جراحی لثه برای ایمپلنت
ایمپلنت یکی از رایجترین روشهای درمانی برای جایگزین کردن دندانهای از دست رفته است و چهره شخص را از حالت مصنوعی درآورده و زیباییهای ظاهری او را دو چندان میکند. در برخی مواقع که افراد برای ایمپلنت دندان اقدام میکنند، متوجه میشوند که باید لثههای خود را قبل از ایمپلنت، جراحی کنند.
امروز در این مقاله میخواهیم جراحی لثه برای ایمپلنت را بررسی کنیم. چنانچه در دهان خود نیاز به ایمپلنت دندانی داشته و قصد مراجعه به متخصص ایمپلنت را دارید، توصیه میکنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشید تا اطلاعات جامعی در زمینه جراحی لثه برای ایمپلنت به دست آورید.
ایمپلنت دندان چیست؟
ایمپلنت روشی نوین در دندانپزشکی است که با جایگزین دندانهای فوقالعاده لبخند زیبایی به شخص میبخشد. اجزای تشکیلدهنده ایمپلنت دندان از دو بخش تشکیل میشود که عبارتاند از:
- بخش فیکسچر یا پایه
- بخش اباتمنت
معمولا جنس بخش فیکسچر از تیتانیوم بوده و در داخل استخوان قرار میگیرد. جنس اباتمنت نیز از تینانیوم بوده و به روی قسمت پایه سوار میشود و به روی آن روکش قرار دارد. در برخی مواقع که افراد به دندانپزشکی مراجعه میکنند، توسط دندانپزشک متوجه میشوند که ابتدا برای جراحی لثه برای ایمپلنت باید اقدام کنند، در ادامه جراحی لثه را برایتان شرح میدهیم.
انواع جراحی لثه برای ایمپلنت
جراحی لثه به دلایل و شیوههای مختلفی انجام میشود که یکی از مهمترین آنها جراحی لثه برای ایمپلنت است. در ادامه انواع مختلف جراحی لثه را برایتان شرح میدهیم که شامل موارد زیر میشوند:
۱. جراحی پاکت لثه
این روش از جراحی لثه برای ایمپلنت به منظور کاهش پاکت دندان صورت گرفته و شخص جراح دندان پزشک لثه بیمار را برش میدهد تا قادر به تمیز کردن تمامی پلاک، باکتریهای سطحی دندان، داخل پاکت باشد. پاکت دندان در واقع شیار بین دندان و لثه است و پس از این کار دندانپزشک لثه را تا مجاورت دندان بخیه میزند.
۲. جراحی لثه برای ایمپلنت و بازسازی لثه
گاهی اوقات بافت لثه شخص بیمار است و جراحی لثه برای ایمپلنت انجام میشود. در این روش بافت لثه بیمار برش داده شده و عوامل بیماری از جمله باکتریها برداشته و تخلیه میشود و این قسمت لثه کاملا ضدعفونی میشود.
پس از ضدعفونی لثه به کمک مواد و ترکیبات ترکیب استخوان و همچنین پروتئینهای محرک تولید بافت، لثه بیمار بازسازی میشود تا پس از بهبود جراحی لثه برای ایمپلنت، پزشک عمل ایمپلنت را اجرا کند.
۳.افزایش طول تاج دندان
حتماً متوجه شدهاید که برخی از افراد زمانی که میخندند، خط لثه آنها پیداست و نمود چندان جالبی ندارد. برای برطرف کردن این مشکل افراد برای افزایش طول تاج دندان و جراحی لثه اقدام میکنند.
در این روش از جراحی لثه برای ایمپلنت و یا برای افزایش زیبایی، دندانپزشک بافت اضافه لثه را از روی تاج دندان برمیدارد و دندانهای شخص زیباتر و بلندتر به نظر میرسند. گاهی اوقات افزایش طول تاج دندان فقط برای زیبایی نبوده و جراحی لثه برای ایمپلنت و یا درمان بیماری است.
۴. پیوند بافت نرم لثه
در برخی از مواقع برای جراحی لثه برای ایمپلنت لثه بافت مناسبی نداشته و به بافت نرمی نیاز دارد. در این شرایط جراح دندانپزشک از قسمت دیگر دهان نمونه بافت برداشته و جایگزین بافت بیمار و از بین رفته لثه میکند.
این روش از جراحی لثه برای ایمپلنت به منظور درمان بیماری و یا بهبود زیبایی شخص انجام میشود و تنها توسط جراح دندانپزشک امکان پذیر است. حال که با انواع مختلف جراحی لثه برای ایمپلنت و سایر روشهای درمانی آشنا شدهاید، برایتان از مراقبتهای جراحی لثه برای ایمپلنت بعد از جراحی و بعد از روز اول جراحی لثه خواهیم گفت، همراه ما باشید.
مراقبتهای لازم بعد از جراحی لثه برای ایمپلنت
در ۲۴ ساعت اول:
- پس از اینکه عمل جراحی لثه برای ایمپلنت انجام شد، به مدت دو ساعت هر ده دقیقه یک بار به مدت ۵ دقیقه کیسه یخ را به روی صورت خود قرار دهید.
- تا جایی که امکان دارد از نوشیدن نوشیدنیهای گرم پرهیز کرده و نوشیدنیهای سرد و خنک را به آرامی بنوشید تا محیط دهان سرد بماند، زیرا محیطهای گرم مکان مناسبی برای رشد باکتریها هستند.
- پانسمانی که جراح دندانپزشک به روی قسمت جراحی شده قرار میدهد، در واقع حکم پوشش و محافظ را دارد به هیچ عنوان به آن دست نزده و با دستمال آن را دستکاری نکنید.
- بهتر است به قسمتی که پانسمان به دور آن قرار دارد مسواک نزنید.
- چنانچه پانسمان جراحی لثه برای ایمپلنت به صورت ناگهانی باز شد، به آرامی با مسواک نرم قسمت مربوطه را مسواک بزنید.
- ممکن است در روز اول لثه شما خونریزی داشته باشد، برای بهبود این شرایط بهتر است از کمپرس یخ، دهانشویه با آب سرد استفاده کنید. چنانچه خونریزی لثه شدید بود با پزشک خود مشورت کنید.
- داروهای خود را بعد از جراحی لثه برای ایمپلنت سر تایم و زمان خود مصرف کنید تا سریعتر لثه شما بهبود یافته و برای ایمپلنت اقدام کنید.
- از نوشیدن نوشیدنیهای داغ، غذاهای داغ، تند و خشک پرهیز کنید.
- فعالیت بدنی زیادی نداشته و به هیچ عنوان در معرض نور شدید آفتاب قرار نگیرید.
پس از روز اول:
- حتما در روز دو یا سه بار دهان خود را با دهانشویه بشویید.
- نگران ورم اطراف صورت خود نباشید که پس از جراحی لثه برای ایمپلنت کاملا طبیعی است.
- اگر قسمتی از خمیر جدا شد آن را با احتیاط بالا بردارید.
- پس از خوردن وعدههای غذایی از دهانشویه استفاده کرده و به هیچ عنوان غذاهایی که بافت سخت دارند، میل نکنید تا لثه شما کاملا بهبود یابد.
پس از برداشت بخیه:
- پس از اینکه دوره درمان لثه شما طی شد و بخیه لثه را خارج کردید، باید مدتی موارد زیر را اجرا کنید تا پس از جراحی لثه برای ایمپلنت دندان اقدام کنید. این موارد عبارتاند از:
- آرام و با احتیاط مسواک بزنید، به این منظور توصیه میکنیم که مسواک خود را درون آب ولرم قرار دهید تا نرم شده و به لثههای شما آسیب نزنند.
- مصرف دهانشویه پس از وعدههای غذایی را ادامه دهید.
- از مسواکهای بین دندانی برای جلوگیری از رشد مجدد لثه استفاده کرده و در روز سه مرتبه و به مدت ۲۰ بار این کار را ادامه دهید.
سخن پایانی
در این مقاله برایتان از شایعترین روش جایگزینی دندانهای خراب شده و از دست رفته گفتیم. همچنین اشاره کردیم که در برخی مواقع لازم است که برای جراحی لثه برای ایمپلنت دندان اقدام کنید.
چنانچه نیاز به جراحی لثه برای ایمپلنت داشته باشید، مطالعه این مقاله برایتان مفید است زیرا تمامی نکاتی که برای مراقبت از جراحی لثه برای ایمپلنت لازم بود برایتان شرح داده شد. حال با نهایت آرامش خاطر و بدون ترس و استرس میتوانید برای جراحی لثه برای ایمپلنت دندان اقدام کنید.
سوالات متداول
پروسه ایمپلنت چه مدت طول می کشد؟
پروسه ایمپلنت دندان حدوداً سه ماه زمان نیاز است.
چه مدت دوره ترمیم طول می کشد؟
همانطور که میتوان تصور کرد، بین افراد مختلف این زمان متفاوت است. اغلب بیماران دوره تورم و ناراحتی زیادی را تجربه نمیکنند و حتی خیلی از آنها مسکن هم مصرف نمیکنند. بعد از جراحی شما باید برای چند هفته غذای نرم میل کنید و اجازه دهید ایمپلنتها جوش بخورند بعدازآن هر نوع غذایی را میتوانید میل نمایید.
جراحی لثه برای ایمپلنت دردناک است؟
با بیحسی، موضع عمل بیحس میشود و چون در اغلب موارد لثه باز نمیشود و بدون جراحی ایمپلنت دندان در استخوان قرار میگیرد، بیمار احساس درد نمیکند.