تنبلی تخمدان (علائم + درمان)

۰
(۰)

زنان از لحاظ فیزیولوژیکی و جنسیتی با برخی از اختلالات رو به رو هستند که تنها مختص آنان است. یکی از خطرناک‌ترین این اختلالات که سلامت بسیاری از بانوان را تهدید می‌کند، تنبلی تخمدان است. این اختلال جنسی باعث ایجاد ناباروری در زنان می‌شود. البته، با توجه به پیشرفت‌ها در زمینه ناباروری، این اختلال قابل درمان است. این اختلال، یک اختلال هورمونی است که اغلب در زنان در سنین ۱۵ تا ۴۴ سال دیده می‌شود.

تنبلی تخمدان یا همان سندروم پلی کیستیک (PCO)، یک بیماری است که باعث بروز اختلالات در غدد درون ریز بدن می‌شود. این بیماری مشکلات زیادی ایجاد می‌کند که یکی از رایج‌ترین این مشکلات ایجاد ناباروری است. متاسفانه در سال‌های اخیر، به دلیل افزایش مصرف غذاهای ناسالم و تغییر سبک زندگی این بیماری بیشتر شده. در این مقاله سعی داریم درباره تنبلی تخمدان و علائم این بیماری صحبت کنیم. با ویکی درمان همراه ما باشید.

درمان تنبلی تخمدان (PCO) 

تنبلی تخمدان (PCO) چیست؟

در تخمدان زنان، سلول‌های اولیه‌ای دارد که این سلول‌ها به تخمک تبدیل می‌شوند. ابتدای هر سیکل ماهانه غده‌ای به نام هیپوفیز که در مغز قرار دارد دستور ترشح هورمونی به نام FSH را می‌دهد، که سبب می‌شود تخمدان‌ها حدود ۱۰ عدد از این سلول‌های اولیه را برای رشد و تبدیل به تخمک انتخاب کنند. در حین آماده شدن این سلول‌ها که به آن فولیکول می‌گویند، رحم خود را برای دریافت تخمک و بارداری آماده می‌کند.

 در روزهای ۱۲ تا ۱۶ سیکل قاعدگی، هیپوفیز دستور آزاد شدن هورمونی به نام LH را می‌دهد، باعث می‌شود تخمدان بزرگترین و آماده‌ترین فولیکول را برای تبدیل شدن به تخمک انتخاب کند. در این زمان تخمک گذاری انجام می‌شود و اگر این تخمک با اسپرم لقاح یابد، بارداری اتفاق می‌افتد. حال در این هنگام اگر در هر قسمت از موارد گفته شده اختلالی به وجود آید، تخمک نمی‌تواند رشد کند و کامل شود و آزاد شود و به رحم برسد، بنابراین مشکلاتی مانند نازایی به وجود می‌آید که به آن تنبلی تخمدان می‌گویند.

بیشتر بدانید: بهترین دکتر طب سنتی

علائم سندروم پلی کیستیک تخمدان یا تنبلی تخمدان (PCO)

علائم تنبلی تخمدان (PCO)

علائم این سندروم، می‌تواند از زمان شروع بلوغ و حتی پس از یائسگی نیز بروز کند. بسیاری از خانم‌ها معمولا زمانی که در بارداری دچار مشکل می‌شوند و در سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی قرار دارند متوجه علائم این بیماری شده، برای تشخیص این سندروم در یک زن حداقل باید چند مورد از علائمی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم را داشته باشد. 

  • چرخه قاعدگی نامنظم: دوره‌های نامنظم به صورت نادر و به علت عدم تخمک گذاری انجام می‌شود، برای آنکه پزشک متخصص بتواند به شما کمک بیشتری کند بهتر است از زمان دوره‌ها مطلع باشد تا از منظم بودن یا نبودن دوره‌های پریود مطلع شود.
  • ترشح هورمون‌های مردانه: در زنان هورمون‌های جنسی مردانه مانند تستوسترون نیز ترشح می‌شود، اما زمانی که تخمدان‌ها پلی کیستیک می‌شوند، ممکن است موهای زائد در صورت و بدن به وجود آید. همچنین، ممکن است منجر به ایجاد آکنه روی صورت شده و همچنین نازک شدن موهای سر و الگوی طاسی در مردان می‌شود.
  • خونریزی بیش از حد در زمان پریودی: زنانی که دچار تنبلی تخمدان هستند، با تغییراتی در خونریزی ماهانه خود مواجه می‌شوند که می‌تواند تاثیر زیادی بر زندگی روزمره آن‌ها بگذارد.
  • چاقی و افزایش وزن

درمان تنبلی تخمدان (PCO) 

درمان تنبلی تخمدان (PCO)

در این مطلب سعی داریم که درباره مهم‌ترین اقدامات درمان تنبلی تخمدان صحبت کنیم، که بر اساس شدت بیماری و میزان پاسخگویی بدن بیمار، درمان مناسب انتخاب می‌شود. این درمان‌ها شامل سه مرحله است:

  • رژیم غذایی: یکی از مهم‌ترین، مواردی که در درمان این بیماری تاثیر دارد، تغییر روش در تغذیه است که این تغییر می‌تواند شامل: مصرف میوه‌جات و سبزی‌جات بیشتر در روز، مصرف آب فراوان، عدم استفاده از چربی‌های اشباع شده. مصرف کم کربوهیدرات، مصرف کم‌تر از شیرینی‌جات و قندهای ساده.
  • ورزش: یکی از بهترین روش‌های درمان تنبلی تخمدان ورزش است. این ورزش اگر به صورت هوازی باشد بهتر است. می‌توان ورزش‌هایی مانند: دو، شنا، ایروبیک، پیاده‌روی را انجام داد، که در این صورت به بیمار کمک به سزایی می‌کند.
  • درمان شیمیایی: مهم‌ترین روش درمان تنبلی تخمدان، درمان دارویی است. در راس این داروها قرص ال دی و متفورمین قرار دارد. زیرا این بیماری از لحاظ ژنتیکی بسیار به دیابت مرتبط است. با استفاده از این داروها باعث می‌شود، تخمک گذاری مهار شود و زمانی که تخمک گذاری انجام نشود، کیست هم تشکیل نمی‌شود. البته تجویز این داروها باید زیر نظر پزشک متخصص باشد.

کلام آخر

احتمالا تا به حال با اصطلاح تخمدان کم کار رو به رو شده‌اید. این اصطلاحات را بیشتر در زنانی که از مشکلات ناباروری رنج می‌برند بیشتر شنیده‌اید. تنبلی تخمدان دلایل بسیاری دارد، از جمله عواملی که می‌تواند تاثیر داشته باشد، چاقی، علت‌های ژنتیکی، دیابت، بیماری‌های تیروئید و عفونت‌های رحم و تاثیر بسیاری از داروها مخصوصا داروهای هورمونی است. یکی از مهم‌ترین علائم آن که در این مقاله نیز به آن اشاره کردیم، اختلال در قاعدگی است، که می‌تواند به صورت قطع، طولانی شدن و حتی قاعدگی شدید باشد.

از نشانه های تنبلی تخمدان چیست؟

از علائم تنبلی تخمدان می‌توان به ترشح هورمون‌های مردانه، چرخه قاعدگی نامنظم، خونریزی بیش از اندازه در دوران قاعدگی و چاقی اشاره کرد.

روش های درمان تنبلی تخمدان چیست؟

شیمی درمانی، ورزش، رژیم غذایی.

آیا این مقاله برای شما مفید بود؟

میانگین رای ۰ / ۵. تعداد رای: ۰

هنوز رای ثبت نشده است.

سمیرا حسن آبادی

من متخصص سئو و بهینه سازی سایت هستم. جزو نفرات اول تیم ویکی درمان بوده ام و خوشحالم که توانسته ایم محتوای به روزی را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. همیشه برای بالا بردن کیفیت محتواها و خدمات ویکی درمان در تلاش خواهیم بود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *