ایمپلنت دندان، راهی است که با استفاده از آن میتوان لذت داشتن دندان های زیبا و سالم را به ظاهر فرد برگرداند. داشتن دندانهایی سالم، بر زیبایی افراد هم تاثیرگذار است. فرض کنید هنگامی که لبخند میزنید، توجه ها به دندان های نداشته ما جلب شود؛ همین امر مسبب کاهش جذابیت شما در جمع میشود.
بعلاوه خالی بودن فضای دندان از دست رفته در دهان، میتواند موجب به وجود آمدن مشکلات تغذیهای شود. زمانی که یکی از دندانهای شما دچار مشکل میشود، شما قادر به جویدن درست غذا نیستید؛ غذایی که خوب جویده نشود، میتواند به معده شما آسیب برساند. در این مقاله از ویکی درمان، راجع به ایمپلنت دندان بیشتر توضیح خواهیم داد!
ایمپلنت دندان چیست؟
شاید در گذشته اگر کسی دندانهای خود را از دست میداد، راهی جز استفاده از دندان مصنوعی، پیش پای او نبود. استفاده از دندان مصنوعی، به دلیل مشکلاتی که برای فرد ایجاد و استفاده از آن را برای فرد سخت میکند و به دلیل وجود روشهای جدیدتر دیگر رایج نیست. راهحل جایگزین، استفاده از ایمپلنت دندان است. این روش از این جهت که متناسب با اندازه فک و دندانها، به صورت دائمی کاشته میشود، یک روش فوقالعاده به عنوان جایگزینی برای استفاده از دندان مصنوعی میباشد.
لازم به ذکر است از آنجا که ایمپلنت دندان از جنس تیتانیوم خالص است، لذا با بدن و دندانهای طبیعی شما سازگاری دارد. از مزایای دیگر آن، ماندگاری بسیار بالا میباشد. برای اطلاعات بیشتر، میتوانید مقالات مربوط به جراحی لثه و جراحی فک را مطالعه بفرمایید.
مراحل ایمپلنت دندان چیست؟
به طور کلی، کاشت دندان طی ۳ مرحله اصلی انجام میشود. این موارد، عبارت است از:
- در ابتدا متخصص ایمپلنت، پوسیدگی دندانها را بررسی کرده و در صورت وجود پوسیدگی، دندان را ترمیم می کند.
- با انجام جراحی، ایمپلنت در استخوان فک گذاشته میشود.
- پس از مدتی و با اطمینان ازجوش خوردن ایمپلنت و استخوان دندان، دندانپزشک می تواند پروتز دندان را روی آن نصب کند.
انواع ایمپلنت دندان
در یک دسته بندی کلی ایمپلنت دندان به دو دسته تک مرحلهای و دو مرحلهای، تقسیم میشوند. همچنین از نظر ظاهری و روش کاشت، به بخشهای متفاوتی تقسیم بندی میشود و یا ممکن است در برخی موارد برای کاشت ایمپلنت از دندان مصنوعی ثابت استفاده کنند. فرق این دو، در این است که در روش دو مرحلهای، ۲ بار عمل جراحی و بخیه زدن روی لثه انجام میشود.
ایمپلنت یک مرحله ای
در این روش برای کاشت داخل فک، یک پیچ بلند از جنس تیتانیوم را طوری داخل فک جا میگذارند که مقداری از آن بیرون بماند و بخیه میزنند تا جوش بخورد و بخیه میزنند و زمانی که این اتفاق افتاد، روکش پیچ را به آن متصل میکنند. در این روش لازم نیست دوبار روی لثه عمل صورت گیرد. این روش عمدتا برای بیمارانی که ارتفاع استخوان فکشان کافی نیست، انجام میشود.
ایمپلنت دو مرحله ای
در این روش، ایمپلنت داخل استخوان و زیر بافت لثه جای میگیرد و پس از آن بافت لثه با بخیه مسدود میشود. پس از بهبود محیط استخوانی فک، در مرحله دوم یک عمل جراحی جزئی روی لثه انجام میشود و کناره های لثه را ترمیم میکنند و روکش را روی پیچ قرار میدهند. این روش یکی از رایجترین انواع کاشت محسوب میشود.
انواع ایمپلنت دندان براساس شکل ظاهری
ایمپلنت ریشه ای شکل:
رایجترین ایمپلنت دندان میباشد که به نام دیگر آن، کاشت درون ریشهای یا درون استخوانی می باشد. محل قرارگیری آن دقیقا درون استخوان است. شکل این نوع، شبیه به پیچی ضخیم و مخروطی شکل است. برای کاشت موفقیتآمیز ایمپلنت ریشه ای شکل، به عمق و عرض کافی در استخوان نیاز می باشد.
ایمپلنت چارچوب راموس:
در صورتی که استخوان فک برای استفاده از نوع، ریشهای شکل بسیار نازک باشد؛ از این نوع استفاده میشود که دارای چارچوب راموس شکل است.
انواع ایمپلنت دندان براساس روش کاشت
ایمپلنت برسازی درون کاشتی:
در این روش، یک قالب فلزی را در زیر بافت لثه قرار میدهند و به استخوان فک متصل میکنند تا دندان بتواند روی آن قرار گیرد. این روش به تشخیص پزشک، برای کسانی که فک کوتاه دارند؛ انجام میشود.
ایمپلنت فرورونده:
معمولترین روش برای کاشت دندان، روش فرورونده است که به شکل پیچ داخل استخوان فک قرار میگیرد و روی هر یک از این پیچها یک یا چند دندان قرار میگیرد.
ایمپلنت دارای چهارچوب راموس:
پزشکان برای بیمارانی که استخوان فک ضعیفی دارند، از این روش استفاده میکنند. در این روش، کاشت در انتها و گوشه عقب استخوان فک در دهان قرار میگیرد. این روش استخوان فک را تقویت و تثبیت میکند و از بروز شکستگی در آن جلوگیری میشود.
ایمپلنت فوری دندان چیست؟
همانطور که از نام آن پیداست این نوع از ایمپلنت به طور سریع و در طی یک روز انجام میشود، اما در روش معمولی یا سنتی آن، عمل ایمپلنت از ۲ تا ۴ ماه به طول میانجامد. در ایمپلنت سنتی ابتدا باید دندان پوسیده کشیده شود و بعد از گذشت ۲ یا ۴ ماه نوبت به قرار دادن ایمپپلنت میرسد. درضمن برای قرار دادن تاج روی ایمپلنت نیز باید مدتی صبر کرده و دوباره به کلینیک مربوطه مراجعه کنید. در حالیکه در ایمپلنت فوری همهی این پروسه در یک روز انجام خواهد شد.
ایمپلنت فوری چگونه انجام میشود؟
در ایمپلنت فوری عمل کشیدن دندان و سپس قرار دادن ایمپلنت در یک روز انجام میشود و بعد از گذشت چند ماه، که فرصتی است برای جوش خوردن ایمپلنت با فک است، تاج ایمپلنت نیز در یک روز روی آن قرار میگیرد. بنابراین زمان کاشت بسیار کوتاه میشود. در حالیکه در ایمپلنت معمولی ابتدا دندان کشیده میشد و بعد از چند ماه ایمپلنت در جای مورد نظر قرار میگرفت و دوباره بعد از گذشت چند ماه باید برای جایگذاری تاج ایمپلنت به کلینیک مراجعه میکردید.
مزایای ایمپلنت فوری چیست؟
مزایایی که میتوان برای این روش درمانی نام برد از جلمه موارد زیر هستند:
- طول درمانی کمتری نسبت به ایمپلنت معمولی دارد چون در یک جلسه تمام میشود.
- عوارض کمتری را به دنبال دارد.
- در حفظ بافت لثه کمک کننده است.
- ایمپلنت فوری در برابر ایمپلنت معمولی، التهاب و درد کمتری دارد.
- در این روش جای دندان خالی نمیماند، چون از پروتز موقت در آن استفاده میشود و بعد از گذشت چند روز، پروتز اصلی جایگذاری میشود. درحالیکه در ایمپلنت معمولی جای دندان خالی میماند.
- از آنجایی که در این نوع از ایمپلنت از یک پروتز پلاستیکی استفاده میشود تا فرایند جوش خوردن صورت بگیرد بنابراین روی ریشهها فشاری وارد نشده و فرد بیمار اذیت نمیشود.
معایب ایمپلنت فوری دندان چیست؟
با وجود مزایایی که یاد شده این روش درمانی از معایبی نیز برخوردار است که عبارتند از:
- در این عمل چون همهی کارها در یک روز انجام میشود، حساسیت بالایی دارد؛ بنابراین انتخاب دندانپزشک با مهارت و تجربه در این زمینه میتواند بسیار تعیین کننده و تاثیر گذار باشد.
- عدم مراقبت درست در این زمینه باعث شکستگی ایمپلنت خواهد شد.
- اگر در این نوع از ایمپلنت، تاج ایمپلنت به طور دقیق به لثه متصل نشود، امکان حرکت کردن ایمپلنت و در نهایت شکسته شدن دندان وجود دارد.
- این روش درمانی برای هر فردی مناسب نیست.
- تنها کسانی میتوانند از این روش استفاده کنند که استخوان فک محکمی دارند.
- به دلیل انجام شدن تمام مراحل در یک روز، امکان جوش نخوردن پروتز فلزی به استخوان فک وجود دارد.
مراقبت های بعد از ایمپلنت چیست؟
مراقبت های ایمپلنت مهم ترین عامل در طول عمر مفید است. هر چقدر هم که ایمپلنت یک عضو غیر زنده باشد، با این حال نیاز به مراقبت های جدی و اساسی دارد تا از پوسیدگی و تخریب زود هنگام رهایی یابد. ایمپلنت دندان یک روش ساده برای جایگزینی دندان های طبیعی است. زیرا تنها با روزی سه بار مسواک کردن بخش عظیمی از مراقبت های بعد از آن انجام می گیرند. مراقبت های ایمپلنت دندان باید طی چندین روز انجام شود. در ادامه به طور کامل به آنها خواهیم پرداخت.
مراقبت های بعد از ایمپلنت در ۴۸ ساعت اول
رعایت نکات ۴۸ ساعت بعد از عمل، اهمیت زیادی در روند درمان شما دارد. پس سعی کنید، توصیههای دندانپزشک را به خوبی انجام دهید. در ادامه چند نکته از مراقبت های بعد از ایمپلنت را شرح دادهایم:
- گاز پانسمان که در دهانتان است را تا یک ساعت پس از جراحی به هیچ وجه درنیاورید؛ زیرا باعث خونریزی میشود. در ساعات ابتدایی آن را با دندانهای خود به آرامی فشار دهید.
- در صورتی که با درآوردن گاز استریل، خونریزی دهانتان کم نشد، گاز استریل را مجددا به مدت ۳۰ دقیقه داخل دهان خود قرار دهید و آن را هر ۳۰ تا ۴۵ دقیقه یکبار عوض کنید.
- به هیچ وجه با زبان یا دست، ناحیه جراحی شده را تحریک نکنید.
- در ۸ ساعت پس از جراحی، از شست و شوی دهان خود بپرهیزید.
- استراحت کنید، دراز بکشید، صحبت نکنید و حتما سرتان را بالاتر قرار دهید.
- از انجام فعالیتهای سنگین، ورزش و پیاده روی بپرهیزید.
- برای عدم به وجود آمدن سر گیچه، بدن خود را به آرامی از سمتی به سمت دیگر تغییر دهید.
- در روزهای ابتدایی ممکن است علائمی چون خونریزی، ورم لثه و درد داشته باشید که به دلیل جوش خوردن استخوان فک با پایه ایمپلنت بوده و نشان دهنده بهبود زخم است که پس از دو هفته نیز کاملا از بین میرود.
- در بازههای زمانی ۱۰ دقیقه، با یک کمپرس یخ پیچیده شده به پارچه تمیز، ناحیه جراحی شده را به آرامی ماساژ داده تا ورم و درد کمتر شود. البته پس از ۴۸ ساعت دیگر باید از کمپرس گرم استفاده کنید.
- برای از بین بردن بوی بد دهان، با مشورت دندانپزشک از دهان شویه استفاده کنید؛ زیرا باعث کاهش عفونت نیز میشود.
- هرگز در این بازه از سیگار و الکل استفاده نکنید؛ زیرا باعث بروز خونریزی و تشدید زخم میشود.
- بعد از هر وعده غذایی دهان خود را بشویید.
- از نوشیدن نوشیدنی های گازدار خودداری کنید.
- پس از یک روز، روزی ۳ الی ۴ مرتبه آب و نمک غرغره کنید تا درد و تورم کمتر شده و عفونت ایجاد نشود.
- پس از ۲۴ ساعت حواستان به وعدههای غذایی خود باشد. عصب دندان در این شرایط بسیار آسیب پذیر است. بنابراین، از خوردن غذاها و نوشیدنیهای داغ خودداری کنید.
- شب اول پس از جراحی با یک مسواک نرم، مسواک بزنید. توجه داشته باشید، محل جراحی را مسواک نزنید.
- دندانپزشک برای کاهش درد، داروهایی مانند آنتی بیوتیک و مسکن را تجویز خواهد کرد؛ که در ساعات مشخص باید مصرف کنید.
مراقبت های بعد از ایمپلنت پس ۳ الی ۴ روز
- باز هم از مصرف نوشیدنیهای گازدار، الکل و سیگار خودداری نمایید.
- به علائم خود طی این شرایط دقت کنید. اگر تب یا عفونت بیش از دو روز اثرگذار باشد، سریعا به دندانپزشک مراجعه کنید.
- همچنین در صورتی که بدن شما به داروهای مصرفی واکنش نشان داد، به دندانپزشک گزارش دهید.
- بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید.
- از کمپرس گرم برای کاهش درد و تورم روی صورت استفاده کنید.
بعد از ایمپلنت چی بخوریم؟
برای این که بتوانیم مدت زمانی که طول میکشد تا بهبود یابیم را کاهش دهیم، لازم است تا جای ممکن از مواد غذایی زیر استفاده کنیم:
- آب خالص و تمیز (آب معدنی)
- آب میوه های طبیعی بدون شکر
- شیر
- چای و قهوه
- سوپ آبکی
- ژله
- پودینگ
- سوپ خامه
- میلک شیک (مخلوط بستنی، شیر، آیس میلک)
- میوههای نرم مانند موز، انبه، هلو و گلابی (از خوردن میوههایی که دانههای ریز زیادی دارند، خودداری کنید. مانند تمشک و توت فرنگی و غیره)
- پوره سیب
- سبزیجات بخار پز شده
- ماهی آب پز
- خورش مرغ یا مرغ کباب شده نرم
- انواع سوپ با تکههای ریز ریز شده گوشت، مرغ یا گوشتهای دیگر
- توفو
- تمام نانهای نرم و غیر شیرین
- وافل
- پنکیک
- مافین (شبیه کیک یزدی)
- اسپاگتی
- غلات پخته شده و تصفیه شده
- پودینگ
- ماست
- جو دوسر
- پوره سیب زمینی
- بستنی میوه ای
- سیب
- پنیر کلبه
- تخم مرغ رنده شده
- سوسیس پخته شده
قیمت ایمپلنت دندان ۱۴۰۲
برای انجام این کار، تجهیزات مخصوصی مورد نیاز است. همچنین بخش بزرگی از هزینه، به میزان مهارت متخصص ایمپلنت بستگی دارد. علاوه بر آن، مواردی نظیر: جنس ایمپلنت دندان، کشور سازنده، نوع مواد استفاده شده و زمان کاشت، میتوانند بر روی هزینه ایمپلنت تاثیرگذار باشند. در زیر قیمت ایمپلنت برخی از پزشکان به همراه برندهای ایمپلنت را قرارداده ایم.
اسم دکتر | قیمت ایمپلنت | برند ایمپلنت |
مهدی کریمی |
|
|
محمدسعید ساغری |
|
|
عباس گشاده رو |
|
|
میثم آریام |
|
|
وحید دهقان |
|
|
کیهان قدیمی |
|
|
مرتضی قادری |
|
|
عوامل موثر بر قیمت ایمپلنت در تهران
عوامل و معیار های مختلفی هستند که میتوانند روی قیمت ایمپلنت دندان تاثیرگذار باشند و طبق آنها قیمت نهایی هر واحد ایمپلنت را محاسبه کرد. در ادامه این عوامل موثر را شرح داده ایم:
مهارت و تخصص پزشک
طبیعتا هر چقدر تخصص دندانپزشک در این زمینه بالاتر و دندانپزشک ماهرتر باشد، قطعا میتواند نتیجه بهتری را در مقایسه با یک دندانپزشک کم تجربه، برای شما رقم بزند. از این رو طبیعی است که هزینه بیشتری را برای انجام این کار از مشتریان دریافت کند. اما برای حاصل شدن نتیجه ای رضایت بخش، بهتر است به بهترین متخصص ایمپلنت در تهران مراجعه کنید.
برند
در زمینه ساخت ایمپلنت دندان شرکت های بسیاری مشغول به فعالیت هستند و هر کدام با کیفیت های مختلفی ایمپلنت تولید کرده و وارد بازار میکنند. به طور کلی هرچه مواد اولیه در ساخت ایمپلنت کیفیت بالاتری داشته باشد، کیفیت دندان شما نیز بالاتر خواهد بود و هزینه بیشتری هم نیاز است.
روکش ایمپلنت
یکی از دیگر عواملی که تاثیر مستقیم بر قیمت ایمپلنت دندان دارد، کیفیت روکش ایمپلنت و مواد اولیه ای که در آنها مصرف شده است، میباشد. قطعا هر چه این روکش از کیفیت بیشتری برخوردار باشد، درواقع مقاومت و استحکام بیشتری مقابل ضربه یا آسیب دارد. به همین خاطر هزینه آن نیز افزایش خواهد یافت.
محل جغرافیایی دندانپزشکی
این فاکتور نیز میتواند در قیمت ایمپلنت دندان تاثیرگذار باشد؛ چرا که کلینیک های واقع در شهر های بزرگ نسبت به کلینیک هایی که در شهرستان ها هستند، هزینه بیشتری جهت ارائه خدمات خود دریافت میکنند. این معیار تغییر قیمت، در مناطق مختلف یک شهر نیز تاثیرگذار است. درنتیجه مراجعه به کلینیکی که قیمت مناسب تری داشته باشد، در قیمت نهایی موثر است. ما در مقاله بهترین متخصص ایمپلنت در کرج به معرفی بهترین دندانپزشکان کاشت دندان در این منطقه پرداخته ایم.
تجهیزات پیشرفته مورد استفاده
از آنجایی که پیشرفته تر بودن و مدرن بودن تجهیزات مورد استفاده در ایمپلنت دندان، به تسریع و آسودگی این عمل کمک میکند؛ کلینیک هایی که تجهیزات و ابزار های مدرن و پیشرفته تری دارند، هزینه بیشتری را برای انجام امور ایمپلنت دریافت خواهند کرد.
پیوند استخوان و سینوس لیفت
گاهی امکان این وجود دارد که لثه توانایی لازم را برای پذیرفتن ایمپلنت نداشته باشد و یا تحلیل رود. در این هنگام بایستی پیش از انجام ایمپلنت جراحی پیوند استخوان توسط دندانپزشک صورت بگیرد که این مورد نیز از هزینه مجزایی برخوردار است و موجب افزایش قیمت ایمپلنت خواهد شد.
هزینههای جانبی ایمپلنت دندان در تهران
- جراحی سینوس لیفت
- کشیدن دندان
- جراحی افزایش عرض استخوان فک
- پیوند استخوان فک
راه های کاهش هزینه ایمپلنت دندان در تهران
از راهکارهایی که در ادامه ذکر کردیم میتوانید برای کاهش قیمت ایمپلنت دندان در تهران استفاده کنید:
- میتوانید برای هزینه کشیدن دندان یا انجام جراحی پیوند استخوان در صورت نیاز، از بیمه استفاده کرده و هزینه را کاهش دهید.
- استفاده از روکش های ایمپلنت با برندهای ارزان تر میتواند موجب کاهش هزینه ایمپلنت دندان شود.
- با مراجعه به دندانپزشکان کم تجربه تر، میتوانید هزینه کمتری پرداخت کنید.
- برای کاهش هزینه ایمپلنت دندان در تهران میتوانید از ایمپلنت فوری دندان که نیاز به جلسات کمتر دارد استفاده کنید.
پرداخت اقساطی هزینه ایمپلنت در تهران چگونه است؟
به علت هزینه بسیار زیاد ایمپلنت دندان، بعضی از کلینیک ها و دندانپزشکان، شرایطی را برای پرداخت اقساطی این هزینه برای بیماران ایجاد کرده اند تا افراد بتوانند بدون دغدغه مالی به انجام این روش کاشت دندان بپردازند. در روش پرداخت اقساطی هزینه ایمپلنت دندان، در ابتدا باید مبلغی را به عنوان پیش پرداخت بدهید و باقی مانده مبلغ را به صورت اقساطی در چند ماه پرداخت کنید. همچنین ممکن است برخی کلینیک ها در ازای پرداخت اقساط از شما ضمانتی در قالب چک یا سفته دریافت کنند.
آیا ایمپلنت دندان در تهران با بیمه امکان پذیر است؟
به طور کلی بیمه ها تنها هزینه هایی را پوشش میدهند که هدف از انجام آنها درمان باشد و از این رو خدمات زیبایی تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرند؛ ایمپلنت نیز به دلیل اینکه روش زیبایی شناخته میشود، معمولا بیمه ها هزینه آن را پوشش نمیدهند. اگرچه میتوانید برای پرداخت برخی از هزینه های جانبی ایمپلنت از بیمه استفاده کنید و هزینه های خود را کاهش دهید. این هزینه های جانبی عبارتند از کشیدن دندان، پیوند استخوان فک و … .
عوارض انتخاب ایمپلنت ارزان قیمت چیست؟
- شکسته شدن ایمپلنت دندان
- وارد شدن آسیب به دندانهای سالم
- عدم ماندگاری ایمپلنت دندان
- عفونت لثه
- وارد شدن آسیب عصبی به لثه و صورت
کلام آخر
در این مقاله از ویکی درمان در مورد اینکه ایمپلنت چیست؟ بهترین روش جایگزین کردن دندان های از دست رفته کدام روش است؟ مزایا و معایب استفاده از ایمپلنت دندان چیست؟ نکاتی را ارائه دادیم که بعد از ایمپلنت چه غذاهایی بخورید و مصرف چه نوع غذاهایی ممنوع است؟ قیمت ایمپلنت در سال ۱۴۰۲ براساس برند ایمپلنت و بهترین دکتر کاشت دندان در تهران چقدر است؟ برای راحتی شما کاربران عزیز، در صفحات بهترین متخصص ایمپلنت در غرب تهران و شرق تهران به معرفی بهترین متخصصین پرداخته ایم؛ پیشنهاد میکنیم اگر در این مناطق از تهران سکونت دارید، به این صفحات مراجعه کنید.
- بهترین ایمپلنت دندان برای کدام کشور است؟
سوال نادرستی که از دندان پزشکان پرسیده میشود، زیرا معیارهای انتخاب implant ایده آل برای هر شخص با توجه به سن، جنس، کیفیت و میزان استخوان فک، شماره دندان، بیماریهای سیستمیک، میزان رعایت بهداشت و کاملا متفاوت و منحصر به فرد است.
- از چه مواردی بعد از عمل ایمپلنت باید پرهیز کرد؟
فرد باید تا چند هفته از خوردن غذاهای سفت اجتناب کند. بهتر است غذای نرم میل کند و بعد از چند هفته که استخوان و ایمپلنت باهم یکپارچه شد. فرد می تواند به عادات قبلی غذایی خود ادامه دهد.
بهترین زمان برای انجام ایمپلنت کی است؟
سلام خدمت شما
بعد از تمام شدن فرآیند رشد در دختران ۱۴ تا ۱۶ سالگی و در پسران ۱۷ سالگی به بعد می باشد
سلام و عرض ادب
من دوتا از دندان های جلوی فکم بعد دوبار ارتودنسی بازهم کج شدند آیا می توانم دندان ها را بکشم و ایمپلنت کنم با وجود اینکه دندان ها کاملا سالم هستند؟ لطفا سریع جواب بدید ممنون.
سلام خسته نباشید
قیمت ایمپلنت دندان چقدره؟
درود بر شما
سلامت باشید
برای اطلاع از قیمت ها میتوانید به این صفحه مراجعه کنید! قیمت ایمپلنت