خواص باورنکردنی برگ سنا
گیاه سنا یک گیاه گلدار دارویی است. این گیاه کاربردهای دارویی زیادی دارد و مصرف آن میتواند فواید زیادی برای بدن داشته باشد. این گیاه متعلق به مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری است. برگ سنا در طب سنتی و طب نوین مصارف زیادی داشته و سالهاست از پوسته، برگ، غلاف بیرونی برای درمان بسیاری از بیماریها مانند: درمان یبوست، درمان التهاب و مشکلات پوستی استفاده میشود. با ما در ویکی درمان همراه باشید.
کاربرد و خواص برگ سنا برای سلامتی
گیاه سنا یک گیاه طبیعی است که خاصیت درمانی زیادی دارد که به مواردی از آنها اشاره میکنیم:
- خاصیت گیاه سنا برای پوست و مو: میتوان از گیاه سنا برای کاهش آکنه در پوست استفاده کرد. برگ سنا برای درمان زخم، سوختگی و قارچ استفاده میشود. همچنین از دیگر خواص برگ سنا میتوان به درخشندگی و زیبایی موها اشاره کرد.
- خاصیت گیاه سنا برای یبوست: مواد ملین عاملی برای تخلیه رودهها است. در واقع این گیاه میتواند به افزایش انقباضات روده کمک کرده و یبوست را از بین ببرد. مادهای که در سنا وجود دارد گلیکوزیدها آنتراکوئینون است که باعث ایجاد خاصیت ملین کنندگی این گیاه میشود. در نتیجه تحرک روده بزرگ افزایش یافته و باعث میشود عمل دفع راحتتر شده و یبوست برطرف شود.
- خاصیت گیاه سنا در درمان بیماری هموروئید (بواسیر): هموروئید بیماری تورم رگها در مقعد است. بواسیر نشانهی فشاری است که در هنگام دفع وارد میشود. یکی از خواص گیاه سنا کاهش یبوست و فشار دفع است.
- خاصیت گیاه سنا در مدر بودن: یکی دیگر از خواص گیاه سنا میتوان به ادرار آور بودن آن اشاره کرد. این گیاه موجب سم زدایی بدن میشود. در صورت افراط در استفاده از این گیاه باعث میشود بدن با کمبود آب مواجه شود.
چای سنا چیست؟
همان طور که گفته شد، از برگ، غلاف و پوسته بیرونی و میوهی سنا میتوان فرآوردههای دارویی و محصولات دیگر مانند چای را تولید کرد. چای سنا از دو نوع خاص سنای انگلیسی و سنای مصری به دست میآید.
دستور تهیه چای سنا
- ابتدا آب را در قوری کوچکی به جوش آورید.
- برگهای خشک سنا را به آب جوش اضافه کنید تا تمام قوری پر شود. آنها را ۸ تا ۱۰ دقیقه بخیسانید.
- چای سنا شما آمادست و میتوانید میل کنید
- در صورت تمایل میتوانید به آن شکر، عسل یا هر چیزی که دوست دارید اضافه کنید
چه مدت زمان طول میکشد چای سنا اثر کند؟
حدودا ۱ تا ۳ ساعت بعد از نوشیدن دمنوش برگ سنا باید منتظر باشید تا روی بدن اثر بگذارد. چای سنا را به اندازهای که با بدنتان سازگار است مصرف کنید. اگر میخواهید از خواص برگ سنا بهره ببرید باید از میزان کم شروع به مصرف کنید زیرا ممکن است افراد با معده حساس را اذیت کند.
عوارضهای جانبی چای سنا
چای سنا بسیار قوی است و در صورت مصرف افراطی از چای سنا ممکن است عوارضی به وجود آورد که به مواردی از آن اشاره میکنیم:
- وابستگی: مصرف چای در بلند مدت مانع از عملکرد صحیح رودهها میشود. بنابراین با قطع مصرف چای برگ سنا امکان بروزناراحتیهای معده وجود دارد.
- کاهش انعقاد خون و خطر برای قلب: چای برگ سنا بر انعقاد خون اثر میگذارد. شخصی که از داروهای ضد انعقاد مصرف میکند نوشیدن چای سنا در روند درمانش تداخل ایجاد میکند.
- مسمومیت کبد: مصرف چای سنا در بلند مدت باعث ایجاد مسمومیت کبد میشود.
- عوارض خفیف تری مانند: حالت تهوع، استفراغ، اسهال، افزایش میزان ادرار ایجاد میکند.
مصرف برگ سنا در دوران بارداری
گیاه سنا باعث انقباضات رودهها و سرعت بخشیدن به عبور مواد غذایی میشود. در دوران بارداری و شیردهی مصرف برگ سنا ممنوع است. زیرا جذب مواد و میزان آب بدن را کاهش میدهد و در دوران بارداری ایجاد درد در ناحیه شکم میکند. به همین دلیل در دوران بارداری به مادر توصیه میشود برای حل مشکلات گوارشی از یک راهکار درست کمک بگیرد.
قرص سنا چیست؟
انواع برگ سنا وجود دارد، اما تنها نوع انگلیسی و مصری آن مورد استفاده برای خاصیت ملینی است. قرص سنا در داروخانهها به فروش میرسد. همچنین میتوان گفت استفاده از قرص سنا راحتتر و به راحتی قابل استفاده است. این گیاه به صورت دارو در طب سنتی تایید شده و به راحتی میتوانید استفاده کنید.
کلام آخر
برگ سنا، یکی از گیاهان پر استفاده و دارویی در طب سنتی است. مصرف این گیاه میتواند فواید زیادی برای بدن داشته باشد. این گیاه را میتوان به صورت چای و قرص هم مصرف کرد. این گیاه بسیار برای لاغری نیز مفید میباشد. زیرا باعث تحرک بهتر رودهها و کارکرد بهتر دستگاه گوارش میشود. این گیاه میتواند سبب بهبود بسیاری از بیماریها مانند: پیشگیری از سرطان روده، ضد انگل، درمان سندروم روده تحریک پذیر، بواسیر و یبوست شود. نکته مهم این است که در مصرف این گیاه نباید افراط کرد. در این مقاله سعی کردیم درباره گیاه سنا و خواص آن در بیماریها صحبت کنیم.
سوالات متداول
عوارض برگ سنا چیست؟
در صورت افراط در مصرف این گیاه مشکلاتی مانند اسهال و حالت تهوع را به وجود می آورد.
آیا در دوران بارداری می توان از برگ سنا استفاده کرد؟
استفاده از گیاه سنا در دوران بارداری ممنوع است زیرا باعث ایجاد درد در ناحیه شکم می شود.