banner

ایمپلنت دندان (کاشت دندان)

ایمپلنت دندان راه حلی است که با استفاده از آن می‌توان دندان های زیبا و سالم را به فرد برگرداند. داشتن دندان‌هایی سالم و زیبا هم بر زیبایی و هم بر سلامت افراد تاثیرگذار است. داشتن لبخندی زیبا، بر جذابیت ظاهری افراد و همچنین افزایش اعتماد به نفس آن‌ها تاثیرگذار است.

فرض کنید هنگامی که لبخند می‌زنید، به دلیل نداشتن یکی از دندان‌هایتان توجه‌ها به سمت آن جلب می‌شود و از جذابیت شما کاسته می‌شود. بعلاوه خالی بودن فضایی در دهان می‌تواند موجب به وجود آمدن مشکلات تغذیه‌ای شود. تصور کنید زمانی که یکی از دندان‌های شما دچار مشکل می‌شود شما قادر به جویدن درست غذا نیستید غذایی که خوب جویده نشده باشد می‌تواند به معده شما آسیب برساند. در ادامه با بررسی ایمپلنت دندان همراه ویکی درمان باشید!

ایمپلنت دندان چیست؟

شاید در گذشته اگر کسی دندان‌های خود را از دست می‌داد راهی به جز استفاده از دندان مصنوعی نداشت. استفاده از دندان مصنوعی، به دلیل مشکلاتی که برای فرد ایجاد می‌کند و استفاده از آن را برای فرد سخت می‌کند و به دلیل وجود روش‌های جدیدتر دیگر رایج نیست.

راه‌حل جایگزین این کار استفاده از ایمپلنت دندان است. این روش از این جهت که متناسب با اندازه فک و دندان‌ها، به صورت دائمی کاشته می‌شود، یک روش فوق‌العاده به عنوان جایگزینی برای استفاده از دندان مصنوعی می‌باشد.

لازم به ذکر است از آنجا که ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم خالص است، لذا با بدن و دندان‌های طبیعی شما سازگاری دارد. از مزایای دیگر آن، ماندگاری بسیار بالا می‌باشد. برای اطلاعات بیشتر، می‌توانید مقالات مربوط به جراحی لثه و جراحی فک را مطالعه بفرمایید.

مقاله پیشنهادی: معرفی متخصص ایمپلنت در تهران و کرج

مراحل ایمپلنت دندان چیست؟

به طور کلی، کاشت دندان طی ۳ مرحله اصلی انجام می‌شود. این موارد، عبارت است از:

  1. در ابتدا دندانپزشک پوسیدگی دندان‌ها را بررسی می‌کند و در صورت وجود پوسیدگی آن را رفع می‌کند.
  2. با انجام جراحی، ایمپلنت در استخوان فک گذاشته می‌شود.
  3. پس از مدتی و با اطمینان از ادغام مناسب ایمپلنت و استخوان دندان، دندانپزشک می‌‍تواند پروتز دندان را روی آن نصب کند.

انواع ایمپلنت دندان

در یک دسته بندی کلی ایمپلنت دندان به دو دسته تک مرحله‌ای و دو مرحله‌ای، تقسیم می‌شوند. همچنین از نظر ظاهری و روش کاشت، به بخش‌های متفاوتی تقسیم بندی می‌شود. فرق این دو، در این است که در روش دو مرحله‌ای، ۲ بار عمل جراحی و بخیه زدن روی لثه انجام می‌شود.

  • یک مرحله ای

در این روش برای کاشت داخل فک، یک پیچ بلند از جنس تیتانیوم را طوری داخل فک جا می‌گذارند که مقداری از آن بیرون بماند و بخیه می‌زنند تا جوش بخورد و بخیه می‌زنند و زمانی که این اتفاق افتاد، روکش پیچ را به آن متصل می‌کنند. در این روش لازم نیست دوبار روی لثه عمل صورت گیرد. این روش عمدتا برای بیمارانی که ارتفاع استخوان فک‌شان کافی نیست، انجام می‌شود.

  • دو مرحله ای

در این روش ایمپلنت دندان داخل استخوان و زیر بافت لثه قرار می‌گیرد و با بخیه بافت لثه مسدود می‌شود. پس از بهبود محیط استخوانی فک، در مرحله دوم یک عمل جراحی جزئی روی لثه انجام می‌شود و کناره های لثه را ترمیم می‌کنند و روکش را روی پیچ قرار می‌دهند. این روش یکی از رایج‌ترین انواع کاشت محسوب می‌شود.

انواع ایمپلنت دندان

انواع ایمپلنت دندان براساس شکل ظاهری

ایمپلنت ریشه ای شکل: از رایج‌ترین انواع ایمپلنت دندان می‌باشد که به آن کاشت درون ریشه‌ای یا درون استخوانی نیز گفته می‌شود. محل قرار‌گیری آن دقیقا درون استخوان است. شکل این نوع، شبیه به پیچی ضخیم و مخروطی شکل است. برای کاشت موفقیت‌آمیز آن نیاز به ایجاد عمق و عرض کافی در استخوان است.

ایمپلنت چارچوب راموس: در صورتی که استخوان فک برای استفاده از نوع، ریشه‌ای شکل بسیار نازک باشد؛ از این نوع استفاده می‌شود که دارای چارچوب راموس شکل است.

انواع ایمپلنت دندان براساس روش کاشت

ایمپلنت برسازی درون کاشتی: در این روش، یک قالب فلزی را در زیر بافت لثه قرار می‌دهند و به استخوان فک متصل می‌کنند تا دندان بتواند روی آن قرار گیرد. این روش بسته به تشخیص پزشک برای کسانی که استخوان فک کوتاهی دارند؛ انجام می‌شود.

ایمپلنت فرورونده: معمول‌ترین روش برای کاشت دندان، روش فرورونده است که به شکل پیچ داخل استخوان فک قرار می‌گیرد و روی هر یک از این پیچ‌ها یک یا چند دندان قرار می‌گیرد.

ایمپلنت دارای چهارچوب راموس: پزشکان برای بیمارانی که استخوان فک ضعیفی دارند، از این روش استفاده می‌کنند. در این روش، کاشت در انتها و گوشه عقب استخوان فک در دهان قرار می‌گیرد. این روش استخوان فک را تقویت و تثبیت می‌کند و از بروز شکستگی در آن جلوگیری می‌شود.

ایمپلنت دندان فوری

ایمپلنت فوری دندان

در حال حاضر عمل و تکنولوژی تا حدی رشد کرده است که امکان چنین فرایندی به وجود آمده است. نحوه انجام کاشت دندان به صورت فوری با حالت‌های عادی توسط متخصص ایمپلنت کمی تفاوت دارد. به این صورت که، اگر تحت شرایطی، تراکم استخوان میزان مطلوبی باشد، نیازی به صبر کردن برای انجام پروتز نمی‌باشد. این جراحی در همان روز کاشت نیز قابل انجام می‌باشد.

هزینه ایمپلنت دندان چگونه محاسبه میشود؟

برای انجام این کار، تجهیزات مخصوصی مورد نیاز است. همچنین بخش بزرگی از هزینه، به میزان مهارت پزشک بستگی دارد. علاوه بر آن، مواردی نظیر: جنس ایمپلنت دندان، کشور سازنده، نوع مواد استفاده شده و زمان کاشت، می‌توانند بر روی قیمت تاثیرگذار باشند.

جمع بندی

در این مطلب از ویکی درمان در مورد ایمپلنت و انواع آن اطلاعات کاملی در اختیارتان گذاشته شد که امیدوارم مفید باشد. همچنین شما می‌توانید اگر سوال یا تجربه‌ای در این زمینه دارید، با ما در میان بگذارید.

نحوه قرارگیری ایمپلنت دندان در لثه

 

سوالات متداول درباره ایمپلنت دندان

بهترین ایمپلنت دندان برای کدام کشور است؟

سوال نادرستی که از دندان پزشکان پرسیده می‌شود، زیرا معیارهای انتخاب implant ایده آل برای هر شخص با توجه به سن، جنس، کیفیت و میزان استخوان فک، شماره دندان، بیماری‌های سیستمیک، میزان رعایت بهداشت و کاملا متفاوت و منحصر به فرد است.

از چه مواردی بعد از عمل ایمپلنت باید پرهیز کرد؟

فرد باید تا چند هفته از خوردن غذاهای سفت اجتناب کند. بهتر است غذای نرم میل کند و بعد از چند هفته که استخوان و ایمپلنت باهم یک‌پارچه شد. فرد می تواند به عادات قبلی غذایی خود ادامه دهد.

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت‌های دندانی یک پایه فلزی معمولا از جنس تیتانیوم هستند که به عنوان جایگزین ریشه دندان از دست رفته شما در استخوان فک کاشته می‌شوند.

۵/۵ - (۳ امتیاز)

نوشته های مشابه

۵ دیدگاه

  1. سلام و عرض ادب
    من دوتا از دندان های جلوی فکم بعد دوبار ارتودنسی بازهم کج شدند آیا می توانم دندان ها را بکشم و ایمپلنت کنم با وجود اینکه دندان ها کاملا سالم هستند؟ لطفا سریع جواب بدید ممنون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *