایی دندان ها را دوچندان خواهد کرد. همین‌طور بر ارتفاع و قوس لبخند نیز تاثیرگذار خواهد بود.

جراحی لثه برای کامپوزیت دندان

کامپوزیت دندان چیست؟

کامپوزیت مواد خمیرمانندی است که پزشک به کمک آن می‌تواند دندان‌هایی را که پوسیده، شکسته ‌شده و ترک خورده را تصحیح کند. امروزه کامپوزیت ونیر نیز به علم دندان‌پزشکی اضافه شده است که به آن ارتوندنسی فوری نیز می‌گویند.

 قبل از انجام کامپوزیت و انواع آن پزشک باید ارزیابی کلی از دهان داشته باشد، زیرا ممن است که لثه‌ها به جراحی نیاز داشته باشد. افرادی که فک و دندان آن‌ها به درستی بر روی هم قرار نمی‌گیرد، باید قبل از کامپوزیت این مشکل را که با جراحی قابل حل است رفع کنند. در غیر این صورت این روش ترمیمی و زیبایی نمی‌تواند انجام پذیرد.

پس از انجام جراحی لثه برای کامپوزیت، این ماده دوام و ماندگاری بالایی بر روی دندان خواهد داشت. همین‌طور پس از بهبود لثه کامپوزیت انجام می‌گیرد. به هر حال پس از انجام این روش ترمیمی باید مراقبت‌های لازم از دندان‌ها را انجام دهید.

مسواک زدن به صورت مرتب، و استفاده از نخ دندان، خوددادی از خوردن مواد غذایی سفت، رعایت بیشتر بهداشت دهان و دندان، از جمله نکات پس از انجام کامپوزیت است.

مطلب پیشنهادی: معرفی بهترین دکتر کامپوزیت

هزینه جراحی لثه برای کامپوزیت

جراحی لثه و کامپوزیت به صورت جداگانه صورت می‌گیرد. هزینه کامپوزیت دندان به طور کل با توجه به نوسانات بازار قیمت ثابتی در ایران ندارد اما با در نظر گرفتن شرایط موثر بر آن، می‌توان میزان آن را تخمین زد.

یکی از عواملی که بر قیمت کامپوزیت دندان تاثیر می‌گذارد میزان تخریب دندان است. زیرا در صورتی که حجم تخریب دندان بالا باشد به مواد کامپوزیتی بیشتری نیاز خواهد بود. همین امر بر هزینه کامپوزیت دندان تاثیر می‌گذارد.

 نوع کامپوزیتی که جهت جراحی لثه برای کامپوزیت انجام می‌شود نیز از عوامل دیگری است که بر قیمت این کار تاثیر می گذارد. هرچه کیفیت این مواد بیشتر باشد قیمت آن نیز بیشتر خواهد شد.

 هزینه جراحی لثه برای کامپوزیت نیز بستگی به روش انجام آن خواهد داشت. اگر در این عمل از لیزر استفاده شود شخص می‌تواند در زمان کوتاهی بهبودی لثه‌های خود را به دست آورد. زیرا لیزر این قابلیت را دارد تا خرابی‌ها و نامتقارنی‌های لثه را تصحیح کند.

همین‌طور بیمار هیچ‌گونه دردی احساس نخواهد کرد و بی‌حسی آن نیز موضعی خواهد بود. از سوی دیگر التهاب لثه‌ها از آنجایی که باعث می‌شود پزشک زمان زیادی را برای حل این مشکل صرف کند، تاثیر زیادی بر روی قیمت جراحی لثه برای کامپوزیت خواهد گذاشت.

پس از جراحی لثه برای کامپوزیت چه خوراکی‌هایی بخوریم؟

 دندانپزشکان توصیه می‌کنند پس از جراحی لثه برای کامپوزیت بهتر است غذاهای آبکی مانند سوپ، شیر و…. میل شود که دمای پایینی دارد. همین‌طور به مدت یک هفته نباید از خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های گرم استفاده شود. خوراکی‌هایی که اسیدی هستند مانند آب پرتقال را نباید نوشید. غذاهای پر ادویه نیز ممکن است دردسرساز باشند.

جراحی لثه برای کامپوزیت

مراقبت‌های قبل و بعد جراحی لثه برای کامپوزیت

جراحی لثه از جمله جراحی‌های رایج و مهمی است که بسیاری از افراد به دلایل مختلفی از جمله جهت انجام کامپوزیت آن را انجام می‌دهند. برای آماده سازی جراحی لثه برای کامپوزیت باید یک‌سری نکات بهداشتی و ترمیمی صورت پذیرد.

از جمله این اقدامات استفاده از دهانشویه و ضدعفونی‌کننده دهان است. این ماده می‌تواند فضای داخلی دهان را از وجود هر گونه باکتری و ویروس در امان نگه دارد. دهان‌شویه‌ها می‌توانند مواد غذایی را که در بین دندان‌ها و لثه‌ها باقی می‌مانند از میان بردارند و لثه را جهت جراحی لثه برای کامپوزیت آماده سازند.

مسواک زدن قبل از عمل جراحی نیز توصیه می‌شود. از حرکات شدید و انجام ورزش‌های حرکتی قبل و بعد از جراحی لثه برای کامپوزیت باید جلوگیری شود زیرا ممکن است فشار خون و ضربان قلب را بالا ببرد.

نباید فعالیت‌های عضلانی داشته باشید و بعد از جراحی نیاز به استراحت خواهید داشت. انجام حرکات شدید و ورزش‌های سنگین می‌تواند التهاب و خونریزی لثه را به همراه داشته باشد. طی این مدت نیز از خوردن خوراکی‌هایی که به لثه‌ها و دندان‌ها ممکن است بچسبند خودداری کنید.

سیگار کشیدن را نیز باید کنار بگذارید، خصوصا پس از جراحی لثه ممکن است باعث بروز بیماری‌های مربوط به لثه شود. در صورت وجود بیماری خاصی باید قبل از انجام جراحی لثه برای کامپوزیت، به پزشک معالج اطلاع داده شود و از استرس و نگرانی کاسته شود.

سخن آخر

جراحی لثه برای کامپوزیت از جمله جراحی‌هایی است که برای رفع مشکلات مربوط به لثه و کامپوزیت و با صلاحدید متخصص صورت می‌پذیرد. جراحی لثه می‌تواند قبل از کامپوزیت نیز انجام شود زیرا دندان‌ها باید قبل از کامپوزیت آمادگی اجرای این روش داشته باشند.

این جراحی غیرتهاجمی می‌باشد و با یک بی‌حسی موضعی صورت می‌پذیرد. اما مراقبت‌های پس از جراحی نیز بسیار مهم هستند زیرا در صورت جدی نگرفتن این مسئله ممکن است کامپوزیت دندان به تاخیر بیفتد.

سوالات متداول

جراحی لثه برای کامپوزیت درد دارد؟

بیشتر افراد بعد از عمل و برطرف شدن بی حسی درد خفیفی دارند که با میل کردن مسکن رفع می شود.

آیا بعد از جراحی لثه باید برای کشیدن بخیه مراجعه کنیم؟

معمولا برای نگه داشتن بافت لثه در جای خود از بخیه های قابل جذب استفاده می شود. همچنین اگر برای شما از این نوع بخیه استفاده شده باشد نیازی به کشیدن آن نیست. اگر بخیه ها جذبی نباشند، برای کشیدن آن حدود هفت تا ده روز بعد باید مراجعه کنید.

آیا کامپوزیت مانع از پوسیدگی دندان می شود؟

طبق باور غلط بیشتر افراد کامپوزیت مانعی از پوسیدگی و انواع آسیب به دندان می باشد . با کامپوزیت لایه ای ظریف و نازک روی دندان قرار می گیرد که به صورت بافتی از دندان می شود و مانند سایر دندان ها در صورت عدم مراقبت دچار پوسیدگی و آسیب می شود.

۵/۵ - (۳ امتیاز)

۱۲ دیدگاه

  1. من ارتودنسی فک پایینم را مدتی است گذاشته‌ام اما پزشکم تشخیص داده که باید جراحی لثه کنم و دندون نهفته ام رو بردارم. ممکنه جراحی لثه در روند ارتودنسیم تاثیر منفی بزاره؟

  2. من تجربه جراحی لثه دارم، با وجود اینکه دارو بی حسی تزریق شده بود اما در طول درمان درد خورد کردن دندان داخل لثه و برش لثه ا متوجه می‌شودم. این عادی است؟

    1. بله عادی هست. شما در طول جراحی لثه هوشیار هستید و متوجه تمام رفتارهای می شوید. جراحی لثه می تونه درد زیادی به همراه داشته باشد که شما با داروهای بی حسی شاید مقدار خیلی کمی از این درد را حس کنید.

  3. سلام من یه مشکلی داشتم بعد از جراحی دندان عقلم نیاز داشتم که جراحی لثه انجام بدم الان تقریبا ۷ روز گذشته و هنوز لثه من ورم دارد. طبیعیه؟

    1. جراحی دندان عقل یکی از سخت ترین اعمال دندانپزشکی است. ورم و درد تا ۱۰ روز طبیعی هست. نگران نباشید دوست عزیز. سعی کنید تو این مدت از غذاهای نرم استفاده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.